-
PREMIUMSint-Denijs-Westrem
RESTOTIP. Brutal in Sint-Denijs-Westrem: de beste pizza’s van Gent om thuis van te genieten
Waar in Gent vind je nu écht de beste pizza? Het is een discussie waar ongetwijfeld al vriendschappen door sneuvelden. Graag maken wij de keuze nog een tikkeltje moeilijker. Wie een oordeel velt, moet eerst de pizza van Brutal in Sint-Denijs-Westrem geproefd hebben. Lees hier waarom. -
PREMIUMBeervelde
Feestjaar voor 70 jaar Breughel en 10 jaar L’Autre Côté: “Het plezier veegt het zweet op ons voorhoofd weg”
Keihard werken, dat doen ze al tien jaar lang. Tom Mestach en Sofie De Wilde namen niet alleen Feestzaal Breughel over van Toms familie, ze startten gelijktijdig het ‘bistraurant’ L’Autre Côté aan de overkant van de Beerveldsebaan. Dat, in combinatie met twee opgroeiende dochters, maakt het leven een uitdaging. Maar ze doen het zò graag dat er dit jaar gevierd mag worden. -
PREMIUMGent
RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantastische lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”
Amper een jaar nadat Nonam de deuren opende, werd het restaurant al beloond met een mooie score van 13,5 in de Gault&Millau. Loon naar werken voor Arne Van Wambeke en Karel Van Oyen. Intussen werd het restaurant een vaste waarde voor als het tijdens de lunch al eens wat meer mag zijn. Wij maakten onze middag vrij en lieten ons verwennen met een overheerlijk 4-gangen lunchmenu, omkaderd met enkele verfijnde hapjes. -
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. De Klokkeput in Sint-Martens-Latem: snel bediend in relaxte setting
Met Xavier Willems heeft restaurant De Klokkeput in hartje Sint-Martens-Latem een nieuwe eigenaar. Met een aantal nieuwigheden op de kaart was het tijd om dit bekende horeca-adresje nog eens een bezoekje te brengen.
-
Zele
Aperitief De Wiek in gesprek met boeiende streekgenoten
In De Wiek kan je op zondagmorgen 5 februari een nieuwe editie bijwonen van ‘Aperitief De Wiek’ vanaf 10.30 uur. -
Waasmunster
Lions Waasmunster organiseren ontbijtactie
Serviceclub Lions Waasmunster Scaldania verdeelt op zondag 12 februari ontbijtpakketten in het Waasland. De opbrengst wordt geschonken aan verschillende goede doelen. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. RAAM blijft garantie voor smaakvolle wereldkeuken
Nadat oprichter Vic Christiaens afgelopen zomer de deur van restaurant RAAM achter zich dichttrok namen Ann-Sophie Snoeck en Andreas Verougstraete het roer over. Ook onder hun nieuwe vleugels maak je in RAAM nog steeds kennis met wereldse smaken in een decor dat zelfs op een grijze winterdag vrolijkheid uitstraalt. -
PREMIUMLokeren
Klodjan trekt stekker uit ribbetjesrestaurant De Groene Poort: “Gedegouteerd door onmenselijke houding fiscus”
Amper twee jaar na de opstart valt het doek over restaurant De Groene Poort in Lokeren. De impact van corona gevolgd door de stijgende energie- en voedingsprijzen doen zaakvoerder Klodjan Zugu de das om. “Mijn vraag om een afbetalingsplan op te stellen voor mijn achterstallige betalingen werd afgewimpeld door de staat.”
-
PREMIUMGent
RESTOTIP. Barque à Jack, een nieuwe hotspot langs het water
Met Barque à Jack heeft Hugues De Breyne zijn zesde horecazaak geopend. Hij kent dus het klappen van de zweep, en de verwachtingen zijn dan ook hoog gespannen op het moment dat we - een kleine maand na de opening - de nagelnieuwe zaak langs de Leie binnenstappen. Naar parkeerplaats hebben we alvast niet moeten zoeken, een goede start. -
PREMIUMZwijnaarde
RESTOTIP. Lodos, de nieuwe invulling van het Oud Gemeentehuis
In lang vervlogen tijden was het pand aan de Heerweg-Noord 2 het gemeentehuis van Zwijnaarde, vandaag is het een restaurant met Turkse én Vlaamse gerechten. Lodos luidt de naam, wat ‘zuidelijke wind’ betekent’, en het is een echte familiezaak. Voor ‘hartelijke ontvangst’ scoort Lodos alvast de beste punten. -
PREMIUMGent
Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 6 koffiebars in de regio Gent zijn een bezoekje waard
Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in de regio Gent. Van Sweet Bean in De Pinte tot Mokka D’Or in Laarne: met deze zes koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMSinaai
Dieter blaast nieuw leven in kantine en padel Ter Beke: “Clubwerking en sportbar voor heel het dorp”
De kantine van sporthal Ter Beke in Sinaai wordt samen met de padelterreinen nieuw leven ingeblazen door Botz Padel uit Lokeren. De club breidt er haar padelwerking aanzienlijk uit én bouwt de kantine om tot een laagdrempelige ‘sportbar’ voor heel het dorp.
