-
PREMIUMEvergem
RESTOTIP. De Cluysenaer: “Een aangepaste whisky bij elk gerecht”
De geboren en getogen Kluizenaren Johan Van Hoecke en Christiaan Van Hijfte zijn de bedenkers van het bier Cluysenaer en brouwen dat nu reeds 20 jaar. Het biertje is een knipoog naar hun woonkern, maar ook naar restaurant De Cluysenaer dat sinds 2000 bestaat en het amberkleurige biertje graag aanbiedt op hun kaart. Wij gingen proeven en maakten van de gelegenheid gebruik om ook de andere delicatessen uit te proberen in het Evergemse whiskyrestaurant. -
PREMIUMSint-Martens-Latem
RESTOTIP. De Klokkeput in Sint-Martens-Latem: snel bediend in relaxte setting
Met Xavier Willems heeft restaurant De Klokkeput in hartje Sint-Martens-Latem een nieuwe eigenaar. Met een aantal nieuwigheden op de kaart was het tijd om dit bekende horeca-adresje nog eens een bezoekje te brengen. -
Eeklo
New York Burger opent in Eeklo: “Lokaal, snel, en altijd vers”
Eeklo krijgt er maandag een nieuwe hamburgerzaak bij. New York Burger opent op de Markt 47. -
PREMIUMMaldegem
RESTOTIP. Kwizien in Maldegem: “Nieuwe uitbaters, zelfde charme en kwaliteit”
Restaurant Kwizien in Maldegem heeft sinds de jaarwisseling nieuwe uitbaters. Reden genoeg om langs te gaan en te testen of het toppertje uit het Meetjesland zijn charme en kwaliteit behouden heeft.
-
PREMIUM
Van de beste wijnkaart in ons land tot de meest verrassende voorgerechten: 23 eetadresjes die je niet wil missen in 2023
-
PREMIUMAssenede
RESTOTIP. De Omlijsting: “Bruin eetcafé met een kwinkslag”
Het was al een tijdje geleden dat er nog eens een nieuw restaurant bijkwam in Assenede, maar sinds kort kan je tafelen in De Omlijsting in de Diederikstraat. Zaakvoerders en levenspartners Wim Blanke en Ellen Swint toverden de voormalige slagerij Bekaert om tot een bruin eetcafé, met een opvallend interieur en een nog meer opvallende gevel. -
Zomergem
De Brasserie wordt nog geen restaurant, De Scheve Zeven wordt verder uitgebouwd
De nieuwe eigenaars van De Scheve Zeven en De Brasserie in Zomergem (Lievegem) gaan zich de komende maanden vooral op het café focussen. -
PREMIUMDeinze
RESTOTIP. Brasserie Cavea: snelle lunch of hapjes in cultuurtempel
Na enkele maanden leegstand heeft de horecazaak van Leietheater Deinze tijdelijk nieuwe uitbaters. Op 15 december openden Bjorn Pevenage (39), Tommy Vandenborre (43) en Chris Sauquillo (42) Brasserie Cavea. De pop-up is nog open tot juni en wij gingen alvast proeven.
-
PREMIUMDeinze/Meetjesland
Even opwarmen tijdens het shoppen? Deze 5 koffiebars in het Meetjesland en Deinze zijn een bezoekje waard
Heel wat mensen schuimen straks weer de winkelstraten af voor de wintersolden. bij het koude weer is het altijd fijn om tussendoor even op te warmen bij een lekker warm drankje. Wij gingen op zoek naar de leukste koffie- of theehuizen in het Meetjesland en Deinze. Van Lawrence House in Deinze tot Koffiehuis Touché in Aalter: met deze vijf koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. La Maryse in Eeklo: wanneer groenten hoofdrol krijgen, en dat helemaal niet erg is
Restaurant La Maryse in Eeklo maakte onlangs met drie radijsjes zijn entree in de Green Guide, een eetgids die keukens beloont die groenten een hoofdrol geeft. Hoog tijd om de kunsten van chef Sten Van der Blij (42) en gastvrouw Yati Van der Sypt (32) te testen. -
PREMIUMzomergem
RESTOTIP. ’t Oud Liefken: “Bruine gezelligheid in nieuw jasje”
Jong geweld in de ‘t Oud Liefken, want met Wannes Defoor (20) heeft het restaurant een prille twintiger als nieuwe eigenaar. Hij deed al heel wat ervaring op in verschillende restaurants, maar ‘t Oud Liefken is zijn eerste eigen zaak. Wij gingen op de openingsavond proeven. -
PREMIUMZomergem
RESTOTIP. Oceaan: “Het decor is een attractie op zich”
Kapster en make-upartieste Jitske Van de Veire, dochter van radiopresentator Peter Van de Veire deelde in deze krant onlangs haar favoriete eetadressen doorheen Vlaanderen. In dat lijstje vonden we ook restaurant Oceaan in Zomergem terug. Benieuwd of hun Chinese specialiteiten ons ook zo konden bekoren.
