-
PREMIUM
Zomeren aan de Kop van de Vaart doe je in artistiek hangmattendorp: Frederik opent op 1 juli ‘Kaaibar by Barlaban’
Roeselare -
PREMIUM
BIJNA OPEN. Trossen los! Jonah, Elias en Jonas openen straks De Vaarbar in Geitepark: “Bootje varen, maar ook brunchen en magneetvissen”
De Vaarbar. Dat is de naam van de pop-up zomerbar die vanaf vrijdag 16 juni neerstrijkt in het Roeselaarse Geitepark. Matrozen van dienst die hiervoor een concessie van de stad kregen zijn Jonah Muylle, Elias Veracx en Jonas Houwen. Zij zorgen tot 17 september voor plezier op en aan de rand van de Grote Bassin. “De Vaarbar is het perfecte alibi om elkaar vaker te zien”, lachen de kameraden die ons verklappen waarom het stadspark straks voor zowel jong als oud de plek bij uitstek wordt om zomers te genieten.Roeselare -
PREMIUM
Van een BBQ-short tot lokale drank: 7 leuke tips voor Vaderdag in het zuiden van West-Vlaanderen
Het is bijna Vaderdag! Tijd dus om je papa in de watten te leggen met een etentje, uitstap of cadeau. Nog geen inspiratie? Wij helpen je op weg met zeven tips in het zuiden van West-Vlaanderen. Van een geschenkmand in barbecuethema in Roeselare tot jenever uit Kortrijk: zo bezorg je je vader een onvergetelijke dag.Roeselare, Moorsele -
Onze Jeugd opent zomerbar voor één dag
Roeselare
-
Geniet van een uitgebreid buffet op Vaderdag bij Vijverhof
Wevelgem -
PREMIUM
Tom en Kim blazen leegstaand café Verne nieuw leven in als gastrobar Verne: “Geen vaste menu’s, maar sharingconcept in lossere sfeer”
Tom Desmet (43) en zijn echtgenote Kim Verhaeghe (37) openen deze zomer in het pand van café Verne op de hoek van de Blekerijstraat en de Kermisstraat een nieuw restaurant. Het koppel, dat twaalf in Torhout restaurant Puur Genieten runde, is van plan er een sfeervolle gastronomische bar van te maken met sharinggerechtjes en een seizoensgebonden kaart.Roeselare -
Picknicken doe je deze zomer in Sterrebos, Stadspark en voor het eerst ook in Bergmolenbos
Wie graag gaat picknicken kan deze zomer ook weer in Roeselare terecht. Nog tot en met 30 september kun je je picknickmand laten leveren in het Sterrebos, het Stadspark en voor het eerst ook in het Bergmolenbos.Roeselare -
PREMIUM
The Place 2 Meat viert 50ste verjaardag en is 40 jaar erkend als Keurslager: “Onze pensen worden nog steeds gemaakt zoals vroeger”
Roeselare
-
PREMIUM
RESTOTIP. Everest Sushi Tielt: “Uitstekende verhouding prijs-kwaliteit”
Tielt -
PREMIUM
NET OPEN. Bar Canard wil glorietijden van The Palace en Chiqon doen herleven: “Roeselare mist een plek waar 30-plussers met de beentjes kunnen zwaaien"
Elewout Sanou (43) blaast nieuw leven in de Roeselaarse horecazaak die de voorbije decennia achtereenvolgens door het leven ging als The Palace, Chiqon en Vanilla. Vrijdag heropent hij het café langs de Delaerestraat, tegenover de Paterskerk, als Bar Canard. Hoewel hij kiest voor een nieuwe naam, keert hij terug naar een concept dat in het verleden al succesvol bleek op die plek. “Zelfs de populaire afterworks wil ik laten herleven”, aldus Elewout die ons vertelt waarom een Nederlanderschwung wil brengen in Roeselare.Roeselare -
PREMIUM
RESTOTIP. Royaal koken met kruiden bij Dinner With the Queen
Genieten van een cocktail in een zomerbar is in onze contreien al lang geen unicum meer, maar ook culinaire belevingen gaan steeds meer de pop-uptour op. Zoals Dinner With the Queen, een vaste waarde die na een sabbatjaar deze zomer terug neerstrijkt in pluktuin Purfruit in Oeselgem. Wij mochten al eens de benen onder tafel schuiven in een decor om u tegen te zeggen en ook wat chef Michiel Van Colenberghe op diezelfde tafel wist te toveren kon meer dan bekoren. Relaas van een avond waarin kruiden eens niet als afwerking dienden, maar hun rechtmatige plaats als hoofdgerecht opeisten.Dentergem, Kruisem, Zulte -
PREMIUM
NET OPEN. Van de buiten naar de stad: Els en Steven verruilen zuivelboerderij ’t Motehof voor ontbijthuis/tearoom De Goeie Morgen
Roeselare
-
PREMIUM
NET OPEN. Jonas en Céline breiden Gastro Henri uit met extra verdieping op restaurant: “Specifiek voor bedrijven, niet voor feestjes”
