1. Gekend restaurant Mama Thai verhuist naar Koksijde: “Wegenwerken in De Panne blijven maar aanslepen”
  PREMIUM
  Koksijde/De Panne

  Gekend restaurant Mama Thai verhuist naar Koksijde: “Wegenwer­ken in De Panne blijven maar aanslepen”

  Na tien jaar verhuizen Laurenzo Moerman (41) en Kanteeya Seetrairat (38) dit voorjaar hun restaurant Mama Thai van De Panne naar Koksijde. Ze nemen hun intrek in De Clochard vlakbij de hotelschool Ter Duinen. “De wegenwerken voor de aanleg van een fietspad op de verbindingsweg van Veurne naar De Panne blijven aanslepen. We wilden de terugval in reservaties daardoor opvangen met een pop-up maar het wordt een heel ander verhaal”, zegt Laurenzo.
 2. Gekende frituur Siesie staat te koop: “Maar er komt iets nieuws, en dat zal met lekker eten te maken hebben”
  PREMIUM
  Diksmuide

  Gekende frituur Siesie staat te koop: “Maar er komt iets nieuws, en dat zal met lekker eten te maken hebben”

  Lindsay Hillewaere (35) heeft haar frituur Siesie in Pervijze te koop gezet. Tien jaar lang heeft de onderneemster haar hart en ziel in dat verhaal gelegd, maar het is tijd om een nieuw hoofdstuk te schrijven. “We blijven frietjes bakken tot er een overnemer is gevonden, maar intussen broeden we op een ander project waarbij lekker eten opnieuw een hoofdrol zal spelen”, reageert Lindsay. Wij mogen al weten wat dat precies zal zijn.
 1. Bert Gunst lanceert Picon de Nouvion: “Op dit recept waren de acteurs van ‘Allo Allo!’ verlekkerd”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Bert Gunst lanceert Picon de Nouvion: “Op dit recept waren de acteurs van ‘Allo Allo!’ verlekkerd”

  Bert Gunst (45), schepen en cafébaas in Nieuwpoort, lanceert na zijn oorlogsbieren nu de ‘Picon de Nouvion’. “Naar het recept van René Artois uit de serie ‘Allo Allo!’”, verzekert Gunst. Hij is al jaren fan van de Britse tv-reeks en heeft een goed contact met de acteurs, die hij al een paar keer naar Nieuwpoort wist te halen. ‘Officer Crabtree’, gespeeld door Arthur Bostrom, maakte de oversteek om de Picon te proeven.
 2. Vrienden scoren met bier dat ze na hun werkuren even brouwden: “Brons en goud in internationale competities, dat is ‘Amazing’”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Vrienden scoren met bier dat ze na hun werkuren even brouwden: “Brons en goud in internatio­na­le competi­ties, dat is ‘Amazing’”

  Vier jaar geleden lanceerden kameraden Dario Clauw (33) uit Diksmuide en Nicolaas Balloey (36) uit Nieuwpoort Heroes Amazing Beer. Vandaag mogen ze al twee podiumplaatsen op internationale competities op hun naam schrijven. Deze zomer wonnen ze brons op de World Beer Awards en deze week goud op de Craft Beer Awards in Londen. Het gaat hard voor de twee vrienden, die stiekem dromen van een eigen brouwerij in Nieuwpoort. “Pas dan kunnen we van bierbrouwen ons beroep maken”, klinkt het ambitieus.
 3. Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”

  Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag.
 1. Twee Nieuwpoortse gastvrije horecazaken winnen ‘hospitality award’: “Wij brengen de menukaart nog aan tafel”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Twee Nieuwpoort­se gastvrije horecaza­ken winnen ‘hospitali­ty award’: “Wij brengen de menukaart nog aan tafel”

  De ‘hospitality awards’ voor gastvrije horecazaken in België zijn uitgereikt. Nieuwpoort scoorde op die wedstrijd bijzonder goed. Zowel restaurant Tabl’O als bed and breakfast Villa Sans Soucis ging met zo’n onderscheiding naar huis. Restaurant Barbouni eindigde op een verdienstelijke derde plaats. De drie ondernemers onthullen hoe ze gastvrijheid op de eerste plaats zetten.
 2. Verdonck voegt ‘sensatie’ toe aan de menukaart: “Geen paniek, ons artisanaal ijs en de babelutten zijn blijvers”
  PREMIUM
  Veurne

  Verdonck voegt ‘sensatie’ toe aan de menukaart: “Geen paniek, ons artisanaal ijs en de babelutten zijn blijvers”

