-
PREMIUMWest-Vlaanderen
Met rozijnen, nutella of champignons? Hier smul je van heerlijke pannenkoeken in West-Vlaanderen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari vieren we Maria Lichtmis. Op deze officieuze feestdag eten we traditiegetrouw pannenkoeken. Geen zin om ze zelf te bakken? Wij zochten voor jou acht leuke plekken uit waar je pannenkoeken kan gaan eten in West-Vlaanderen. -
PREMIUMIeper
RESTOTIP. Restaurant Bacon in Ieper, een combinatie van (h)eerlijke gerechten, biowijnen en gastvrijheid
Twintig maanden na de opening en dan nog eens in volle coronacrisis al meteen 12 op 20 scoren in de Gault&Millau. Niet slecht voor een kok die de stiel aan zichzelf leerde en een slager die nog eens iets anders wou doen in zijn leven. Virginie Gelaude en Pascal Vasseur tilden hun zaak vorig jaar zelfs nog tot een 13 op 20 in de culinaire gids. Afgelopen weekend gingen we langs en we vielen van de ene verbazing in de andere. -
Poperinge
Vier Maria Lichtmis met pannenkoekenbak in LDC De Bres
Op donderdag 2 februari vieren we Maria Lichtmis. Op deze officieuze feestdag eten we massaal pannenkoeken. Geen zin om ze zelf te bakken? Breng dan een bezoekje aan de pannenkoekenbak in Lokaal Dienstencentrum De Bres in Poperinge. -
PREMIUMIzegem/Roeselare
Dean (31) bouwt oude ast om tot nieuw Izegems restaurant Nast: “Kneepjes van het vak bij sterrenchef Boury geleerd”
Het nieuwe jaar brengt ook nieuwe culinaire verrassingen. Dean Masschelein (31) opent op 31 januari in Izegem de deuren van zijn nieuwe restaurant Nast. Die naam is niet toevallig gekozen, want de voormalige sous-chef van sterrenzaak Boury zal straks zijn gerechten serveren vanuit een omgebouwde en gerenoveerde ast.
-
PREMIUMIzegem
RESTOTIP. Pure verwennerij aan het begin van de dag in het Herenhuis
Een nieuw jaar moet je in stijl inzetten en dat doen we dit keer met de belangrijkste maaltijd van de dag: een ontbijtbrunch in bed & breakfast Herenhuis. Je kan er niet alleen logeren, maar sinds kort vind je er ook een restaurant onderdak in het statige pand. Die extra troef smaakt alvast naar meer. -
PREMIUMWaregem
RESTOTIP. Lunchen bij Le Bridon: “Een ideaal adresje, voor wie in de buurt woont of werkt”
Bij ‘Residentie Pur Sang’ is een brasserie gevestigd: Le Bridon. Het is een populair eetadresje bij de bewoners van de assistentiewoningen, maar ook het ruime publiek kan er terecht voor een hapje. Wij gingen eens proeven of de keuken er iets ‘jonger’ is dan de meeste van de tafelende gasten. -
PREMIUMKortrijk
RESTOTIP: een vleugje Italië op je bord in restaurant Riverso
De Grote Markt in Kortrijk heeft er sinds afgelopen zomer een nieuw restaurant bij: de Sicilianen Ovidiu Ionut Ion en Emilia Anton openden restaurant Riverso in het pand van het voormalige Viva Sara Kaffée. Wij gingen eens proeven of je er aan je Italiaanse trekken komt. Spoiler: we keerden er tussen dit bezoek en het artikel al een keer terug. -
PREMIUMIeper
RESTOTIP. Restaurant De Voerman in Ieper: côte à l’os, entrecôte en gamba’s op de grill
In Ieper hoef je niet altijd naar de Grote Markt te gaan om een restaurant te vinden, ook buiten de stadsmuren zijn er interessante eethuizen te vinden. Een voorbeeld is grillrestaurant De Voerman aan de Rijselseweg bij de Rijselpoort.
