-
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Emiel: visrestaurant op de Vismarkt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: het nieuwe visrestaurant Emiel op de - jawel - Vismarkt in Mechelen. -
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier. -
PREMIUMMechelen
Vanderbeek maakt plaats voor ijsssalon Julietta: “We zoeken mensen met beperking voor bediening”
Banketbakkerij en patisserie Vanderbeek sloot afgelopen zomer na meer dan 250 jaar de deuren, maar Steenweg 36 blijft een lekker en ambachtelijk adres. Het aangrenzende restaurant Julia baart er op 9 april een kindje: Julietta. Personen met een beperking zullen onder meer instaan voor de bediening in het ijssalon.
-
PREMIUMMechelen
Lady Nelson luidt heropwaardering horecaplein Wollemarkt in: “Sommige dingen moet je gewoon doen”
Er wordt weer getafeld op het horecapleintje aan de Wollemarkt. De legendarische brasserie Lord Nelson maakte plaats voor Lady Nelson en daar blijft het de komende maanden niet bij, want ook links en recht staan nieuwe projecten in de steigers. -
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken. -
PREMIUM
Met truffelmayonaise of black Angus: bij deze 10 eetadressen bestel je de lekkerste hamburgers van ons land
Een goede hamburger is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van een hamborghini met pulled pork en spiegelei tot de verkozen beste hamburger van België, Nederland én de Benelux: hier worden al je burger cravings gestild. -
PREMIUM
Van de beste wijnkaart in ons land tot de meest verrassende voorgerechten: 23 eetadresjes die je niet wil missen in 2023
-
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken. -
PREMIUMMechelen
Tangthai opende in groter pand: “Acht maanden lang vaak tot 4 uur ’s ochtends gewerkt”
Het populaire Thaise restaurant Tangthai is voor de derde keer in zijn nog jonge geschiedenis verhuisd, ditmaal naar de Steenweg. Maar het heeft wel bloed, zweet en tranen gekost. “Ik ben vaak tot 4 uur ’s ochtends aan het verbouwen geweest”, vertelt de oprichter. Heel hard werken is zowat de rode draad van Tangthai, maar het resultaat mag worden gezien. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Hi Tea tot La Tazza: bij deze 5 koffiebars in de regio Mechelen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar vijf leuke bars in Mechelen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Hi Tea in Mechelen tot La Tazza in Heist-op-den-Berg. -
Mechelen
CNTRL PRK opent haute dogkiosk aan Kruidtuin: “Locatie doet ons denken aan New York in het klein”
Stad Mechelen heeft een huurder gevonden voor de rechtse aubette. CNTRL PRK – een deli kiosk geschoeid op Amerikaanse leest – zal er hotdogs serveren.
-
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Restaurant Maroon: voor wie van puurheid, smaak en traditie houdt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Maroon, de Mechelse brasserie die restaurant werd. -
PREMIUMMechelen/Blaasveld
Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemeester”
Het Vrijbroekpark in Mechelen neemt zaterdag muzikaal afscheid van Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77), die liefst 47 jaar brasserie ’t Park runnen. De uitbaters zeggen echter geen vaarwel, maar beginnen in Blaasveld ondanks hun leeftijd gewoon met iets nieuws. Zelf vinden ze dat absoluut niet bijzonder. “Als wij drie dagen niks doen, lopen we de muren op.” -
PREMIUMMechelen/Lier
Lore (18) tekent raamdecoratie én kledingcollectie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”
Van kansen geven gesproken! Om de eerste verjaardag van haar Matsu Bubble Tea Shop te vieren, besliste uitbaatster Suzanne Palings om zowel de raamdecoratie als het ontwerp voor haar kledinglijn te geven aan … een 18-jarige klant. Het is meteen de eerste opdracht voor de Lierse Lore Van den Broeck. “Zo raar om een wildvreemde met mijn ontwerp te zien lopen!” -
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef.
