-
PREMIUMSint-Gillis-Waas
Ik ga op reis en neem mee... een hotel, inclusief personeel: “Geen balies of vliegstress, je vakantie begint zodra je aan boord stapt”
Kiezen we dit jaar voor een mobilhome? Eerder een cruise? Of toch maar een hotel? Of... hoeft kiezen misschien niet? Want de nieuwe formule ‘The Rotel’ van B&B Fruithof Tack in Sint-Gillis-Waas combineert gewoon alle voorgenoemde opties. Een ‘landcruise’ is nog de beste manier om het geheel te beschrijven. “En het personeel onderweg, dat zijn wij zelf!” Tijd om zelf ook even aan boord te gaan. -
PREMIUMSint-Niklaas
RESTOTIP. Koek & Ei: “Verzorgd en lekker lunchen voor zacht prijsje”
Budgetvriendelijk en lekker eten in Sint-Niklaas, waar kan het? Eerder gingen we al met de vinger op de knip aan tafel in een gastronomisch restaurant, nu schoven we de voeten onder tafel bij Koek & Ei, het lunchrestaurant van vzw Groep Intro naast de bib op het Hendrik Heymanplein. -
PREMIUMSint-Niklaas
Imposant ledscherm ‘The Wall’ is nieuwste snufje in Waasland Shopping: “Scherpere beelden dan op Times Square in New York”
Met ‘The Wall’ heeft Waasland Shopping in Sint-Niklaas donderdag een ledscherm van 16 vierkante meter in gebruik genomen. De opvallende en interactieve technologie vervangt na 18 jaar het aquarium, dat helemaal uitgeleefd was. -
PREMIUMSint-Niklaas
“Cannabisgeur waait tot in ons ijssalon.” Crèmerie François is overlast door buren beu
Het bekende ijssalon Crèmerie François in Sint-Niklaas is de overlast van enkele buren in het sociaal woonblok naast hun zaak grondig beu. “Drugsdealing, sluikstort en vechtpartijen zijn hier dagelijkse kost”, vragen de uitbaters om maatregelen. De politie laat weten dat er een procedure is opgestart om de bewuste buren uit het pand te zetten.
-
PREMIUMSint-Niklaas
Leo blaast 94 kaarsjes uit in wijn- en likeurenzaak: “Ik wil nog tot mijn 100 jaar achter de toonbank staan”
Uitbater Leo De Clercq van ‘Wijnen en likeuren De Clercq’ in Sint-Niklaas is deze week 94 jaar geworden. Ondertussen baat hij al 67 jaar zijn bekende winkel op de hoek van de Zamanstraat met de Ankerstraat uit. En als het van hem afhangt, gaat de deur nog láng niet in het slot. -
Stekene
Brasserie Mistral legt boeken neer: “Energiefactuur van 12.000 euro kunnen we niet betalen”
Brasserie Mistral in de Polenlaan heeft de boeken na zeven jaar neergelegd. Volgens de uitbaters werd de horecazaak genekt door de hoge energiekosten. -
PREMIUMStekene
Brasserie Renard in Stekene, bistro Reynaert in Hulst: Bart heeft horecazaak langs beide kanten van landsgrens
Uitbater Bart De Vos van brasserie Renard in Stekene heeft er met bistro Reynaert vlak over de grens met Nederland een tweede horecazaak bij. De eetgelegenheid ligt op amper anderhalve kilometer van Renard en maakt deel uit van het businesshotel van transporteur Van Moer. -
PREMIUMBeveren
Schoonbroers openen samen eerste Turks/Grieks restaurant in Beveren: “Onze keuken heeft meer te bieden dan alleen pita”
In de Donkvijverstraat in Beveren heeft het nieuwe restaurant Le Gastor de deuren geopend. Schoonbroers Yilmaz Özer en Hizir Ayhan runnen de zaak en serveren er een mix van Turkse en Griekse gerechten. “Pita is tegenwoordig overal te verkrijgen maar onze keuken heeft veel meer te bieden”, klinkt het.
