-
PREMIUMGent
RESTOTIP. La Cantina del Donki brengt Mexico naar Gent, en dat is meer dan guacamole en taco’s
Liefhebbers van Mexican comfort food kunnen sinds enkele maanden in La Cantina del Donki terecht aan de Verlorenkost. Op het menu staan huisgemaakte limonades, cocktails, bieren, quesadillas, taco’s en andere klassiekers in een hip jasje. Of dat allemaal even lekker is als het klinkt, wilden we zelf wel eens testen. -
PREMIUMGent
Met fruit, pindakaas of advocaat? Hier smul je in de regio Gent van de lekkerste pannenkoeken tijdens Maria-Lichtmis
Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van In Choc in Gent tot Brasserie Çava in Wachtebeke: wij zochten voor jou zeven zaken uit in de regio Gent waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken. -
PREMIUMSint-Denijs-Westrem
RESTOTIP. Brutal in Sint-Denijs-Westrem: de beste pizza’s van Gent om thuis van te genieten
Waar in Gent vind je nu écht de beste pizza? Het is een discussie waar ongetwijfeld al vriendschappen door sneuvelden. Graag maken wij de keuze nog een tikkeltje moeilijker. Wie een oordeel velt, moet eerst de pizza van Brutal in Sint-Denijs-Westrem geproefd hebben. Lees hier waarom. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantastische lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”
Amper een jaar nadat Nonam de deuren opende, werd het restaurant al beloond met een mooie score van 13,5 in de Gault&Millau. Loon naar werken voor Arne Van Wambeke en Karel Van Oyen. Intussen werd het restaurant een vaste waarde voor als het tijdens de lunch al eens wat meer mag zijn. Wij maakten onze middag vrij en lieten ons verwennen met een overheerlijk 4-gangen lunchmenu, omkaderd met enkele verfijnde hapjes.
-
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. De Klokkeput in Sint-Martens-Latem: snel bediend in relaxte setting
Met Xavier Willems heeft restaurant De Klokkeput in hartje Sint-Martens-Latem een nieuwe eigenaar. Met een aantal nieuwigheden op de kaart was het tijd om dit bekende horeca-adresje nog eens een bezoekje te brengen. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Barque à Jack, een nieuwe hotspot langs het water
Met Barque à Jack heeft Hugues De Breyne zijn zesde horecazaak geopend. Hij kent dus het klappen van de zweep, en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen op het moment dat we - een kleine maand na de opening - de nagelnieuwe zaak langs de Leie binnenstappen. Naar parkeerplaats hebben we alvast niet moeten zoeken, een goede start. -
PREMIUMWetteren
RESTOTIP: Bistro Het Vergeet mij nietje zal je niet snel vergeten
Op de hoek van de Wegvoeringstraat en de Scheldedreef in Wetteren openden Bart en Brenda Cappaert de nieuwe Bistro Het Vergeet mij nietje. En geloof me, een bezoek aan het flamboyante koppel zal je niet snel vergeten. Wij gingen (al een paar keer) proeven. -
PREMIUMGent
Van Bavet tot Pomodoré: bij deze 7 restaurants in Gent haal jij alles uit Wereld Pastadag
Zou jij elke dag pasta kunnen eten? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want Wereld Pastadag staat weer voor de deur. Op dinsdag 25 oktober geniet jij van lekkere Italiaanse pasta’s. Een Holy Grail bij Bavet of een ravioli van gamba’s bij Pomodoré: bij deze pastarestaurants in Gent vind je voor elk wat wils.
-
PREMIUMGent
RESTOTIP: Pulpo by l'Autre Vie, zuiders genieten langs de Kortrijksesteenweg
Nu de dagen beginnen te korten en de bomen langzaam hun bladeren verliezen, is een bezoekje aan een zuiders restaurant altijd een goede remedie tegen de herfstblues. We maakten daarom onze opwachting in Pulpo op de Kortrijksesteenweg. Wat we voorgeschoteld kregen waren gerechten die ons terug katapulteerden naar onze laatste reis naar Zuid-Europa. ¡Somos grandes fans! -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Nieuwe naam, maar zelfde kwaliteit: Pontima brengt Thaise wok aan spotprijs
De Orchidee is dood, leve de Pontima! In de Vlaanderenstraat in Gent zit het bekende Thais restaurant in een nieuw jasje. Daar hoorde ook een nieuwe naam bij. Niet getreurd, de bekende wok-formule -slechts 15 euro voor een rijkelijke portie- bestaat nog steeds. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Ce’s Arts, ruime zaak vlakbij Sint-Pietersstation
Een nieuwe zaak in Gent, dat is altijd een bezoekje waard. Ce’s Arts op de hoek van de Kortrijksesteenweg en de Filips Van Marnixstraat palmde een voormalig bankgebouw in. Het is dus een behoorlijk ruime zaak, met veel natuurlijke lichtinval. Dat chef Cedric De Mey voor hij zijn eigen bistro startte altijd in sterrenrestaurants kookte, zorgt voor hooggespannen verwachtingen. -
PREMIUMGent
De burgeRmeester van Gent: Jilles D’Hulster (46) opent een zesde Jilles Beer & Burgers-restaurant: “En daarna kijk ik over de grenzen, want Belgisch bier doet het daar beter dan hier”
Zijn carrière startte hij als decorbouwer bij de opera van Gent, maar Gentenaar Jilles D’Hulster (46) stapte in 2010 over naar de horeca. “Ik had overal in het buitenland ‘fast casual’-restaurants gezien, dat hadden we hier toen nog niet. Eén burgerrestaurant aan de Tentoonstellingslaan werden er intussen 5 met binnenkort zelfs een zesde. Het verhaal van een ‘rostekop’ uit Drongen die vooral zijn buikgevoel volgt.
