1. Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
  PREMIUM
  Kortrijk/Deerlijk/Gent

  Kroketten­bar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handge­draai­de soorten aan”

  Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk.
 1. Moeder en dochter openen Roemeense patisserie Délice Izegem: “Niet enkel zoete, maar ook zoute en hartige lekkernijen”
  PREMIUM
  Izegem

  Moeder en dochter openen Roemeense patisserie Délice Izegem: “Niet enkel zoete, maar ook zoute en hartige lekkernij­en”

  Met de opening van Délice Izegem heeft de Pekkerstad een West-Vlaamse primeur te pakken. De nagelnieuwe zaak van Ana-Maria Diaconu (34) en haar moeder Ana Manoiu (54) is namelijk de allereerste ambachtelijke Roemeense patisserie in de provincie. Vanaf zaterdag kan je er terecht om hun ter plaatse gemaakte gebakjes, taarten, koekjes en hartige bereidingen te ontdekken. Op korte termijn starten ze bovendien ook met de verkoop van brood. “Dat op vraag van de buren”, aldus Ana-Maria die het gezicht wordt in de winkel langs de Kortrijksestraat.
 2. Veerle (43) zoekt overnemer(s) voor koffiebar Tarterie in Kortrijk: “Een topzaak, maar ik wil meer leuke dingen met mijn kinderen doen”
  Kortrijk/Deerlijk

  Veerle (43) zoekt overnemer(s) voor koffiebar Tarterie in Kortrijk: “Een topzaak, maar ik wil meer leuke dingen met mijn kinderen doen”

  Tarterie op de Grote Markt is over te nemen. Niét omdat een van Kortrijks bekendste koffiebars slecht draait. “Wel integendeel, het zit hier vaak vol. Zo stonden de mensen op tweede kerstdag tot buiten aan te schuiven. Ik laat de zaak over omdat de weekends moeilijker worden. Ik wil meer tijd voor mezelf en voor mijn tienerdochters Marie-Julie en Axelle”, zegt Veerle Vergote. Voor alle duidelijkheid: Tarterie blijft open tot de overname een feit is.
 1. Bossuwé Pottelberg geopend: “We draaien sinds energiecrisis 35 procent meer omzet met onze frituuronderneming”
  Kortrijk

  Bossuwé Pottelberg geopend: “We draaien sinds energiecri­sis 35 procent meer omzet met onze frituuron­der­ne­ming”

  De 70-jarige frituuronderneming Group Bossuwé heeft een vijfde vestiging geopend, naast buurtsupermarkt Spar in Kortrijk. Het is een gedurfde investering. “We moeten 150 tot 200 klanten per dag per vestiging halen, om rendabel te blijven”, zegt zaakvoerder Olivier Honoré. De opstart gaat hand in hand met een stunt, want er worden 1.000 pakjes gratis friet uitgedeeld.
 2. Nieuwe brasserie Victoria opent in Astridpark: “Ontdek seizoensgebonden lekkernijen, in gezellig kunstzinnig en inspirerend kader”
  PREMIUM
  Kortrijk

  Nieuwe brasserie Victoria opent in Astridpark: “Ontdek seizoensge­bon­den lekkernij­en, in gezellig kunstzin­nig en inspire­rend kader”

  Arman Murazyan (31) en Adriana Vanwynsberghe (33) openen op dinsdag 29 november hun nieuwe brasserie Victoria, aan het Astridpark. “Arman, hij heeft zeventien jaar ervaring als kok en chef-kok, maakt een droom waar. En voor mij voelt het als te mooi om waar te zijn, na zware rugproblemen. Wie Victoria bezoekt, krijgt veel gezelligheid, gastvrijheid en rust”, vertelt Adriana enthousiast.
 1. Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”

  Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag.
 1. Marie-Louise (20) is beste commis van België: “Enorm goed op elkaar ingespeeld”
  PREMIUM
  Izegem

  Ma­rie-Loui­se (20) is beste commis van België: “Enorm goed op elkaar ingespeeld”

  Marie-Louise Desplenter (20) mag zich voortaan de beste keukencommis van ons land noemen. Tijdens de 70ste editie van de prestigieuze kookwedstrijd Eerste Kok van België van Club Prosper Montagné vormde de Izegemse een team met chef Piet Vande Casteele uit Deinze. Dat ze een goed team vormen, blijkt uit de resultaten, want beide gingen in hun categorie met de titel aan de haal en dat is uitzonderlijk. “En zeggen dat we elkaar maar twee maand kennen”, aldus de jongedame.
 1. November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  November is vegan maand: hier kan je plantaar­dig eten in het zuiden van West-Vlaanderen

  Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er vijf voor je op in het zuiden van West-Vlaanderen.
 2. Kentucky Fried Chicken opent in Ring Kortrijk eerste vestiging in West- én Oost-Vlaanderen: “Nooit meer naar Burger King en McDonald’s”
  Kortrijk

  Kentucky Fried Chicken opent in Ring Kortrijk eerste vestiging in West- én Oost-Vlaanderen: “Nooit meer naar Burger King en McDonald’s”

  Kentucky Fried Chicken heeft een veertiende vestiging in ons land. KFC werkt zo een blinde vlek weg, want de nieuwe KFC in winkelcentrum Ring Kortrijk is de eerste in West- én Oost-Vlaanderen. “Het blijft een uniek concept omdat KFC’s niet zo dik bezaaid zijn als andere fastfoodketens. We zijn trots om hen te verwelkomen”, zegt Charlotte Tahon, centrummanager van Ring Kortrijk.
 1. Razend populaire Bocca geopend in Kortrijk: “We bedienen extra snel, aan een pasta per seconde”
  PREMIUM
  Kortrijk/Brugge/Gent

  Razend populaire Bocca geopend in Kortrijk: “We bedienen extra snel, aan een pasta per seconde”

  Bocca, al jaren een begrip in Brugge en Gent, heeft een pastabar geopend nabij de Grote Markt in Kortrijk. “We geloven in de grootste studentenstad van West-Vlaanderen. We laten daarom nu ook Kortrijk kennismaken met onze in kwaliteit niet te overtreffen pasta, alles is zelfgemaakt en dagvers”, verzekeren zaakvoerders Merlijn Mestdagh (31) en Abri Dewyspelaere (33) uit Brugge.
 2. Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituristen’ in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituris­ten’ in het zuiden van West-Vlaanderen

  Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, hebben maandag - met de steun van Vlaio - 292 frituuruitbaters bekroond met de titel van ‘Erkend Fiturist’. Deze eer is voorbehouden voor frituristen die echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. In het zuiden van West-Vlaanderen sleepten 35 frituren deze begeerde titel in de wacht.