-
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. RAAM blijft garantie voor smaakvolle wereldkeuken
Nadat oprichter Vic Christiaens afgelopen zomer de deur van restaurant RAAM achter zich dichttrok namen Ann-Sophie Snoeck en Andreas Verougstraete het roer over. Ook onder hun nieuwe vleugels maak je in RAAM nog steeds kennis met wereldse smaken in een decor dat zelfs op een grijze winterdag vrolijkheid uitstraalt. -
Sint-Niklaas
Stadsbestuur zet gerechtelijke procedure tegen Cipierskelder stop na ‘dading’ over vroegtijdige sluiting van bekende horecazaak
Het stadsbestuur stopt de gerechtelijke procedure die het had aangespannen tegen de uitbaatster van café Cipierskelder omwille van de aanwezigheid van goktoestellen. Dat is het gevolg van een dading waarbij de horecazaak, die in concessie werd gegeven, vroegtijdig werd gesloten. -
PREMIUMBeveren/Zwijndrecht
“Pand had ik al vijf jaar maar het was een fortunecookie dat me over de streep trok”: Joris (37) opent eigen brouwerij met proeflokaal
Joris Pyl heeft bij de start van het nieuwe jaar zijn droom waargemaakt. Hij opende in de gebouwen van verhuisfirma Vio een eigen brouwerij met proeflokaal. Brouwen deed hij al jaren maar nu geeft Joris zijn vaste job op om zich voluit te storten op dit nieuw avontuur. “Ik heb de voorbije jaren in een mentale dip gezeten en dat maakt het nog extra moeilijk om uit de veiligheid van je cocon te kruipen.” -
PREMIUMBeveren/Sint-Niklaas
Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”
In het monumentale pand van Chateau Pironne huist voortaan ook de wijn- en tapasbar Fermenta. Sommelier Dennis Van de Velde sleepte een jaar geleden nog de titel van ‘Horecazaak van het Jaar’ in de wacht. “Maar met slechts 40 couverts moesten klanten drie weken op voorhand reserveren. Op de nieuwe stek is er niet alleen meer plaats maar kan ik eindelijk ook meer tijd vrijmaken om een woordje uitleg te geven bij de wijnen.”
-
PREMIUMWaasland en Dendermonde
Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstraeten: hier geniet je op Verloren Maandag van worstenbrood en appelbollen in het Waasland
Nu Kerst en Nieuwjaar achter de rug is, is Verloren Maandag weer in zicht. Ook verschillende bakkers in Waasland en Dendermonde doen mee aan de Antwerpse traditie van appelbollen en worstenbroden. Van bakkerij Wauters in Temse tot bakkerij Verstraeten in Beveren: bij deze acht bakkers in het Waasland kan je terecht voor appelbollen en worstenbroden op Verloren Maandag. -
PREMIUMSint-Niklaas
Sint-Niklase pizzabakker wil komende jaren 100 nieuwe filialen openen in heel België: "Heel de wereld rondgereisd om perfecte smaak te vinden"
Pizzarestaurant Be Jack’s op de Houtbriel in Sint-Niklaas heeft grote plannen. De zaak breidt uit met filialen in onder meer Belsele, Temse en Beveren, en wil de komende jaren 100 restaurants openen verspreid over heel België. “Zelfs vanuit het buitenland is de interesse groot”, zegt zaakvoerder Mustafa Ak. -
PREMIUMBeveren
RESTOTIP. Gezond tafelen in een huiselijke sfeer bij lunchbar Theo
Wie als goed voornemen voor 2023 wat gezonder wil eten, is bij lunchbar Theo in Beveren aan het juiste adres. Chef Mylène Daele serveert in haar huiselijk ingerichte zaak licht verteerbare maar vooral bijzonder lekkere tartines, salades en bowls. -
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 5 koffiebars in Waasland en Dendermonde
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 5 leuke koffiebars in Waasland en Dendermonde. Van Straff in Dendermonde tot Puur B in Waasmunster: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door.