-
Kortrijk/Ieper/Gent
Omer Vander Ghinste test nieuw lichtblond bier, Den Bras heeft primeur in Kortrijk: “Vult mooi gat in markt in, tussen Bockor pils en Omer”
Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem rolt een proefproject met een nieuw en helder lichtblond bier uit, met een alcoholpercentage van 6,5 procent. Den Bras biedt het als eerste café in Kortrijk op tap aan. Eerstdaags volgen er nog cafés in West- en Oost-Vlaanderen. -
PREMIUMIeper
Klaas tapt in café Øl in Ieper de perfecte pint uit 46 tapkranen: “En dankzij onze biertanks hebben we 4.000 liter bier in voorraad”
In Ieper kan je in de schaduw van de Menenpoort zomaar eventjes 46 verschillende bieren van het vat proeven. Klaas Segers, uitbater van biercafé Øl, is er terecht trots op. “En dankzij onze koperen biertanks is er minder verpakking nodig, mijn personeel moet minder afruimen en we moeten niet sleuren met bakken of frigo’s aanvullen”, vertelt de cafébaas. -
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in het zuiden van West-Vlaanderen
Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er vijf voor je op in het zuiden van West-Vlaanderen. -
West-Vlaanderen
Onder meer Maxime Claeys en Entre-Deux-Monts krijgen erkenning van 100% West-Vlaams
‘100% West-Vlaams’ is een kwaliteitslabel waaraan men de echte hoeve- en streekproducten (h)erkent. Deze eer valt nu ook te beurt aan streekproducenten Maxime Claeys, Bioboerderij Baeckelandt, Hoevewinkel ‘t Omloophof en Aan de Vleterbeke. Overigens krijgen ook twee nieuwe producten het label.
-
Diksmuide
Twee Nachtraaf-bieren in de prijzen: “En dat met een bier dat we eigenlijk maar éénmalig dachten uit te brengen”
De Diksmuidse ondernemer Lieven Onraedt van biermerk Nachtraaf keert met een zilveren en bronzen medaille terug van de Brussels Beer Challenge. In zijn prijzenkast liggen intussen al negen medailles. Dat viert hij met een ‘Volle maan’ van 13 graden. -
PREMIUMBrugge/Kust
November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in Brugge en aan de kust
Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er zes voor je op in Brugge en aan de kust. -
Poperinge
Kom uitgebreid tafelen in goed gezelschap in WZC Emmaus
Het lokaal bestuur van Poperinge organiseert ‘Samen Tafelen’ om senioren meer kans op sociaal contact te geven. Op dinsdag 22 november kan je uitgebreid tafel in Woonzorgcentrum Emmaus. -
Houthulst
Voor de durvers: Surprice lanceert de ijspizza als alternatief voor kerstbuche
Ben je op zoek naar iets anders dan de traditionele ‘kerststronk’ voor op de feesttafel straks? IJsjesmaker Christof Thorrez van Surprice in Houthulst lanceert zijn ijspizza. “Ik verpak ze in een traditionele pizzadoos, geef ze de look van een pizza maar ze smaakt wel naar ambachtelijk ijs”, klinkt het uitnodigend.
-
PREMIUMPittem
Restotip. Chambord Grill: “Uitstekend gegrild vlees en warm aan te raden witloofkroketjes”
In oktober heropende het voormalige restaurant Chambord in de Tieltstraat in Pittem, net tegen de grens met Tielt. Jeppe Verdoodt, die zowel het voormalige restaurant als de aanpalende woning kocht in 2018, toverde de zaak om tot een gezellig grillrestaurant waar je van een fijn stukje vlees kan genieten en van fantastische lokale witloofkroketjes kunt proeven. -
Diksmuide
IN BEELD. Lindsay pimpt haar frituur met spookhuis en griezelsnacks: “Smul van grillige ‘mystery burger’ of ‘swamp frietje’”
Lindsay Hillewaere (35) is zot van Halloween en dat zullen haar klanten van frituur Siesie in Pervijze geweten hebben. Zombies en clowns doen je schrikken en zelfs de menukaart heeft een griezelig kantje. Welkom in de griezeligste frituur van de ruime regio. -
PREMIUMIeper
RESTOTIP. B’artiest in Ieper: “Glutenvrije garnaalkroketten en een lekkere steak, vlak bij CC Het Perron”
In de buurt van het station in Ieper ligt eetcafé B’artiest, uitgebaat door Colin Couvreur. In het restaurant, dat vlak bij CC Het Perron ligt, hangt een fijne sfeer. Heeft dat te maken met een vriendelijke bediening, lekkere maaltijden of een combinatie van beiden? We probeerden B’artiest uit. -
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituristen’ in het zuiden van West-Vlaanderen
Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, hebben maandag - met de steun van Vlaio - 292 frituuruitbaters bekroond met de titel van ‘Erkend Fiturist’. Deze eer is voorbehouden voor frituristen die echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. In het zuiden van West-Vlaanderen sleepten 35 frituren deze begeerde titel in de wacht.
