1. UITGETEST. De smakelijkste streekkoekjes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”
    PREMIUM
    Kempen

    UITGETEST. De smakelijk­ste streekkoek­jes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”

    Als telg van een rasechte bakkersfamilie verrast onze reporter Liese Demeulenaere haar vrienden en familie graag met een zelfgemaakte zoete zonde. En voor onze lezers gaat ze in twee afleveringen op zoek naar de lekkerste streekkoekjes van de Kempen. Vandaag, in willekeurige volgorde, de eerste tien: van Olense speculaas tot Geelse moppen. “De rijken doopten deze koekjes vroeger wel eens in jenever.”
  2. Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
    PREMIUM
    Regio Antwerpen

    Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbro­den en appelbol­len

    ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist.
  1. Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
    Kempen

    Veertig Kempense restau­rants behalen score in nieuwe restaurant­gids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen

    Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20.
  1. Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
    PREMIUM
    Regio Mechelen / Kempen

    Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restau­rants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganis­tisch

    In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
  1. RESTOTIP. Bar Tavino in Kasterlee: “Glaasje wijn erbij, en dan maar gerechtjes delen”
    PREMIUM
    Kasterlee

    RESTOTIP. Bar Tavino in Kasterlee: “Glaasje wijn erbij, en dan maar gerechtjes delen”

    Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bar Tavino in Kasterlee. In de gezellige wijnbar van Tom Appels (32) en Allégra De Francesco (26) kan je urenlang genieten van verfijnde wijnen, heerlijke sharing plates en een waar vakantiegevoel.
  1. Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 5 frietbarakken in de Kempen eet je frieten met een nostalgisch sausje
    PREMIUM
    Kempen

    Zeldzaam maar niet uitgestor­ven: bij deze 5 frietbarak­ken in de Kempen eet je frieten met een nostal­gisch sausje

    Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van frietjes met verse vol-au-vent in Sint-Jozef Rijkevorsel tot ambachtelijk bereid stoofvlees in Voortkapel: bij deze 5 barakken in de Kempen moet je zeker eens een frietje gaan steken.