  De naam Verdonck verdwijnt op de Grote Markt in Veurne. Op 29 oktober heropent ‘Kis by Verdonck’, een gloednieuw concept waarbij het accent voor het eerst op ontbijten ligt en op takeaway voor de jeugd. “Na 16 jaar achter het fornuis miste ik een uitdaging”, zegt David Callens (46) die het restaurant runt met Charlotte Janssens (41). In een bevriend koppel vonden ze nieuwe partners.
 1. Middelkerkse horecazaken zijn klaar voor Champagneweekend: “Het is één van de beste weekends voor onze sector”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Middelkerk­se horecaza­ken zijn klaar voor Champagne­week­end: “Het is één van de beste weekends voor onze sector”

  Donderdagavond begint voor het 25e jaar het Champagneweekend in Middelkerke. Tijdens dit weekend kan je niet alleen proeven van verschillende soorten champagne in De Branding, maar kan je ook terecht bij verschillende lokale horecazaken die een overheerlijke Champagnemenu samenstellen die je enkel dit weekend kan eten. De meesten zijn al een tijdje volzet, maar we gingen alvast langs bij een paar van hen om te zien wat je er kan verwachten.
 2. November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  November is vegan maand: hier kan je plantaar­dig eten in Brugge en aan de kust

  Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er zes voor je op in Brugge en aan de kust.
 1. Kattencafé BaristaCat na 1 maand al groot succes: “Er werden al vijf katjes geadopteerd”
  PREMIUM
  Oostende

  Kattencafé BaristaCat na 1 maand al groot succes: “Er werden al vijf katjes geadop­teerd”

  Tearoom BaristaCat, het eerste en enige kattencafé in Oostende en aan de kust, is intussen een goede maand open. Intussen hebben al vijf katten een nieuwe, warme thuis gevonden. Dat is immers het doel van de zaak: zwerfkatten opvangen en hen een nieuwe thuis bezorgen. “We werken samen met de vzw Hoop voor Zwerfkatjes uit Ingelmunster die de katjes naar hier brengen”, vertelt Xavier Troisi, initiatiefnemer van BaristaCat.
 1. RESTOTIP. Ensorito: een stukje Italië in Oostende
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Ensorito: een stukje Italië in Oostende

  Al 15 jaar baten Julie Coopman en Anthony Caulier Ensorito uit in Mariakerke. Ze begonnen als kleine traiteurzaak, maar het restaurant is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in Oostende. Met een prachtig zicht op het Duinenkerkje eet je er heerlijk Italiaans. De muziek, het decor en zelfs het servies ademen Italië, waardoor je je werkelijk in zuiderse sferen waant. Afgelopen week was het Wereld Pasta Dag: het perfecte moment om eens langs te gaan.
 2. De Vette Os is nieuwkomer in Gault&Millau: “Onze prijzen en filosofie blijven ongewijzigd”
  Veurne

  De Vette Os is nieuwkomer in Gault&Millau: “Onze prijzen en filosofie blijven ongewij­zigd”

  De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. In de lijst met nieuwkomers vinden we één restaurant terug uit Veurne.
 1. André Buyens opent wijnbar als eerbetoon aan overleden papa: “Ik ben graag onder de mensen, net zoals pa”
  PREMIUM
  De Panne

  André Buyens opent wijnbar als eerbetoon aan overleden papa: “Ik ben graag onder de mensen, net zoals pa”

  De familie Buyens is al decennialang bekend in het horecalandschap in De Panne en ver daarbuiten. Daar waar Stéphane Buyens met zijn tweesterrenzaak Le Fox nog steeds furore maakt, is het rond broer én horecaman André (57) veel stiller. “Een kwaliteitsvolle culinaire keuken serveren is een familietrek die we delen”, lacht André die samen met zijn vrouw Amanda Russell (48) binnenkort een nieuwe bier- , wijn- en tapasbar opent in de Zeelaan in De Panne. Opgedragen aan ‘padre’ Etienne die deze zomer overleed.
 2. “Van voedingszaak tot bekendste danscafé aan de Westkust”: zaakvoerster Annie gehuldigd voor kwarteeuw The Possé
  PREMIUM
  Oostduinkerke

  “Van voedings­zaak tot bekendste danscafé aan de Westkust”: zaakvoer­ster Annie gehuldigd voor kwarteeuw The Possé

  Danscafé The Possé is al meer dan een kwarteeuw een vaste waarde in het hart van Oostduinkerke. Twee jaar na het zilveren jubileum van het danscafé kon de gemeente Koksijde zaakvoerster Annie Callewaert eindelijk in de bloemetjes zetten. Overdag runt Annie de supermarkt Delhaize met haar partner Eddy Lansen, maar wij duiken met Annie het nachtleven van de afgelopen 27 jaar in.