1. RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantastische lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”
  PREMIUM
  Gent

  RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantasti­sche lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”

  Amper een jaar nadat Nonam de deuren opende, werd het restaurant al beloond met een mooie score van 13,5 in de Gault&Millau. Loon naar werken voor Arne Van Wambeke en Karel Van Oyen. Intussen werd het restaurant een vaste waarde voor als het tijdens de lunch al eens wat meer mag zijn. Wij maakten onze middag vrij en lieten ons verwennen met een overheerlijk 4-gangen lunchmenu, omkaderd met enkele verfijnde hapjes.
 1. De burgeRmeester van Gent: Jilles D’Hulster (46) opent een zesde Jilles Beer & Burgers-restaurant: “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”
  PREMIUM
  Gent

  De burgeRmees­ter van Gent: Jilles D’Hulster (46) opent een zesde Jilles Beer & Bur­gers-restaurant: “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”

  Zijn carrière startte hij als decorbouwer bij de opera van Gent, maar Gentenaar Jilles D’Hulster (46) stapte in 2010 over naar de horeca. “Ik had overal in het buitenland ‘fast casual’-restaurants gezien, dat hadden we hier toen nog niet. Eén burgerrestaurant aan de Tentoonstellingslaan werden er intussen 5 met binnenkort zelfs een zesde. Het verhaal van een ‘rostekop’ uit Drongen die vooral zijn buikgevoel volgt.
 1. Welkom in The Corner House, Vlaanderens laatste nachtrestaurant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”
  PREMIUM
  Gent

  Welkom in The Corner House, Vlaande­rens laatste nachtres­tau­rant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”

  In de jaren ’80 waren ze niet op één hand te tellen, maar intussen rest alleen nog The Corner House in Gent. Op wandelafstand van de Zuid vind je het laatste échte nachtrestaurant van Vlaanderen. Uitbater Omer Kirsan (60) werkt zeven dagen op zeven. Klanten komen van heinde en verre. Maar wat schuilt er achter zijn blauw verlichte gevel? “Of je nu belt om middernacht of om 4 uur ’s ochtends. Nooit krijg je hier te horen dat het niet past.”
 2. Pascale en Girolamo sluiten deuren van 50 jaar oud iconisch restaurant Italia-Grill: “We hebben dag en nacht gewerkt”
  PREMIUM
  Gent

  Pascale en Girolamo sluiten deuren van 50 jaar oud iconisch restaurant Ita­lia-Grill: “We hebben dag en nacht gewerkt”

  Aan alle mooie liedjes komt een einde. Over enkele dagen sluiten Pascale Decroos (60), een rasechte Gentenaar, en Girolamo ‘Mimmo’ Ricchitelli (67), een ingeweken Italiaan, de deuren van hun iconisch restaurant Italia-Grill, waar al 50 jaar zowel Italiaanse als Franse specialiteiten op de kaart staan. “Er zijn toch al wat traantjes gevloeid bij de klanten.”
 1. Marijn (41) uitgeroepen tot één van de beste patissier-chocolatiers ter wereld: “Een bekroning voor het harde werk van de afgelopen 20 jaar”
  PREMIUM
  Gent

  Marijn (41) uitgeroe­pen tot één van de beste patissier-chocola­tiers ter wereld: “Een bekroning voor het harde werk van de afgelopen 20 jaar”

  Marijn Coertjens (41) groeide op zonder patisseriecultuur en toch werd hij een topper in het vak. Nadat hij op heel wat prestigieuze plekken werkte in binnen- en buitenland, opende hij een eigen patisserie-chocoladewinkel in hartje Gent. Die werd nu benoemd tot één van de beste van de wereld. “Ik mag me nu meten aan zaken waar ik al jarenlang naar opkijk.”
 1. Dit zijn de beste vegan restaurants in Gent (waar ook niet-vegans tevreden naar buiten gaan)
  PREMIUM
  Gent

  Dit zijn de beste vegan restau­rants in Gent (waar ook niet-ve­gans tevreden naar buiten gaan)

  November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Leven zonder vlees, vis of zuivel: wie het tien jaar geleden al deed, kon destijds in zo goed als geen enkel restaurant terecht. Maar kijk, de tijden veranderen. Vandaag telt Gent tal van restaurants met een louter veganistische kaart, waar ook ‘niet-vegans’ voldaan van tafel gaan. Dus of u nu met dan wel zonder vlees, vis of zuivel leeft... laat u even inspireren!
 1. Waterzooi voor het goede doel: waarom je op 17 januari overal dit traditionele Gentse gerecht ziet verschijnen
  PREMIUM
  GENT

  Waterzooi voor het goede doel: waarom je op 17 januari overal dit traditione­le Gentse gerecht ziet verschij­nen

  17 januari is vanaf dit jaar de officieuze dag van de Gentse Waterzooi. Geen nieuwe feestdag, maar wel een actiedag van Rikolto, dat opnieuw de Week van Goed Eten organiseert. Dit jaar kan je ook een zak met ingrediënten bestellen om zelf te koken. “Wie minder culinair aangelegd is, kan ook klaargemaakte waterzooi bestellen”, zegt Rikolto-trekker en voormalig ‘Blind Getrouwd’-deelnemer Christophe Ramont.