-
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn. -
PREMIUMLier
De meest geavanceerde koffiemachine ter wereld staat in Lier: “Voor elke koffieboon is er een recept”
Erik Lenaerts (47) heeft een grote liefde voor koffie en heeft sinds september ook zijn eigen zaak Castles&Coffee in de Berlarij in Lier. Maar er is meer: omdat hij als beroep ook digitale platformen ontwerpt, heeft hij de meest geavanceerde koffiemachine ter wereld gekocht. “Via grafieken kan je zien welke smaken je proeft bij welke temperaturen.” -
PREMIUMNijlen
RESTOTIP. Bistro Glym: gezellig tafelen in gerenoveerde hoeve
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bistro Glym, de gerenoveerde hoeve op de Bevelsesteenweg in Nijlen die sinds november plaats biedt aan een gezellige brasserie.
-
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken. -
PREMIUM
Waar eet ‘Radio 2'-presentator Guy De Pré? “Alleen al de champagne van het huis is een omweg waard”
-
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist. -
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken.
-
PREMIUMRegio Mechelen
Van Hi Tea tot La Tazza: bij deze 5 koffiebars in de regio Mechelen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar vijf leuke bars in Mechelen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Hi Tea in Mechelen tot La Tazza in Heist-op-den-Berg. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Fiskeskur: visgerechten in een gezellige serre
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Fiskeskur, het visrestaurant dat in wintermodus ging met zijn gezellige serre. -
PREMIUMLier
Van een winterfuif in ’t Kafaat tot een ouderwetse chalet in het Sint-Gummaruscafé: 5 winterse suggesties uit Lier om te ontsnappen aan de kou
Nu de temperaturen onder het vriespunt gezakt zijn, zoeken we de warmte op. Dat doen we het liefst met een lekker drankje en een zacht dekentje. Op veel plaatsen kun je genieten van warme winterse suggesties, zoals appelgemberdrank bij de Gommaar of een chocomelk met amaretto bij LOD. Hieronder vind je enkele winterse suggesties om zowel je hart als je ledematen te verwarmen. -
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef.
-
PREMIUMMechelen/Lier
Lore (18) tekent raamdecoratie én kledingcollectie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”
Van kansen geven gesproken! Om de eerste verjaardag van haar Matsu Bubble Tea Shop te vieren, besliste uitbaatster Suzanne Palings om zowel de raamdecoratie als het ontwerp voor haar kledinglijn te geven aan … een 18-jarige klant. Het is meteen de eerste opdracht voor de Lierse Lore Van den Broeck. “Zo raar om een wildvreemde met mijn ontwerp te zien lopen!” -
PREMIUMRegio Mechelen / Kempen
Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Madonna: fine dining in het KMSKA
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Madonna, het nieuwe fine diningrestaurant van het KMSKA.
-
Lier
Bekend restaurant Al Taglio heeft nieuwe look
Italiaans restaurant Al Taglio, op de Lierse Grote Markt, heeft een nieuwe look. De uitbaters zijn de voorbije maand druk bezig geweest met een grondige herinrichting. Vrijdag heropende de bekende eetgelegenheid de deuren. -
PREMIUMLier
RESTOTIP. Grillax: vlees uit alle hoeken van de wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Grillax, het nieuwe grillrestaurant naast de ring van Lier. -
PREMIUMLier
RESTOTIP. Casa Delicias: voor wie van flinterdunne steppegrasfrietjes houdt
Zin in iets nieuws, maar je weet niet waar zoeken? In deze reeks lees je wekelijks over een nieuwe horecazaak die het ontdekken waard is. Deze week zetten we Casa Delicias (in de Lierse Eikelstraat) in de kijker: een eethuisje waar steppegras het grote uithangbord is. Lees hier al onze restotips in regio Mechelen-Lier. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Abyssinia tot Peking: in deze 5 restaurants in de regio Mechelen komen de smaken van de wereld samen in je mond
Probeer jij graag eens een ander soort restaurant uit? Hou je van nieuwe smaken, die uit alle uithoeken van de wereld komen? Ga je graag op culinaire ontdekkingstocht? Ontdek dan hier vijf toprestaurants in de regio Mechelen, waar je geniet van de beste mezze, loempia’s en currygerechten. Van Abyssinia in Mechelen tot Peking in Lier. Op deze plekjes geniet je van het beste wat de wereldkeuken te bieden heeft.
-
PREMIUMRegio Mechelen
Van verse stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier: Deze vijf frietbarakken in regio Mechelen zijn een bezoekje waard
Begin jij al te watertanden bij de gedachte aan verse stoofvleessaus, een krokante Bicky-burger of een heerlijk geurend pak friet? Dan raden we je zeker aan een bezoekje te brengen aan een van deze gezellige frietbarakjes in regio Mechelen, waar je nog op een nostalgische manier je frietjes kan gaan halen. Van vers stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier : Wij lijsten de vijf meest bekende plekjes voor je op. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Roomijs Gauthier Pascale tot Heide Atelier: ontdek hier 7 salons met topijs in de regio Mechelen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zeven toppers op in de regio Mechelen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Roomijs Gauthier Pascale in Mechelen tot Heide Atelier in Heist-op-den-Berg. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.