-
Temse
Valentijnsbrunch in het Rozenhof op 12 februari
Heb jij nog geen valentijnsplannen en wil je je date verrassen met een romantische brunch? Dan is de valentijnsbrunch in Parochiaal Centrum Rozenhof misschien wel iets voor jou. -
PREMIUMWaasland & Dendermonde
Tournée Minérale van start: dankzij deze horecazaken in het Waasland en Dendermonde blijf je op het alcoholvrije pad
Begin februari, dat betekent de start van Tournée Minérale, waarbij Vlamingen proberen om een maand lang geen alcohol te drinken. Om je op weg te zetten lijsten we de leukste adresjes op in het Waasland & Dendermonde waar je heerlijk je dorst kan lessen zonder een druppel alcohol aan te raken. Als uitsmijter kan je zelf aan de slag met een mocktailrecept. -
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Van banaan en brownie tot ingebakken appeltjes: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in het Waasland en Dendermonde
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in het Waasland en Dendermonde voor jullie op. Van een pannenkoek met brownie bij HAAS Pannenkoekenhuis in Lokeren tot eentje met banaan bij Hippodroom in Sint-Niklaas: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen. -
Sint-Niklaas
Zhou serveert thee aan Chinese ambassadeur: “Hij was onder de indruk van het aroma”
Zhou Changwei van het Sint-Niklase theesalon Biochi in de Stationsstraat heeft thee geserveerd aan de Chinese ambassadeur in België. Dat deed hij tijdens een viering van Chinees Nieuwjaar in Namen.
-
Sint-Niklaas
Waasland Shopping viert Chinees Nieuwjaar met knalvuurwerk en drakendans
Met knalvuurwerk, drakendansen en traditionele muziek is zondag Chinees Nieuwjaar gevierd in en rond Waasland Shopping in Sint-Niklaas. Het winkelcentrum blijft vandaag, zondag, nog open tot 18 uur. -
PREMIUMBeveren
Villa Belvedere heropent deuren na verhuis: “Volgeboekt na één mailtje naar onze klanten”
Het Italiaans restaurant Villa Belvedere kan tevreden terugblikken op een succesvol openingsweekend. De zaak moest in december de deuren sluiten aan de Gentseweg, maar vond in de vroegere feestzaal Olympia een nieuw onderkomen. “Het was even wennen na 20 jaar”, geeft zaakvoerder Stefano Ruggeri (47) toe. “Maar door zelf te verbouwen, voelt het intussen reeds als thuis aan.” -
PREMIUMSint-Niklaas
RESTOTIP. Koek & Ei: “Verzorgd en lekker lunchen voor zacht prijsje”
Budgetvriendelijk en lekker eten in Sint-Niklaas, waar kan het? Eerder gingen we al met de vinger op de knip aan tafel in een gastronomisch restaurant, nu schoven we de voeten onder tafel bij Koek & Ei, het lunchrestaurant van vzw Groep Intro naast de bib op het Hendrik Heymanplein. -
PREMIUMSint-Niklaas
Imposant ledscherm ‘The Wall’ is nieuwste snufje in Waasland Shopping: “Scherpere beelden dan op Times Square in New York”
Met ‘The Wall’ heeft Waasland Shopping in Sint-Niklaas donderdag een ledscherm van 16 vierkante meter in gebruik genomen. De opvallende en interactieve technologie vervangt na 18 jaar het aquarium, dat helemaal uitgeleefd was.