-
Sint-Niklaas
IJspiste trakteert op 1.000 gratis smoutebollen in winterchalet
Alle bezoekers van de winterchalet naast de ijspiste op de Grote Markt in Sint-Niklaas werden woensdagavond getrakteerd op gratis smoutebollen. Er gingen in totaal 1.000 gesuikerde oliebollen rond. En die werden meer dan gesmaakt door de aanwezigen. -
Beveren
Moon Gin lanceert spiced rum én limited edition: “Wat later dan gepland door wereldwijd tekort aan glas”
Naar jaarlijkse gewoonte lanceren Matthew Van Noten en Tommy De Mulder een limited edition van hun Moon Gin. Nieuw is ook hun Spiced Moon Rum, een blend van Caraïbische rums met toevoeging van enkele kruiden. -
De Klinge
Café Oude Statie verkozen tot Orval ambassadeur: “Bijzonder fier op deze erkenning”
Café Oude Statie in De Klinge is opnieuw verkozen tot Orval ambassadeur 2023. Dat is een erkenning voor het kwalitatief en zorgzaam serveren van het bekende trappistenbier. -
Sint-Gillis-Waas
Brouwers The Musketeers racen in winkelkarretjes voor nieuwste bier ‘Joyride in a shopping cart’
Met ‘Joyride in a shopping cart’ stelt brouwerij The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas een nieuw biertje voor uit haar ‘Bucket List Series’. Dat is een reeks die gebaseerd is op de ‘rebelse’ verlanglijstjes van de brouwers zelf, en waarvan de bieren beperkt worden in oplage.
-
Sint-Gillis-Waas
Gouden medaille voor bier Troubadour Blond: “Kroon op het werk voor jarenlange investering in speciaalbieren”
Brouwerij The Musketeers in Sint-Gillis-Waas heeft een gouden medaille gewonnen tijdens de Brussels Beer Challenge. Een prijs die de brouwerij kreeg voor haar biertje Troubadour Blond. -
PREMIUMSint-Niklaas
Sint-Niklaas valt in de smaak: negen restaurants opgenomen in nieuwe editie van culinaire gids Gault&Millau
Met twee nieuwkomers én een stijger doet Sint-Niklaas het opvallend goed in de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau. Brasserie Saveur in Belsele en restaurant Den Dorsvlegel in Nieuwkerken komen binnen in de lijst met elk een quotering van 12 op 20, terwijl restaurant Nova op de Grote Markt in Sint-Niklaas verder stijgt tot 14 op 20. -
Sint-Niklaas
Uitbater Alexandros van Grieks restaurant Yamas: “Ik wil helemaal niet stoppen, maar ik kan niet anders”
Uitbater Alexandros Triantafyllidis (44) van Grieks restaurant Yamas in de Parkstraat in Sint-Niklaas wil zijn zaak nog zo lang als mogelijk open proberen te houden, in de hoop een overnemer te vinden. “Ik wil helemaal niet stoppen met het restaurant, maar ik kan niet anders”, zegt hij. -
PREMIUMSint-Niklaas
Café Cipierskelder sluit de deuren, stad moet op zoek naar nieuwe uitbater voor historisch pand: “Horeca blijft een voorwaarde”
Café Cipierskelder op de Grote Markt in Sint-Niklaas wil zo snel als mogelijk definitief de deuren sluiten. Dat is vroeger dan eerder was overeengekomen met het stadsbestuur, dat eigenaar is van de historische Cipierage. “We zijn volop op zoek naar een nieuwe horecazaak voor het pand”, geeft schepen voor Gebouwen Bart De Bruyne aan.