-
PREMIUMGent
Sterrenchef Michaël Vrijmoed (42) aan de vooravond van nieuwe Gault&Millau: “In het weekend blijven we dicht, zo kan ik kwalitatief personeel aan boord houden”
-
PREMIUMGent
Welkom in The Corner House, Vlaanderens laatste nachtrestaurant: “Hier moet je drie dingen goed kunnen: horen, zien én zwijgen”
In de jaren ’80 waren ze niet op één hand te tellen, maar intussen rest alleen nog The Corner House in Gent. Op wandelafstand van de Zuid vind je het laatste échte nachtrestaurant van Vlaanderen. Uitbater Omer Kirsan (60) werkt zeven dagen op zeven. Klanten komen van heinde en verre. Maar wat schuilt er achter zijn blauw verlichte gevel? “Of je nu belt om middernacht of om 4 uur ’s ochtends. Nooit krijg je hier te horen dat het niet past.” -
PREMIUMGent
Pascale en Girolamo sluiten deuren van 50 jaar oud iconisch restaurant Italia-Grill: “We hebben dag en nacht gewerkt”
Aan alle mooie liedjes komt een einde. Over enkele dagen sluiten Pascale Decroos (60), een rasechte Gentenaar, en Girolamo ‘Mimmo’ Ricchitelli (67), een ingeweken Italiaan, de deuren van hun iconisch restaurant Italia-Grill, waar al 50 jaar zowel Italiaanse als Franse specialiteiten op de kaart staan. “Er zijn toch al wat traantjes gevloeid bij de klanten.” -
PREMIUMGent
Voetballer Olivier Deschacht (41) opent sportsbar in Gent: “We gaan absoluut niet alleen maar matchen van Anderlecht tonen”
Kijk je graag naar voetbal of andere sportwedstrijden op het grote scherm? Hou je van poolen, darten of een kaartje leggen? Of ga je gewoon graag op café? Dan moet je in Vici zijn, de nieuwe sportsbar van voetballers Olivier Deschacht en Laurens De Bock, in Gent. Voor je het weet, ben je verslaafd aan de hapjes op de kaart.
-
PREMIUMGent
RESTOTIP: Olivier, een leuke bistro in het meest chique hotel van Gent
Het Reylof Hotel in de Hoogstraat, goed voor 4 sterren, is voor velen veel te hoog gegrepen qua budget, zo ook het bijhorende fancy restaurant LOF. Maar daar is nu een mouw aan gepast. Reylof heeft sinds een half jaar een leuke bistro, voor iedereen toegankelijk, met een terras op de prachtige binnentuin. -
PREMIUMGent
Zangeres Frie (29) opent spelletjesbar in Gent: “Wat is er beter dan een spelletje spelen met een lekker stukje taart erbij?”
Gent heeft er een topadresje bij: Micheline. Frie Mechele (29) combineert er haar twee grootste passies (naast zingen): koken en spelletjes. Verwacht je aan heerlijke huisgemaakte taart, koffie, verse spaghetti en een kast vol (gekende en minder gekende) spelletjes om voor, tijdens of na het smullen te ontdekken. -
PREMIUMGent
Marijn (41) uitgeroepen tot één van de beste patissier-chocolatiers ter wereld: “Een bekroning voor het harde werk van de afgelopen 20 jaar”
Marijn Coertjens (41) groeide op zonder patisseriecultuur en toch werd hij een topper in het vak. Nadat hij op heel wat prestigieuze plekken werkte in binnen- en buitenland, opende hij een eigen patisserie-chocoladewinkel in hartje Gent. Die werd nu benoemd tot één van de beste van de wereld. “Ik mag me nu meten aan zaken waar ik al jarenlang naar opkijk.” -
PREMIUMGent
Iconisch café Het Spijker volgende week opnieuw open na faillissement: overnemers geen onbekenden
Café Het Spijker opent volgende week opnieuw de deuren. Met café Afsnis en club Funke verdienden de nieuwe eigenaars hun sporen al in de Gentse horecawereld. “Het is niet de bedoeling om onze bestaande concepten te kopiëren. Het Spijker blijft Het Spijker.”
