1. Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
  PREMIUM
  Mechelen/Kempen

  Van De Broodkrui­mel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worsten­brood en appelbol­len op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen

  Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken.
 2. Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbro­den en appelbol­len

  ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist.
 1. Van een winterfuif in ’t Kafaat tot een ouderwetse chalet in het Sint-Gummaruscafé: 5 winterse suggesties uit Lier om te ontsnappen aan de kou
  PREMIUM
  Lier

  Van een winterfuif in ’t Kafaat tot een ouderwetse chalet in het Sint-Gummarus­café: 5 winterse suggesties uit Lier om te ontsnappen aan de kou

  Nu de temperaturen onder het vriespunt gezakt zijn, zoeken we de warmte op. Dat doen we het liefst met een lekker drankje en een zacht dekentje. Op veel plaatsen kun je genieten van warme winterse suggesties, zoals appelgemberdrank bij de Gommaar of een chocomelk met amaretto bij LOD. Hieronder vind je enkele winterse suggesties om zowel je hart als je ledematen te verwarmen.
 1. Lore (18) tekent raamdecoratie én kledingcollectie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”
  PREMIUM
  Mechelen/Lier

  Lore (18) tekent raamdecora­tie én kledingcol­lec­tie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”

  Van kansen geven gesproken! Om de eerste verjaardag van haar Matsu Bubble Tea Shop te vieren, besliste uitbaatster Suzanne Palings om zowel de raamdecoratie als het ontwerp voor haar kledinglijn te geven aan … een 18-jarige klant. Het is meteen de eerste opdracht voor de Lierse Lore Van den Broeck. “Zo raar om een wildvreemde met mijn ontwerp te zien lopen!”
 2. Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
  PREMIUM
  Regio Mechelen / Kempen

  Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restau­rants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganis­tisch

  In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
 1. Van Abyssinia tot Peking: in deze 5 restaurants in de regio Mechelen komen de smaken van de wereld samen in je mond
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Abyssinia tot Peking: in deze 5 restau­rants in de regio Mechelen komen de smaken van de wereld samen in je mond

  Probeer jij graag eens een ander soort restaurant uit? Hou je van nieuwe smaken, die uit alle uithoeken van de wereld komen? Ga je graag op culinaire ontdekkingstocht? Ontdek dan hier vijf toprestaurants in de regio Mechelen, waar je geniet van de beste mezze, loempia’s en currygerechten. Van Abyssinia in Mechelen tot Peking in Lier. Op deze plekjes geniet je van het beste wat de wereldkeuken te bieden heeft.