-
PREMIUMSint-Niklaas
“Cannabisgeur waait tot in ons ijssalon.” Crèmerie François is overlast door buren beu
Het bekende ijssalon Crèmerie François in Sint-Niklaas is de overlast van enkele buren in het sociaal woonblok naast hun zaak grondig beu. “Drugsdealing, sluikstort en vechtpartijen zijn hier dagelijkse kost”, vragen de uitbaters om maatregelen. De politie laat weten dat er een procedure is opgestart om de bewuste buren uit het pand te zetten. -
PREMIUMSint-Niklaas
Leo blaast 94 kaarsjes uit in wijn- en likeurenzaak: “Ik wil nog tot mijn 100 jaar achter de toonbank staan”
Uitbater Leo De Clercq van ‘Wijnen en likeuren De Clercq’ in Sint-Niklaas is deze week 94 jaar geworden. Ondertussen baat hij al 67 jaar zijn bekende winkel op de hoek van de Zamanstraat met de Ankerstraat uit. En als het van hem afhangt, gaat de deur nog láng niet in het slot. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. RAAM blijft garantie voor smaakvolle wereldkeuken
Nadat oprichter Vic Christiaens afgelopen zomer de deur van restaurant RAAM achter zich dichttrok namen Ann-Sophie Snoeck en Andreas Verougstraete het roer over. Ook onder hun nieuwe vleugels maak je in RAAM nog steeds kennis met wereldse smaken in een decor dat zelfs op een grijze winterdag vrolijkheid uitstraalt. -
PREMIUMBeveren
Schoonbroers openen samen eerste Turks/Grieks restaurant in Beveren: “Onze keuken heeft meer te bieden dan alleen pita”
In de Donkvijverstraat in Beveren heeft het nieuwe restaurant Le Gastor de deuren geopend. Schoonbroers Yilmaz Özer en Hizir Ayhan runnen de zaak en serveren er een mix van Turkse en Griekse gerechten. “Pita is tegenwoordig overal te verkrijgen maar onze keuken heeft veel meer te bieden”, klinkt het.
-
Sint-Niklaas
Stadsbestuur zet gerechtelijke procedure tegen Cipierskelder stop na ‘dading’ over vroegtijdige sluiting van bekende horecazaak
Het stadsbestuur stopt de gerechtelijke procedure die het had aangespannen tegen de uitbaatster van café Cipierskelder omwille van de aanwezigheid van goktoestellen. Dat is het gevolg van een dading waarbij de horecazaak, die in concessie werd gegeven, vroegtijdig werd gesloten. -
PREMIUMBeveren/Sint-Niklaas
Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”
In het monumentale pand van Chateau Pironne huist voortaan ook de wijn- en tapasbar Fermenta. Sommelier Dennis Van de Velde sleepte een jaar geleden nog de titel van ‘Horecazaak van het Jaar’ in de wacht. “Maar met slechts 40 couverts moesten klanten drie weken op voorhand reserveren. Op de nieuwe stek is er niet alleen meer plaats maar kan ik eindelijk ook meer tijd vrijmaken om een woordje uitleg te geven bij de wijnen.” -
PREMIUMWaasland en Dendermonde
Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstraeten: hier geniet je op Verloren Maandag van worstenbrood en appelbollen in het Waasland
Nu Kerst en Nieuwjaar achter de rug is, is Verloren Maandag weer in zicht. Ook verschillende bakkers in Waasland en Dendermonde doen mee aan de Antwerpse traditie van appelbollen en worstenbroden. Van bakkerij Wauters in Temse tot bakkerij Verstraeten in Beveren: bij deze acht bakkers in het Waasland kan je terecht voor appelbollen en worstenbroden op Verloren Maandag. -
PREMIUMBeveren/Zwijndrecht
“Pand had ik al vijf jaar maar het was een fortunecookie dat me over de streep trok”: Joris (37) opent eigen brouwerij met proeflokaal
Joris Pyl heeft bij de start van het nieuwe jaar zijn droom waargemaakt. Hij opende in de gebouwen van verhuisfirma Vio een eigen brouwerij met proeflokaal. Brouwen deed hij al jaren maar nu geeft Joris zijn vaste job op om zich voluit te storten op dit nieuw avontuur. “Ik heb de voorbije jaren in een mentale dip gezeten en dat maakt het nog extra moeilijk om uit de veiligheid van je cocon te kruipen.”
