1. RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruikelijke kaas en hesp”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruike­lij­ke kaas en hesp”

    Zot van croques, maar mag het een keertje creatiever? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de nieuwe vestiging van Croque ‘n Roll op de Fruitmarkt. Zaakvoerder Brian Bollen (43) verrast zijn klanten daar met liefst 20 verschillende versies van de krokante boterham, telkens vernoemd naar bekende artiesten uit de muziekwereld. “Wordt het een hartige Mick Jagger of een smeuïge Lenny Kravitz met geitenkaas? You name it”, lacht Bollen. Wij proefden alvast met plezier.
  2. “Zo’n diervriendelijke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze ondernemers serveren je weldra vegan frituursnacks
    PREMIUM
    Hasselt/Diepenbeek/Leuven

    “Zo’n diervrien­de­lij­ke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze onderne­mers serveren je weldra vegan frituurs­nacks

    Liefhebber van een lekkere frituursnack en tegelijkertijd vegan? Dan blijf je nu wat op je honger zitten. Dat kan beter: nog eind deze maand staat er bij Björn Wolfs (39) van frituur Lutselus in Diepenbeek een gloednieuwe vegan foodtruck. En ook Tekla Vancleynenbreugel (29) en chef-kok Yolan Bamps (32) van het succesvolle restaurant Lento in Hasselt en Antwerpen openen een vegan frituur in Leuven. “Van vegan stoofvlees tot vol-au-vent: we zullen alles zelf produceren.”
  1. RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”
    PREMIUM
    Genk

    RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”

    “Dat moeten we hier ook hebben”, dachten de uitbaters van El verde toen ze het grote aanbod vegan restaurants zagen tijdens hun reizen door Spanje. En dus kan je sinds juni 2022 in de Winterslagstraat terecht voor een plantaardig ontbijt of middagmaal. “We willen aantonen dat veganistische gerechten niet saai of eentonig hoeven te zijn”, vertelt uitbater Luca. Wij gingen langs om te testen of ze in hun opzet zijn geslaagd.
  2. RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocoladefans kunnen hier zoveel méér ontdekken”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocolade­fans kunnen hier zoveel méér ontdekken”

    Geen feest zonder desserts, toch? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de gloednieuwe vestiging van Quetzal in het Hemelrijk. Zaakvoerder Glen Vandenbulcke (31) verrast zijn klanten daar met chocolade, chocolade, en... nog eens chocolade. Denk aan fruitfondue met liefst vier chocoladesmaken, verse moelleux, negen verschillende brownies ijscoupes, chocolademelken en milkshakes. “Geen stress, alleen maar keuzevrijheid”, lacht Vandenbulcke. Wij proefden alvast met plezier.
  1. RESTOTIP. Terland in Dilsen-Stokkem, waar je geniet aan of zelfs óp het water
    PREMIUM
    Dilsen/Maasmechelen

    RESTOTIP. Terland in Dil­sen-Stok­kem, waar je geniet aan of zelfs óp het water

    Terhills Center Parcs op de grens van Maasmechelen en Dilsen-Stokkem heeft één volledig jaar achter de rug én blijft groeien. Zo is restaurant Terland een vaste waarde geworden. En al is de winter voor hen het laagseizoen: lekker eten met zicht op het water is ook wanneer het koud is een feestje. “We experimenteren voortdurend met nieuwe concepten", zegt Dorine Janssens van Terland. Dat proefden én zagen we.
  2. Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
    PREMIUM
    Limburg

    Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit

    In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft plantaardige voeding niet saai te zijn, maar kan je het net gebruiken om meer variatie op je bord te krijgen. Wil jij het graag eens testen, of gewoon wat inspiratie opdoen? Onze redactie zet je op weg en zocht acht zaken in Limburg waar jij de lekkerste vegan maaltijden eet.
  1. Bake Off-winnares Jaline (21) opent patisserie in Tongeren: “Ontbijt, lunch, gebak, interieur... Alles moet je even in Parijs doen wanen”
    PREMIUM
    Tongeren

    Bake Off-winnares Jaline (21) opent patisserie in Tongeren: “Ontbijt, lunch, gebak, interieur... Alles moet je even in Parijs doen wanen”

    Op haar 18 jaar ging Jaline Vandromme aan de haal met de glazen Bake Off-taartschotel en veranderde haar leven compleet. Ze ging aan de slag bij jurylid en patissier Herman Van Dender, er volgden een eerste kookboek en een foodtruck, en tegenwoordig pakt de jongedame het helemaal groots aan. Proef je vanaf 10 december ook haar prachtige gebak, maar ook ontbijt en lunch in Patisserie Jaline? “Alles moet kloppen.”
  2. RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”

    Hasselaren die tijdens een avondje uit een keer geen vlees op hun bord willen, kunnen terecht bij Lento op de Zuivelmarkt. Het veganistische restaurant won al drie jaar op rij de Belgian Vegan Award en blijft ook vandaag verrassen met telkens een splinternieuw drie- en viergangenmenu om de vijf weken. “Een leuke afwisseling voor ons én voor onze klanten", aldus zaakvoerders Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamps. Wij proefden alvast met plezier.
  1. Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroosters aangepast worden: “Dagschotels met vlees of vis en drie soorten aardappelen, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”
    PREMIUM
    Hasselt

    Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroos­ters aangepast worden: “Dagscho­tels met vlees of vis en drie soorten aardappe­len, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”

    De Hogeschool PXL past de lessenroosters aan vanwege het populaire studentenrestaurant in de Elfde Liniestraat. Elke middag komen daar liefst 1.200 bezoekers over de vloer, waardoor er op momenten een lange wachtrij tot buiten staat. “Zelfs leerlingen van omliggende secundaire scholen en externen komen hier om van onze versbereide gerechten te genieten”, klinkt het. Ook wij proefden met plezier.
  2. RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresen­teer­de bordjes met sharingge­rech­ten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”

    Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier.
  1. RESTOTIP. Stefan en Monique wisselen fruitboerderij in voor brasserie Keo’s: “Speeltuin met dierenparkje is zeer populair”
    PREMIUM
    Uikhoven

    RESTOTIP. Stefan en Monique wisselen fruitboer­de­rij in voor brasserie Keo’s: “Speeltuin met dieren­parkje is zeer populair”

    Meer dan 20 jaar werkten Stefan Kortleven en Monique Crijns in hun fruitbedrijf in Uikhoven. Vooral aardbeien bleken hun ding, maar Stefan wilde na jaren iets anders en stampte samen met zijn vrouw iets nieuw uit de grond. Het werd Keo’s, een brasserie waar je ook van high tea kunt genieten. “De zaak is vernoemd naar onze zoon, dus moeten we de naam wel hoog houden”, lacht Monique. Wij gingen langs.
  2. RESTOTIP. Queens Avenue Burgers in Maasmechelen: “We brengen New York naar Eisden”
    Maasmechelen

    RESTOTIP. Queens Avenue Burgers in Maasmeche­len: “We brengen New York naar Eisden”

    Toen Serhat Bozan uit Eisden twee jaar geleden in New York zat, ging het land in lockdown door het coronavirus. Hij ging er tijdelijk aan de slag in de hamburgertent van een familielid in Upper East Side en werd er vooral geïnspireerd. “Met die ideeën kwam ik na drie maanden terug naar België om ons concept aan te passen naar New Yorks idee", zegt Bozan. Wij gingen langs en likten na afloop onze duimen en vingers af.