-
PREMIUMBeveren
Villa Belvedere heropent deuren na verhuis: “Volgeboekt na één mailtje naar onze klanten”
Het Italiaans restaurant Villa Belvedere kan tevreden terugblikken op een succesvol openingsweekend. De zaak moest in december de deuren sluiten aan de Gentseweg, maar vond in de vroegere feestzaal Olympia een nieuw onderkomen. “Het was even wennen na 20 jaar”, geeft zaakvoerder Stefano Ruggeri (47) toe. “Maar door zelf te verbouwen, voelt het intussen reeds als thuis aan.” -
PREMIUMBeveren
Schoonbroers openen samen eerste Turks/Grieks restaurant in Beveren: “Onze keuken heeft meer te bieden dan alleen pita”
In de Donkvijverstraat in Beveren heeft het nieuwe restaurant Le Gastor de deuren geopend. Schoonbroers Yilmaz Özer en Hizir Ayhan runnen de zaak en serveren er een mix van Turkse en Griekse gerechten. “Pita is tegenwoordig overal te verkrijgen maar onze keuken heeft veel meer te bieden”, klinkt het. -
Zwijndrecht
Eugène (47) blaast bakkerij Vicky nieuw leven in: “Zo snel mogelijk Nederlands bijspijkeren om met klanten babbeltje te kunnen slaan”
De bekende bakkerij Vicky in de Nachtegalenlaan in Zwijndrecht heeft na een hele tijd van leegstand de deuren heropend. Achter de toonbank staat geen Vicky meer maar wel de 47-jarige Eugène Rumjantsev. “Ik importeer koffie uit Brazilië en wat is daarbij meer geknipt dan een lekker gebakje?” -
PREMIUMBeveren/Zwijndrecht
“Pand had ik al vijf jaar maar het was een fortunecookie dat me over de streep trok”: Joris (37) opent eigen brouwerij met proeflokaal
Joris Pyl heeft bij de start van het nieuwe jaar zijn droom waargemaakt. Hij opende in de gebouwen van verhuisfirma Vio een eigen brouwerij met proeflokaal. Brouwen deed hij al jaren maar nu geeft Joris zijn vaste job op om zich voluit te storten op dit nieuw avontuur. “Ik heb de voorbije jaren in een mentale dip gezeten en dat maakt het nog extra moeilijk om uit de veiligheid van je cocon te kruipen.”
-
PREMIUMBeveren/Sint-Niklaas
Sommelier Dennis (35) opent wijn- en tapasbar Fermenta in historisch kasteel: “Klanten culinaire reis rond de wereld aanbieden”
In het monumentale pand van Chateau Pironne huist voortaan ook de wijn- en tapasbar Fermenta. Sommelier Dennis Van de Velde sleepte een jaar geleden nog de titel van ‘Horecazaak van het Jaar’ in de wacht. “Maar met slechts 40 couverts moesten klanten drie weken op voorhand reserveren. Op de nieuwe stek is er niet alleen meer plaats maar kan ik eindelijk ook meer tijd vrijmaken om een woordje uitleg te geven bij de wijnen.” -
PREMIUMSint-Niklaas
Sint-Niklase pizzabakker wil komende jaren 100 nieuwe filialen openen in heel België: "Heel de wereld rondgereisd om perfecte smaak te vinden"
Pizzarestaurant Be Jack’s op de Houtbriel in Sint-Niklaas heeft grote plannen. De zaak breidt uit met filialen in onder meer Belsele, Temse en Beveren, en wil de komende jaren 100 restaurants openen verspreid over heel België. “Zelfs vanuit het buitenland is de interesse groot”, zegt zaakvoerder Mustafa Ak. -
PREMIUMBeveren
RESTOTIP. Gezond tafelen in een huiselijke sfeer bij lunchbar Theo
Wie als goed voornemen voor 2023 wat gezonder wil eten, is bij lunchbar Theo in Beveren aan het juiste adres. Chef Mylène Daele serveert in haar huiselijk ingerichte zaak licht verteerbare maar vooral bijzonder lekkere tartines, salades en bowls. -
PREMIUMTemse
RESTOTIP. Wereldkeuken Temse: buffet à volonté is een beproeving voor wie kerstkilo’s wil kwijtraken
Genoeg achter het fornuis gestaan tijdens de feestdagen? Dan is Wereldkeuken Temse misschien een leuke afwisseling. In dit buffetrestaurant aan de Zaat in Temse kunnen alle gezinsleden wel iets van hun gading vinden. Wel te mijden voor wie net een paar overtollige kilo’s wil kwijtraken.
