-
PREMIUMLeuven
RESTOTIP. Nobu Sushi: “Wie zegt dat sushi gelijkstaat aan vis?”
Een beroep doen op de fietskoerier staat voor velen gelijk aan sushi. Maar in een wereld waarin de hongerige klant murw wordt geslagen met rauwe zalm in plastieken bakjes en kartonnen stokjes, bewijst Nawraj Thapa (38) dat sushi niet gelijk hoeft te staan aan fastfood. Nobu Sushi biedt naast traditionele bereidingen met kraakverse vis ook een waslijst aan vegetarische en veganistische lekkernijen. -
PREMIUMLeuven/Hageland
Van ‘t Wit Paard tot Mr. Crêpe: bij deze 6 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Leuven en het Hageland
Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Leuven en het Hageland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieke ‘mikado’? Of ga je toch voor een Noorse variant? -
PREMIUMLeuven
RESTOTIP. Gambrinus, waar je de klassieke keuken krijgt in een authentiek 19de-eeuws decor
Café Gambrinus op de Grote Markt is zonder enige twijfel één van de mooiste horecazaken van Leuven, zoniet de mooiste. Het interieur met eikenhouten lambriseringen neemt je vlotjes mee naar de 19de eeuw maar er is ook ruimte voor vernieuwing in de parel van de stad. Zo heeft de Gambrinus sinds kort een moderne keuken en bijgevolg ook een echte menukaart. -
PREMIUMScherpenheuvel-Zichem
Bistro De Vijvers wordt brasserie: “Frans/Belgische keuken, die voor iedereen toegankelijk is op één van de mooiste locaties”
De voormalige Bistro De Vijvers krijgt nieuwe uitbaters. Wim Michiels (47) en Ann Roosen (45) van Eetcafé Velo in Baal, deelgemeente van Tremelo, openen in april brasserie De Vijvers. “Iedereen is welkom. Van wandelaars tot fietsers, van een zakenlunch tot uitgebreid tafelen.”
-
PREMIUMAarschot
RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasseriekeuken én zet hard in op kindvriendelijkheid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”
Sinds begin december vind je Mi & Ti op de Bonewijk in Aarschot. Midden vorig jaar vestigden ze zich in het pand van het voormalige café ‘Germinal Aarschot’, dat de deuren sloot. Nieuwe uitbaters Sven De Vries (38) en Louise Vandeweyer (33) behouden grotendeels het concept, maar gaan iets gerichter qua keuken. “Onze focus ligt momenteel op de oervlaamse brasseriekeuken, maar op termijn willen we naar de échte keuken van ‘de bomma’.” Wij gingen alvast eens proeven. -
PREMIUMOud-Heverlee
RESTOTIP. Kwaliteit en gezelligheid troef bij bistro Bibois in Oud-Heverlee
Na bijna 30 jaar besloten Isabelle Janssens (55) en Ben Vanderbiest (57) het concept van restaurant De Bibliotheek in Vaalbeek volledig om te gooien. Een nieuwe naam en een nieuwe keuken om voor ieder wat wils aan te bieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. Wij gingen proeven en genieten in één van de gezelligste restaurants in Oud-Heverlee: bistro Bibois. -
PREMIUMAarschot
RESTOTIP. Ishoyo: verschillende keukens op één locatie
Sinds 5 december vind je Ishoyo op de Elisabethlaan in Aarschot. ‘Alweer een sushirestaurant?’, zal je je afvragen. Maar niets is minder waar. Ishoyo hoort bij de Shokudo Group en is het nieuwe afhaalrestaurant met Dark Kitchen concept. Dark wat? Een restaurant zonder fysieke locatie, dat alleen uit een keuken bestaat en een website of koppeling met een bezorgservice. Wij gingen alvast eens proeven. -
PREMIUMHeverlee1
RESTOTIP Het Seinhuis: terug van weggeweest
Sinds kort is brasserie Het Seinhuis weer terug in Heverlee nadat de zaak een tijdje door het leven ging als Het Perrongeluk. De Herentse ondernemer Patrick Vanoppen geeft de bekende zaak een doorstart en wil dat doen door eenvoudige maar eerlijke gerechten te serveren.