Roeselare -
Open Wijngaardfeesten 2023: “Met een wijnglas in de hand maak je een roadtrip door Heuvelwijnland”
In Heuvelland en omstreken staan in het weekend van 1 en 2 juli de Openwijngaardfeesten op het programma. “Onze wijnbouwers gunnen je een blik achter de schermen en geven je de kans hun gamma te leren kennen”, zegt Jill Boudrez, voorzitter Vintage Heuvelland.Zonnebeke, Staden -
Westrozebeekse wijn krijgt 100% West-Vlaams label
Mieke Decherf en Quincy Coeck van Wijngoed Choupette, die vorige zomer de eerste wijnen van Westrozebeekse bodem op de markt brachten, hebben een 100% West-Vlaams label gekregen. Dat is een kwaliteitslabel voor echte West-Vlaamse hoeve- en streekproducenten.Staden -
PREMIUM
Ook bij deze poulains van sterrenchef Peter Goossens is het heerlijk tafelen: “Hij verwende ons... Maar als hij in de keuken kwam, was iedereen extra alert”
Kortrijk, Brugge
-
PREMIUM
RESTOTIP. Pizzeria Girasole in Roeselare: de Italiaanse zon op je bord
Roeselare -
PREMIUM
Na vijf jaar kan er opnieuw gedanst worden op de legendarische vensterbank van De Vagant: “Eindelijk weer shakende kontjes voor het raam”
Een Roeselaars horeca-icoon is terug van weggeweest. Vijf jaar nadat de fameuze vensterbank van De Vagant moest wijken tijdens een make-over van het oudste Roeselaarse jeugdcafé, liet zaakvoerder Martin Vanslambrouck (56) een nieuw exemplaar maken waarop er voortaan weer gedanst kan worden. “Er is meer dan één koppel gevormd op die vensterbank”, lacht Martin, die uit de doeken doet hoe de vensterbank zijn café een nieuw elan moet geven.Roeselare -
PREMIUM
Channel Zero-frontman brouwt ‘bier met ballen’ voor Roeselaarse keukenbouwer: “We zijn opgegroeid met zijn muziek”
Franky De Smet-Van Damme (DSVD), legendarische metalhead én intussen ook begenadigd brouwer, heeft een biertje ontwikkeld voor Arrèli Keukens. De Artisan, blond en met 6,5% alcohol, is een cadeau voor de klanten van de Roeselaarse keukenbouwer. “Vakmanschap moet ondersteund worden”, stelt de frontman van Channel Zero. Een bijzondere samenwerking.Roeselare -
PREMIUM
NET OPEN. Buren als McDonald’s en Burger King, maar nieuwkomer Frituur Roulers vreest de concurrentie niet: “We bieden kwaliteit, snelheid en huiselijkheid”
Roeselare
-
PREMIUM
NET OPEN. Gloednieuwe Burger King opent de deuren en Dieter (22) wou per se de eerste klant zijn: “Ik stond al een uur te wachten”
Moorslede -
PREMIUM
Brouwerij neemt afscheid van 127 jaar ervaring: “De brouwerij is ons leven, ons tweede huwelijk als het ware”
Brouwerij Rodenbach neemt afscheid van zowat 127 jaar ervaring. Aalbekenaar Frank Balduck (62), Emmanuel Lannoo (60) uit Harelbeke en Pol Dewitte (60) uit Koolskamp werken allen al meer dan 40 jaar in de Roeselaarse brouwerij en gaan deze maand allemaal met pensioen. “Ook zonder ons zal je Rodenbach nog steeds even lekker smaken”, klinkt het. Samen met het trio blikken we terug op hun decennialange carrière bij de producent van het Roeselaars stadswater.Roeselare -
Burger King opent op 5 april de deuren op plek waar Donald Muylle ooit woonde: “Wij maken úw burgers in Roeselare”
Burger lovers uit Roeselare en omstreken kunnen beginnen aftellen. Volgende week woensdag, 5 april, opent Burger King de deuren langs de Brugsesteenweg, op de plaats waar vroeger de villa van de bekende keukenbouwer Donald Muylle stond. “Onze gemotiveerde medewerkers staan nu al klaar om het beste van zichzelf te geven”, zegt franchisenemer Piet Cremers die ons verklapte dat de hamburgerketen tal van acties in petto heeft naar aanleiding van de opening.Roeselare -
PREMIUM
Stormloop op restaurant De Mart 2 dat bijna sluit: “Kapotte zenuw maakt werken nog onmogelijk”
Moorslede
-
PREMIUM
Het kan ook nog plezant zijn in de supermarkt: deze familie staat al drie generaties in de Carrefour Market. “Opa Wilfried is onze trouwste klant”
Roeselare -
PREMIUM
RESTOTIP. Bistro Park Rodenbach in Roeselare: gezellig, ongedwongen én smakelijk