-
Beveren
Moon Gin lanceert spiced rum én limited edition: “Wat later dan gepland door wereldwijd tekort aan glas”
Naar jaarlijkse gewoonte lanceren Matthew Van Noten en Tommy De Mulder een limited edition van hun Moon Gin. Nieuw is ook hun Spiced Moon Rum, een blend van Caraïbische rums met toevoeging van enkele kruiden. -
PREMIUMKruibeke
RESTOTIP. Aperitieven in de lounge en rijkelijk tafelen in huiskamersfeer bij Somnium
Kruibeke is sinds kort een restaurant rijker met Somnium. Het voormalige dorpscafé De Klok onderging een metamorfose en is nu een intieme eetgelegenheid waar men kan tafelen in huiskamersfeer. Een maand na de opening is het tijd voor een test. -
PREMIUMZwijndrecht
RESTOTIP. Genieten van Sam’s Wijnen maar ook van zijn tapas en sharing gerechten
Sinds de populaire realityreeks De Meilandjes kennen we wijnen ook als een werkwoord. Sommelier Sam Geldof (24) heeft dat favoriet tijdverdrijf in zijn wijn- en gastrobar echter naar een hoger niveau getild. Bij het degusteren van topwijnen kan men immers ook genieten van de heerlijkste tapas en gerechten om te sharen. -
Beveren
Mariola (56) opent samen met zoon Jermiah (24) nieuwe broodjeszaak langs N70: “In deze buurt was er nog geen aanbod”
Op de Gentseweg (N70) in Beveren heeft de nieuwe broodjeszaak Feel Good de deuren geopend. De zaak wordt uitgebaat door Mariola Gizicka en haar zoon Jermiah Habashy. “We mikken zowel op de vele passanten als de werknemers uit het Doornpark”, klinkt het.
-
PREMIUMMelsele
Boezemvrienden startten twee jaar geleden kaasmakerij en zijn nu erkend als ambachtslui: “Elke week 400 liter koemelk halen bij de boer om de hoek”
Kaasmakerij Stalleke in Melsele gooit dit weekend voor het eerst de deuren open. Het is een uit de hand gelopen hobbyproject van Joeri Janssens (38) en Frederiek Cools (35). Tijdens corona kozen de boezemvrienden elkaar als ‘bubbel’. “Om de tijd te doden wilden we eerst bier brouwen, maar dan zouden we ongetwijfeld onze eigen stock soldaat maken. En dus werd het kaas…” -
PREMIUMTemse
RESTOTIP. Nero: “Mediterraanse keuken met zicht op de Schelde”
Restaurant Nero is de nieuwste gastronomische aanwinst van Temse. Gelegen op de bovenverdieping van de plaatselijke watersportvereniging krijgen klanten er een fraai Scheldezicht bovenop. Nero betekent ‘water’ in het Grieks en ‘zwart’ in het Italiaans. De mediterraanse gerechten doen echter eerder mijmeren aan het azuurblauw van de Middellandse Zee. -
PREMIUMBeveren
RESTOTIP. Op de koffie bij Mia’s
Gelegen op de bovenverdieping van een historische herenwoning springt Koffiehuis Mia’s in Beveren niet meteen in het oog, maar de zaak bouwde de voorbije vijf jaar wel een trouw en enthousiast cliënteel op. We gingen niet alleen op de koffie maar proefden ook van de lekkernijen op het bord ernaast. -
PREMIUMWaasland/Dendermonde
La Promesa en Zeta: met deze 6 cocktailbars in Waasland en Dendermonde geniet jij van de laatste zomermaand
De zon komt er dit weekend weer door en dat zorgt voor zomerse temperaturen. Er is dan ook niets zo goed als ervan genieten met een lekkere cocktail in de hand. La Promesa in Zele en Zeta in Dendermonde: met deze 6 cocktailbars in Waasland en Dendermonde geniet jij van de laatste zomermaand.
-
PREMIUMTemse
RESTOTIP. Muzikaal brunchen bij De Sonne
Restaurant De Sonne uit Temse heeft een nieuw concept gelanceerd. Elke maand is er een sharing brunch met livemuziek van zanger en pianist Danny Wuyts. Maak alvast de agenda leeg, want na vier uur rijkelijk tafelen zal de zondagse wandeling achteraf niet meer lukken. -
PREMIUMRoeselare
RESTOTIP. Waan je in Parijs bij Bistro Chez Jacques
De Roeselaarse Bistro Chez Jacques heropende vorige week na quasi anderhalf jaar de deuren. Het concept, authentieke gerechten in een klassevolle omgeving, bleef bewaard. Maar achter het fornuis staat met chef Joost Vanaudenaerde een nieuw gezicht. Reden genoeg voor ons om er eens de voeten onder tafel te steken. Meer restotips uit Zuid-West-Vlaanderen vind je in dit dossier. -
PREMIUMTemse
RESTOTIP. Tapas met een originele Belgische twist bij Bapas
Bij tapas denkt met automatisch aan klassiekers als patatas bravas en calamares maar waarom geen Belgische klassiekers zoals gehaktballen in tomatensaus gezellig sharen? Bij Bapas kan het allebei. Chef Stephanie Rombaut brengt kleine gerechten op tafel om duimen en vingers bij af te likken als de portie brood te snel op is.