-
PREMIUMKempen
Van geflambeerde pannenkoeken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou zes pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de Kempen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van geflambeerde pannenkoeken met appeltjes bij het Torenhof in Tongerlo tot pannenkoeken met Nutella bij brasserie De Pit in Kasterlee. -
Meer
Scheldebrouwerij lanceert nieuwe versie van 'n Toeback: de Enigma Hop Special
De Scheldebrouwerij in Meer lanceert een nieuwe editie van ’n Toeback, een zwaar blond bier van 9 procent. Sinds de herlancering in 2019 wordt er regelmatig een nieuwe versie gebrouwen waarbij telkens een andere hop wordt gebruikt. Voor nummer vier is gekozen voor de Nieuw-Zeelandse hop enigma. -
PREMIUM
Martien en Martijn geven in hun kast eten weg: food sharing is booming
TILBURG/GOIRLE - Food sharing rukt op. Komt door de inflatie en de energiearmoede, weten ze in Tilburg en Goirle zeker. Wie het nodig heeft, kan zonder te vragen wat uit een weggeefkast pakken. ‘Ik denk dat dit werkt omdat het zo direct is.’ -
PREMIUMTurnhout
Remco (26) en Myrthe (25) openen samen met Ranonkel-uitbater café De Kazerne: “Er moest een gat opgevuld worden in Turnhouts uitgaansleven”
Op de hoek van de Grote Markt en het Zegeplein in Turnhout opent vrijdag café De Kazerne, een bruine kroeg die een mix moet worden van enkele legendarische cafés in Turnhout. Uitbaters zijn Remco Franken en zijn zus Myrthe, samen met Yves Sylverans van café Ranonkel. “We voelen dat er nood is aan dit soort café”, vertellen Myrthe (25) en Remco (26).
-
Laakdal
Kempen Aan Tafel zet regio culinair op de kaart: “Vijfgangen diner klaargemaakt door Kempense topchefs”
De Kempen culinair op de kaart zetten op 22 april, dat is de missie van chefs Bart Gils van Signatuur Antwerpen, Ivan Menten en Filip Ceursters van Terroir Gierle en Nicolas Nuyens van Signature Catering Beerse. Ze vormen samen met Wout Janssen van Flying Service - Kitchen Staff het vaste team van het event Kempen Aan Tafel. -
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans. -
PREMIUMKempen
UITGETEST. De smakelijkste streekkoekjes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”
Als telg van een rasechte bakkersfamilie verrast onze reporter Liese Demeulenaere haar vrienden en familie graag met een zelfgemaakte zoete zonde. En voor onze lezers gaat ze in twee afleveringen op zoek naar de lekkerste streekkoekjes van de Kempen. Vandaag, in willekeurige volgorde, de eerste tien: van Olense speculaas tot Geelse moppen. “De rijken doopten deze koekjes vroeger wel eens in jenever.” -
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken.
-
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken. -
PREMIUMBeerse
RESTOTIP. De Sjokola in Beerse: eenvoudig, lekker en en vlotte bediening
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: brasserie De Sjokola in Beerse. Een snelle hap, rustig genieten en wat keuvelen : het kan er allemaal in een aangenaam decor. Een aanrader. Lees hier nog meer lekkere tips in ons dossier. -
PREMIUMKempen
Van Foodbar Zoma tot Filter: bij deze 6 koffiebars in de Kempen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zes leuke bars in de Kempen waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Foodbar Zoma in Herentals tot Filter in Mol. -
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Restaurant Maroon: voor wie van puurheid, smaak en traditie houdt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Maroon, de Mechelse brasserie die restaurant werd.
-
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef. -
Turnhout
2,3 kilo pasta eten kan vanaf vrijdag ook op Grote Markt: Mister Spaghetti opent in vernieuwd pand van Il Cipriani
Op de Grote Markt in Turnhout opent vrijdagavond een nieuw restaurant: Mister Spaghetti. Het is intussen het zevende restaurant van Veerle Jacobs en Samuel Van Opdenbosch in Vlaanderen. Mister Spaghetti staat bekend om zijn XL-challenge. “Een spaghetti bolognese van maar liefst 2,3 kg. Wie erin slaagt alles binnen het half uur naar binnen te spelen, moet niet betalen”, vertelt Veerle Jacobs. -
PREMIUMMerksplas
RESTOTIP. Colonie 7 in Merksplas: Dineren in een authentieke varkensstal
Zin iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Colonie 7 in Merksplas, waar je smult van verfijnde brasserieklassiekers in een prachtig historisch kader. -
Kempen
Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20.
