-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Fiskeskur: visgerechten in een gezellige serre
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Fiskeskur, het visrestaurant dat in wintermodus ging met zijn gezellige serre. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Charlie’s tot Paul’s Bakery: bij deze 7 koffiebars in de regio Antwerpen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zeven leuke bars in Antwerpen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Charlie’s in Antwerpen tot Bistro Jules in Wilrijk.
-
Noordrand
Antwerpse noordrand telt 22 restaurants in nieuw Gault & Millau: vier nieuwkomers, drie stijgers
Gault & Millau heeft 22 restaurants uit de noordrand van Antwerpen opgenomen in de nieuwe restaurantgids. Het gaat om horecazaken in Kapellen, Brasschaat, Wuustwezel, Kalmthout, Schilde, Schoten, Malle en Hoevenen (Stabroek). Er zijn vier nieuwkomers en drie zaken krijgen een hogere quotering dan een jaar geleden. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Madonna: fine dining in het KMSKA
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Madonna, het nieuwe fine diningrestaurant van het KMSKA. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 6 frietbarakken in de regio Antwerpen eet je frieten met een nostalgisch sausje
Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van een frituur bijna pal op de grens met Nederland in Essen tot een snackmuur in Kontich: bij deze 6 barakken in de ruime regio rond Antwerpen moet je zeker eens een frietje gaan steken.
-
PREMIUMKapellen
RESTOTIP. Cave des Amis: aperitief met gevoel van Provence
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Cave des Amis, een uiterst sfeervolle wijnbar in Kapellen. -
PREMIUMBrasschaat
Koekje voor de hond op café of restaurant: “Net zoals zijn baasje speculaasje krijgt bij de koffie”
De Brasschaatse fabrikant van plantaardige hondenkoekjes ‘Lena & Lou’ heeft een doos voor de horeca gelanceerd. Daarin zitten 150 individueel verpakte versnaperingen voor viervoeters. Zo kunnen cafés of restaurants ook makkelijk de hond een snack bij zijn drankje aanbieden. Dat concept werd maandag alvast goedgekeurd in brasserie Perron Noord door teckel Jerom, een invloedrijke recensent met bijna 8.500 volgers op Instagram. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Bjornies tot Het Boerenijsje: ontdek hier 6 salons met topijs in de regio Antwerpen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de regio Antwerpen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Bjornies in Kontich tot Het Boerenijsje in Loenhout. Hier smul je van de lekkerste ijsjes. -
PREMIUMAntwerpen
Van ‘Tea Punch’ tot ‘Strawberry Margarita’: 7 cocktailbars in de regio Antwerpen die je moet uitproberen
De zomer is nog steeds in het land. Het zonnetje schijnt, de temperaturen zijn aangenaam warm. Wat is er dan beter dan een lekkere frisse cocktail? Van Le Souffleur in Antwerpen tot Ben’s Moment in Brasschaat: wij lijsten zeven cocktailbars in de regio Antwerpen op die je moet uitproberen.