1. Villa Belvedere heropent deuren na verhuis: “Volgeboekt na één mailtje naar onze klanten”
  PREMIUM
  Beveren

  Villa Belvedere heropent deuren na verhuis: “Volgeboekt na één mailtje naar onze klanten”

  Het Italiaans restaurant Villa Belvedere kan tevreden terugblikken op een succesvol openingsweekend. De zaak moest in december de deuren sluiten aan de Gentseweg, maar vond in de vroegere feestzaal Olympia een nieuw onderkomen. “Het was even wennen na 20 jaar”, geeft zaakvoerder Stefano Ruggeri (47) toe. “Maar door zelf te verbouwen, voelt het intussen reeds als thuis aan.”
 2. “Pand had ik al vijf jaar maar het was een fortunecookie dat me over de streep trok”: Joris (37) opent eigen brouwerij met proeflokaal
  PREMIUM
  Beveren/Zwijndrecht

  “Pand had ik al vijf jaar maar het was een fortu­necookie dat me over de streep trok”: Joris (37) opent eigen brouwerij met proeflo­kaal

  Joris Pyl heeft bij de start van het nieuwe jaar zijn droom waargemaakt. Hij opende in de gebouwen van verhuisfirma Vio een eigen brouwerij met proeflokaal. Brouwen deed hij al jaren maar nu geeft Joris zijn vaste job op om zich voluit te storten op dit nieuw avontuur. “Ik heb de voorbije jaren in een mentale dip gezeten en dat maakt het nog extra moeilijk om uit de veiligheid van je cocon te kruipen.”
 1. Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”
  PREMIUM
  Beveren/Sint-Niklaas

  Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”

  In het monumentale pand van Chateau Pironne huist voortaan ook de wijn- en tapasbar Fermenta. Sommelier Dennis Van de Velde sleepte een jaar geleden nog de titel van ‘Horecazaak van het Jaar’ in de wacht. “Maar met slechts 40 couverts moesten klanten drie weken op voorhand reserveren. Op de nieuwe stek is er niet alleen meer plaats maar kan ik eindelijk ook meer tijd vrijmaken om een woordje uitleg te geven bij de wijnen.”
 1. Boezemvrienden startten twee jaar geleden kaasmakerij en zijn nu erkend als ambachtslui: “Elke week 400 liter koemelk halen bij de boer om de hoek”
  PREMIUM
  Melsele

  Boezem­vrien­den startten twee jaar geleden kaasmake­rij en zijn nu erkend als ambachts­lui: “Elke week 400 liter koemelk halen bij de boer om de hoek”

  Kaasmakerij Stalleke in Melsele gooit dit weekend voor het eerst de deuren open. Het is een uit de hand gelopen hobbyproject van Joeri Janssens (38) en Frederiek Cools (35). Tijdens corona kozen de boezemvrienden elkaar als ‘bubbel’. “Om de tijd te doden wilden we eerst bier brouwen, maar dan zouden we ongetwijfeld onze eigen stock soldaat maken. En dus werd het kaas…”