1. RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruikelijke kaas en hesp”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruike­lij­ke kaas en hesp”

    Zot van croques, maar mag het een keertje creatiever? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de nieuwe vestiging van Croque ‘n Roll op de Fruitmarkt. Zaakvoerder Brian Bollen (43) verrast zijn klanten daar met liefst 20 verschillende versies van de krokante boterham, telkens vernoemd naar bekende artiesten uit de muziekwereld. “Wordt het een hartige Mick Jagger of een smeuïge Lenny Kravitz met geitenkaas? You name it”, lacht Bollen. Wij proefden alvast met plezier.
  2. RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasseriekeuken én zet hard in op kindvriendelijkheid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”
    PREMIUM
    Aarschot

    RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasserie­keu­ken én zet hard in op kindvrien­de­lijk­heid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”

    Sinds begin december vind je Mi & Ti op de Bonewijk in Aarschot. Midden vorig jaar vestigden ze zich in het pand van het voormalige café ‘Germinal Aarschot’, dat de deuren sloot. Nieuwe uitbaters Sven De Vries (38) en Louise Vandeweyer (33) behouden grotendeels het concept, maar gaan iets gerichter qua keuken. “Onze focus ligt momenteel op de oervlaamse brasseriekeuken, maar op termijn willen we naar de échte keuken van ‘de bomma’.” Wij gingen alvast eens proeven.
  1. “Zo’n diervriendelijke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze ondernemers serveren je weldra vegan frituursnacks
    PREMIUM
    Hasselt/Diepenbeek/Leuven

    “Zo’n diervrien­de­lij­ke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze onderne­mers serveren je weldra vegan frituurs­nacks

    Liefhebber van een lekkere frituursnack en tegelijkertijd vegan? Dan blijf je nu wat op je honger zitten. Dat kan beter: nog eind deze maand staat er bij Björn Wolfs (39) van frituur Lutselus in Diepenbeek een gloednieuwe vegan foodtruck. En ook Tekla Vancleynenbreugel (29) en chef-kok Yolan Bamps (32) van het succesvolle restaurant Lento in Hasselt en Antwerpen openen een vegan frituur in Leuven. “Van vegan stoofvlees tot vol-au-vent: we zullen alles zelf produceren.”
  2. RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”
    PREMIUM
    Genk

    RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”

    “Dat moeten we hier ook hebben”, dachten de uitbaters van El verde toen ze het grote aanbod vegan restaurants zagen tijdens hun reizen door Spanje. En dus kan je sinds juni 2022 in de Winterslagstraat terecht voor een plantaardig ontbijt of middagmaal. “We willen aantonen dat veganistische gerechten niet saai of eentonig hoeven te zijn”, vertelt uitbater Luca. Wij gingen langs om te testen of ze in hun opzet zijn geslaagd.
  1. RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocoladefans kunnen hier zoveel méér ontdekken”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocolade­fans kunnen hier zoveel méér ontdekken”

    Geen feest zonder desserts, toch? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de gloednieuwe vestiging van Quetzal in het Hemelrijk. Zaakvoerder Glen Vandenbulcke (31) verrast zijn klanten daar met chocolade, chocolade, en... nog eens chocolade. Denk aan fruitfondue met liefst vier chocoladesmaken, verse moelleux, negen verschillende brownies ijscoupes, chocolademelken en milkshakes. “Geen stress, alleen maar keuzevrijheid”, lacht Vandenbulcke. Wij proefden alvast met plezier.
  1. De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
    PREMIUM
    Sint-Joris-Winge

    De 7 lievelings­plek­jes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”

    Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen.
  1. Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
    PREMIUM
    Limburg

    Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit

    In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft plantaardige voeding niet saai te zijn, maar kan je het net gebruiken om meer variatie op je bord te krijgen. Wil jij het graag eens testen, of gewoon wat inspiratie opdoen? Onze redactie zet je op weg en zocht acht zaken in Limburg waar jij de lekkerste vegan maaltijden eet.
  2. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
    PREMIUM
    Leuven

    RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

    Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.
  3. RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”

    Hasselaren die tijdens een avondje uit een keer geen vlees op hun bord willen, kunnen terecht bij Lento op de Zuivelmarkt. Het veganistische restaurant won al drie jaar op rij de Belgian Vegan Award en blijft ook vandaag verrassen met telkens een splinternieuw drie- en viergangenmenu om de vijf weken. “Een leuke afwisseling voor ons én voor onze klanten", aldus zaakvoerders Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamps. Wij proefden alvast met plezier.
  1. Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Leuven en het Hageland
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Leuven en het Hageland