-
PREMIUMTurnhout
RESTOTIP. Mister Spaghetti in Turnhout: het restaurant waar je de gerechten zelf samenstelt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Mister Spaghetti in Turnhout. Het restaurant waar je niet moet betalen als je binnen het half uur 2,3 kilo spaghetti naar binnen kan spelen. -
PREMIUMRegio Mechelen / Kempen
Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout. -
PREMIUMturnhout
RESTOTIP. Hongaarse vleesspecialiteiten in restaurant Monarchia
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Monarchia in Turnhout. Zaakvoerder Gabor Meretei (23) serveert er de typische Hongaarse keuken, met voornamelijk heel wat vleesgerechten – van goulashsoep tot braadworsten - die stevig gekruid zijn. Lees al onze restotips hier. -
Arendonk
RESTOTIP. Gewezen cafébazin schotelt lekkernijen voor in ‘t Koffiehukske
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: ‘t Koffiehukske in Arendonk, waar de voormalige cafébazin Martine Machilsen in de kookpotten roert én de bediening voor haar rekening neemt. Lees hier meer restotips uit de Kempen.
-
PREMIUMTurnhout
RESTOTIP. Monsieur Louis: genieten van een croque of kroket op culinair niveau én in een gezellig decor
Zin om eens iets nieuws te proberen op culinair vlak? Spring dan zeker eens binnen bij Monsieur Louis in de Leopoldstraat in Turnhout. Chef Steffi en haar team toveren er leuke en originele croques en kroketten op de plank die van een hoog culinair niveau maar met een schappelijke prijs zijn. Lees hier meer over nog andere leuke en nieuwe horecazaken in onze regio. -
PREMIUMTurnhout
RESTOTIP. Gastrobar Gaston: hip en trendy, smaakvolle ‘sharing’-gerechten en toegankelijk voor jong en oud
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Gastrobar Gaston aan de site Le Bon in Turnhout, de derde zaak van Piet-Hein van Spaendonck en Steffi Van de Sande die al De Flor in Beerse en De Louis in Turnhout hebben en later dit jaar vermoedelijk ook Marcel in Tielen openen. Sinds eind oktober kan je hier genieten van gerechten om te delen of alleen te verorberen, een goed glas wijn of gin of een smaakvol glas bier. -
PREMIUMKempen
Van Barijs tot Bartbaar: ontdek hier 6 salons met topijs in de Kempen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de Kempen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Barijs in Kasterlee tot Bartbaar in Geel. Hier smul je van de lekkerste ijsjes. -
PREMIUMKempen
Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 5 frietbarakken in de Kempen eet je frieten met een nostalgisch sausje
Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van frietjes met verse vol-au-vent in Sint-Jozef Rijkevorsel tot ambachtelijk bereid stoofvlees in Voortkapel: bij deze 5 barakken in de Kempen moet je zeker eens een frietje gaan steken.
-
PREMIUMRetie
RESTOTIP. Twannies: Italiaans lekkers volgens de seizoenen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: pizzeria Twannies in Retie. Sinds begin oktober vind je hier tal van Italiaanse lekkernijen, en niet alleen de klassiekers. Chef-kok Anton laat zich namelijk ook inspireren door vergeten groenten en seizoensgebonden producten. Lees al onze restotips hier. -
PREMIUMKempen
Van Bar Brunch tot Zoma: ontdek hier 7 plekjes in de Kempen waar je heerlijk kan gaan brunchen
In grote steden vind je ze zowat op elke straathoek: brunchbarretjes. In landelijke gemeenten moet je ze vaak wat verder zoeken. Ben je nog op zoek naar een hippe locatie waar je terechtkan voor een stevige brunch? Wij lijsten voor jou zeven bars op in de Kempen. Van Bar Brunch in Arendonk tot Zoma in Herentals.