-
Meer
Scheldebrouwerij lanceert nieuwe versie van 'n Toeback: de Enigma Hop Special
De Scheldebrouwerij in Meer lanceert een nieuwe editie van ’n Toeback, een zwaar blond bier van 9 procent. Sinds de herlancering in 2019 wordt er regelmatig een nieuwe versie gebrouwen waarbij telkens een andere hop wordt gebruikt. Voor nummer vier is gekozen voor de Nieuw-Zeelandse hop enigma. -
PREMIUMKempen
Van geflambeerde pannenkoeken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou zes pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de Kempen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van geflambeerde pannenkoeken met appeltjes bij het Torenhof in Tongerlo tot pannenkoeken met Nutella bij brasserie De Pit in Kasterlee. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen. -
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans.
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn. -
PREMIUM
Een Blondie of een Prince? Baarlese vader en zoon brouwen biertjes waar muziek in zit
BAARLE-NASSAU - De biertjes van Familiebrouwerij Van Sas uit Baarle-Nassau dragen namen als Blondie, Prince en Brood. Daar zit een verhaal achter, dat al in 1986 begon toen vader Johan meedeed aan de Soundmixshow. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist. -
PREMIUMBeerse
RESTOTIP. De Sjokola in Beerse: eenvoudig, lekker en en vlotte bediening
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: brasserie De Sjokola in Beerse. Een snelle hap, rustig genieten en wat keuvelen : het kan er allemaal in een aangenaam decor. Een aanrader. Lees hier nog meer lekkere tips in ons dossier.
-
PREMIUMKempen
Van Foodbar Zoma tot Filter: bij deze 6 koffiebars in de Kempen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zes leuke bars in de Kempen waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Foodbar Zoma in Herentals tot Filter in Mol. -
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef. -
Hoogstraten
Bierclub De Tjoepentrekkers gaat op zoek naar ‘Beste Hobbybrouwerij van de Noorderkempen’: “Een eretitel én de wisselbeker Pol Ale zijn uw aandeel!”
Bierclub De Tjoeppentrekkers uit Hoogstraten daagt de hobbybrouwers uit de regio uit. In de zomer van volgend jaar willen ze de titel ‘Beste Hobbybrouwer van de Noorderkempen’ uitreiken. Die zal naast de titel ook de wisselbeker Pol Ale – genoemd naar afscheidsnemend voorzitter Pol Hermans – in ontvangst mogen nemen. En dat allemaal onder het goedkeurend oog van The Beer Steward aka Leander Vertenten. -
Kempen
Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20.
-
PREMIUMRegio Mechelen / Kempen
Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout. -
Meer
Sint-Joris Gilde Meer houdt traditie in ere: pannenkoekenfestijn op 1 november
De Sint-Jorisgilde in Meer houdt van tradities. Dat betekent ook dat iedereen van Meer en ver daarbuiten op 1 november weer welkom is in de gildekamer voor de beste pannenkoeken van de streek. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
PREMIUMMerksplas
RESTOTIP. Colonie 7 in Merksplas: Dineren in een authentieke varkensstal
Zin iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Colonie 7 in Merksplas, waar je smult van verfijnde brasserieklassiekers in een prachtig historisch kader.
-
Noordrand
Antwerpse noordrand telt 22 restaurants in nieuw Gault & Millau: vier nieuwkomers, drie stijgers
Gault & Millau heeft 22 restaurants uit de noordrand van Antwerpen opgenomen in de nieuwe restaurantgids. Het gaat om horecazaken in Kapellen, Brasschaat, Wuustwezel, Kalmthout, Schilde, Schoten, Malle en Hoevenen (Stabroek). Er zijn vier nieuwkomers en drie zaken krijgen een hogere quotering dan een jaar geleden. -
PREMIUMMeer
RESTOTIP. Krox in Meer: “Wanneer een croque verheven wordt tot een échte lekkernij”
Zin iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Krox in Meer (Hoogstraten), waar uitbaatster Wendy Martens net dat ietsje meer doet met een croque of een broodje. -
PREMIUMHoogstraten
RESTOTIP. Lunchen of dineren in de stijl van een oude bruine kroeg, welkom in Café De Vrijheid
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Café De Vrijheid, een samenwerking tussen de broers Perry en Bart van de Mosselaar van Kokomo City en Marijn Verstraeten van HautRu. -
PREMIUMMeerle
TERRASTIP. Zomerbar De Graanbar in Meerle: zalig genieten tussen de zonnebloemen
Een terras opzoeken is altijd leuk als de zon schijnt en het weer lekker aangenaam is. Maar in de zomer als we af en toe dat net een beetje meer tijd hebben, is het dat tikkeltje aangenamer. Als dat terras er dan nog redelijk uniek is, dan is dat mooi meegenomen. Wij hebben er zo eentje gevonden in Meerle (Hoogstraten). Verscholen in een maïsveld omzoomd door zonnebloemen ligt daar de Graanbar, een tijdelijke zomerbar.
-
PREMIUMHoogstraten
RESTOPTIP. HautRu in Hoogstraten: culinair genieten naar ieders portemonnee
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week HautRu in Hoogstraten. De zaak vierde begin dit jaar het tienjarig bestaan en is ondertussen een gevestigde waarde. Maar sinds kort wijzigde chefkok zijn concept een beetje, want zo kan je zelf bijvoorbeeld je lunch samenstellen. En dat nog altijd in dezelfde aangename setting en met de vriendelijke bediening. Lees hier meer restotips in ons dossier. -
PREMIUMHoogstraten
Restotip. Het Knechtjeshuis in Hoogstraten: gezelligheid, eenvoud maar vooral lekker
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: het Knechtjeshuis in Hoogstraten. Priscilla en Alexander openden hun zaak afgelopen zomer en kiezen voor eenvoud, gezelligheid, maar vooral lekker eten. Lees al onze restotips hier. -
PREMIUMHoogstraten
RESTOTIP. Geniet van een luxueuze high tea in antieke setting bij Ladorée
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: een luxueuze high tea in de prachtige, antieke setting in Ladorée van Danny Verbruggen (55).