1. Van ‘t Wit Paard tot Mr. Crêpe: bij deze 6 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Leuven en het Hageland
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Van ‘t Wit Paard tot Mr. Crêpe: bij deze 6 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoe­ken in Leuven en het Hageland

    Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Leuven en het Hageland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieke ‘mikado’? Of ga je toch voor een Noorse variant?
  2. Twenty Two Coffee ontwaakt met Gouden Schoen-winnaar als baas: “Onze replica in de zaak is al tientallen keren op de foto geweest”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Twenty Two Coffee ontwaakt met Gouden Schoen-win­naar als baas: “Onze replica in de zaak is al tientallen keren op de foto geweest”

    Iedereen voelde het aankomen, maar toch was het gisterenavond in de meeste woonkamers spannend nagelbijten. Wie zou er naar huis gaan met de Gouden Schoen 2022? Maar het hardst werd er geduimd in Twenty Two Coffee in Sint-Truiden, de horecazaak van Wouter en Simon Mignolet. De twee broers trokken samen naar de uitreiking in Antwerpen terwijl de familie het gala op het Truiense Heilig-Hartplein volgde. Wij gingen er vanmiddag een kijkje nemen.
  1. RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasseriekeuken én zet hard in op kindvriendelijkheid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”
    PREMIUM
    Aarschot

    RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasserie­keu­ken én zet hard in op kindvrien­de­lijk­heid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”

    Sinds begin december vind je Mi & Ti op de Bonewijk in Aarschot. Midden vorig jaar vestigden ze zich in het pand van het voormalige café ‘Germinal Aarschot’, dat de deuren sloot. Nieuwe uitbaters Sven De Vries (38) en Louise Vandeweyer (33) behouden grotendeels het concept, maar gaan iets gerichter qua keuken. “Onze focus ligt momenteel op de oervlaamse brasseriekeuken, maar op termijn willen we naar de échte keuken van ‘de bomma’.” Wij gingen alvast eens proeven.
  2. Anneleen (28) en Brandon (29) brengen Sint-Truiden weer aan het dansen in heropende Cohibar: “Truiense jeugd die uitgaat in Hasselt? Verleden tijd”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Anneleen (28) en Brandon (29) brengen Sint-Trui­den weer aan het dansen in heropende Cohibar: “Truiense jeugd die uitgaat in Hasselt? Verleden tijd”

    Oplettende voorbijgangers hebben het misschien al gemerkt: er is weer leven in de Cohibar op het Heilig-Hartplein, en dat is allemaal aan Anneleen Drillieux (27) en Brandon Willems (29) te danken. Het koppel heropende een week geleden wat ooit een populair danscafé voor jongeren was, en hoopt dezelfde sfeer te laten terugkeren naar Sint-Truiden. “Het uitgaansleven in Sint-Truiden moet weer tot leven gewekt worden”, klinkt het.
  1. Nieuwe Intermarché by Mestdagh: koopjes voor klanten, bange dagen voor personeel. “Voor hetzelfde geld zijn we onze job kwijt”
    PREMIUM
    Tienen

    Nieuwe Intermar­ché by Mestdagh: koopjes voor klanten, bange dagen voor personeel. “Voor hetzelfde geld zijn we onze job kwijt”

    Carrefour wordt Intermarché by Mestdagh, en dus moeten alle Carrefourproducten de deur uit. De eerste dag van de Intermarché in Tienen stond het volk rijen dik. Niet om de nieuwe winkel te bewonderen - die wordt later pas gerenoveerd. “We verkopen de producten meteen aan 50 procent korting.” Bij het personeel heerst een meer gelaten sfeer: zij weten pas volgende week of ze hun job behouden. We gingen zelf eens kijken, naar de kortingen en de sfeer onder het personeel.
  1. De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
    PREMIUM
    Sint-Joris-Winge

    De 7 lievelings­plek­jes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”

    Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen.
  2. Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
    PREMIUM
    Limburg

    Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit

    In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft plantaardige voeding niet saai te zijn, maar kan je het net gebruiken om meer variatie op je bord te krijgen. Wil jij het graag eens testen, of gewoon wat inspiratie opdoen? Onze redactie zet je op weg en zocht acht zaken in Limburg waar jij de lekkerste vegan maaltijden eet.
  1. RESTOTIP. Midden-Oosterse keuken proeven bij Al Dunya in Sint-Truiden: “Pure ingrediënten en 100 procent authentiek”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    RESTOTIP. Mid­den-Oosterse keuken proeven bij Al Dunya in Sint-Trui­den: “Pure ingrediën­ten en 100 procent authentiek”

    Om te genieten van de overheerlijke Midden-Oosterse keuken hoef je tegenwoordig geen vliegtuig meer te nemen. In Sint-Truiden serveert Isaac Huneihen falafel, fatouch, baba ghanoush en halloumi in zijn gezellige restaurant Al Dunya in de Breendonkstraat. “Lekker én gezond", belooft de chef op voorhand. Dat moet je ons geen twee keer zeggen.
  2. Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Leuven en het Hageland
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Leuven en het Hageland