-
PREMIUMMeetjesland
Meetjesland wordt steeds culinairder: Restaurant Julien scoort best in nieuwe Gault&Millau, ‘Chef & Zus’ en ‘Papinglo’ zijn nieuwkomers
Het Meetjesland maakt een sterke beurt in de eetgids Gault&Millau 2023. Restaurant Julien uit Lievegem is met 15,5 op 20 het best scorende restaurant uit de streek. Chef Davy Devlieghere krijgt ook de titel ‘Jonge chef van het jaar’. Papinglo uit Maldegem en ‘Chef & Zus’ uit Eeklo zijn twee nieuwkomers in de lijst. Ook Aalter scoort bijzonder goed. Wij zetten alles op een rijtje. -
PREMIUMLievegem
RESTOTIP. Carte Blanche: “A volonté eten en drinken, van aperitief tot dessert”
Wie niet kijkt op een portie meer is bij Carte Blanche aan het goede adres. Voor één vaste prijs kun je eten wat je wil én hoeveel je wil. Wij gingen proeven in het nieuwste buffetrestaurant van Waarschoot en hoopten de avond te overleven zonder indigestie. -
PREMIUMMeetjesland
Van ‘t Aards Paradijs tot Sushi Deinze: in deze restaurants in het Meetjesland proef je van de veganistische keuken
Op 1 november was het ‘World Vegan Day’ en werd het startschot gegeven van de ‘Try Vegan Challenge’: een maand waarin we aangemoedigd worden om plantaardig te eten. Vegan maaltijden hebben niet alleen een positieve impact op je gezondheid, het klimaat en dierenwelzijn, maar zorgen ook voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Wij zochten vier fijne adresjes uit in het Meetjesland waar vegan op de kaart prijkt. Van seizoensgroenten en eetbare bloemen tot plantaardige sushi: laat je verrassen door een variatie aan gerechten. -
PREMIUMEeklo
RESTOTIP. Bistro d’O in Eeklo: “Tapas en de topwijntjes per glas zijn meerwaarde”
Bistro d’O in de Molenstraat 1 in Eeklo is volledig vernieuwd. De vroegere Kupido heet nu Bistro d’O, maar nog altijd met Martine en Jimmy aan het roer. Een frisse wind, dus hoog tijd om te gaan testen.
-
PREMIUMBachte-Maria-Leerne
RESTOTIP. Pop-up Mohícan: verfijnd tafelen in steppetent
Dineren in een traditionele Mongoolse steppetent of ‘yurt’; het klinkt niet meteen romantisch, maar dan ken je Mohícan nog niet. In dit pop-uprestaurant dat als tentenkamp werd opgebouwd in de tuin van een oude kasteelhoeve in Bachte-Maria-Leerne (Deinze) worden alle zintuigen tegelijk geprikkeld. Wij lieten alvast onze innerlijke natuurmens een avondje buitenspelen. -
Eeklo
Opvangcentrum Eeklo serveert wereldlunch: “Wel zelf je bord afwassen”
Het Rode Kruis Opvangcentrum in de Pokmoere in Eeklo organiseert een wereldlunch, in het kader van de ‘Week van de Smaak’. -
PREMIUMEeklo
Piet De Baets (76) bundelt oma’s recepten in boek: “Wie kent het recept van kneutels nog?”