-
Mechelen
Kato Gâteaux houdt crowdfunding voor tweede vestiging
Kato Gâteaux opent in december een groter bakatelier met winkel en hoopt voor de realisatie op publieke steun. Om geld op te halen, organiseert oprichtster Kato Lauwens (23) een crowdfunding. -
Koksijde
Kato is de beste Junior Champagne Sommelier van het land: “Champagne is meer dan een aperitief en past perfect bij een stukje hertenkalf”
Kato Van Dijck, zevendejaarsstudente sommelier aan de Koksijdse hotelschool Ter Duinen, won de nationale competitie voor beste Junior Champagne Sommelier. -
PREMIUMMechelen
“Op ‘mi manera’”: nieuwe uitbaters geven Bar Klak Spaanse touch
Er waait een nieuwe wind door Bar Klak. De piepkleine koffie- en cocktailbar aan het Schepenhuis heeft niet alleen nieuwe uitbaters, zij brengen met onder meer een mini-restaurant ook tapas en ander Spaans lekkers. “Op ‘mi manera’”, lacht chef-kok Marisa De Sousa. Er is op de Schoenmarkt overigens nog meer lekkers op komst. -
PREMIUMRegio Mechelen / Kempen
Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
-
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
Mechelen
Mechelen telt 3 nieuwkomers in de nieuwste editie van de Gault&Millau-restaurantgids
De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. -
PREMIUMMechelen
Bekende cafébaas opent Café ARSENAAL: “Veel meer dan theaterfoyer”
Veel meer dan een theaterfoyer. Dat is het café dat ARSENAAL/LAZARUS voortaan elke donderdagavond opent. Bekende cafébaas Jef Deleu (35) tapt er niet alleen drankjes, maar zal er met behulp van partners ook een eigen programmatie neerzetten die veel ruimer gaat dan toneel alleen. -
PREMIUMMechelen
Paul en Jantine openen afhaalrestaurant TokoTien: “Indonesische keuken verdient meer bekendheid”
Hou je van Indonesisch eten of wil je het graag leren kennen? Dan moet je vanaf vrijdag in Borzestraat 24 zijn. Paul van Helden (56) en Jantine Boelaarts (49) openen er afhaalrestaurant TokoTien. “We hebben de Mechelaars leren kennen als kritisch maar eerlijk, dus als we het hier kunnen maken, dan in heel Vlaanderen”, lachen ze.
-
PREMIUMMechelen
Broers Joost en Hans Bourlon openen Het Kunstuur Café: “Veel meer dan plek om pint te drinken!”
Veel meer dan een plek waar je een koffie of pint kan drinken. Dat is het minst dat je kan zeggen van Het Kunstuur Café, de horecazaak die Joost Bourlon en zijn broer en Studio 100-baas Hans maandag openden in hartje Mechelen. Bezoekers van het ‘kunstatelier’ zien onder meer een schilder een naakt maken en een vissertje van schap naar schap springen. -
PREMIUMMechelen
De Met maakt plaats voor Bier Central: “The Place to Beer”
De bekende horecazaak De Met op de Grote Markt van Mechelen wordt een Bier Central. Bedoeling is tegen de eindejaarsfeesten te openen. Bijzonder is dat de zaak evenveel bieren zal tellen als er dagen in een jaar zijn. Voor het aangrenzende Ankercafé loopt een zoektocht naar een uitbater. -
PREMIUMSint-Katelijne-Waver
RESTOTIP. Den Ouden Burgemeester: reis je mee vijftig jaar terug in de tijd?
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Den Ouden Burgemeester, een gezellig restaurant in Katelijne centrum waar de tijd stil heeft gestaan. -
PREMIUMLeest
RESTOTIP. Wijnbar Leest zet weer volop in op tafelen: “Afhaalkeuken blijft bestaan, maar deze plek mag terug wat meer leven”
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Wijnbar Leest in de gelijknamige Mechelse deelgemeente, het kind van Xpertvinum en Homer Goodfood, dat Spaanse wijnen combineert met dagverse gerechten.