    November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Leuven en het Hageland waar vegan op de kaart prijkt. Van Indiase chocolade tot vegan frietjes: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
  2. Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroosters aangepast worden: “Dagschotels met vlees of vis en drie soorten aardappelen, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”
    PREMIUM
    Hasselt

    Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroos­ters aangepast worden: “Dagscho­tels met vlees of vis en drie soorten aardappe­len, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”

    De Hogeschool PXL past de lessenroosters aan vanwege het populaire studentenrestaurant in de Elfde Liniestraat. Elke middag komen daar liefst 1.200 bezoekers over de vloer, waardoor er op momenten een lange wachtrij tot buiten staat. “Zelfs leerlingen van omliggende secundaire scholen en externen komen hier om van onze versbereide gerechten te genieten”, klinkt het. Ook wij proefden met plezier.
  3. RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”
    PREMIUM
    Leuven

    RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”

    Cheekofte & Wraps in de Diestsestraat laat de Leuvenaars kennismaken met het populaire streetfood uit Turkije. Zaakvoerder Ilker Taskiran (46) maakt de veganistische cheekofte zelf en heeft een uitgebreid assortiment aan wraps, groenten en dressings om de maaltijd compleet te maken. “We hebben de indruk dat we geliefd zijn bij de Leuvenaars en daar kunnen we enkel maar heel dankbaar om zijn”, vertelt Ilker.
  1. RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresen­teer­de bordjes met sharingge­rech­ten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”

    Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier.
  2. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

    Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
  3. RESTOTIP. Eventmanager Bart Was (49) maakt switch naar de horeca: “Het uitzicht aan Het Waterzicht is prachtig”
    PREMIUM
    Lummen

    RESTOTIP. Eventmana­ger Bart Was (49) maakt switch naar de horeca: “Het uitzicht aan Het Waterzicht is prachtig”

    Na 25 jaar als eventmanager begint Bart Was (49) aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Dit weekend opent hij samen met zijn partner-in-crime Kathleen aan het Albertkanaal in Lummen brasserie Het Waterzicht. “De eventmanager in mij wil natuurlijk leuke nevenactiviteiten blijven organiseren. Zo willen we de traditionele Lummense accordeonnamiddagen in een modern jasje gieten.”
  4. Els (58) opende na overlijden van haar man B&B in de Algarve: “Dit is altijd mijn droom geweest en ik geniet van elke dag”
    Lummen

    Els (58) opende na overlijden van haar man B&B in de Algarve: “Dit is altijd mijn droom geweest en ik geniet van elke dag”

    De Lummense Els Vandenhove (58) is een weerbare vrouw. In 2007 verloor ze haar man en drie jaar later besloot ze om een B&B te openen in de Algarve in Portugal. Daar krijgt ze van maart tot oktober Vlamingen over de vloer. In de wintermaanden gaat ze op verkenning in de streek om ook haar vaste klanten te kunnen blijven verrassen. “Eerst wilde ik naar Schotland, maar laat ons eerlijk zijn: het weer is hier toch beter”, lacht ze goedgezind vanuit de Portugese zon.
  1. Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfrissend drankje
    PREMIUM
    Limburg

    Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfris­send drankje

    De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wat is een betere plaats daarvoor dan een lokale zomerbar? Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: op deze 7 plaatsen in Limburg geniet je van een fris drankje tijdens deze hitte.
  2. TERRASTIP. Genieten bij zomer- én winterbar ‘t Huis Zonder Naam in Hoepertingen: “De tuin achter het restaurant was te mooi om ze niet te gebruiken”
    PREMIUM
    Hoepertingen

    TERRASTIP. Genieten bij zomer- én winterbar ‘t Huis Zonder Naam in Hoepertin­gen: “De tuin achter het restaurant was te mooi om ze niet te gebruiken”

    Zomerbars schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, maar bij ‘t Huis Zonder Naam’ in Hoepertingen besloten ze zich jaren geleden al aan het nieuwe concept te wagen. “We zaten met een prachtig gebied achter het restaurant waar we toch iets mee moesten doen”, klinkt het. En dat ‘iets’ werd de gezellige zomerbar die binnen enkele maanden weer transformeert in een winterbar. “Hier beleef je elk moment van het jaar iets.”