1. Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
    PREMIUM
    Regio Antwerpen

    Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

    Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen.
  2. Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
    PREMIUM
    Regio Mechelen

    Van Mickey Mou­se-pannenkoe­ken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

    Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier.
  1. Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
    PREMIUM
    Mechelen/Kempen

    Van De Broodkrui­mel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worsten­brood en appelbol­len op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen

    Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken.
  2. Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
    PREMIUM
    Regio Antwerpen

    Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbro­den en appelbol­len

    ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist.
  1. Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemeester”
    PREMIUM
    Mechelen/Blaasveld

    Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemees­ter”

    Het Vrijbroekpark in Mechelen neemt zaterdag muzikaal afscheid van Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77), die liefst 47 jaar brasserie ’t Park runnen. De uitbaters zeggen echter geen vaarwel, maar beginnen in Blaasveld ondanks hun leeftijd gewoon met iets nieuws. Zelf vinden ze dat absoluut niet bijzonder. “Als wij drie dagen niks doen, lopen we de muren op.”
  2. Lore (18) tekent raamdecoratie én kledingcollectie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”
    PREMIUM
    Mechelen/Lier

    Lore (18) tekent raamdecora­tie én kledingcol­lec­tie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”

    Van kansen geven gesproken! Om de eerste verjaardag van haar Matsu Bubble Tea Shop te vieren, besliste uitbaatster Suzanne Palings om zowel de raamdecoratie als het ontwerp voor haar kledinglijn te geven aan … een 18-jarige klant. Het is meteen de eerste opdracht voor de Lierse Lore Van den Broeck. “Zo raar om een wildvreemde met mijn ontwerp te zien lopen!”
  1. RESTOTIP Zomerbar ‘Leven in de Dekenij’ in Puurs-Sint-Amands: “Na succes van 2020, breiden we uit in tijd en aanbod”
    PREMIUM
    Puurs-Sint-Amands

    RESTOTIP Zomerbar ‘Leven in de Dekenij’ in Puurs-Sint-Amands: “Na succes van 2020, breiden we uit in tijd en aanbod”

    Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaken écht het ontdekken waard zijn, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: ‘Leven in de Dekenij’ in Puurs-Sint-Amands, een zomerbar die zestien weken lang de dekenijtuin inpalmt met hapjes en drankjes, optredens en evenementen, en het eigen bier ‘Op Grootmoeders Weizen’.
  1. Van verse stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier: Deze vijf frietbarakken in regio Mechelen zijn een bezoekje waard
    PREMIUM
    Regio Mechelen

    Van verse stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier: Deze vijf frietbarak­ken in regio Mechelen zijn een bezoekje waard

    Begin jij al te watertanden bij de gedachte aan verse stoofvleessaus, een krokante Bicky-burger of een heerlijk geurend pak friet? Dan raden we je zeker aan een bezoekje te brengen aan een van deze gezellige frietbarakjes in regio Mechelen, waar je nog op een nostalgische manier je frietjes kan gaan halen. Van vers stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier : Wij lijsten de vijf meest bekende plekjes voor je op.
  2. Van Roomijs Gauthier Pascale tot Heide Atelier: ontdek hier 7 salons met topijs in de regio Mechelen
    PREMIUM
    Regio Mechelen

    Van Roomijs Gauthier Pascale tot Heide Atelier: ontdek hier 7 salons met topijs in de regio Mechelen

    De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zeven toppers op in de regio Mechelen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Roomijs Gauthier Pascale in Mechelen tot Heide Atelier in Heist-op-den-Berg. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.