-
PREMIUMSint-Niklaas
Sint-Niklase pizzabakker wil komende jaren 100 nieuwe filialen openen in heel België: "Heel de wereld rondgereisd om perfecte smaak te vinden"
Pizzarestaurant Be Jack’s op de Houtbriel in Sint-Niklaas heeft grote plannen. De zaak breidt uit met filialen in onder meer Belsele, Temse en Beveren, en wil de komende jaren 100 restaurants openen verspreid over heel België. “Zelfs vanuit het buitenland is de interesse groot”, zegt zaakvoerder Mustafa Ak. -
PREMIUMBeveren
RESTOTIP. Gezond tafelen in een huiselijke sfeer bij lunchbar Theo
Wie als goed voornemen voor 2023 wat gezonder wil eten, is bij lunchbar Theo in Beveren aan het juiste adres. Chef Mylène Daele serveert in haar huiselijk ingerichte zaak licht verteerbare maar vooral bijzonder lekkere tartines, salades en bowls. -
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 5 koffiebars in Waasland en Dendermonde
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 5 leuke koffiebars in Waasland en Dendermonde. Van Straff in Dendermonde tot Puur B in Waasmunster: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
Sint-Niklaas
IJspiste trakteert op 1.000 gratis smoutebollen in winterchalet
Alle bezoekers van de winterchalet naast de ijspiste op de Grote Markt in Sint-Niklaas werden woensdagavond getrakteerd op gratis smoutebollen. Er gingen in totaal 1.000 gesuikerde oliebollen rond. En die werden meer dan gesmaakt door de aanwezigen.
-
PREMIUMTemse
RESTOTIP. Wereldkeuken Temse: buffet à volonté is een beproeving voor wie kerstkilo’s wil kwijtraken
Genoeg achter het fornuis gestaan tijdens de feestdagen? Dan is Wereldkeuken Temse misschien een leuke afwisseling. In dit buffetrestaurant aan de Zaat in Temse kunnen alle gezinsleden wel iets van hun gading vinden. Wel te mijden voor wie net een paar overtollige kilo’s wil kwijtraken. -
Beveren
Moon Gin lanceert spiced rum én limited edition: “Wat later dan gepland door wereldwijd tekort aan glas”
Naar jaarlijkse gewoonte lanceren Matthew Van Noten en Tommy De Mulder een limited edition van hun Moon Gin. Nieuw is ook hun Spiced Moon Rum, een blend van Caraïbische rums met toevoeging van enkele kruiden. -
PREMIUMSint-Niklaas
RESTOTIP. KokOvin: budgetvriendelijk lunchen op hoog niveau
Budgetvriendelijk lunchen in een culinair restaurant dat van Gault&Millau 13 op 20 krijgt: kan dat wel? Wij deden de test in KokOvin, het restaurant van Dominik en Peggy dat al 21 jaar de tafel dekt op de Heidebaan in Sint-Niklaas. -
PREMIUMSint-Niklaas
Sint-Niklaas valt in de smaak: negen restaurants opgenomen in nieuwe editie van culinaire gids Gault&Millau
Met twee nieuwkomers én een stijger doet Sint-Niklaas het opvallend goed in de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau. Brasserie Saveur in Belsele en restaurant Den Dorsvlegel in Nieuwkerken komen binnen in de lijst met elk een quotering van 12 op 20, terwijl restaurant Nova op de Grote Markt in Sint-Niklaas verder stijgt tot 14 op 20.
