1. Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoe­ken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieker met ijs en chocolade? Of ga je toch voor ‘de bom’?
  1. RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”
    PREMIUM
    Asse

    RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”

    Er waait een nieuwe wind door restaurant Burgerhuis, te vinden in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Asse. Valon Gojani (53) en zijn vrouw Entella (51) namen de zaak onlangs over nadat het restaurant sinds begin 2022 een nieuwe uitbater zocht. Het koppel is niet onbekend in Asse, want even verderop begonnen ze eerder al met Pizzeria Unica. “Veel veranderen we niet, maar we zijn goedkoper geworden en elke maand komen we met een nieuwe burger die niet op de kaart staat”, klinkt het.
  1. Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

    November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar vegan op de kaart prijkt. Van Taiwanees in Brussel tot burgers in Dilbeek: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
  1. RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs
    PREMIUM
    Hoeilaart

    RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs

    Ze is geboren en getogen in Australië, maar toch heeft de 30-jarige Hannah Pretty recent haar patisseriezaak Winston Patisserie in Hoeilaart geopend. Nadat ze patisserieopleidingen ‘Down Under’ en in Parijs volgde, heeft ze nu haar droom gerealiseerd in de druivengemeente. Voor taarten, koekjes en ander lekkers met invloeden uit Australië en de Franse hoofdstad moet je voortaan in Hoeilaart zijn.
  2. In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”
    PREMIUM
    Brussel

    In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”

    Miles Davis, Arno, Jacques Brel, Bono en Lady Gaga: het is slechts een greep uit de beroemde namen die ooit aan de toog van de Archiduc kwamen hangen. Al 85 jaar lang is het een gevestigde waarde in de Brusselse Antoine Dansaertstraat en ook vandaag is het jazzcafé nog een begeerde trekpleister voor mensen van allerhande slag. Onze reporter ging op de koffie bij eigenaar Jean-Louis Hennart: “Best grappig hoe ik, als Franstalige uit Doornik, mee aan de wieg stond van wat nu de ‘Vlaamse wijk’ genoemd wordt.”
  3. RESTOTIP. Van Mijn Restaurant via foodtruck naar pizzeria: “Soms moet je durven springen”
    PREMIUM
    Wambeek

    RESTOTIP. Van Mijn Restaurant via foodtruck naar pizzeria: “Soms moet je durven springen”

    Hij was de eerste winnaar van Mijn Restaurant en na enkele omzwervingen heeft hij nu opnieuw een eigen zaak. In Wambeek vind je voortaan Kwizien Brut, de pizzeria van Jelle Temmerman (41), waar je vier dagen per week ‘s avonds terecht kunt voor een drie- of viergangen menu. “Het was niet de bedoeling dat de foodtruck een overgang moest inluiden, maar het leven komt zoals het komt”, zegt hij.
  1. Van ‘t Verwenkaffee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland geniet je van een lekkere lunch
    PREMIUM
    Brussel/Rand

    Van ‘t Verwenkaf­fee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajotten­land geniet je van een lekkere lunch

    Onze journalisten schreven al heel wat restotips bij elkaar. Daarom zorgt onze redactie voor een overzicht. We zochten zeven zaken uit waar je tijdens de zomer terechtkan voor een simpele, maar overheerlijke lunch. Brussel, de Rand en het Pajottenland hebben immers heel wat te bieden: van originele croques over bagels tot klassieke brasseriegerechten. Laat je verleiden door onze restotips.
  2. RESTOTIP ● Plotercafé in Ternat: altijd een goed idee
    PREMIUM
    S.-K.-Lombeek

    RESTOTIP ● Plotercafé in Ternat: altijd een goed idee

    Nadat vrijwilligers bijna twee jaar de cafetaria van CC De Ploter draaiende hielden, lijken Herman Erkens (50) en Inge Fierens (41) er sinds de overname hun draai gevonden te hebben. Zij werden begin dit jaar de nieuwe uitbaters en zaten boordevol toekomstplannen. Plannen die nu volop uitgewerkt worden. Ook een lekkere hap ontbreekt niet, wat wij dan ook eens gingen uittesten. “Onze start hebben we niet gemist, maar we zijn er nog niet”, klinkt het.
  3. RESTOTIP. La Cigale in Wambeek, eenvoudig hoogstaand
    PREMIUM
    Ternat

    RESTOTIP. La Cigale in Wambeek, eenvoudig hoogstaand

    Een mix van Franse en Italiaanse keuken in een huiselijke sfeer met hoogstaande gerechten zonder te veel tierlantijntjes. “Sauzen à la minute en vers bereide producten. Bij ons geen poeders in de keuken, alles maken we zelf”, klinkt het. “Het eten dat we serveren moet zijn zoals we het zelf thuis of op restaurant willen. Een eerlijk gerecht, what you see is what you get.” Enkele jaren geleden openden Sabine en Anthony hun zaak La Cigale in Ukkel, maar dit jaar verhuisden ze naar Wambeek. “Voor de kaart en het concept dat we aanbieden was er hier zeker nog plaats.”
  4. RESTOTIP. Jelle, de allereerste Mijn Restaurant-winnaar, slaat met Kwizien Brut Italiaanse weg in
    PREMIUM
    Ternat

    RESTOTIP. Jelle, de allereer­ste Mijn Restaurant-win­naar, slaat met Kwizien Brut Italiaanse weg in

    Jelle Temmerman (39) uit Ternat is een nieuw culinair avontuur gestart. De man raakte bekend toen hij samen samen met zijn moeder de allereerste editie van het programma Mijn Restaurant won. Maar zijn zaak ging failliet en hij ging vervolgens koken voor regeringsleiders bij de Europese Raad. Nu is hij met Kwizien Brut een pizzafoodtruck gestart met enkele vaste standplaatsen. Wij gingen al eens proeven.