    November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Leuven en het Hageland waar vegan op de kaart prijkt. Van Indiase chocolade tot vegan frietjes: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
  3. Wordt Limburgse vlaai beschermd streekproduct met strikte regeltjes? “Zou geweldig nieuws zijn, want typische vlaai mag niet ontsporen”
    PREMIUM
    Limburg

    Wordt Limburgse vlaai beschermd streekpro­duct met strikte regeltjes? “Zou geweldig nieuws zijn, want typische vlaai mag niet ontsporen”

    Wordt Limburgse vlaai een beschermd streekproduct? Die vraag stellen Vlaanderen en Nederland vandaag officieel aan de Europese Commissie in Den Haag. Als die aanvraag goedgekeurd wordt en de vlaai effectief erkend wordt als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA), zal het lokale gebak enkel nog in de Belgische en Nederlandse provincie Limburg gebakken kunnen worden.
  4. Truiense Alien Nouwen (21) opent koffiehuisje Tuttie’s in Ridderstraat: “Vernoemd naar een koosnaampje uit onze familie”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Truiense Alien Nouwen (21) opent koffiehuis­je Tuttie’s in Ridder­straat: “Vernoemd naar een koosnaam­pje uit onze familie”

    Sint-Truiden heeft er een nieuwe hotspot bij voor wie van koffie, taart, cupcakes, wafels en al wat lekker is houdt. Tuttie’s wordt sinds drie weken uitgebaat door de 21-jarige Alien Nouwen. Een rasechte Truiense die haar klanten met de glimlach bedient. “Als ik dat rijtje klanten voor de deur zie om hier een koffie te kunnen drinken, kan ik het nog niet geloven. Allemaal voor Tuttie’s? Mijn zaak?”
  1. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
    PREMIUM
    Leuven

    RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

    Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.
  1. RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”
    PREMIUM
    Leuven

    RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”

    Cheekofte & Wraps in de Diestsestraat laat de Leuvenaars kennismaken met het populaire streetfood uit Turkije. Zaakvoerder Ilker Taskiran (46) maakt de veganistische cheekofte zelf en heeft een uitgebreid assortiment aan wraps, groenten en dressings om de maaltijd compleet te maken. “We hebben de indruk dat we geliefd zijn bij de Leuvenaars en daar kunnen we enkel maar heel dankbaar om zijn”, vertelt Ilker.
  2. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
    PREMIUM
    Leuven

    Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

    Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
  1. Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland

    Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Leuven en het Hageland: van Italië over Mexico tot in het Verre Oosten.
  1. RESTOTIP. Cotto: ‘Cuccina gourmet’ voor elke culinaire fijnproever
    PREMIUM
    Tienen

    RESTOTIP. Cotto: ‘Cuccina gourmet’ voor elke culinaire fijnproe­ver

    Cotto bevindt zich in de gezellige Spiegelstraat in het hartje van Tienen. Het is een Italiaans restaurant dat tegelijkertijd creatief is en zich wil laten beïnvloeden door de beste producten van het Belgische grondgebied en hun gerechten te transformeren door ze te combineren met de typische Italiaanse producten. Cotto is Italiaans voor “gekookt”, zoals elke culinaire fijnproever wel weet. Maar Cotto betekent ook lekker Italiaans eten in het prachtige pand. Alle kenners van lekker gastronomisch eten en drinken kunnen er hun hartje ophalen.
  2. Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
    PREMIUM
    Leuven/Hageland

    Van de ‘Browneux’ tot ijsjes op de vaart: bij deze 6 ijssalons in Leuven en het Hageland eet je heerlijk verfrissen­de ijscoupes

    De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Leuven en het Hageland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio.
  3. RESTOTIP. Célien’s Burger Bar: klanten bepalen mee het menu
    PREMIUM
    Zoutleeuw

    RESTOTIP. Célien’s Burger Bar: klanten bepalen mee het menu

    Célien Vanrykel (22) opende vorig jaar midden lockdown Célien’s Burger Bar aan de Grote Steenweg in Zoutleeuw. Vanuit een food truck serveert ze allerhande originele burgers zoals bijvoorbeeld de Haspengoud burger of de El Sombrero burger. Wie op zijn honger blijft zitten bij een doorsnee burger, zou hier wel eens keuzestress kunnen krijgen. “Ik probeer graag nieuwe dingen uit en laat me soms inspireren door de suggesties van mijn klanten”, klinkt het
  4. RESTOTIP. De Koperen Klink serveert kraakverse sushi in hartje Hageland
    PREMIUM
    Zoutleeuw

    RESTOTIP. De Koperen Klink serveert kraakverse sushi in hartje Hageland

    In Belgische grootsteden kan je gemakkelijk een culinaire wereldreis maken zonder je kot te verlaten. In het landelijke Hageland houdt men meer vast aan de traditionele keuken. Wie op de Steenweg in Zoutleeuw opeens een krijtbord met daarop ‘Afhaal sushi’ zag verschijnen, keek waarschijnlijk verrast op. Felicia en Joke, uitbaters van De Koperen Klink, vonden het een vanzelfsprekende keuze. “Het zijn gerechten uit onze cultuur. We hebben de kennis en ervaring om kwaliteitsvolle sushi te serveren. Bovendien heb je in de buurt vooral frituren en broodjeszaken. Dat maakt ons aanbod uniek”, klinkt het.