1. Van ‘t Wit Paard tot Mr. Crêpe: bij deze 6 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van ‘t Wit Paard tot Mr. Crêpe: bij deze 6 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoe­ken in Leuven en het Hageland

  Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Leuven en het Hageland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieke ‘mikado’? Of ga je toch voor een Noorse variant?
 1. Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Mickey Mou­se-pannenkoe­ken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier.
 1. RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasseriekeuken én zet hard in op kindvriendelijkheid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasserie­keu­ken én zet hard in op kindvrien­de­lijk­heid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”

  Sinds begin december vind je Mi & Ti op de Bonewijk in Aarschot. Midden vorig jaar vestigden ze zich in het pand van het voormalige café ‘Germinal Aarschot’, dat de deuren sloot. Nieuwe uitbaters Sven De Vries (38) en Louise Vandeweyer (33) behouden grotendeels het concept, maar gaan iets gerichter qua keuken. “Onze focus ligt momenteel op de oervlaamse brasseriekeuken, maar op termijn willen we naar de échte keuken van ‘de bomma’.” Wij gingen alvast eens proeven.
 1. Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
  PREMIUM
  Mechelen/Kempen

  Van De Broodkrui­mel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worsten­brood en appelbol­len op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen

  Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken.
 1. Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemeester”
  PREMIUM
  Mechelen/Blaasveld

  Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemees­ter”

  Het Vrijbroekpark in Mechelen neemt zaterdag muzikaal afscheid van Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77), die liefst 47 jaar brasserie ’t Park runnen. De uitbaters zeggen echter geen vaarwel, maar beginnen in Blaasveld ondanks hun leeftijd gewoon met iets nieuws. Zelf vinden ze dat absoluut niet bijzonder. “Als wij drie dagen niks doen, lopen we de muren op.”
 2. Lore (18) tekent raamdecoratie én kledingcollectie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”
  PREMIUM
  Mechelen/Lier

  Lore (18) tekent raamdecora­tie én kledingcol­lec­tie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”

  Van kansen geven gesproken! Om de eerste verjaardag van haar Matsu Bubble Tea Shop te vieren, besliste uitbaatster Suzanne Palings om zowel de raamdecoratie als het ontwerp voor haar kledinglijn te geven aan … een 18-jarige klant. Het is meteen de eerste opdracht voor de Lierse Lore Van den Broeck. “Zo raar om een wildvreemde met mijn ontwerp te zien lopen!”
 3. De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
  PREMIUM
  Sint-Joris-Winge

  De 7 lievelings­plek­jes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”

  Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen.
 1. 25 oktober is Wereld Pastadag: ontdek 7 leuke adresjes in Leuven waar je dat heerlijke feestje kan vieren
  PREMIUM
  Leuven

  25 oktober is Wereld Pastadag: ontdek 7 leuke adresjes in Leuven waar je dat heerlijke feestje kan vieren

  Het zal bij weinig mensen in de agenda staan, maar vandaag vieren we Wereld Pastadag. Zo’n dag mag uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Wij zochten naar 7 restaurants in Leuven waar de Italiaanse specialiteit een belangrijke plaats op het menu opeist. Of je nu van een simpele spaghetti bolognaise houdt, of eerder voor een recept van het huis kiest: deze zaken doen elke pastalover watertanden.
 1. Restaurant ‘De Rode Kreeft’ krijgt uit het niets uniek albino exemplaar geleverd: “Kans dat je dit meemaakt is 1 op 10 miljoen”
  Play
  Werchter

  Restaurant ‘De Rode Kreeft’ krijgt uit het niets uniek albino exemplaar geleverd: “Kans dat je dit meemaakt is 1 op 10 miljoen”

  De kans dat je een knaloranje kreeft opvist, bedraagt volgens kenners zowat één op tien miljoen. Bij restaurant De Rode Kreeft in Werchter keken ze dan ook raar op toen er in hun batch van honderd kreeften zo’n albino exemplaar tussen zat. Het Canadese vrouwtje werd Babette gedoopt en zal voorlopig niet in de kookpot verdwijnen. “Liefst van al zoeken we een nieuwe thuis voor haar.”
 1. Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
  PREMIUM
  Regio Mechelen / Kempen

  Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restau­rants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganis­tisch

  In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
 2. RESTOTIP. Café brasserie De Roos: even op vakantie in in Bonheiden
  PREMIUM
  Putte

  RESTOTIP. Café brasserie De Roos: even op vakantie in in Bonheiden

  Als je van Mechelen via de Putsesteenweg richting Putte rijdt moet je goed uitkijken want je rijdt zo voorbij het nr 181. Daar, wat op het eerste gezicht een gewoon rijhuis lijkt , vind je Café brasserie De Roos. In zijn huidige vorm bestaat De Roos bijna tien jaar. Je komt binnen langs het cafégedeelte met links daarvan de brasserieruimte. Die lijkt vrij klein maar er is nog een achterbouw aan en in de zomer kan je op het terras terecht.
 1. Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Leuven en het Hageland

  November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Leuven en het Hageland waar vegan op de kaart prijkt. Van Indiase chocolade tot vegan frietjes: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
 2. Madmum Station is klaar om treinreizigers te ontvangen: “Een station zonder koffie is als een café zonder bier.”
  PREMIUM
  Leuven

  Madmum Station is klaar om treinreizi­gers te ontvangen: “Een station zonder koffie is als een café zonder bier.”

  Eind september pakte Starbucks in het stationsgebouw haar koffers, stapte de trein op, en verdween aan de horizon. Lang hoefde de pendelaar het niet zonder koffie te stellen, want daar was de Leuvense koffiezaak Madmum al om die verantwoordelijkheid over te nemen. Een maand later heeft de tijdelijke pop-upcontainer plaatsgemaakt voor een volwaardig interieur, en ziet eigenaar Pieter Claes zijn jongensdroom vervuld.
 3. Weldra opent de vierde vestiging van Donki, maar voor Xiomara (37) en Pierre (34) begon alles in Leuven: “Het is zoals liefde: je eerste vergeet je nooit”
  PREMIUM
  Leuven

  Weldra opent de vierde vestiging van Donki, maar voor Xiomara (37) en Pierre (34) begon alles in Leuven: “Het is zoals liefde: je eerste vergeet je nooit”

  Met drie vestigingen in drie steden, en weldra de opening van een vierde restaurant gaat het hard voor het burritorestaurant Donki. Toch is er aan het DNA weinig veranderd: een familiezaak van broer en zus die Mexicaanse burrito’s aan eerlijke prijzen aan de man brengen. Voor Xiomara (37) en Pierre (34) Baltodano begon het culinaire verhaal in Leuven.
 4. Digitaal kookplatform Cook At Home lanceert vandaag: “De quinoataart van Sandra Bekkari overgieten met de kruidendip van Piet Huysentruyt? Waarom niet, hier kan het!”
  PREMIUM
  Leuven

  Digitaal kookplat­form Cook At Home lanceert vandaag: “De quinoa­taart van Sandra Bekkari overgieten met de kruidendip van Piet Huysen­truyt? Waarom niet, hier kan het!”

  Nu de opkomst van het ene na het andere streamingplatform het klassieke lineair televisiekijken het vuur aan de schenen legt, wil het nieuwe digitale foodplatform Cook At Home een gelijkaardige revolutie achter het fornuis betekenen. Op het platform, dat vandaag in de ether gaat, bundelen tien bekende Vlaamse chefs, onder wie Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari, Wout Bru en Nathalie Meskens hun kookkennis. Eén van hen is de KU Leuvenstudent Chloé Lauwers (23). “Kookboeken zijn zeker niet passé.”