1. Maria-Lichtmis in het Meetjesland en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoeken
  PREMIUM
  Meetjesland/Deinze

  Ma­ria-Licht­mis in het Meetjes­land en Deinze: in deze zeven zaken smul je van de lekkerste pannenkoe­ken

  Op twee februari vieren we Maria-Lichtmis, in oorsprong een Christelijk feest, maar tegenwoordig vooral bekend als hét pannenkoekenfestijn van het jaar. Weet jij al waar je gaat smullen? Van Hoeveterras De Vliethoeve in Assenede tot Jadeau in Lievegem: wij zochten voor jou zeven zaken uit in het Meetjesland en Deinze waar je terechtkan voor overheerlijke pannenkoeken.
 2. RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
  PREMIUM
  Evergem

  RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”

  De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant.
 1. RESTOTIP. Petite Aneth in Brugge: “Voor een minimale prijs heb je geproefd van sterrenniveau”
  PREMIUM
  Brugge

  RESTOTIP. Petite Aneth in Brugge: “Voor een minimale prijs heb je geproefd van sterrenni­veau”

  Het is inmiddels tien jaar geleden dat restaurant Aneth haar Michelinster, die ze drie jaar voordien had behaald, moest afgeven. Chef Paul Hendrickx gooide het over een andere boeg. Hij maakte van Aneth het toegankelijker Petite Aneth. Sindsdien is het restaurant bij veel Bruggelingen één van de favorietjes geworden. Onlangs nog stak de Brugse MNM-deejay Robin Keyaert zijn bewondering niet onder stoelen of banken.
 2. Restaurant De Bottelier gooit roer om en wordt koffiehuis waar je ook kan lunchen: “We wilden niet stoppen, maar het moést anders”
  PREMIUM
  Brugge

  Restaurant De Bottelier gooit roer om en wordt koffiehuis waar je ook kan lunchen: “We wilden niet stoppen, maar het moést anders”

  De deuren van restaurant De Bottelier in de Sint-Jakobsstraat in Brugge blijven al een maand dicht. Uitbaters Hans Golsteyn (60) en Hilde Bruyneel (55) gooien het roer immers na 33 jaar helemaal om. Vanaf vrijdag 3 februari is De Bottelier een koffiehuis dat nog maar drie dagen per week opent. “De druk in de keuken werd te groot, we moesten ons concept veranderen om het vol te houden”, zegt het koppel.
 1. REPORTAGE. In het spoor van de nieuwe generatie marktkramers: “Steeds meer jonge mensen zien dat wij echte kwaliteit brengen, aan een correcte prijs”
  PREMIUM
  Brugge

  REPORTAGE. In het spoor van de nieuwe generatie marktkra­mers: “Steeds meer jonge mensen zien dat wij echte kwaliteit brengen, aan een correcte prijs”

  Het aantal marktkramen in Vlaanderen is met 20 procent gestegen. Steeds meer jonge ondernemers vinden de weg naar de markt. “Het is om 4.30 uur opstaan en om 19 uur stoppen. Sleur? We kijken om 19 uur al meteen uit naar ’s anderendaags”, zegt Leontine Gheeraert (25) uit Houthulst, die sinds 2 januari op eigen benen in het zuivelkraam staat. Ook Pieterjan (24) en Mathias (34) hebben hun passie gevonden op de markt. Als marktkramer zijn zij geboren, een reportage vanop de drukke zaterdagmarkt in Brugge.
 2. Van het Chinees restaurant van hun vader naar een eigen concept vol Aziatische lekkernijen: Bowls opent stek op het Walplein
  PREMIUM
  Brugge

  Van het Chinees restaurant van hun vader naar een eigen concept vol Aziatische lekkernij­en: Bowls opent stek op het Walplein

  Op het Walplein in Brugge openden de broers Kwan Juk en Kwan Hi zopas het restaurant Bowls. Het is de tweede vestiging van de Aziatische keuken, nadat de familie al 35 jaar naam en faam maakt in Kortrijk. Daar begon het ooit met een Chinees restaurant in het centrum. De broers maakten er een modernere versie van en brengen het concept ook naar de Breydelstad. “Brugge wekt bij ons een waar vakantiegevoel op.”
 1. Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Deinze/Meetjesland

  Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjes­land en Deinze zijn een bezoekje waard

  Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in het Meetjesland en Deinze. Van Lawrence House in Deinze tot Koffiehuis Touché in Aalter: met deze vijf koffiehuisjes kom jij de koude dagen door.
 2. RESTOTIP. Ribs ‘n Beer in Brugge: “Het ontbijt en middagmaal hadden we voor een keer overgeslagen, om alle mogelijke ribbetjes voor u te kunnen proeven”
  PREMIUM
  Brugge

  RESTOTIP. Ribs ‘n Beer in Brugge: “Het ontbijt en middagmaal hadden we voor een keer overgesla­gen, om alle mogelijke ribbetjes voor u te kunnen proeven”