-
Sint-Niklaas
Dagen van supermarkt Carrefour op Heymanplein zijn geteld: woensdag sluit winkel definitief de deuren
Supermarkt Carrefour op het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas is aan haar laatste dagen bezig. Op woensdag 30 november zal de winkel definitief sluiten waarna het gebouw wordt gesloopt. De uitverkoop is volop bezig, met heel wat lege rekken als gevolg. -
Sint-Niklaas
Proeven van andere culturen tijdens Cultuurmarkt van leerlingen Heilige Familie
De leerlingen van de leerlingenraad van middelbare school Heilige Familie in Sint-Niklaas hebben deze week een Cultuurmarkt georganiseerd. Bezoekers konden letterlijk proeven van de verschillende culturen die de school rijk is. -
Sint-Niklaas
Lokaal bestuur Unizo bakt broodjes voor ondernemers: “We bedanken iedereen voor inzet in soms woelige tijden”
De Sint-Niklase afdeling van Unizo heeft vandaag 150 verse broden rondgebracht bij lokale ondernemers in Sint-Niklaas en deelgemeenten. En dat met de slogan ‘ondernemers zijn brood-nodig’ tijdens de Dag van de ondernemer. Het initiatief was meteen ook het eerste wapenfeit van het vernieuwde bestuur. -
PREMIUMSint-Niklaas
Uitbater tapasbar pakt uit met stunt: “Als Rode Duivels wereldkampioen worden mag trouwste supporter op mijn kosten op reis”
Een gratis reis naar Spanje: dat krijgt de trouwste supporter van de Rode Duivels in tapasbar Plaza-Central in Sint-Niklaas als onze nationale ploeg wereldkampioen wordt. Een stunt van uitbater Alain Van Steenlandt, die ook nog eens bij elk doelpunt van Toby Alderweireld een rondje geeft in zijn zaak.
-
Sint-Niklaas
Nieuw Grieks restaurant Yamas houdt het na zeven maanden al voor bekeken: “Personeelstekort en familiale problemen”
Grieks restaurant Yamas in de Parkstraat in Sint-Niklaas houdt het na minder dan zeven maanden al voor bekeken. Volgens de uitbater het gevolg van personeelstekort en familiale problemen. -
Belsele/Buggenhout
Bierwebshop Poseidon Beers verhuist magazijn naar Belsele: “Leveren na twee jaar al bieren in een 20-tal landen”
Bierwebshop Poseidon Beers uit Buggenhout is verhuisd naar een nieuw en groter magazijn in Belseledorp in Belsele. De online bierhandel won dit jaar een zilveren medaille op de Beer Awards, en zag haar klantenbestand exponentieel groeien. -
Sint-Niklaas
Topchefs maken eigen feestrecept met Sint-Niklase Wycam’s snoep: “Gesmolten koffiebollen gebruikt voor eigen versie van één van populairste desserten”
Vier topchefs hebben een eigen recept gemaakt met de bekende Wycam’s snoepbollen van de Sint-Niklase Confiserie Thijs. Een van hen is patissier en stadsgenoot Toon De Klerck. Hij smolt de bollen, en maakte zo zijn eigen ‘Wycam’s Panna Cotta’. -
PREMIUMBelsele
RESTOTIP. Saveur: brasserie die punten scoort met eerlijke keuken en warme ontvangst
Brasserie Saveur in Belsele kwam deze maand nieuw binnen op de culinaire lijst Gault&Millau met een score van 12 op 20. Een terechte onderscheiding of niet? Ook wij deden de test en schoven op een druilerige dinsdagmiddag aan voor het lunchmenu van chef-kok Yoery Van Malderen en gastvrouw Nicky Van Lombergen.
