1. Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbro­den en appelbol­len

  ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist.
 1. Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 6 frietbarakken in de regio Antwerpen eet je frieten met een nostalgisch sausje
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Zeldzaam maar niet uitgestor­ven: bij deze 6 frietbarak­ken in de regio Antwerpen eet je frieten met een nostal­gisch sausje

  Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van een frituur bijna pal op de grens met Nederland in Essen tot een snackmuur in Kontich: bij deze 6 barakken in de ruime regio rond Antwerpen moet je zeker eens een frietje gaan steken.
 1. Koekje voor de hond op café of restaurant: “Net zoals zijn baasje speculaasje krijgt bij de koffie”
  PREMIUM
  Brasschaat

  Koekje voor de hond op café of restaurant: “Net zoals zijn baasje speculaas­je krijgt bij de koffie”

  De Brasschaatse fabrikant van plantaardige hondenkoekjes ‘Lena & Lou’ heeft een doos voor de horeca gelanceerd. Daarin zitten 150 individueel verpakte versnaperingen voor viervoeters. Zo kunnen cafés of restaurants ook makkelijk de hond een snack bij zijn drankje aanbieden. Dat concept werd maandag alvast goedgekeurd in brasserie Perron Noord door teckel Jerom, een invloedrijke recensent met bijna 8.500 volgers op Instagram.
 2. Van Bjornies tot Het Boerenijsje: ontdek hier 6 salons met topijs in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van Bjornies tot Het Boerenijs­je: ontdek hier 6 salons met topijs in de regio Antwerpen

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de regio Antwerpen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Bjornies in Kontich tot Het Boerenijsje in Loenhout. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.