-
Ieper
Klei is een nieuwkomer in de nieuwste editie van de Gault&Millau-restaurantgids met een score van 13/20
De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. In de lijst met nieuwkomers vinden we één restaurant terug uit Ieper. -
PREMIUMIeper
Restotip. Restaurant Klei in Ieper: “Een meerwaarde voor de stad”
“Fine dining in het hart van de Westhoek” staat op de website van het restaurant Klei in Ieper te lezen. Het eethuis opende pas recent de deuren en gaat al onmiddellijk goed over de tongen in de Kattenstad. Wij konden onze nieuwsgierigheid niet langer bedwingen en schoven er onze voeten onder tafel. Het blijkt dat de slogan op de site niet uit de lucht is gegrepen. Meer restotips hier. -
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
Van Taste of Melo tot Mazarine: hier kan je gezellig lunchen in het zuiden van West-Vlaanderen
Uitstapje naar de stad of een leuke pauze met collega’s en op zoek naar een lichte lunch? Of gewoon zin om ‘s middags al uitgebreid te tafelen? Uit ons groot assortiment aan restotips verzamelden we de juiste adresjes voor jou. In deze restaurants in het zuiden van West-Vlaanderen geniet je van een lekkere lunch. -
PREMIUMIeper
RESTOTIP. Restaurant Milano: een stukje Italië op de markt van Ieper
Op de Grote Markt van Ieper zijn heel wat restaurants te vinden, maar er is maar een Italiaans eethuis: Milano. De uitbater verdiende eerder zijn strepen over de taalgrens, maar belandde uiteindelijk in de Kattenstad. Zijn restaurant wordt bij veel mensen gesmaakt, want er heerst bijna altijd een gezellige drukte. Niet alleen het vriendelijk onthaal, maar vooral de kwaliteit van de maaltijden zal daar iets mee te maken hebben. Meer restotips uit de streek leest u hier.
-
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
Van Iran tot Italië: op culinaire wereldreis met 6 restotips uit het zuiden van West-Vlaanderen
Is het dringend tijd om je smaakpalet uit te breiden? Elke week testen onze journalisten restaurants uit de regio. Aan de hand van dat ruime aanbod nemen wij je mee op een culinaire wereldreis. Geniet van eten uit onder meer de Filipijnen, Amerika en Thailand in het zuiden van West-Vlaanderen. -
Ieper
RESTOTIP. Gusta food and drinks in Ieper: vlees dat smelt in je mond
Wie een goede steak met frieten wil eten, vindt in Gusta food and drinks in Ieper ongetwijfeld zijn gading. “Het biefstuk komt rechtstreeks van bij de boer op jouw bord”, aldus uitbater Koen Couvreur. Het eethuis is echter meer dan een enkel een vleesrestaurant, ook een lekker stukje vis behoort tot de mogelijkheden. -
PREMIUMzuid-west-vlaanderen
Van Charlies tot Split: 5 leuke cocktailbars in het zuiden van West-Vlaanderen
Tijdens de zomermaanden doen we al eens graag een terrasje. Niets beters dan met een lekkere frisse cocktail kunnen genieten van het zonnetje. Om jou op weg te helpen, lijsten wij vijf cocktailbars op in het zuiden van West-Vlaanderen. -
PREMIUMIeper
RESTOTIP. Au Mirroir: lekkere producten tegen betaalbare prijzen
Johan Van Overbeke en Virginie Geldof openden afgelopen juni brasserie Au Miroir op de Grote Markt in Ieper. Omdat er op de markt al genoeg zaken zijn waar je een biefstuk kunt eten, concentreren de uitbaters zich op eenvoudige klassieke gerechten tegen betaalbare prijzen. Na onze passage moeten we vaststellen dat ze in hun opzet slaagden.