-
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruikelijke kaas en hesp”
Zot van croques, maar mag het een keertje creatiever? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de nieuwe vestiging van Croque ‘n Roll op de Fruitmarkt. Zaakvoerder Brian Bollen (43) verrast zijn klanten daar met liefst 20 verschillende versies van de krokante boterham, telkens vernoemd naar bekende artiesten uit de muziekwereld. “Wordt het een hartige Mick Jagger of een smeuïge Lenny Kravitz met geitenkaas? You name it”, lacht Bollen. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUMLeuven
RESTOTIP. Gambrinus, waar je de klassieke keuken krijgt in een authentiek 19de-eeuws decor
Café Gambrinus op de Grote Markt is zonder enige twijfel één van de mooiste horecazaken van Leuven, zoniet de mooiste. Het interieur met eikenhouten lambriseringen neemt je vlotjes mee naar de 19de eeuw maar er is ook ruimte voor vernieuwing in de parel van de stad. Zo heeft de Gambrinus sinds kort een moderne keuken en bijgevolg ook een echte menukaart. -
PREMIUMAarschot
RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasseriekeuken én zet hard in op kindvriendelijkheid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”
Sinds begin december vind je Mi & Ti op de Bonewijk in Aarschot. Midden vorig jaar vestigden ze zich in het pand van het voormalige café ‘Germinal Aarschot’, dat de deuren sloot. Nieuwe uitbaters Sven De Vries (38) en Louise Vandeweyer (33) behouden grotendeels het concept, maar gaan iets gerichter qua keuken. “Onze focus ligt momenteel op de oervlaamse brasseriekeuken, maar op termijn willen we naar de échte keuken van ‘de bomma’.” Wij gingen alvast eens proeven. -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Wasbar in Hasselt, waar je hip eet én de was kan doen
Eén van de hipste zaken in Hasselt vind je aan de Grote Markt, bij de Wasbar. Het concept kwam overgewaaid vanuit Gent, focust zich voornamelijk op de studentencultuur maar kan blijkbaar ook veel bewoners uit de binnenstad bekoren. Wij gingen langs, niet voor een wasje, maar voor een hapje.
-
PREMIUMOud-Heverlee
RESTOTIP. Kwaliteit en gezelligheid troef bij bistro Bibois in Oud-Heverlee
Na bijna 30 jaar besloten Isabelle Janssens (55) en Ben Vanderbiest (57) het concept van restaurant De Bibliotheek in Vaalbeek volledig om te gooien. Een nieuwe naam en een nieuwe keuken om voor ieder wat wils aan te bieden, zonder aan kwaliteit in te boeten. Wij gingen proeven en genieten in één van de gezelligste restaurants in Oud-Heverlee: bistro Bibois. -
PREMIUMHasselt/Diepenbeek/Leuven
“Zo’n diervriendelijke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze ondernemers serveren je weldra vegan frituursnacks
Liefhebber van een lekkere frituursnack en tegelijkertijd vegan? Dan blijf je nu wat op je honger zitten. Dat kan beter: nog eind deze maand staat er bij Björn Wolfs (39) van frituur Lutselus in Diepenbeek een gloednieuwe vegan foodtruck. En ook Tekla Vancleynenbreugel (29) en chef-kok Yolan Bamps (32) van het succesvolle restaurant Lento in Hasselt en Antwerpen openen een vegan frituur in Leuven. “Van vegan stoofvlees tot vol-au-vent: we zullen alles zelf produceren.” -
PREMIUMGenk
RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”
“Dat moeten we hier ook hebben”, dachten de uitbaters van El verde toen ze het grote aanbod vegan restaurants zagen tijdens hun reizen door Spanje. En dus kan je sinds juni 2022 in de Winterslagstraat terecht voor een plantaardig ontbijt of middagmaal. “We willen aantonen dat veganistische gerechten niet saai of eentonig hoeven te zijn”, vertelt uitbater Luca. Wij gingen langs om te testen of ze in hun opzet zijn geslaagd. -
PREMIUMAarschot
RESTOTIP. Ishoyo: verschillende keukens op één locatie
Sinds 5 december vind je Ishoyo op de Elisabethlaan in Aarschot. ‘Alweer een sushirestaurant?’, zal je je afvragen. Maar niets is minder waar. Ishoyo hoort bij de Shokudo Group en is het nieuwe afhaalrestaurant met Dark Kitchen concept. Dark wat? Een restaurant zonder fysieke locatie, dat alleen uit een keuken bestaat en een website of koppeling met een bezorgservice. Wij gingen alvast eens proeven.