-
Sint-Niklaas
Uitbater Alexandros van Grieks restaurant Yamas: “Ik wil helemaal niet stoppen, maar ik kan niet anders”
Uitbater Alexandros Triantafyllidis (44) van Grieks restaurant Yamas in de Parkstraat in Sint-Niklaas wil zijn zaak nog zo lang als mogelijk open proberen te houden, in de hoop een overnemer te vinden. “Ik wil helemaal niet stoppen met het restaurant, maar ik kan niet anders”, zegt hij. -
PREMIUM
Van Lotus tot Delhaize: wat is de lekkerste speculoos? Bakker Toon De Klerck proeft er 10. “Deze merken geven dezelfde speculaas aan andere prijs”
Wie Sinterklaas zegt, zegt speculaas. Een verse speculaas van bij de warme bakker smaakt altijd, maar hoe zit het met de versies uit de supermarkt? Bakker Toon De Klerck van de gelijknamige bakkerij proeft 10 verschillende Sinterklaasfiguren in speculoos en haalt er de lekkerste uit. Al doet hij ook een zeer merkwaardige ontdekking. “Voor dit merk betaal je 40 procent meer, terwijl een veel goedkopere verpakking exact dezelfde speculaas bevat.” -
PREMIUMSint-Niklaas
Café Cipierskelder sluit de deuren, stad moet op zoek naar nieuwe uitbater voor historisch pand: “Horeca blijft een voorwaarde”
Café Cipierskelder op de Grote Markt in Sint-Niklaas wil zo snel als mogelijk definitief de deuren sluiten. Dat is vroeger dan eerder was overeengekomen met het stadsbestuur, dat eigenaar is van de historische Cipierage. “We zijn volop op zoek naar een nieuwe horecazaak voor het pand”, geeft schepen voor Gebouwen Bart De Bruyne aan. -
PREMIUMSinaai
Dieter blaast nieuw leven in kantine en padel Ter Beke: “Clubwerking en sportbar voor heel het dorp”
De kantine van sporthal Ter Beke in Sinaai wordt samen met de padelterreinen nieuw leven ingeblazen door Botz Padel uit Lokeren. De club breidt er haar padelwerking aanzienlijk uit én bouwt de kantine om tot een laagdrempelige ‘sportbar’ voor heel het dorp.
-
PREMIUMLebbeke
RESTOTIP. Krua Thai Tukta Takeaway: Lekkers uit Thailand in eigen keuken bereid
Met Krua Thai Tukta Takeaway heeft de regio Lebbeke-Dendermonde nu ook zijn eigen Thaïs restaurant. Dankzij Tukta Schanprung en Johan De Puysseleyr. Wokken en curry’s maken ze in eigen keuken in hun woning aan de Koning Alberstraat. Liefhebbers kunnen het lekkers daar afhalen. Wij deden de test. -
PREMIUMNieuwkerken
Beruchte tafelschuimer die al honderden keren toesloeg loopt tegen de lamp in café De Kikker: “Na acht onbetaalde trappisten deden we de deur dicht, en belden we de politie”
De tafelschuimer die al een tiental dagen de Sint-Niklase horeca teistert, is zaterdag opgepakt in café De Kikker in Nieuwkerken-Waas. “Hij liet zich vijf uur lang rijkelijk serveren en vertelde honderduit over zijn leven. Tot één van onze klanten hem herkende”, zegt uitbaatster Merel. Bart V. werd opgepakt, maar lang duurde het niet voor hij weer op vrije voeten was. -
PREMIUMSint-Niklaas
BINNENKIJKEN. Italiaans restaurant Maritimo Da Gino zit helemaal in het nieuw. “Zelfde smaken als vroeger, maar elke dag ook verse vis en stijlvol interieur”
Het bekende Italiaans restaurant Maritimo Da Gino in Sint-Niklaas is helemaal vernieuwd. De zaak werd overgenomen door twee nieuwe uitbaters, die zowel het interieur als de menukaart onder handen namen. “We serveren voortaan niet alleen onze bekende pizza’s en pasta’s, maar ook meer dan 20 verschillende soorten dagverse vis”, nodigen Rachid en Mounir iedereen uit om te komen proeven. -
