1. BIJNA OPEN. Trossen los! Jonah, Elias en Jonas openen straks De Vaarbar in Geitepark: “Bootje varen, maar ook brunchen en magneetvissen”
  PREMIUM

  BIJNA OPEN. Trossen los! Jonah, Elias en Jonas openen straks De Vaarbar in Geitepark: “Bootje varen, maar ook brunchen en magneetvis­sen”

  De Vaarbar. Dat is de naam van de pop-up zomerbar die vanaf vrijdag 16 juni neerstrijkt in het Roeselaarse Geitepark. Matrozen van dienst die hiervoor een concessie van de stad kregen zijn Jonah Muylle, Elias Veracx en Jonas Houwen. Zij zorgen tot 17 september voor plezier op en aan de rand van de Grote Bassin. “De Vaarbar is het perfecte alibi om elkaar vaker te zien”, lachen de kameraden die ons verklappen waarom het stadspark straks voor zowel jong als oud de plek bij uitstek wordt om zomers te genieten.
  Roeselare
 1. NET OPEN. Bar Canard wil glorietijden van The Palace en Chiqon doen herleven: “Roeselare mist een plek waar 30-plussers met de beentjes kunnen zwaaien"
  PREMIUM

  NET OPEN. Bar Canard wil glorietij­den van The Palace en Chiqon doen herleven: “Roeselare mist een plek waar 30-plus­sers met de beentjes kunnen zwaaien"

  Elewout Sanou (43) blaast nieuw leven in de Roeselaarse horecazaak die de voorbije decennia achtereenvolgens door het leven ging als The Palace, Chiqon en Vanilla. Vrijdag heropent hij het café langs de Delaerestraat, tegenover de Paterskerk, als Bar Canard. Hoewel hij kiest voor een nieuwe naam, keert hij terug naar een concept dat in het verleden al succesvol bleek op die plek. “Zelfs de populaire afterworks wil ik laten herleven”, aldus Elewout die ons vertelt waarom een Nederlanderschwung wil brengen in Roeselare.
  Roeselare
 2. RESTOTIP. Royaal koken met kruiden bij Dinner With the Queen
  PREMIUM

  RESTOTIP. Royaal koken met kruiden bij Dinner With the Queen

  Genieten van een cocktail in een zomerbar is in onze contreien al lang geen unicum meer, maar ook culinaire belevingen gaan steeds meer de pop-uptour op. Zoals Dinner With the Queen, een vaste waarde die na een sabbatjaar deze zomer terug neerstrijkt in pluktuin Purfruit in Oeselgem. Wij mochten al eens de benen onder tafel schuiven in een decor om u tegen te zeggen en ook wat chef Michiel Van Colenberghe op diezelfde tafel wist te toveren kon meer dan bekoren. Relaas van een avond waarin kruiden eens niet als afwerking dienden, maar hun rechtmatige plaats als hoofdgerecht opeisten.
  Dentergem, Kruisem, Zulte