-
PREMIUMWetteren
Fine Dining met zicht op de Schelde: “Gastronomische avonden in klein gezelschap”
Chef-kok Freek De Roo start in Wetteren met Fine Dining. In zijn flat aan Rode Heuvel ontvangt hij kleine groepjes gasten voor een gastronomische avond met zicht op de Schelde. Wij mochten al voorproeven op een gastronomische avond tijdens de kermisweek. En één ding is zeker: dit is fine dining. -
Sint-Lievens-Houtem
Kookclub voor mannen kookt Roemeens
Voor de eerste workshop van de ‘kwb-kookclub voor mannen’ kregen de Houtemse koks het bezoek van de Roemeense Gabriëlla en haar man Heinrich. Ze roerden samen ze samen in de potten met een niet-alledaagse lesgever met een andere culturele achtergrond. -
Mere
Heerlijk smullen van zelfgemaakt ijs en knapperige bubbelwafels bij ‘Crema Bella’
Vlakbij de Sint-Jozefschool in Mere openen Kelly De Wispeleir (43) en Kim Beernaert (44) met ‘Crema Bella’ hun eerste horecazaak. Een ijsjeszaak lanceren in de winter lijkt een merkwaardige zet. “Maar we stonden te popelen om te starten, maken ook ijstaarten en verkopen heerlijke warme bubbelwafels.” -
PREMIUMErpe
Slager Guy De Deyn (42) maakt nieuwe start met VegGuy: “Vegetarisch kan best lekker zijn”
De 90 jaar oude familiezaak Slagerij De Deyn vlakbij het kruispunt Vijfhuizen in Erpe sloot eind oktober definitief de deuren. Marie-Anne ging intussen aan de slag bij Uitvaarten De Ras, maar broer Guy zet de familietraditie op zijn manier verder. Samen met zijn vrouw Kim startte hij VegGuy: vegetarische en veganistische producten op bestelling.
-
Herzele
Restaurants van drie Herzeelse chefs in de nieuwe Gault&Millau
De nieuwe Gault&Millau Belux gids 2023 werd in november voorgesteld. Uit eigen regio verdienden restaurant Alexandre, Asiette de Juliette en Promenade 18, na het bezoek van de anonieme inspecteurs, een plaats in deze gids met een mooie score. -
Mere
Kamperitieven bij jou thuis: Kookploeg Chiro Mere bundelt beste cocktailrecepten
Tijdens het laatste bivak in Leisele deed de kookploeg van Chiro Mere meer dan enkel koken. Om klokslag 11.30 uur fotografeerden ze de ‘kooktail’ van de dag. “Met die foto’s en de recepten willen we een ludiek receptenboekje verkopen om een nieuwe braadpan te bekostigen.” -
PREMIUMMaarkedal
RESTOTIP. Linde en Annabelle geven Moeder Stiene nieuw leven als eetcafé met Belgisch-Italiaanse keuken
Er is weer bruisend horeca-leven in Moeder Stiene. Sedert eind oktober serveren Linde Vermeulen (33) en Annabelle Van Malderghem (31) er in hun vernieuwd eetcafé een Belgisch-Italiaanse keuken. -
Lede
Workshop Midden-Oosterse keuken op 28 oktober
Ben jij op zoek naar kookinspiratie en wil je de Midden-Oosterse keuken wel eens uitproberen? Doe dan zeker mee met de workshop Midden-Oosterse keuken op 28 oktober.
-
PREMIUMHerzele
RESTOTIP. La Folie 14: creatief met een beperkte kaart
Het is een café, het is een loungebar, het is een restaurant, het is een nightclub maar het is bovenal dé zaak die in heel Herzele en aangrenzende gemeenten over de tongen gaat. De Britse jongleur Alex Barron hield op 3 april 2012 elf balletjes tegelijk in de lucht. La Folie 14 zal dat record niet gauw breken maar de veelzijdigheid van deze zaak is in Herzele du jamais vu. Wij gingen erheen voor hapje-hapje. Lees hier meer restotips. -
PREMIUM
RESTOTIP. Julie Baekelandt is terug met Assiette de Juliette
In 2016 werd ze nog met grote voorsprong verkozen tot Lady Chef of the Year. Een paar jaar later verdween ze plots van de radar. Sinds vorige maand is Julie Baekelandt back in business. In Assiette de Juliette op de Groenlaan in Herzele goochelt ze opnieuw met smaken en geuren. Wij gingen proeven. Lees meer restotips uit regio Vlaamse Ardennen en Denderstreek in ons dossier. -
PREMIUMLede
RESTOTIP. GarDeVoo in Lede: weinig deugnieterij, wel topbereidingen vol smaak
Ondeugende kinderen uit de Denderstreek kennen de uitdrukking ‘Gardavoe’ maar al te goed. Het is een waarschuwing en betekent zoveel als ‘Pas op, gedraag je!’. Op de Markt in Lede gaat het er in brasserie ‘garDeVoo’ gelukkig stukken gemoedelijker aan toe, met kwaliteitsgerechten zonder deugnieterij. Wij gingen proeven en namen voor de gelegenheid een goed opgevoede 13-jarige mee. -
PREMIUMWannegem-Lede
Restotip: Gasthof De Zwaan in Wannegem-Lede
In hartje Wannegem, één van de mooiste en meest pittoreske dorpjes van de Vlaamse Ardennen, schuiven we aan tafel in Gasthof De Zwaan. De tijd bleef misschien een beetje stilstaan in dit aimabele dorp, maar zeker niet in de keuken van chef Deborah. Nog meer restotips vind je hier.