1. UITGETEST. De smakelijkste streekkoekjes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”
  PREMIUM
  Kempen

  UITGETEST. De smakelijk­ste streekkoek­jes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”

  Als telg van een rasechte bakkersfamilie verrast onze reporter Liese Demeulenaere haar vrienden en familie graag met een zelfgemaakte zoete zonde. En voor onze lezers gaat ze in twee afleveringen op zoek naar de lekkerste streekkoekjes van de Kempen. Vandaag, in willekeurige volgorde, de eerste tien: van Olense speculaas tot Geelse moppen. “De rijken doopten deze koekjes vroeger wel eens in jenever.”
 2. Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
  PREMIUM
  Mechelen/Kempen

  Van De Broodkrui­mel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worsten­brood en appelbol­len op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen

  Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken.
 1. Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
  Kempen

  Veertig Kempense restau­rants behalen score in nieuwe restaurant­gids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen

  Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20.
 2. Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
  PREMIUM
  Regio Mechelen / Kempen

  Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restau­rants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganis­tisch

  In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
 1. RESTOTIP. Restaurant Les Deux: genieten van hert, ossenstaart, wilde eend en gemarineerde peer met witte chocolade
  PREMIUM

  RESTOTIP. Restaurant Les Deux: genieten van hert, ossen­staart, wilde eend en gemarineer­de peer met witte chocolade

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Restaurant Les Deux in Herenthout. Voormalig huiskamerrestaurant Van Rompaey Homecooking van chef-kok Jan Van Rompaey en partner Anke Luyten kreeg een nieuwe look en heropende de voorbije week de deuren.
 2. Ex-rechercheur opent broodjeszaak Den Bareel: “Mensen ontmoeten me nu me met de lach, bij de politie was dat soms anders”
  Bouwel/Herenthout

  Ex-recher­cheur opent broodjes­zaak Den Bareel: “Mensen ontmoeten me nu me met de lach, bij de politie was dat soms anders”

  Een aantal weken geleden dook Herenthoutenaar Roel De Winter in een nieuw avontuur. De ex-rechercheur bij de politie ruilde zijn oranje band rond de bovenarm in voor een broodmes en koffie-apparaat. “Ik nam loopbaanonderbreking bij de politie en begon aan iets waar ik al lang van droomde: een eigen broodjes- en koffiebar”, klinkt het.
 1. Nieuwe uitbaters over legendarische muziekkroeg: “Den Titanic blijft zoals hij bekend staat: live-bands, jam-nights, dj’s en veel nachtgebraak”
  Herenthout

  Nieuwe uitbaters over legendari­sche muziek­kroeg: “Den Titanic blijft zoals hij bekend staat: li­ve-bands, jam-nights, dj’s en veel nachtge­braak”

  Muziekcafé Titanic in Herenthout is sinds vorig weekend in handen van nieuwe uitbaters Gert Janssens en Celestine Wuytack. “Zeg maar gerust Tin, zo noemen mijn vrienden me allemaal”, vertelt de nieuwbakken waardin van de legendarische muziekkroeg in de Molenstraat. “En Gert? Tja, die zullen ze sowieso wel kennen in zijn thuisdorp.”
 2. Eerste Zeeuwse mosselen aangekomen bij De Vis Factorij: “Prijs vorig jaar blijft voorlopig behouden”
  PREMIUM
  Herentals

  Eerste Zeeuwse mosselen aangekomen bij De Vis Factorij: “Prijs vorig jaar blijft voorlopig behouden”

  ‘Hier zijn we met de mosselen!’, de alom bekende kreet van Maria Backeljau uit een populaire tv-serie uit het verleden. Vrijdagochtend was het niet het opvallende personage dat met deze uitspraak kwam, maar waren het de uitbaters van De Vis Factorij in Herentals. In alle vroegte kwam de allereerste lading Zeeuwse Mosselen uit Yerseke toe bij de vroegere ‘Vishandel Arijs’. En daar zit de Kempense mosselfan ieder jaar weer op te wachten. Smullen maar!
 3. RESTOTIP. Genieten van ontbijt, lunch en koffie in Foodbar Zoma
  PREMIUM
  Herentals

  RESTOTIP. Genieten van ontbijt, lunch en koffie in Foodbar Zoma

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Foodbar Zoma in Herentals. Beste vriendinnen Maxime Vaerewijck (31) en Egzona Sejdijaj (31) richtten de zaak nog geen maand geleden op in navolging van hun Bistro Zoma in Nijlen. “Onze foodbar trekt het concept van de bistro door naar overdag.” Lees al onze restotips hier.
 4. RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiskamerkaffee Polemiek zeker de moeite
  PREMIUM
  Herenthout

  RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiska­merkaf­fee Polemiek zeker de moeite

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Huiskamerkaffee Polemiek in Herenthout. Zaakvoerders Paul Vervoort en Mieke Lieven ontvangen je er in hun vroegere woonkamer, die omgebouwd werd tot horecazaak waar je in de weekends kan proeven van ‘Broewet of een krokske’ en bij ‘Miejer hoenger’ van onder meer een Chili Con Carne.
 1. Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 5 frietbarakken in de Kempen eet je frieten met een nostalgisch sausje
  PREMIUM
  Kempen

  Zeldzaam maar niet uitgestor­ven: bij deze 5 frietbarak­ken in de Kempen eet je frieten met een nostal­gisch sausje

  Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van frietjes met verse vol-au-vent in Sint-Jozef Rijkevorsel tot ambachtelijk bereid stoofvlees in Voortkapel: bij deze 5 barakken in de Kempen moet je zeker eens een frietje gaan steken.
 2. TERRASTIP: Jardin Albert, dé zomerbar naast het Albertkanaal die je doet dromen van zuiderse sferen
  PREMIUM
  Herentals

  TERRASTIP: Jardin Albert, dé zomerbar naast het Albertka­naal die je doet dromen van zuiderse sferen

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welk terras deze zomer het ontdekken waard is. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week Jardin Albert, een zomerbar waar je kan genieten van de uitgebreide drankkaart en lekker eten aan de oever van het Albertkanaal. Na een fietstochtje ploffen we neer in één van de vele gezellige hoekjes van deze Herentalse parel.