-
Nieuwkerken
Restaurant ‘t Korennaer genomineerd voor ‘Oscars van de horeca en retail’: “Aangenaam verrast dat onze passie en toewijding wordt opgemerkt”
Restaurant ’t Korennaer in Nieuwkerken-Waas is genomineerd voor de Belgium Hospitality Awards, ofwel de ‘Oscars van de horeca en retail’. Met de award worden uitbaters die bijzondere aandacht besteden aan klantvriendelijkheid en gastvrijheid in de bloemetjes gezet. -
Sint-Niklaas
Wie neemt zijn intrek in Cipierage na vertrek van café Cipierskelder? “Kies terug voor een écht café, en niet voor een lunchbar of culinaire hoogvlieger”
Het nieuws van de sluiting van café Cipierskelder lokt meteen reacties uit. Steve Vonck, uitbater van café Hemelrijk op de Grote Markt en eerste opvolger voor Vooruit, roept het stadsbestuur op om op zoek te gaan naar een nieuwe café-uitbater voor de Cipierage, en niet te kiezen voor een restaurant of lunchbar. -
PREMIUMSint-Niklaas
Stad zoekt nieuwe (tijdelijke) horeca voor door leegstand geplaagde uitgaansbuurt: “Unieke kans om Sint-Nicolaasplein bijna vanaf nul op te bouwen”
Het stadsbestuur zoekt ondernemers die hun kans willen wagen in de horecapanden Las-Caux, Oud-Rethorica, Brass Monkey en Cipierskelder. Alle vier de gebouwen staan leeg of worden binnenkort ontruimd. In drie van de vier gevallen gaat het om een tijdelijk invulling in afwachting van de sloop of de toekenning van een nieuwe concessie. -
Sint-Niklaas
Supermarkt Carrefour sluit eind deze maand de deuren op Heymanplein, nieuwe winkel opent begin 2025 in Stationsstraat
Supermarkt Carrefour op het Hendrik Heymanplein in Sint-Niklaas sluit eind deze maand definitief de deuren op het Hendrik Heymanplein, en wordt volgend jaar afgebroken. De winkel verhuist naar de Stationsstraat, waar het na de heraanleg van de Grote Markt begin 2025 de deuren opnieuw zal openen.
-
Sint-Niklaas
Chef-kok Yoery Van Malderen van brasserie Saveur na eerste opname in Gault&Millau: “We duwen het gaspedaal nu nog harder in”
Brasserie Saveur heeft twee jaar na haar opening in Belseledorp in Belsele een eerste score van 12 op 20 beet in de nieuwe editie van de culinaire gids Gault&Millau. Voor chef-kok Yoery Van Malderen en zijn vrouw Nicky Van Lombergen het signaal om nóg harder te gaan werken. -
Belsele
Beer Awards nomineert online bierwebshop Poseidon Beers uit Belsele als ‘Bierhandel van het jaar’
De online bierwebshop Poseidon Beers uit Belsele is genomineerd voor de Beer Awards. De onderneming maakt kans op de titel in de categorie ‘bierhandel van het jaar’. Ook zaakvoerder Sander Van Lierde werd genomineerd in de categorie ‘Bierpersoonlijkheid van het jaar’. -
Stekene
Eindejaarsactie bij lokale winkeliers: “Cadeaubonnen tot 1.000 euro te winnen bij aankoop”
Aankopen doen bij de lokale middenstand in Stekene kan vanaf donderdag 1 december een waardebon van 1.000 euro opleveren tijdens de Eindejaarsactie. Die loopt tot en met zondag 8 januari en is een organisatie van het gemeentebestuur, Unizo Stekene en het Stekens handelscentrum. -
Sint-Niklaas
Winkel van de Sint opent de deuren in het Huis van de Sint: Lokale middenstanders stellen lekkernijen in Sinterklaasthema voor
Vanaf zaterdag 12 november opent de Winkel van de Sint opnieuw de deuren, dit keer in het Huis van de Sint in de Salons in de Stationsstraat. Lokale middenstanders stellen er drie dagen per week een hele reeks producten in het Sinterklaasthema voor.