1. Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Mickey Mou­se-pannenkoe­ken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier.
 1. Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
  PREMIUM
  Mechelen/Kempen

  Van De Broodkrui­mel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worsten­brood en appelbol­len op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen

  Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken.
 2. Met truffelmayonaise of black Angus: bij deze 10 eetadressen bestel je de lekkerste hamburgers van ons land
  PREMIUM

  Met truffelmay­o­nai­se of black Angus: bij deze 10 eetadres­sen bestel je de lekkerste hamburgers van ons land

  Een goede hamburger is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van een hamborghini met pulled pork en spiegelei tot de verkozen beste hamburger van België, Nederland én de Benelux: hier worden al je burger cravings gestild.
 1. Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemeester”
  PREMIUM
  Mechelen/Blaasveld

  Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemees­ter”

  Het Vrijbroekpark in Mechelen neemt zaterdag muzikaal afscheid van Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77), die liefst 47 jaar brasserie ’t Park runnen. De uitbaters zeggen echter geen vaarwel, maar beginnen in Blaasveld ondanks hun leeftijd gewoon met iets nieuws. Zelf vinden ze dat absoluut niet bijzonder. “Als wij drie dagen niks doen, lopen we de muren op.”
 2. Lore (18) tekent raamdecoratie én kledingcollectie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”
  PREMIUM
  Mechelen/Lier

  Lore (18) tekent raamdecora­tie én kledingcol­lec­tie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”

  Van kansen geven gesproken! Om de eerste verjaardag van haar Matsu Bubble Tea Shop te vieren, besliste uitbaatster Suzanne Palings om zowel de raamdecoratie als het ontwerp voor haar kledinglijn te geven aan … een 18-jarige klant. Het is meteen de eerste opdracht voor de Lierse Lore Van den Broeck. “Zo raar om een wildvreemde met mijn ontwerp te zien lopen!”
 1. Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
  PREMIUM
  Regio Mechelen / Kempen

  Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restau­rants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganis­tisch

  In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
 1. Van Roomijs Gauthier Pascale tot Heide Atelier: ontdek hier 7 salons met topijs in de regio Mechelen
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Roomijs Gauthier Pascale tot Heide Atelier: ontdek hier 7 salons met topijs in de regio Mechelen

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zeven toppers op in de regio Mechelen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Roomijs Gauthier Pascale in Mechelen tot Heide Atelier in Heist-op-den-Berg. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.
 2. ’t Korenveld maakte plaats voor restaurant en bar Nayaa: “Brengen iets nieuws in Dijlestad”
  PREMIUM
  Mechelen

  ’t Korenveld maakte plaats voor restaurant en bar Nayaa: “Brengen iets nieuws in Dijlestad”

  Drie maanden nadat André Segers en Christel Leemans de deuren van ’t Korenveld achter zich dichttrokken, kan je opnieuw tafelen in Korenmarkt 20. De ‘zussen’ Neha, Sbita en Tek openden er restaurant en bar Nayaa, letterlijk ‘iets nieuws’ in hun moedertaal. Ze brengen er Europese keuken, maar ook gerechten uit hun geboorteland Nepal en dat is een unicum voor de Dijlestad.
 1. Van verse stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier: Deze vijf frietbarakken in regio Mechelen zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van verse stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier: Deze vijf frietbarak­ken in regio Mechelen zijn een bezoekje waard

  Begin jij al te watertanden bij de gedachte aan verse stoofvleessaus, een krokante Bicky-burger of een heerlijk geurend pak friet? Dan raden we je zeker aan een bezoekje te brengen aan een van deze gezellige frietbarakjes in regio Mechelen, waar je nog op een nostalgische manier je frietjes kan gaan halen. Van vers stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier : Wij lijsten de vijf meest bekende plekjes voor je op.