Bijna 20 jaar nadat Wim (45) en Yves (50) Degryse Park Rodenbach verkochten, heropenden de broers op 1 februari het Roeselaarse horecamonument langs de Langebrugstraat dat in het verleden ruim 40 jaar door hun familie gerund werd. Ze runnen er enkele feestzalen, een B&B en een bistro. Wij gingen proeven in Bistro Park Rodenbach.Roeselare -
PREMIUM
Uit eten met de kids: 7 kindvriendelijke restaurants in het zuiden van West-Vlaanderen
Op restaurant gaan met kinderen kan een uitdaging zijn. Uren stilzitten is niet vanzelfsprekend voor een kind en het zijn vaak kieskeurige eters. Geen zorgen, in deze zeven restaurants het zuiden van West-Vlaanderen kunnen de kleinsten naar hartenlust spelen en staat er van alles op het menu waar ze van gaan watertanden. Ook voor de ouders is het er gezellig tafelen.Roeselare, Zonnebeke -
PREMIUM
RESTOTIP. Gezond en gezellig lunchen bij Foodbar Farahilde in Izegem: “Oase van rust in het drukke hart van de stad”
Izegem
-
Geen culinaire verrassingen in de Mandelstreek: Boury en La Durée behouden Michelinsterren
Roeselare -
OVERZICHT. Dit zijn volgens Michelin 2023 de sterrenrestaurants in West-Vlaanderen
Vandaag verzamelden de beste chefs van ons land voor de bekendmaking van de nieuwe Michelingids. Ook in West-Vlaanderen vind je dit jaar volgens de jury van de culinaire gids weer heel wat sterrenzaken. Wij lijsten ze allemaal voor je op. Zowel de gevestigde waarden als de nieuwkomers.Kortrijk, Oostende, Brugge -
PREMIUM
RESTOTIP. De Traagheid: Frans-Belgische klassiekers in sfeervol kader
Sinds begin februari staat er een nieuwe chef in de keuken van De Traagheid in Tielt. Daarmee breekt een nieuw hoofdstuk aan voor het restaurant. De ervaren kok Frank Vande Velde introduceert er de klassieke Franse keuken en laat topproducten graag voor zich spreken, zonder al te veel tierlantijntjes. Wij namen de proef op de som.Tielt -
PREMIUM
Sterrenchef in de bres voor minderbedeelden: “Wij vinden het hartverscheurend dat mensen geen dak boven hoofd hebben”
Roeselare
-
PREMIUM
Doorzetter Camille (28) kan vrijdag eindelijk apérobar BieKamie openen: “Veel nachtjes doorgetrokken”
Roeselare -
PREMIUM
Brecht en Donika heropenen Brasserie Beaux Arts als vinylbar Bambino: "Je kan er ook ons eigen biertje proeven"
Amper een week nadat de deuren van Brasserie Beaux Arts sloten, heropent de horecazaak op de Grote Markt woensdag al opnieuw de deuren. Brecht De Coninck (25) en Donika Salijaj (25) namen de zaak over maar starten er vanaf nul. “We vonden dat Roeselare nood had aan iets volledig nieuws”, aldus Brecht. Dus opent het koppel morgen Café Bambino, de allereerste vinylbar in de stad. Waarom de muziek- en bierliefhebbers nu al mogen beginnen glunderen, licht het koppel zelf toe.Roeselare -
Drie zomerse pop-up horecazaken geven straks smaak aan de Roeselaarse zomer
Stad Roeselare pakt deze zomer uit met niet minder dan drie pop-up horecagelegenheden: een familiebar met recreatieve zone in het stadspark , een urban zomerbar aan de Kop van de Vaart en een gastrobar aan het de Coninckplein. Kandidaten om deze uit te baten kunnen zich aanmelden.Roeselare -
PREMIUM
Vijfde generatie van schoenmakersfamilie opent museum/bruine kroeg 't Schoekot: “Eerbetoon aan vader en een project dat ons dichter bij elkaar bracht”
Roeselare
-
PREMIUM
Team achter nieuwe koffiebar Coffeehouse is bijzonder ambitieus: “We willen acht zaken openen in twee jaar”
Roeselare -
Burger King zoekt medewerkers voor Roeselaars restaurant
Met de opening van het nieuwe restaurant langs de Brugsesteenweg in Roeselare in het vooruitzicht, is Burger King nog op zoek naar 15 vaste medewerkers en 25 studenten en/of flexijobbers.Roeselare -
HAP Food Festival trapt zomervakantie af in Sint-Sebastiaanspark
Het Roeselaarse Sint-Sebastiaanspark wordt deze zomer opnieuw omgeturnd tot een sfeervol openluchtrestaurant. Dat dankzij Hap Food Festival dat er van vrijdag 30 juni tot en met zondag 2 juli opnieuw neerstrijkt.Roeselare -
PREMIUM
“Ik kan het levenswerk van mijn ouders toch niet stopzetten?”: ruim 1.300 West-Vlaamse boeren gaven er de brui aan, maar Brent (22) niet
Zonnebeke