-
Sint-Lievens-Houtem
Samen tegen kanker: eetfestijn Morelgemvrienden
De Morelgemvrienden organiseren op zondag 12 februari al voor de elfde keer een eetfestijn ten voordele van Kom op tegen Kanker. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. La Cantina del Donki brengt Mexico naar Gent, en dat is meer dan guacamole en taco’s
Liefhebbers van Mexican comfort food kunnen sinds enkele maanden in La Cantina del Donki terecht aan de Verlorenkost. Op het menu staan huisgemaakte limonades, cocktails, bieren, quesadillas, taco’s en andere klassiekers in een hip jasje. Of dat allemaal even lekker is als het klinkt, wilden we zelf wel eens testen. -
Sint-Lievens-Houtem
Kookclub voor mannen kookt Roemeens
Voor de eerste workshop van de ‘kwb-kookclub voor mannen’ kregen de Houtemse koks het bezoek van de Roemeense Gabriëlla en haar man Heinrich. Ze roerden samen ze samen in de potten met een niet-alledaagse lesgever met een andere culturele achtergrond. -
Herzele
Restaurants van drie Herzeelse chefs in de nieuwe Gault&Millau
De nieuwe Gault&Millau Belux gids 2023 werd in november voorgesteld. Uit eigen regio verdienden restaurant Alexandre, Asiette de Juliette en Promenade 18, na het bezoek van de anonieme inspecteurs, een plaats in deze gids met een mooie score.
-
Woubrechtegem
Wijndegustatie in De Kanteling
Het was al even geleden maar op zondag 20 november organiseert Leefboerderij De Kanteling in Woubrechtegem voor de vijfde keer een wijndegustatie. -
PREMIUMGrotenberge
RESTOTIP. Kasteel Breivelde in Grotenberge: lunch combineren met wandeling in het park
Kasteel Breivelde in het gelijknamige park in Grotenberge: dat is lekker eten in een feeëriek decor. Kasteel Breivelde biedt een gevarieerd aanbod. Een romantisch diner met z’n twee, een pannenkoek in de namiddag, een BBQ en cocktails in de zomer, een sprookjesachtig huwelijksfeest: alles is mogelijk voor het Breiveldeteam. Wij gingen lunchen. -
PREMIUMErpe
Slager Guy De Deyn (42) maakt nieuwe start met VegGuy: “Vegetarisch kan best lekker zijn”
De 90 jaar oude familiezaak Slagerij De Deyn vlakbij het kruispunt Vijfhuizen in Erpe sloot eind oktober definitief de deuren. Marie-Anne ging intussen aan de slag bij Uitvaarten De Ras, maar broer Guy zet de familietraditie op zijn manier verder. Samen met zijn vrouw Kim startte hij VegGuy: vegetarische en veganistische producten op bestelling. -
Herzele
Tafelen in De Wattenfabriek met Open Vld
Open Vld Herzele organiseert op vrijdag 9 en zaterdag 10 december haar jaarlijks eetfestijn in de Wattenfabriek.
-
Mere
Heerlijk smullen van zelfgemaakt ijs en knapperige bubbelwafels bij ‘Crema Bella’
Vlakbij de Sint-Jozefschool in Mere openen Kelly De Wispeleir (43) en Kim Beernaert (44) met ‘Crema Bella’ hun eerste horecazaak. Een ijsjeszaak lanceren in de winter lijkt een merkwaardige zet. “Maar we stonden te popelen om te starten, maken ook ijstaarten en verkopen heerlijke warme bubbelwafels.” -
Mere
Kamperitieven bij jou thuis: Kookploeg Chiro Mere bundelt beste cocktailrecepten
Tijdens het laatste bivak in Leisele deed de kookploeg van Chiro Mere meer dan enkel koken. Om klokslag 11.30 uur fotografeerden ze de ‘kooktail’ van de dag. “Met die foto’s en de recepten willen we een ludiek receptenboekje verkopen om een nieuwe braadpan te bekostigen.” -
PREMIUMSint-Lievens-Esse
RESTOTIP. 't Fonteintje in Sint-Lievens-Esse: lekker tafelen langs de bochtige N42
Langs de drukke en bochtige N42 in Sint-Lievens-Esse (Herzele) ligt restaurant ‘t Fonteintje ietwat onttrokken aan het zicht. Dagelijks passeren er een paar duizend voertuigen. Ook wij zijn er al zo vaak voorbijgereden. Hoogtijd dus om even halt te houden en te proeven van wat chef Jan Fivez (48) op de borden tovert. -
PREMIUMMaarkedal
RESTOTIP. Linde en Annabelle geven Moeder Stiene nieuw leven als eetcafé met Belgisch-Italiaanse keuken
Er is weer bruisend horeca-leven in Moeder Stiene. Sedert eind oktober serveren Linde Vermeulen (33) en Annabelle Van Malderghem (31) er in hun vernieuwd eetcafé een Belgisch-Italiaanse keuken.
-
PREMIUMDenderstreek/Vlaamse Ardennen
Bailar en Winston 3: met deze 6 cocktailbars in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen geniet jij van de laatste zomermaand
De zon komt er dit weekend weer door en dat zorgt voor zomerse temperaturen. Er is dan ook niets zo goed als ervan genieten met een lekkere cocktail in de hand. Bailar in Aalst en Winston 3 in Ronse: met deze 6 cocktailbars in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen geniet jij van de laatste zomermaand. -
PREMIUMNinove
RESTOTIP. Gelati maakt geslaagde comeback in Ninove
Bistro Gelati is terug van weggeweest in Ninove. ‘Gelati’ was 30 jaar lang een bekende horecazaak in de Centrumlaan in hartje Ninove, maar verdween voor 2,5 jaar. Ninove moest zijn Gelati echter niet lang missen: de zaak heropende begin deze week met nieuwe uitbaters. Wat doet dat met de gerechten? Wij gingen proeven. -
Sint-Lievens-Houtem
Spaghetti en lasagnefestijn in Klim-Op
Het oudercomité van basisschool Klim-Op in Bavegem organiseert op donderdag 27 oktober opnieuw een spaghettiavond. Dit jaar is er ook lasagne en een vegetarisch alternatief. -
PREMIUMSint-Lievens-Houtem
TERRASTIP. Zomerbar Livinus Planet: kindvriendelijke zomerbar met heerlijke cocktails
Op de sportsite in de Polbroek in Sint-Lievens-Houtem vind je zomerbar Livinus Planet. Na het sporten kan je er terecht voor heerlijke cocktails en verzorgde hapjes. Ook voor fietsers en wandelaars is Livinus Planet de ideale locatie om even te verpozen. Wij gingen de sfeer opsnuiven.
-
PREMIUMHerzele/Okegem/Houtem
Amber (23) en Ine (31) van brasserie La Folie 14 In Herzele reanimeerden klant: “Alles gedaan wat we konden, hopelijk komt het goed”
-
Lede
Workshop Midden-Oosterse keuken op 28 oktober
Ben jij op zoek naar kookinspiratie en wil je de Midden-Oosterse keuken wel eens uitproberen? Doe dan zeker mee met de workshop Midden-Oosterse keuken op 28 oktober.