-
PREMIUMRonse
RESTOTIP: The Backyard heeft naast een prachtige stadstuin ook een Zwitsers winterchalet
Met een perfect gevoel voor slechte timing opende Aaron Demeulemeester in februari 2020 de deuren van horecazaak The Backyard, vlakbij de Grote Markt. De schepen van Jeugd en Evenementen werd al snel overspoeld door de opeenvolgende coronagolven, maar maakte van een nadeel een voordeel. -
RONSE
Kaasavond voor motorcrosskampioen Ziggy De Bruyne
Ziggy De Bruyne is 13 en werd dit jaar Belgisch kampioen motorcross. Daar gaat de knaap niet van zweven, integendeel. Zijn supporters organiseren op 10 en 11 december een kaasavond om hem te steunen. -
PREMIUMMaarkedal
RESTOTIP. Linde en Annabelle geven Moeder Stiene nieuw leven als eetcafé met Belgisch-Italiaanse keuken
Er is weer bruisend horeca-leven in Moeder Stiene. Sedert eind oktober serveren Linde Vermeulen (33) en Annabelle Van Malderghem (31) er in hun vernieuwd eetcafé een Belgisch-Italiaanse keuken. -
KLUISBERGEN
Sinterklaas gaat ontbijten in Berchem op 4 december
Op zondag 4 december komt Sinterklaas ontbijten in de Brugzavel in Berchem. Kinderen tot 12 jaar mogen gratis binnen, tot 10 jaar krijgen ze ook een cadeau van de Goedheilige Man.
-
PREMIUMRONSE
RESTOTIP. Coesies: een familiezaak van twee neven (en hun mama’s) met de betere brasseriekeuken als succesformule
Vrolijke jongelui Simon Gerniers (30) en Geoffrey Vandenhende (33) openden in oktober 2015 hun restaurant Coesies op de Veemarkt. Ondanks de moeilijke tijden voor de horeca, zijn ze trouw gebleven aan zichzelf: veel humor, veel klantvriendelijkheid en veel heerlijke brasseriegerechten. -
PREMIUMBeerlegem
RESTOTIP. Restaurant ’t Jagershof wacht tot klanten binnen welkom zijn, nog even afhalen dus
Je vindt ze nog, de restaurants die wachten tot 9 juni om de deuren weer te openen. ‘t Jagershof langs de Beerlegemsebaan in Zwalm is er zo één van. Chef Ingmar Van Gyseghem (27) stelt wel af en toe een menu samen. Wij mochten thuis proeven. Lees hier meer restaurantrecensies. -
PREMIUMWortegem-Petegem
RESTOTIP. De Vierschaar in Moregem: waar ‘goedendag’ zowel een warme verwelkoming als een topgerecht is
Het mooiste kerkje van Vlaanderen staat in Moregem, een deel van Wortegem-Petegem. Het luistert naar de naam Sint-Pietersstoelkerk. Als bonus ligt er ook een lekker restaurant naast, De Vierschaar. De Goedendag is er niet alleen een vriendelijke verwelkoming maar ook een topgerecht. -
PREMIUMRONSE
Restotip. De Promenade op de Grote Markt van Ronse: Lekkere hap, op een gezellige plek, in een gastvrije omgeving
Op de Grote Markt van Ronse opende Deborah Tack afgelopen zomer samen met haar mama Katty Baert Brasserie De Promenade. De horecasector was geen onbekend terrein voor beide dames. In taverne Monico op het Guissetplein stonden ze vele jaren achter de tapkraan. Nu is daar het gedeelte resto en tearoom bijgekomen. Lees meer restotips uit de regio in ons dossier.
-
PREMIUMKLUISBERGEN
RESTOTIP. Eetcafé De Fazant in Kluisbergen: de zaakvoerder die zijn bouwonderneming ruilde voor een kookfornuis
In de zomer van 2020 ruilde ondernemer Glenn Verledens (52) zijn succesvolle bouwonderneming in Ronse in voor het fornuis van eetcafé De Fazant in Kluisbergen. De echte start vond plaats in mei 2021, toen in de horeca de deuren opnieuw open mochten. Meer restotips vind je in ons dossier. -
PREMIUMRonse
RESTOTIP. Chalet de la Cruche is back in business: terugkeer van vaste waarde op top van Ronses bekendste berg
Er was half juni al even een avant-première op de Fiertel, maar vanaf 1 juli is restaurant Chalet de la Cruche bovenop de Kruisberg echt weer opengegaan. Mathieu Verstraete (31) in de keuken en Margaux Dekegeleer (29) in de zaal realiseren er een droom.