PREMIUMSint-Niklaas
Eten, drinken en zelfs naar de kapper zonder te betalen: tafelschuimer laat zich al heel de week rijkelijk bedienen door Sint-Niklase horeca
-
Sint-Niklaas
Theo houdt Grieks feest in restaurant Acropolis: “Gestegen energieprijzen reken ik niet door aan klanten”
Energiecrisis of niet: uitbater Theo Siokos van Grieks restaurant Acropolis in Sint-Niklaas rekent zijn gestegen rekeningen voor gas en elektriciteit niet door aan zijn klanten. Ook niet tijdens de komende feestdagen. “Ik trakteer mijn klanten zelfs nog op live muziek uit Kreta”, zegt hij. -
Sint-Niklaas
Dagen van supermarkt Carrefour op Heymanplein zijn geteld: woensdag sluit winkel definitief de deuren
Supermarkt Carrefour op het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas is aan haar laatste dagen bezig. Op woensdag 30 november zal de winkel definitief sluiten waarna het gebouw wordt gesloopt. De uitverkoop is volop bezig, met heel wat lege rekken als gevolg. -
Sint-Niklaas
Proeven van andere culturen tijdens Cultuurmarkt van leerlingen Heilige Familie
De leerlingen van de leerlingenraad van middelbare school Heilige Familie in Sint-Niklaas hebben deze week een Cultuurmarkt georganiseerd. Bezoekers konden letterlijk proeven van de verschillende culturen die de school rijk is. -
Sint-Niklaas
Lokaal bestuur Unizo bakt broodjes voor ondernemers: “We bedanken iedereen voor inzet in soms woelige tijden”
De Sint-Niklase afdeling van Unizo heeft vandaag 150 verse broden rondgebracht bij lokale ondernemers in Sint-Niklaas en deelgemeenten. En dat met de slogan ‘ondernemers zijn brood-nodig’ tijdens de Dag van de ondernemer. Het initiatief was meteen ook het eerste wapenfeit van het vernieuwde bestuur.
-
PREMIUMSint-Niklaas
Uitbater tapasbar pakt uit met stunt: “Als Rode Duivels wereldkampioen worden mag trouwste supporter op mijn kosten op reis”
Een gratis reis naar Spanje: dat krijgt de trouwste supporter van de Rode Duivels in tapasbar Plaza-Central in Sint-Niklaas als onze nationale ploeg wereldkampioen wordt. Een stunt van uitbater Alain Van Steenlandt, die ook nog eens bij elk doelpunt van Toby Alderweireld een rondje geeft in zijn zaak. -
Sint-Niklaas
Nieuw Grieks restaurant Yamas houdt het na zeven maanden al voor bekeken: “Personeelstekort en familiale problemen”
Grieks restaurant Yamas in de Parkstraat in Sint-Niklaas houdt het na minder dan zeven maanden al voor bekeken. Volgens de uitbater het gevolg van personeelstekort en familiale problemen. -
Belsele/Buggenhout
Bierwebshop Poseidon Beers verhuist magazijn naar Belsele: “Leveren na twee jaar al bieren in een 20-tal landen”
Bierwebshop Poseidon Beers uit Buggenhout is verhuisd naar een nieuw en groter magazijn in Belseledorp in Belsele. De online bierhandel won dit jaar een zilveren medaille op de Beer Awards, en zag haar klantenbestand exponentieel groeien. -
Sint-Niklaas
Topchefs maken eigen feestrecept met Sint-Niklase Wycam’s snoep: “Gesmolten koffiebollen gebruikt voor eigen versie van één van populairste desserten”
Vier topchefs hebben een eigen recept gemaakt met de bekende Wycam’s snoepbollen van de Sint-Niklase Confiserie Thijs. Een van hen is patissier en stadsgenoot Toon De Klerck. Hij smolt de bollen, en maakte zo zijn eigen ‘Wycam’s Panna Cotta’.