-
PREMIUMBrussegem
Hobbykweker Iris ruilt grondwitloof voor saffraan: “1 grammetje heb je voor 35 euro”
De grootste producenten van saffraan vinden we Iran, waar het op een hoogte van achthonderd meter wordt gekweekt. Maar sinds kort kan je het ook dichter bij huis vinden, bij Iris De Swert in Brussegem. “Met 0,1 gram saffraan kan je al een risotto voor twee personen op smaak brengen”, klinkt het enthousiast. -
PREMIUMMerchtem
RESTOTIP. Sabaï in het centrum van Merchtem: “Elke dag volgeboekt sinds opening”
Het gaat Phenh Souralaysak (48) voor de wind. Ze zette dit jaar de stap naar een eigen zaak nadat ze al twintig jaar mede-eigenaar was van een andere zaak, maar die overgang heeft ze zich nog niet beklaagd. Sabaï staat voor een uitgebreide Aziatische kaart met 99 gerechten uit vier verschillende landen. “En alleen cocktails komen drinken is ook toegestaan”, zegt ze. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van de Old Fashioned tot de Barbados Surprise: In deze 7 bars drink je heerlijke cocktails in Brussel, de Rand en het Pajottenland
Het is nog steeds volop aan het zomeren. De zon schijnt en de temperaturen gaan regelmatig voorbij de 25 graden. De ideale omstandigheden voor een verfrissende cocktail dus. Om jou op weg te helpen, lijsten wij zeven cocktailbars op in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van Manhattn tot de Friends Bar: laat je verleiden door al die verfrissende smaken in onze regio. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.
-
PREMIUMBrussel/Rand
Van ‘t Verwenkaffee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland geniet je van een lekkere lunch
Onze journalisten schreven al heel wat restotips bij elkaar. Daarom zorgt onze redactie voor een overzicht. We zochten zeven zaken uit waar je tijdens de zomer terechtkan voor een simpele, maar overheerlijke lunch. Brussel, de Rand en het Pajottenland hebben immers heel wat te bieden: van originele croques over bagels tot klassieke brasseriegerechten. Laat je verleiden door onze restotips. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland
Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Brussel, de Rand en het Pajottenland: van Spanje over Libanon tot in Japan. -
PREMIUMmeise
Restotip. Proeven bij nieuwe Frituur Elien: “Mijn grote droom sinds ik twee jaar oud was”
Elke week gaan wij op zoek naar nieuwe plekjes of nieuwe concepten waar je lekker kan eten of drinken. Van take away diensten tot brunch, nieuwe restaurants en frituren. We zetten ze graag voor jullie in de kijker. Vandaag is Elien Panneels (29) aan de beurt. Zij droomt als van kleins af van een eigen frituur en maakte die droom recent waar. Vind hier meer leuke tips uit jouw buurt.