-
PREMIUMLimburg
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 6 koffiebars in Limburg
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 6 leuke koffiebars in Limburg. Van Baristabar in Bilzen tot Tutties in Sint-Truiden: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocoladefans kunnen hier zoveel méér ontdekken”
Geen feest zonder desserts, toch? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de gloednieuwe vestiging van Quetzal in het Hemelrijk. Zaakvoerder Glen Vandenbulcke (31) verrast zijn klanten daar met chocolade, chocolade, en... nog eens chocolade. Denk aan fruitfondue met liefst vier chocoladesmaken, verse moelleux, negen verschillende brownies ijscoupes, chocolademelken en milkshakes. “Geen stress, alleen maar keuzevrijheid”, lacht Vandenbulcke. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUMHeverlee1
RESTOTIP Het Seinhuis: terug van weggeweest
Sinds kort is brasserie Het Seinhuis weer terug in Heverlee nadat de zaak een tijdje door het leven ging als Het Perrongeluk. De Herentse ondernemer Patrick Vanoppen geeft de bekende zaak een doorstart en wil dat doen door eenvoudige maar eerlijke gerechten te serveren. -
Genk
Feestelijke én lokale koekjes scoren? Reken op de bakkunsten van Marta (23) uit Genk
Nog op zoek naar een leuk eindejaarscadeau voor familie of vrienden, maar stiekem in tijdnood? Dan kan je rekenen op de bakkunsten van Marta Sevilla Cladera (23) uit Genk. Speciaal voor de feestdagen geeft zij haar zelfgebakken chocoladekoekjes een speelse twist, mét zuurstokken en marshmellows.
-
PREMIUMSint-Joris-Winge
De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen. -
PREMIUMGenk
RESTOTIP. Kozi, de hipste koffiebar van Genk
In Genk-centrum, vlak aan de ingang van Shopping 2, ligt Kozi, de koffiebar van Zoë Op ‘t Eyndt. De 32-jarige uitbaatster runt het trendy zaakje samen met haar ouders én is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de stad. Wij gingen langs, en bewonderden haar koffiekunsten met een bijzonder straf ontbijt. -
PREMIUMTREMELO
RESTOTIP. D’Angelo serveert niet alleen de typische Italiaanse keuken: “Hier smul je evengoed van een lekkere tajine”
Bij restaurant D’Angelo in Tremelo kan je steevast terecht voor een lekkere pizza of pasta bereid door de Italiaanse chef Angelo Hanna. Zijn keukenkunsten etaleerde hij jarenlang in Keerbergen, maar door een speling van het lot, verhuisde hij zijn zaak afgelopen zomer naar Tremelo. Zijn menukaart oogt heel divers. -
PREMIUMLimburg
Van Bavet tot Trentanove: bij deze 7 restaurants in Limburg haal jij alles uit Wereld Pastadag
Zou jij elke dag pasta kunnen eten? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want Wereld Pastadag staat weer voor de deur. Op dinsdag 25 oktober geniet jij van lekkere Italiaanse pasta’s. Een Holy Grail bij Bavet of een vegetarische ravioli met spinazie bij Trentanove in Hasselt? Bij deze 7 pastarestaurants in Limburg vind je voor elk wat wils.
-
PREMIUMLimburg
Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft plantaardige voeding niet saai te zijn, maar kan je het net gebruiken om meer variatie op je bord te krijgen. Wil jij het graag eens testen, of gewoon wat inspiratie opdoen? Onze redactie zet je op weg en zocht acht zaken in Limburg waar jij de lekkerste vegan maaltijden eet. -
PREMIUMLeuven
RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten. -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”
Hasselaren die tijdens een avondje uit een keer geen vlees op hun bord willen, kunnen terecht bij Lento op de Zuivelmarkt. Het veganistische restaurant won al drie jaar op rij de Belgian Vegan Award en blijft ook vandaag verrassen met telkens een splinternieuw drie- en viergangenmenu om de vijf weken. “Een leuke afwisseling voor ons én voor onze klanten", aldus zaakvoerders Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamps. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUMAarschot
RESTOTIP. DOST laat je kennis maken met nieuwe smaken: “Ik wil twee culturen combineren”
Exact een maand geleden kreeg Aarschot er een nieuwe brasserie bij: DOST. Uitbater Etem Sahan (35) kookt al jaren met hart en ziel en neemt je mee in zijn twee werelden: Turkije en België. “Ik eet heel graag, en ik heb al gemerkt dat ze dat hier ook graag doen”, lacht hij.