-
Gent
Bekend Thais restaurant zit na 25 jaar in volledig nieuw jasje: “De wok-formule is gebleven, maar we doen veel meer nu”
Ben je onlangs door de Vlaanderenstraat gewandeld of gefietst, dan is het je mogelijks al opgevallen: De Orchidee, een Thais restaurant dat daar al 25 jaar zit, is Pontima geworden. De bekende wok-formule is gebleven, maar je kan hier nu ook heerlijke ‘dronken noedels’ en andere authentiek Thaise gerechten bestellen. -
PREMIUMZwijnaarde
RESTOTIP. Lodos, de nieuwe invulling van het Oud Gemeentehuis
In lang vervlogen tijden was het pand aan de Heerweg-Noord 2 het gemeentehuis van Zwijnaarde, vandaag is het een restaurant met Turkse én Vlaamse gerechten. Lodos luidt de naam, wat ‘zuidelijke wind’ betekent’, en het is een echte familiezaak. Voor ‘hartelijke ontvangst’ scoort Lodos alvast de beste punten. -
PREMIUMGent
Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 6 koffiebars in de regio Gent zijn een bezoekje waard
Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in de regio Gent. Van Sweet Bean in De Pinte tot Mokka D’Or in Laarne: met deze zes koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMGent
Dit zijn de beste vegan restaurants in Gent (waar ook niet-vegans tevreden naar buiten gaan)
November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Leven zonder vlees, vis of zuivel: wie het tien jaar geleden al deed, kon destijds in zo goed als geen enkel restaurant terecht. Maar kijk, de tijden veranderen. Vandaag telt Gent tal van restaurants met een louter veganistische kaart, waar ook ‘niet-vegans’ voldaan van tafel gaan. Dus of u nu met dan wel zonder vlees, vis of zuivel leeft... laat u even inspireren!
-
PREMIUMGENT
Waterzooi voor het goede doel: waarom je op 17 januari overal dit traditionele Gentse gerecht ziet verschijnen
17 januari is vanaf dit jaar de officieuze dag van de Gentse Waterzooi. Geen nieuwe feestdag, maar wel een actiedag van Rikolto, dat opnieuw de Week van Goed Eten organiseert. Dit jaar kan je ook een zak met ingrediënten bestellen om zelf te koken. “Wie minder culinair aangelegd is, kan ook klaargemaakte waterzooi bestellen”, zegt Rikolto-trekker en voormalig ‘Blind Getrouwd’-deelnemer Christophe Ramont. -
PREMIUMGent
De beste cocktailbars van Gent volgens de beste cocktailmaker van het land, Cedric Philippe
Cedric Philippe (27) werd verkozen tot beste cocktailmaker van het land én hij is barmanager in The Cobbler, de cocktailbar in het Gentse postgebouw. Geen betere man om te vragen wat de beste cocktailbars zijn in Gent dan hem. -
PREMIUM
Dit zijn de 23 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Gent en het Meetjesland
292 Frituristen uit Vlaanderen werden maandag bekroond met de titel ‘Erkend Friturist’. Hieronder vindt u een lijst van de 21 ‘Erkende Frituristen’ uit de regio rond Gent en het Meetjesland. Waar ga jij je volgende frietje halen? -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Allumette, voor de liefhebber van de betere apéro: “Voortreffelijke witte wijn, smeuïge rilette én boterzachte serranoham”
Aan de overkant van het Industriemuseum, met zicht op de Leie, ligt Allumette. Twee vriendinnen - Lisa en Inge - baten de kleine, maar gezellige zaak uit. Je bestelt er op eigen tempo deelgerechtjes en leunt lekker achterover. Lees hier waarom wij dit restaurant aanraden.
-
PREMIUMregio gent
Van tropische tiki-cocktails bij The Drifter tot vintage creaties bij The Cobbler: ontdek 6 hippe cocktailbars in de ruime regio rond Gent
Tijdens de zomermaanden doen we al eens graag een terrasje. Niets beters dan met een lekkere frisse cocktail kunnen genieten van het zonnetje. De mojito’s, cuba libre’s en cosmopolitans kennen we ondertussen al en soms willen we onze smaakpapillen wel eens uitdagen met iets nieuws. Wij gingen op zoek naar leuke cocktailbars, die hun eigen unieke creaties serveren in Gent en omstreken. Kom proeven van een unieke cocktail in één van deze bars die wij speciaal voor jou hebben opgelijst. Van een Passionele Mojito tot een gewaagde Postmaster General, voor elk wat wils! -
PREMIUMGent
Geen ster, maar hipper dan hip: in deze 6 Gentse restaurants moet je geweest zijn
Zuchten, vloeken en uiteindelijk thuis moeten blijven. Het is een gekend scenario als je in Gent nog snel een gastronomisch restaurant wil bezoeken. Wachttijden om een tafeltje te reserveren lopen enorm op dezer dagen. We lijsten de recent geopende zaken die tegenwoordig immens populair zijn. Sleept een van deze restaurants maandag een Michelinster in de wacht? Het zou zomaar kunnen...