Uitgever Piet De Baets (76) uit Eeklo brengt het boek ‘Oma’s recepten’ uit. Daarin bundelt hij 75 recepten uit zijn jeugd. Vergeet avocado en quinoa, maar herontdek smoelpap, hutsepot, kweeperengelei en konijn op grootmoeders wijze. “Iedereen herinnert zich die geur uit je kindertijd, wanneer oma aan de kookpotten stond”, weet ook Piet De Baets. -
Eeklo
Koen De Beir begint aan laatste weken in zijn restaurant: “Eindelijk overnemer gevonden”
Restaurant Chez De Beir in de Boelare in Eeklo is aan zijn laatste weken bezig. Koen De Beir heeft een overnemer.
-
Lievegem
Van Hof van Cleve tot beste Jonge Chef van het jaar 2023 in eigen zaak: wie is chef Davy Devlieghere? “Ik mocht kiezen tussen eten maken of in de stal werken”
32 jaar is hij, de beste Jonge Chef van het Jaar volgens Gault&Millau. Davy Devlieghere startte vier jaar geleden met bistro – ondertussen restaurant - Julien in Lievegem, scoort een mooie 15,5/20 in de Gault&Millau en mag nu vooral pronken met zijn nieuwe titel. Wie is de jonge chef? En wat kan je verwachten in zijn restaurant? -
PREMIUMLovendegem
RESTOTIP. Ten Sushi in Lovendegem: “Japans eten bij Tibetaanse kok”
De Tibetaanse Ciren Wengmu (38) opende begin juni een nieuwe sushizaak in de voormalige krantenwinkel ’t Meuleken in de Molendreef. Na Nazo Sushi is het in de Waarschootse Stationsstraat al de tweede afhaalzaak die op korte tijd de deuren opent in Lievegem. Wij gingen proeven. -
PREMIUMLovendegem
RESTOTIP. L’amitié: “Tafelen in huiselijke sfeer”
Nadat ze eerst 17 jaar in de Akkerhoeve in Waarschoot werkte, toverde Karine De Kesel in mei ’t Lanterfanterken in de Kasteeldreef in Lovendegem om tot L’Amitié. Daar wil ze samen met haar partner Willy gaan voor vers én vriendschap. Hoog tijd om dat eens uit testen. Meer restotips uit het Meetjesland vind je hier. -
PREMIUM
Dit zijn de 23 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Gent en het Meetjesland
292 Frituristen uit Vlaanderen werden maandag bekroond met de titel ‘Erkend Friturist’. Hieronder vindt u een lijst van de 21 ‘Erkende Frituristen’ uit de regio rond Gent en het Meetjesland. Waar ga jij je volgende frietje halen?
-
PREMIUMLovendegem
RESTOTIP. De Flandrien: Heerlijk tafelen in geboortehuis van ex-Tourwinnaar
Met een heroïsche Parijs-Roubaix in het achterhoofd trotseerden we deze week weer en wind om te gaan tafelen in de Flandrien in Lovendegem. Het restaurant heeft met Brian Vermeersch sinds enkele maanden een nieuwe chef aan het roer. Wij waren alvast benieuwd naar de kookkunsten van de pas aangetrokken kopman. Lees al onze restotips hier. -
PREMIUMdeinze/meetjesland
Zomerse suggesties en tropische cocktails van Barr tot Barz: ontdek 6 leuke cocktailbars in Deinze en het Meetjesland
Tijdens de zomermaanden doen we al eens graag een terrasje. Niets beters dan met een lekkere frisse cocktail kunnen genieten van het zonnetje. De mojito’s, cuba libre’s en cosmopolitans kennen we ondertussen al, maar soms willen we onze smaakpapillen wel eens uitdagen met iets nieuws. Wij gingen op zoek naar leuke cocktailbars, die hun eigen unieke creaties serveren in Deinze en het Meetjesland. Kom proeven van de Love Potion in Bar Georgie of de Rose & Rosé in Barr. -
PREMIUMLievegem
RESTOTIP. Il Sogno: “Dromen van la dolce vita langs de N9 tussen Gent en Eeklo”
Italiaans eten in het hart van het Meetjesland doe jij bij ‘Il Sogno’ in Lievegem. Al meer dan 27 jaar serveren ze er langs de N9 tussen Gent en Eeklo de betere Italiaanse keuken. De sfeer van la dolce vita druipt in het recent gerenoveerde restaurant van de muren en gaat er hand in hand met de lekkere gerechten die ze er uit de keuken toveren.