-
PREMIUMRegio Mechelen
Van Roomijs Gauthier Pascale tot Heide Atelier: ontdek hier 7 salons met topijs in de regio Mechelen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zeven toppers op in de regio Mechelen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Roomijs Gauthier Pascale in Mechelen tot Heide Atelier in Heist-op-den-Berg. Hier smul je van de lekkerste ijsjes. -
PREMIUMMechelen
Vismarkt blijft vernieuwen: nieuwkomers Leah en Lesco openen met week verschil
De Vismarkt is twee heerlijke horeca-adresjes rijker: Lesco en Leah. Het eerste is het culinaire kindje van de Mechelse chef-kok Stef Buelens (43), terwijl de andere zaak de koffie-, cacao- en theebar van Julie Van Wouwe (30) is. De bijna-overburen openen met een week verschil. “Natuurlijk passen ook wij op de Vismarkt”, zeggen de ondernemers. -
PREMIUMMechelen
’t Korenveld maakte plaats voor restaurant en bar Nayaa: “Brengen iets nieuws in Dijlestad”
Drie maanden nadat André Segers en Christel Leemans de deuren van ’t Korenveld achter zich dichttrokken, kan je opnieuw tafelen in Korenmarkt 20. De ‘zussen’ Neha, Sbita en Tek openden er restaurant en bar Nayaa, letterlijk ‘iets nieuws’ in hun moedertaal. Ze brengen er Europese keuken, maar ook gerechten uit hun geboorteland Nepal en dat is een unicum voor de Dijlestad. -
PREMIUMMechelen
“Sotscop wordt culinair pareltje”: De Partage keert terug op legendarische locatie
De Partage keert terug. Na enkele omzwervingen heropent Wouter Joossens (46) zijn restaurant op voor oudere Mechelaars een legendarische plek: De Sotscop in de Onze-Lieve-Vrouwestraat. Samen met vennoot Lies Feyen (46) wil hij er gasten drie avonden in de week in de culinaire watten leggen.
-
PREMIUMMechelen
Betaal-wat-je-kan-restaurant Thien Gheboden gesloten, maar niet omdat concept niet werkte: “Was een beetje mijn baby”
Betaal-wat-je-kan-restaurant Thien Gheboden is niet meer. De inclusieve zaak op de Mechelse Wollemarkt was al sinds begin juni gesloten, Brouwerij Het Anker besliste nu om er definitief de stekker uit te trekken. “Heel spijtig, maar we konden niet anders”, zegt William Leclef. En dat niet omdat het vernieuwende concept niet werkte. -
PREMIUMMechelen
Zino Jacobs opent Ember in kasteel Caputsteen: “Heel persoonlijk project geworden”
Kasteel Caputsteen leeft weer. Zino Jacobs (30) – zoon van betreurd horeca-icoon Jean-Pierre – houdt in het bijzondere decor momenteel testweken van Ember, een restaurant waar roken en grillen centraal staan. “Ik wil met dit heel persoonlijke project Mechelen opnieuw gastronomisch op de kaart zetten.” -
PREMIUMMechelen
Provincie vernieuwt brasserie ’t Park: “Oude glorie van Expo 1935 herstellen”
Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77) nemen eind november afscheid van ’t Park, de brasserie die ze al sinds 1975 uitbaten. De provincie investeert immers in een grondige renovatie van het verouderd en versleten gebouw om het te herstellen in de oude glorie van Expo 1935. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van verse stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier: Deze vijf frietbarakken in regio Mechelen zijn een bezoekje waard
Begin jij al te watertanden bij de gedachte aan verse stoofvleessaus, een krokante Bicky-burger of een heerlijk geurend pak friet? Dan raden we je zeker aan een bezoekje te brengen aan een van deze gezellige frietbarakjes in regio Mechelen, waar je nog op een nostalgische manier je frietjes kan gaan halen. Van vers stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier : Wij lijsten de vijf meest bekende plekjes voor je op.
-
PREMIUMWillebroek
Na twee succesvolle edities van de zomerbar: Café Den Bled opent officieel de deuren
Op vrijdag 14 oktober is het eindelijk zover: dan opent Vincent Op de Beeck de deuren van café Den Bled in de Tisseltbaan, op de grens van Willebroek en Mechelen. “Na twee succesvolle zomers op het terras achteraan, is na een stevige verbouwing nu ook het genieterscafé klaar. Den Bled moet een plek worden waar jong en oud welkom is en altijd wel iets te beleven valt.” -
Lier
Bekend restaurant Al Taglio heeft nieuwe look
Italiaans restaurant Al Taglio, op de Lierse Grote Markt, heeft een nieuwe look. De uitbaters zijn de voorbije maand druk bezig geweest met een grondige herinrichting. Vrijdag heropende de bekende eetgelegenheid de deuren.