-
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn. -
PREMIUMKempen
UITGETEST. De smakelijkste streekkoekjes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”
Als telg van een rasechte bakkersfamilie verrast onze reporter Liese Demeulenaere haar vrienden en familie graag met een zelfgemaakte zoete zonde. En voor onze lezers gaat ze in twee afleveringen op zoek naar de lekkerste streekkoekjes van de Kempen. Vandaag, in willekeurige volgorde, de eerste tien: van Olense speculaas tot Geelse moppen. “De rijken doopten deze koekjes vroeger wel eens in jenever.” -
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist.
-
PREMIUMBeerse
RESTOTIP. De Sjokola in Beerse: eenvoudig, lekker en en vlotte bediening
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: brasserie De Sjokola in Beerse. Een snelle hap, rustig genieten en wat keuvelen : het kan er allemaal in een aangenaam decor. Een aanrader. Lees hier nog meer lekkere tips in ons dossier. -
Kempen
Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
PREMIUMKempen
Van Foodbar Zoma tot Filter: bij deze 6 koffiebars in de Kempen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zes leuke bars in de Kempen waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Foodbar Zoma in Herentals tot Filter in Mol.
-
PREMIUMRegio Mechelen / Kempen
Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout. -
Noordrand
Antwerpse noordrand telt 22 restaurants in nieuw Gault & Millau: vier nieuwkomers, drie stijgers
Gault & Millau heeft 22 restaurants uit de noordrand van Antwerpen opgenomen in de nieuwe restaurantgids. Het gaat om horecazaken in Kapellen, Brasschaat, Wuustwezel, Kalmthout, Schilde, Schoten, Malle en Hoevenen (Stabroek). Er zijn vier nieuwkomers en drie zaken krijgen een hogere quotering dan een jaar geleden. -
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef. -
PREMIUMLille
RESTOTIP. Richard & z'n Bruur verrast met lekkers op de ofyr
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Richard & z’n Bruur in Lille, waar de jonge kok Sieben Dierckx (25) je sinds vorig jaar verwent met heerlijke creaties op de ofyr.
-
PREMIUMLille
RESTOTIP. Barola pakt uit met uniek ontbijt, lunch én apero
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke nieuwe horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Barola in Gierle. Met ontbijt, lunch én apero op het menu kan je hier de hele dag vertoeven, genieten van de gezellige sfeer en de vriendelijke bediening. Meer restotips lees je hier. -
PREMIUMKasterlee
RESTOTIP. De Courant: “Bistro in pittoreske hoeve uit 17de eeuw”
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: De Courant in Kasterlee. Een bar & bistro die werd ondergebracht in een pittoreske hoeve uit de 17de eeuw. -
PREMIUMKasterlee
RESTOTIP. Bar Tavino in Kasterlee: “Glaasje wijn erbij, en dan maar gerechtjes delen”
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bar Tavino in Kasterlee. In de gezellige wijnbar van Tom Appels (32) en Allégra De Francesco (26) kan je urenlang genieten van verfijnde wijnen, heerlijke sharing plates en een waar vakantiegevoel. -
PREMIUMKempen
Van Barijs tot Bartbaar: ontdek hier 6 salons met topijs in de Kempen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de Kempen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Barijs in Kasterlee tot Bartbaar in Geel. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.
-
PREMIUMKempen
Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 5 frietbarakken in de Kempen eet je frieten met een nostalgisch sausje
Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van frietjes met verse vol-au-vent in Sint-Jozef Rijkevorsel tot ambachtelijk bereid stoofvlees in Voortkapel: bij deze 5 barakken in de Kempen moet je zeker eens een frietje gaan steken. -
PREMIUMKempen
Van Bar Brunch tot Zoma: ontdek hier 7 plekjes in de Kempen waar je heerlijk kan gaan brunchen
In grote steden vind je ze zowat op elke straathoek: brunchbarretjes. In landelijke gemeenten moet je ze vaak wat verder zoeken. Ben je nog op zoek naar een hippe locatie waar je terechtkan voor een stevige brunch? Wij lijsten voor jou zeven bars op in de Kempen. Van Bar Brunch in Arendonk tot Zoma in Herentals. -
PREMIUMKempen/Mechelen
Dit zijn de 32 'Erkende Frituristen' uit de regio Mechelen en de Kempen
Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, bekroonden zowat 292 Vlaamse frituuruitbaters met de titel van “Erkend Friturist”. Dat wil zeggen dat zij op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel dragen. Er zijn 32 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Mechelen en de Kempen. Je ontdekt ze hier.