1. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 2. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

  Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.
 3. Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Leuven en het Hageland

  November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Leuven en het Hageland waar vegan op de kaart prijkt. Van Indiase chocolade tot vegan frietjes: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
 1. RESTOTIP. Ilska heeft ongeneeslijke longkanker, toch opent ze een ontbijt- en lunchbar in Tessenderlo: “Niemand weet hoeveel tijd er nog rest”
  PREMIUM
  Tessenderlo

  RESTOTIP. Ilska heeft ongenees­lij­ke longkanker, toch opent ze een ontbijt- en lunchbar in Tessender­lo: “Niemand weet hoeveel tijd er nog rest”

  Dat de horecasector in moeilijke tijden extra weerbaar is, hebben we de laatste maanden wel gemerkt. Ilska Mussen (49) is wellicht de verpersoonlijking van deze mentaliteit. 4,5 jaar geleden werd er bij haar longkanker vastgesteld. Die zal nooit meer verdwijnen, maar is momenteel wel onder controle. Samen met haar nicht Lies Vaes (22) heeft ze zelfs de energie gevonden om de nieuwe ontbijt- en lunchbar ‘In de Roose’ te openen in hartje Tessenderlo. Al onze restotips uit Limburg vind je in ons dossier.
 2. RESTOTIP. De Kiewithoeve in Tessenderlo: hier vind je altijd net iets specialers
  PREMIUM
  Tessenderlo

  RESTOTIP. De Kiewithoe­ve in Tessender­lo: hier vind je altijd net iets specialers

  In deze oude gerestaureerde hoeve kun je in alle rust genieten van een uitgebreid aanbod aan seizoensgebonden gerechten, themamenu’s en suggesties van de chef. Uitbaters Petra Beckers en haar man Serge Decré bereiden hun authentieke gerechten met liefde. De Kiewithoeve staat voor kwaliteit en diversiteit. Hier vind je dan ook gerechten die je nergens anders op de kaart ziet staan.
 1. RESTOTIP. Restaurant Nic’s in Tielt-Winge: totaalervaring van gastvrijheid en gastronomie
  PREMIUM
  Tielt-Winge

  RESTOTIP. Restaurant Nic’s in Tielt-Win­ge: totaalerva­ring van gastvrij­heid en gastrono­mie

  Na meer dan acht jaar in Leuven zijn Nico Tuytten (44) en Liesbet Fortje (53) aan een nieuw avontuur begonnen met Nic’s. Van het drukke stadscentrum naar het rustige platteland heeft heel wat verandering met zich meegebracht voor het gastronomische restaurant. Hoog tijd om eens op bezoek te gaan bij het nieuwe geesteskind in Tielt-Winge van de voormalige eigenaars van Julia & Elias.
 2. RESTOTIP. Butan in Diest verrast met heerlijke alternatieven op klassiek ontbijt
  PREMIUM
  Diest

  RESTOTIP. Butan in Diest verrast met heerlijke alternatie­ven op klassiek ontbijt

  Op 17 augustus opende Butan de deuren. Een prachtige ontbijt- en lunchzaak in het centrum van Diest. Bij Butan denk je niet aan een standaard ontbijt of lunch, maar aan creativiteit en eigenheid. Babette Verheyen (34) en Sam Boone (33) creëren pure kunst op een bord. Het koppel serveert wat zij graag eten én dat tegen een zeer schappelijke prijs. Healthy Foodie? Vegan? Of een echte lekkerbek? Butan is dé place to be.
 3. Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland

  Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Leuven en het Hageland: van Italië over Mexico tot in het Verre Oosten.
 1. RESTOTIP. Biscuiterie Stuckens: “Wij maken én verkopen alles zelf”
  PREMIUM
  Diest

  RESTOTIP. Biscuite­rie Stuckens: “Wij maken én verkopen alles zelf”

  Biscuiterie Stuckens bestaat eigenlijk al sinds 1999, en bevindt zich al twaalf jaar in de Zoutstraat in Diest. Het was een gecombineerde zaak waar je iets kon drinken én iets kon kopen. Maar sinds de lockdown besloten ze hun concept aan te passen en hun gamma uit te breiden. Het interieur is helemaal vernieuwd en de zelfgemaakte Limonadelijn kreeg een prominente plaats. Wij gingen alvast eens proeven. Meer restotips lees je hier.
 2. RESTOTIP. De 4 Seizoenen: “We hebben ons geïntegreerd in de Belgische mentaliteit”
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. De 4 Seizoenen: “We hebben ons geïnte­greerd in de Belgische mentali­teit”

  Eén maand geleden opende Gurung Someet (28) — Sam voor de vrienden — en Karki Dol (42) de 4 Seizoenen op de Grote Markt in Aarschot. Met een nieuw interieur en extra nieuwe suggesties, maar onder dezelfde naam als de vorige eigenaars. “We vonden het concept van de vorige uitbaters goed én iedereen kent het hier, dus waarom zouden we de naam veranderen?” Wij gingen alvast eens proeven. Al onze restotips uit Leuven en het Hageland vind je in ons dossier.
 3. RESTOTIP. MerkAto: “Klassieke gerechten met een moderne touch”
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. MerkAto: “Klassieke gerechten met een moderne touch”

  Sinds december 2019 kan je op de grote markt in Aarschot MerkAto terugvinden. De zaak is nog vrij nieuw en zit nog volop in de ontdekkingsfase. De lockdown bracht uitbaters Ellen Janssens (32) en Kenneth De Vos (33) bovendien ook op enkele nieuwe ideeën. Het terras werd vernieuwd, de kaart werd aangepast en voortaan kan je de keuzestress van het zoeken naar een gepast bier bij je gerecht hier ook vermijden.
 1. RESTOTIP. Jaco's Wine & Cocktailbar in Aarschot: “Voor de kleine goesting en de grote honger”
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. Jaco's Wine & Cocktail­bar in Aarschot: “Voor de kleine goesting en de grote honger”

  Jaco’s is sinds 2020 gevestigd in ‘De Met’ in Aarschot. Jaco Smets startte met een wijn- en cocktailbar, maar ondertussen kunnen ze je ook een prachtige menukaart aanbieden. Samen met zijn nieuwe vennoot - Jacob - gingen ze er drie weken tussenuit om de nodige verbouwingen en aanpassingen te doen. Sinds vorige week zijn ze weer helemaal terug, mét nieuwe gerechten. Wij gingen alvast eens proeven.
 2. RESTOTIP. Brasserie Viertap: Belgische keuken van grote kwantiteit en prima kwaliteit
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. Brasserie Viertap: Belgische keuken van grote kwantiteit en prima kwaliteit

  De naam ‘Viertap’ doet ongetwijfeld al een belletje rinkelen. Toch hebben we het hier niet over de discotheek - die de deuren sloot in 2000 -, maar over een nieuwe brasserie. Deze nieuwe eetgelegenheid opende op 18 april de deuren in Rillaar. Op de kaart? Belgische keuken aan democratische prijzen. “Het is altijd mijn stempel geweest om te veel te geven”, vertelt eigenaar Olivier Bömer.
 3. Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Leuven en het Hageland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.