1. Ik ga op reis en neem mee... een hotel, inclusief personeel: “Geen balies of vliegstress, je vakantie begint zodra je aan boord stapt”
  PREMIUM
  Sint-Gillis-Waas

  Ik ga op reis en neem mee... een hotel, inclusief personeel: “Geen balies of vliegst­ress, je vakantie begint zodra je aan boord stapt”

  Kiezen we dit jaar voor een mobilhome? Eerder een cruise? Of toch maar een hotel? Of... hoeft kiezen misschien niet? Want de nieuwe formule ‘The Rotel’ van B&B Fruithof Tack in Sint-Gillis-Waas combineert gewoon alle voorgenoemde opties. Een ‘landcruise’ is nog de beste manier om het geheel te beschrijven. “En het personeel onderweg, dat zijn wij zelf!” Tijd om zelf ook even aan boord te gaan.
 1. “Pand had ik al vijf jaar maar het was een fortunecookie dat me over de streep trok”: Joris (37) opent eigen brouwerij met proeflokaal
  PREMIUM
  Beveren/Zwijndrecht

  “Pand had ik al vijf jaar maar het was een fortu­necookie dat me over de streep trok”: Joris (37) opent eigen brouwerij met proeflo­kaal

  Joris Pyl heeft bij de start van het nieuwe jaar zijn droom waargemaakt. Hij opende in de gebouwen van verhuisfirma Vio een eigen brouwerij met proeflokaal. Brouwen deed hij al jaren maar nu geeft Joris zijn vaste job op om zich voluit te storten op dit nieuw avontuur. “Ik heb de voorbije jaren in een mentale dip gezeten en dat maakt het nog extra moeilijk om uit de veiligheid van je cocon te kruipen.”
 2. Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”
  PREMIUM
  Beveren/Sint-Niklaas

  Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”

  In het monumentale pand van Chateau Pironne huist voortaan ook de wijn- en tapasbar Fermenta. Sommelier Dennis Van de Velde sleepte een jaar geleden nog de titel van ‘Horecazaak van het Jaar’ in de wacht. “Maar met slechts 40 couverts moesten klanten drie weken op voorhand reserveren. Op de nieuwe stek is er niet alleen meer plaats maar kan ik eindelijk ook meer tijd vrijmaken om een woordje uitleg te geven bij de wijnen.”
 1. Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstraeten: hier geniet je op Verloren Maandag van worstenbrood en appelbollen in het Waasland
  PREMIUM
  Waasland en Dendermonde

  Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstrae­ten: hier geniet je op Verloren Maandag van worsten­brood en appelbol­len in het Waasland

  Nu Kerst en Nieuwjaar achter de rug is, is Verloren Maandag weer in zicht. Ook verschillende bakkers in Waasland en Dendermonde doen mee aan de Antwerpse traditie van appelbollen en worstenbroden. Van bakkerij Wauters in Temse tot bakkerij Verstraeten in Beveren: bij deze acht bakkers in het Waasland kan je terecht voor appelbollen en worstenbroden op Verloren Maandag.
 1. Café Cipierskelder sluit de deuren, stad moet op zoek naar nieuwe uitbater voor historisch pand: “Horeca blijft een voorwaarde”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Café Cipierskel­der sluit de deuren, stad moet op zoek naar nieuwe uitbater voor historisch pand: “Horeca blijft een voorwaarde”

  Café Cipierskelder op de Grote Markt in Sint-Niklaas wil zo snel als mogelijk definitief de deuren sluiten. Dat is vroeger dan eerder was overeengekomen met het stadsbestuur, dat eigenaar is van de historische Cipierage. “We zijn volop op zoek naar een nieuwe horecazaak voor het pand”, geeft schepen voor Gebouwen Bart De Bruyne aan.
 1. Wie neemt zijn intrek in Cipierage na vertrek van café Cipierskelder? “Kies terug voor een écht café, en niet voor een lunchbar of culinaire hoogvlieger”
  Sint-Niklaas

  Wie neemt zijn intrek in Cipierage na vertrek van café Cipierskel­der? “Kies terug voor een écht café, en niet voor een lunchbar of culinaire hoogvlie­ger”

  Het nieuws van de sluiting van café Cipierskelder lokt meteen reacties uit. Steve Vonck, uitbater van café Hemelrijk op de Grote Markt en eerste opvolger voor Vooruit, roept het stadsbestuur op om op zoek te gaan naar een nieuwe café-uitbater voor de Cipierage, en niet te kiezen voor een restaurant of lunchbar.
 2. Stad zoekt nieuwe (tijdelijke) horeca voor door leegstand geplaagde uitgaansbuurt: “Unieke kans om Sint-Nicolaasplein bijna vanaf nul op te bouwen”
  PREMIUM
  Sint-Niklaas

  Stad zoekt nieuwe (tijdelijke) horeca voor door leegstand geplaagde uitgaans­buurt: “Unieke kans om Sint-Nicolaas­plein bijna vanaf nul op te bouwen”

  Het stadsbestuur zoekt ondernemers die hun kans willen wagen in de horecapanden Las-Caux, Oud-Rethorica, Brass Monkey en Cipierskelder. Alle vier de gebouwen staan leeg of worden binnenkort ontruimd. In drie van de vier gevallen gaat het om een tijdelijk invulling in afwachting van de sloop of de toekenning van een nieuwe concessie.