De bouillabaisse bij Kwizien.
Volledig scherm
PREMIUM
De bouillabaisse bij Kwizien. © Joeri Seymortier

RESTOTIP. Kwizien in Maldegem: “Nieuwe uitbaters, zelfde charme en kwaliteit”

MaldegemRestaurant Kwizien in Maldegem heeft sinds de jaarwisseling nieuwe uitbaters. Reden genoeg om langs te gaan en te testen of het toppertje uit het Meetjesland zijn charme en kwaliteit behouden heeft.

 1. De laatste loodjes van Tournée Minérale: in deze bars in het Meetjesland en Deinze geniet je van lekkere mocktails
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  De laatste loodjes van Tournée Minérale: in deze bars in het Meetjes­land en Deinze geniet je van lekkere mocktails

  Neem jij deze maand deel aan Tournée Minérale? De actie om een maand lang geen alcohol te drinken is ondertussen bijna afgelopen. Voor de volhouders selecteerden wij zes horecazaken in het Meetjesland en Deinze waar je ook tijdens die laatste alcoholvrije dagen terechtkan voor heerlijke mocktails. Van Barr in Lievegem tot Bar Georgie in Zelzate: hier toost je zorgeloos op een alcoholvrije maand.
  Maldegem
 2. Naomi (20) baat Brugse vestiging van Australian homemade ice cream uit: “We hebben gemerkt dat deze naam in ons land bekender is dan die van ons zusterbedrijf Fred's”

  Naomi (20) baat Brugse vestiging van Australian homemade ice cream uit: “We hebben gemerkt dat deze naam in ons land bekender is dan die van ons zusterbe­drijf Fred's”

  Australian homemade ice cream is terug van weggeweest in Brugge. De voorbije jaren heette het ijssalon, dat tussen de Markt en de Eiermarkt ligt, ‘Fred’s’ maar nu heeft het moederbedrijf beslist terug te keren naar de roots. “Dankzij onze strategische ligging hebben we veel toeristen als klanten, maar we hopen dankzij de naamsverandering nog meer Bruggelingen en West-Vlamingen aan te trekken”, zegt CEO en medezaakvoerder Mathieu Verdun (28).
  Brugge
 1. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 2. TV-kok Sarah Puozzo strijkt met haar Pasta Academy neer in Brugge: “Dit is de ideale uitvalsbasis om Belgen kennis te laten maken met de gastronomische kant van de Italiaanse keuken”

  TV-kok Sarah Puozzo strijkt met haar Pasta Academy neer in Brugge: “Dit is de ideale uitvalsba­sis om Belgen kennis te laten maken met de gastronomi­sche kant van de Italiaanse keuken”

  De Pasta Academy Benelux heeft naast Amsterdam nu ook een vaste stek in Brugge. De gastronomische kookstudio van Fox Flambé in de Ezelstraat zal vanaf 17 maart de kookworkshops en masterclasses van tv-kok Sarah Puozzo een plaats geven. “Van vegetarisch tot barbecue: het aanbod is divers”, zegt ze.
  Brugge