-
PREMIUMSint-Joris-Winge
De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen. -
PREMIUMTREMELO
RESTOTIP. D’Angelo serveert niet alleen de typische Italiaanse keuken: “Hier smul je evengoed van een lekkere tajine”
Bij restaurant D’Angelo in Tremelo kan je steevast terecht voor een lekkere pizza of pasta bereid door de Italiaanse chef Angelo Hanna. Zijn keukenkunsten etaleerde hij jarenlang in Keerbergen, maar door een speling van het lot, verhuisde hij zijn zaak afgelopen zomer naar Tremelo. Zijn menukaart oogt heel divers. -
PREMIUMAarschot
RESTOTIP. Den Hagelander: “Een brasserie met de betere streekproducten”
Op de baan van Aarschot naar Rillaar - nog voor je aan de lichten komt - heb je sinds kort aan je linkerkant, gelegen op een prachtig wijndomein, een nieuwe bistro: ‘Den Hagelander’. Na jaren horeca-ervaring, en een passie voor de job, willen uitbaters Keith Celis (41) en Bert Bosmans (41) je laten kennismaken met zoveel mogelijk streekproducten, op een betaalbare manier. -
PREMIUMLeuven
RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.
-
PREMIUMAarschot
RESTOTIP. DOST laat je kennis maken met nieuwe smaken: “Ik wil twee culturen combineren”
Exact een maand geleden kreeg Aarschot er een nieuwe brasserie bij: DOST. Uitbater Etem Sahan (35) kookt al jaren met hart en ziel en neemt je mee in zijn twee werelden: Turkije en België. “Ik eet heel graag, en ik heb al gemerkt dat ze dat hier ook graag doen”, lacht hij. -
PREMIUMLeuven/Hageland
Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Leuven en het Hageland
November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Leuven en het Hageland waar vegan op de kaart prijkt. Van Indiase chocolade tot vegan frietjes: laat je verrassen door een variatie aan gerechten. -
PREMIUMLeuven
RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”
Cheekofte & Wraps in de Diestsestraat laat de Leuvenaars kennismaken met het populaire streetfood uit Turkije. Zaakvoerder Ilker Taskiran (46) maakt de veganistische cheekofte zelf en heeft een uitgebreid assortiment aan wraps, groenten en dressings om de maaltijd compleet te maken. “We hebben de indruk dat we geliefd zijn bij de Leuvenaars en daar kunnen we enkel maar heel dankbaar om zijn”, vertelt Ilker. -
PREMIUMLeuven
Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
-
PREMIUMTielt-Winge
RESTOTIP. Restaurant Nic’s in Tielt-Winge: totaalervaring van gastvrijheid en gastronomie
Na meer dan acht jaar in Leuven zijn Nico Tuytten (44) en Liesbet Fortje (53) aan een nieuw avontuur begonnen met Nic’s. Van het drukke stadscentrum naar het rustige platteland heeft heel wat verandering met zich meegebracht voor het gastronomische restaurant. Hoog tijd om eens op bezoek te gaan bij het nieuwe geesteskind in Tielt-Winge van de voormalige eigenaars van Julia & Elias. -
PREMIUMLeuven/Hageland
Van de Zombie tot de Basilicum Splash: In deze 5 bars drink je heerlijke cocktails in Leuven en het Hageland
Het is nog steeds volop aan het zomeren. De zon schijnt en de temperaturen gaan regelmatig voorbij de 25 graden. De ideale omstandigheden voor een verfrissende cocktail dus. Om jou op weg te helpen, lijsten wij vijf cocktailbars op in Leuven en het Hageland. Van Jaco’s tot Ingridiënt: laat je verleiden door al die verfrissende smaken in onze regio. -
PREMIUMLeuven/Hageland
Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland
Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Leuven en het Hageland: van Italië over Mexico tot in het Verre Oosten. -
PREMIUMAarschot
RESTOTIP. Jaco's Wine & Cocktailbar in Aarschot: “Voor de kleine goesting en de grote honger”
Jaco’s is sinds 2020 gevestigd in ‘De Met’ in Aarschot. Jaco Smets startte met een wijn- en cocktailbar, maar ondertussen kunnen ze je ook een prachtige menukaart aanbieden. Samen met zijn nieuwe vennoot - Jacob - gingen ze er drie weken tussenuit om de nodige verbouwingen en aanpassingen te doen. Sinds vorige week zijn ze weer helemaal terug, mét nieuwe gerechten. Wij gingen alvast eens proeven.
-
PREMIUMLeuven/Hageland
Dit zijn de 30 ‘Erkende Frituristen’ uit Leuven en het Hageland
Met 292 zijn ze, de Vlaamse frituuruitbaters die de titel ‘Erkend Friturist’ mogen dragen. Daarmee belonen Horeca Vlaanderen en vakvereniging Navefri echt vakmanschap. Het kwaliteitslabel toont welke frituristen ambachtelijk tewerk gaan en hygiëne en kwaliteit hoog in het vaandel dragen. 30 frituren in Leuven en het Hageland kregen het label. Wij lijsten ze voor u op. -
PREMIUMLeuven/Hageland
Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Leuven en het Hageland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.