  Wie door de Ezelstraat Brugge rijdt, kan niet naast het gezellig uitziend restaurants Ribs ’n Beer op de hoek van het Achiel Van Ackerplein kijken. De naam mag dan wel hip en Engels klinken, binnen wordt er alles aan gedaan om het gevoel van een typisch bruin café te geven aan de klanten. Hoe de de gerechten smaken, testten wij voor u uit.
 1. Bakkerij Ons Brood trekt naar Menen: “Na 6 mooie jaren hier in Brugge grijp ik nu een mooie kans”
  BRUGGE/MENEN

  Bakkerij Ons Brood trekt naar Menen: “Na 6 mooie jaren hier in Brugge grijp ik nu een mooie kans”

  Een droom gaat in vervulling voor bakker Emmanuel Vanhaecke (34) en zijn vriendin want ze hebben een handelspand gekocht in de Bruggestraat in Menen waar ze over enkele maanden hun bakkerij zullen openen. In mei 2016 streek Emmanuel neer in de Smedenstraat in Brugge waar hij nu nog steeds Ons Brood openhoudt. “Hier moesten we de winkel en het bijhorende atelier huren en we keken ernaar uit om eigenaar te worden van onze bakkerij dus gaan we nu voor een nieuwe start.”
 2. Restaurant Nous breidt uit met traiteurswinkel naast de deur: “Na het verdwijnen van Deldycke was hier in Brugge-centrum nood aan”
  PREMIUM
  Brugge

  Restaurant Nous breidt uit met traiteurs­win­kel naast de deur: “Na het verdwijnen van Deldycke was hier in Brug­ge-cen­trum nood aan”

  In de Kleine Sint-Amandsstraat, tussen de Markt en de Steenstraat in Brugge, heeft het bekende restaurant Nous het naastgelegen pand ingepalmd met een nieuwe traiteurszaak. Bij Daily Nous kan je zeven dagen op zeven versbereide lunch, ontbijt of desserts vinden. Zo krijgt het centrum van Brugge er een traiteurszaak bij. “Dit is een laagdrempelige manier om mijn manier van koken te leren kennen”, zegt chef Olivier Lanszweert.
 1. Meetjesland wordt steeds culinairder: Restaurant Julien scoort best in nieuwe Gault&Millau, ‘Chef & Zus’ en ‘Papinglo’ zijn nieuwkomers
  PREMIUM
  Meetjesland

  Meetjes­land wordt steeds culinair­der: Restaurant Julien scoort best in nieuwe Gault&Millau, ‘Chef & Zus’ en ‘Papinglo’ zijn nieuwko­mers

  Het Meetjesland maakt een sterke beurt in de eetgids Gault&Millau 2023. Restaurant Julien uit Lievegem is met 15,5 op 20 het best scorende restaurant uit de streek. Chef Davy Devlieghere krijgt ook de titel ‘Jonge chef van het jaar’. Papinglo uit Maldegem en ‘Chef & Zus’ uit Eeklo zijn twee nieuwkomers in de lijst. Ook Aalter scoort bijzonder goed. Wij zetten alles op een rijtje.
 1. Van ‘t Aards Paradijs tot Sushi Deinze: in deze restaurants in het Meetjesland proef je van de veganistische keuken
  PREMIUM
  Meetjesland

  Van ‘t Aards Paradijs tot Sushi Deinze: in deze restau­rants in het Meetjes­land proef je van de veganisti­sche keuken

  Op 1 november was het ‘World Vegan Day’ en werd het startschot gegeven van de ‘Try Vegan Challenge’: een maand waarin we aangemoedigd worden om plantaardig te eten. Vegan maaltijden hebben niet alleen een positieve impact op je gezondheid, het klimaat en dierenwelzijn, maar zorgen ook voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Wij zochten vier fijne adresjes uit in het Meetjesland waar vegan op de kaart prijkt. Van seizoensgroenten en eetbare bloemen tot plantaardige sushi: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
 1. Oostkampse wijnbouwer Mérula breidt uit met nieuwe winkel in Sint-Kruis: “We willen op termijn naar 125.000 flessen per jaar”
  BRUGGE/OOSTKAMP

  Oostkampse wijnbouwer Mérula breidt uit met nieuwe winkel in Sint-Kruis: “We willen op termijn naar 125.000 flessen per jaar”

  Met de opening van een prachtige winkel en bijhorende wijnproeverij in Sint-Kruis, en de lancering van de Mérula Brut, schakelen Marino Moenaert en Luc Beke van het Oostkampse Wijnhuis Mérula een versnelling hoger. Aan ambities geen gebrek: Mérula wil de wijnbouw in de Brugse regio opnieuw stevig op de kaart zetten. “We hopen volop toeristen aan te trekken”, zegt Marino.
 2. RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelkerke, met recht en reden
  PREMIUM
  Middelkerke

  RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelker­ke, met recht en reden

  Lady Chef Christa Cappelle en sommelier Rik Vandermeersch vieren dit jaar de 25ste verjaardag van hun zaak La Tulipe, intussen meer dan een begrip binnen het wereldje van de horeca in Middelkerke. Het restaurant verwierf naam en faam in diverse culinaire gidsen én won de titel van Lady Chef 2003. La Tulipe blijft al een kwart eeuw trouw aan hun aanpak: de klanten culinair verwennen. We gingen eens proeven.