-
Hasselt
Twee nieuwkomers uit Hasselt in nieuwe Gault&Millau
Vandaag werd de twintigste editie van de Gault&Millau-gids uitgebracht. Die verzamelt naar goede gewoonte de beste restaurants van ons land. Het afgelopen jaar gingen anonieme inspecteurs van de gids op bezoek bij verschillende zaken om punten te geven. Bij de 125 nieuwkomers zijn ook twee zaken uit Hasselt. -
PREMIUMLeuven/Hageland
Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Leuven en het Hageland
November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Leuven en het Hageland waar vegan op de kaart prijkt. Van Indiase chocolade tot vegan frietjes: laat je verrassen door een variatie aan gerechten. -
PREMIUMHasselt
Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroosters aangepast worden: “Dagschotels met vlees of vis en drie soorten aardappelen, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”
De Hogeschool PXL past de lessenroosters aan vanwege het populaire studentenrestaurant in de Elfde Liniestraat. Elke middag komen daar liefst 1.200 bezoekers over de vloer, waardoor er op momenten een lange wachtrij tot buiten staat. “Zelfs leerlingen van omliggende secundaire scholen en externen komen hier om van onze versbereide gerechten te genieten”, klinkt het. Ook wij proefden met plezier. -
PREMIUMLeuven
RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”
Cheekofte & Wraps in de Diestsestraat laat de Leuvenaars kennismaken met het populaire streetfood uit Turkije. Zaakvoerder Ilker Taskiran (46) maakt de veganistische cheekofte zelf en heeft een uitgebreid assortiment aan wraps, groenten en dressings om de maaltijd compleet te maken. “We hebben de indruk dat we geliefd zijn bij de Leuvenaars en daar kunnen we enkel maar heel dankbaar om zijn”, vertelt Ilker.
-
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUMLeuven
Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons. -
PREMIUMLummen
RESTOTIP. Eventmanager Bart Was (49) maakt switch naar de horeca: “Het uitzicht aan Het Waterzicht is prachtig”
Na 25 jaar als eventmanager begint Bart Was (49) aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven. Dit weekend opent hij samen met zijn partner-in-crime Kathleen aan het Albertkanaal in Lummen brasserie Het Waterzicht. “De eventmanager in mij wil natuurlijk leuke nevenactiviteiten blijven organiseren. Zo willen we de traditionele Lummense accordeonnamiddagen in een modern jasje gieten.” -
Lummen
Els (58) opende na overlijden van haar man B&B in de Algarve: “Dit is altijd mijn droom geweest en ik geniet van elke dag”
De Lummense Els Vandenhove (58) is een weerbare vrouw. In 2007 verloor ze haar man en drie jaar later besloot ze om een B&B te openen in de Algarve in Portugal. Daar krijgt ze van maart tot oktober Vlamingen over de vloer. In de wintermaanden gaat ze op verkenning in de streek om ook haar vaste klanten te kunnen blijven verrassen. “Eerst wilde ik naar Schotland, maar laat ons eerlijk zijn: het weer is hier toch beter”, lacht ze goedgezind vanuit de Portugese zon.
-
PREMIUMLimburg
El Sueño en Wonderbar: met deze 7 Limburgse cocktailbars geniet jij van de laatste zomermaand
De zon komt er dit weekend weer door en dat zorgt voor zomerse temperaturen. Er is dan ook niets zo goed als ervan genieten met een lekkere cocktail in de hand. Van El Sueño in Hasselt tot Wonderbar in Genk: met deze 7 Limburgse cocktailbars geniet jij van de laatste zomermaand. -
PREMIUMLimburg
Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfrissend drankje
De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wat is een betere plaats daarvoor dan een lokale zomerbar? Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: op deze 7 plaatsen in Limburg geniet je van een fris drankje tijdens deze hitte. -
PREMIUMHoepertingen
TERRASTIP. Genieten bij zomer- én winterbar ‘t Huis Zonder Naam in Hoepertingen: “De tuin achter het restaurant was te mooi om ze niet te gebruiken”
Zomerbars schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond, maar bij ‘t Huis Zonder Naam’ in Hoepertingen besloten ze zich jaren geleden al aan het nieuwe concept te wagen. “We zaten met een prachtig gebied achter het restaurant waar we toch iets mee moesten doen”, klinkt het. En dat ‘iets’ werd de gezellige zomerbar die binnen enkele maanden weer transformeert in een winterbar. “Hier beleef je elk moment van het jaar iets.” -
PREMIUMLimburg
Van De Pastorij in Peer tot De IJsboetiek in Hasselt: bij deze 8 adresjes in Limburg geniet jij van een verfrissend ijsje
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Verfrissende fruitsmaken of heerlijke roomsmaken? Van De Pastorij in Peer tot De IJsboetiek in Hasselt: in deze 8 ijssalons in Limburg smul jij van een heerlijk verfrissend ijsje.