1. BIJNA OPEN. Trossen los! Jonah, Elias en Jonas openen straks De Vaarbar in Geitepark: “Bootje varen, maar ook brunchen en magneetvissen”
  PREMIUM

  BIJNA OPEN. Trossen los! Jonah, Elias en Jonas openen straks De Vaarbar in Geitepark: “Bootje varen, maar ook brunchen en magneetvis­sen”

  De Vaarbar. Dat is de naam van de pop-up zomerbar die vanaf vrijdag 16 juni neerstrijkt in het Roeselaarse Geitepark. Matrozen van dienst die hiervoor een concessie van de stad kregen zijn Jonah Muylle, Elias Veracx en Jonas Houwen. Zij zorgen tot 17 september voor plezier op en aan de rand van de Grote Bassin. “De Vaarbar is het perfecte alibi om elkaar vaker te zien”, lachen de kameraden die ons verklappen waarom het stadspark straks voor zowel jong als oud de plek bij uitstek wordt om zomers te genieten.
  Roeselare, Ardooie
 1. Luc en Dorine openen pop-upcafé in voormalige kroeg De Zandvlugge: “Amerikaanse soldaten schuilden er ooit, nu brengen wij nog één keer leven in de brouwerij”
  PREMIUM

  Luc en Dorine openen pop-up­café in voormalige kroeg De Zandvlugge: “Amerikaan­se soldaten schuilden er ooit, nu brengen wij nog één keer leven in de brouwerij”

  Tot kort na de Tweede Wereldoorlog was café De Zandvlugge op het gelijknamige gehucht in de Gentstraat een bekende trekpleister, maar daarna gingen de deuren onherroepelijk dicht. Brouwer Luc Savels en zijn vrouw Dorine Vanneste brengen dat verloren stukje geschiedenis dit weekend nog eens terug tot leven. Ooit schuilden enkele Amerikaanse piloten er na een crash voor de Duitsers. De voormalige uitbaters van café Gravenhof presenteren er hun Punaise-bieren en gerstenat van enkele bevriende brouwers.
  Ingelmunster, Izegem
 2. NET OPEN. Buren als McDonald’s en Burger King, maar nieuwkomer Frituur Roulers vreest de concurrentie niet: “We bieden kwaliteit, snelheid en huiselijkheid”
  PREMIUM

  NET OPEN. Buren als McDonald’s en Burger King, maar nieuwkomer Frituur Roulers vreest de concurren­tie niet: “We bieden kwaliteit, snelheid en huiselijk­heid”

  Hoewel liefhebbers van fastfood al volop aan hun trekken komen langs de Brugsesteenweg in Roeselare, openden horecaondernemers Jens Vollens en Olivier Desmet er zopas nog een extra frituur. In Roulers kan je terecht voor frietjes, snacks, huisbereide burgers en straks ook voor belegde broodjes. Hoe ze het verschil willen maken met buren als McDonald ‘s en Burger King legt Jens ons uit.
  Roeselare