-
PREMIUMGent
RESTOTIP. Het Spoorloos Perron serveert lekkere Belgische keuken op een boogscheut van het Sint-Pietersstation
De Gentse Stationsbuurt is een levendige en bruisende omgeving met veelal exotische restaurants. Eethuizen met een typisch Belgische keuken waar je bijvoorbeeld een deftige vol-au-vent met friet kan eten, liggen er niet dik gezaaid. Het Spoorloos Perron vormt hierop een aangename uitzondering, zo konden we zelf vaststellen. -
PREMIUMWetteren
RESTOTIP: Bistro Het Vergeet mij nietje zal je niet snel vergeten
Op de hoek van de Wegvoeringstraat en de Scheldedreef in Wetteren openden Bart en Brenda Cappaert de nieuwe Bistro Het Vergeet mij nietje. En geloof me, een bezoek aan het flamboyante koppel zal je niet snel vergeten. Wij gingen (al een paar keer) proeven. -
PREMIUMGENT
RESTOTIP Petit Comité: topkwaliteit en intiem tafelen aan de rand van het Patershol
Het Patershol zit tjokvol geweldige restaurants met keukens van over de hele wereld. Petit Comité bewijst dat er nog één culinair gaatje gevuld moest worden en brengt deelgerechtjes op topniveau. Wij reppen ons naar Sluizeken en willen achteraf de liefde die in de bordjes kruipt, met de rest van de wereld delen. -
PREMIUMWaasmunster
RESTOTIP. 13 kunstwerkjes om te delen bij Gault&Millau-stijger Bistro Tastu
Culinaire bijbel Gault&Millau bedacht Bistro Tastu dit jaar met een hogere score. Helemaal terecht als je het ons vraagt. Chef Ilona Van Gaeveren verheft het dresseren tot een hogere kunstvorm en verrast met heerlijke gerechtjes om te delen.
-
PREMIUMGent
RESTOTIP. In Dok Koon waan je je volledig in Thailand, zowel qua gerechten als qua inrichting
Wie ooit al in Thailand is geweest, waant zich meteen terug tijdens een bezoek aan Dok Koon, op een steenworp van de Gentse Vrijdagmarkt. Pam en haar dochter Preeyaporn respecteren niet alleen de authentieke smaken, ze zorgen ook voor een traditionele inrichting. In hun open keuken maken ze alles zelf: van de viskoekjes tot de curry. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. Vrolijk kleurenpalet op je bord in ontbijt- en lunchzaak AméLatte
De herfst is volop aan de gang, maar bij AméLatte in de Kerkstraat in Lokeren vind je nog steeds de zon op je bord. Verrassende smaakcombinaties en lekker zoets maken van de ontbijt- en lunchzaak een ideale stop om tot rust te komen. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. Villa Peter Pan in Lokeren: “De betere brasseriekeuken in een rustgevend kader”
Lekker en gezellig tafelen in een seniorenresidentie? Jürgen Briffa en Kaylee De Kegel bewijzen dat het kan. Brasserie Villa Peter Pan is een aanwinst voor het Lokerse horecalandschap. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP: Authentiek en verfijnd tafelen bij Bistro Martha in Eksaarde
Culinair Lokeren heeft er een aanwinst bij. In een uithoek van Eksaarde vlakbij provinciaal domein Puyenbroeck kan je genieten van de verfijnde keuken van Bistro Martha in een smaakvol interieur.
-
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. Het Vredegerecht: De Zoete Uitspraak in Lokeren: kwaliteitskeuken in een stijlvol kader
Jaren stond het kasteel van Duyse, het voormalige Lokerse vredegerecht, te wachten op een nieuwe invulling. Sinds enige tijd kan je er gezellig de benen onder tafel schuiven in het pand waar vroeger Vrouwe Justitia de plak zwaaide. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. Restaurant De Groene Poort: Ribbetjes zoveel als je wil
Geen zin in sushi of pizza? Bij Restaurant De Groene Poort kan je de ‘Premium Ribs’ ook afhalen. Zaakvoerder Klodjan Zugu verdiende eerder zijn sporen bij de bekende keten Amadeus. Een kleine tip: verlies de dessertenkaart zeker niet uit het oog. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. Restaurant Vienna: “Een trapje hoger op de culinaire ladder”
De horecasector beleefde barre tijden tijdens de coronacrisis. Chef Bernard Van Den Driessche en gastvrouw Connie Eeckman bleven niet bij de pakken zitten en beslisten om het roer van hun zaak drastisch om te gooien. Bistro Vienna werd restaurant Vienna en het horecakoppel runt de zaak voortaan zonder personeel. Van de kwaliteitsvolle ingrediënten tot het smaakvolle servies: wij ervaarden de ambitie tot in de kleinste details. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. Leut in Lokeren: Vlot en vrolijk tafelen in een ‘urban jungle’
Op zoek naar een plek waar je heerlijk kan tafelen en meteen ook vrolijk wordt van de setting? Leut op de Groentemarkt in Lokeren heeft het allemaal. De recente uitbreiding met een herenhuis tilt de zaak nog naar een hoger niveau.