1. RESTOTIP. Restaurant Bacon in Ieper, een combinatie van (h)eerlijke gerechten, biowijnen en gastvrijheid
  PREMIUM
  Ieper

  RESTOTIP. Restaurant Bacon in Ieper, een combinatie van (h)eerlijke gerechten, biowijnen en gastvrij­heid

  Twintig maanden na de opening en dan nog eens in volle coronacrisis al meteen 12 op 20 scoren in de Gault&Millau. Niet slecht voor een kok die de stiel aan zichzelf leerde en een slager die nog eens iets anders wou doen in zijn leven. Virginie Gelaude en Pascal Vasseur tilden hun zaak vorig jaar zelfs nog tot een 13 op 20 in de culinaire gids. Afgelopen weekend gingen we langs en we vielen van de ene verbazing in de andere.
 1. Klaas tapt in café Øl in Ieper de perfecte pint uit 46 tapkranen: “En dankzij onze biertanks hebben we 4.000 liter bier in voorraad”
  PREMIUM
  Ieper

  Klaas tapt in café Øl in Ieper de perfecte pint uit 46 tapkranen: “En dankzij onze biertanks hebben we 4.000 liter bier in voorraad”

  In Ieper kan je in de schaduw van de Menenpoort zomaar eventjes 46 verschillende bieren van het vat proeven. Klaas Segers, uitbater van biercafé Øl, is er terecht trots op. “En dankzij onze koperen biertanks is er minder verpakking nodig, mijn personeel moet minder afruimen en we moeten niet sleuren met bakken of frigo’s aanvullen”, vertelt de cafébaas.
 2. November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  November is vegan maand: hier kan je plantaar­dig eten in het zuiden van West-Vlaanderen

  Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er vijf voor je op in het zuiden van West-Vlaanderen.
 1. November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  November is vegan maand: hier kan je plantaar­dig eten in Brugge en aan de kust

  Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er zes voor je op in Brugge en aan de kust.
 1. Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituristen’ in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituris­ten’ in het zuiden van West-Vlaanderen

  Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, hebben maandag - met de steun van Vlaio - 292 frituuruitbaters bekroond met de titel van ‘Erkend Fiturist’. Deze eer is voorbehouden voor frituristen die echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. In het zuiden van West-Vlaanderen sleepten 35 frituren deze begeerde titel in de wacht.
 1. Klei is een nieuwkomer in de nieuwste editie van de Gault&Millau-restaurantgids met een score van 13/20
  Ieper

  Klei is een nieuwkomer in de nieuwste editie van de Gault&Millau-restaurant­gids met een score van 13/20

  De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. In de lijst met nieuwkomers vinden we één restaurant terug uit Ieper.
 2. RESTOTIP. Restaurant Milano: een stukje Italië op de markt van Ieper
  PREMIUM
  Ieper

  RESTOTIP. Restaurant Milano: een stukje Italië op de markt van Ieper

  Op de Grote Markt van Ieper zijn heel wat restaurants te vinden, maar er is maar een Italiaans eethuis: Milano. De uitbater verdiende eerder zijn strepen over de taalgrens, maar belandde uiteindelijk in de Kattenstad. Zijn restaurant wordt bij veel mensen gesmaakt, want er heerst bijna altijd een gezellige drukte. Niet alleen het vriendelijk onthaal, maar vooral de kwaliteit van de maaltijden zal daar iets mee te maken hebben. Meer restotips uit de streek leest u hier.