1. Broers Degryse vanaf morgen terug in Park Rodenbach: “Eerst de bistro en de chalet, vanaf 1 maart ook de grote feestzaal”
  PREMIUM
  Roeselare

  Broers Degryse vanaf morgen terug in Park Rodenbach: “Eerst de bistro en de chalet, vanaf 1 maart ook de grote feestzaal”

  Woensdag 1 februari is d-day voor Wim (45) en Yves (50) Degryse. Bijna 20 jaar nadat zij Park Rodenbach verkochten, het horecadomein langs de Langebrugstraat dat ruim 40 jaar door hun familie gerund werd, heropenen zij het Roeselaarse monument. Vanaf woensdagavond kan je terecht in Bistro Park Rodenbach, de chalet staat opnieuw ter beschikking voor feestjes allerhande en ook de B&B heropent de deuren. Vanaf 1 maart wordt ook de grote feestzaal opnieuw verhuurd. “Dit voelt als thuiskomen”, klinkt het unaniem bij Wim en Yves.
 1. Gastropub Besjamel serveert hartverwarmend eindejaarsmenu ten voordele van de kinderen in Oekraïne
  PREMIUM
  Roeselare

  Gastropub Besjamel serveert hartverwar­mend eindejaars­me­nu ten voordele van de kinderen in Oekraïne

  Besjamel pakt tussen kerst en nieuwjaar uit met een hartverwarmend eindejaarsmenu. De Roeselaarse gastropub serveert van 26 tot en met 29 december elke avond een culinaire menu waarvan per persoon 5 euro gedoneerd wordt aan het Unicefproject ‘Help de kinderen van Oekraïne’. Aanleiding voor dit warme initiatief is de gastvrijheid van hulpkok Stijn Maes die al negen maanden zijn huis als veilige haven openstelt voor de Oekraïense Olena en haar twee dochtertjes die de oorlog in hun thuisland ontvluchtten.
 2. De Barriere zet noodgedwongen restaurantwerking stop en keert terug naar roots: “Met tearoom en bolletra neerwaartse spiraal proberen doorbreken”
  PREMIUM
  Rumbeke

  De Barriere zet noodgedwon­gen restaurant­wer­king stop en keert terug naar roots: “Met tearoom en bolletra neerwaart­se spiraal proberen doorbreken”

  Moeilijke tijden gaan gepaard met moeilijke beslissingen. Daar weet Pieter Dewaele, zaakvoerder van Grill De Barriere in Rumbeke, alles van. De coronacrisis deed zijn horecazaak in een negatieve spiraal belanden die hij nu hoopt te doorbreken door de restaurantwerking, al dan niet tijdelijk, stop te zetten. Gelijktijdig grijpt hij terug naar de succesformule uit het verleden en wil hij De Barriere opnieuw op de kaart zetten als tearoom en de bolletra in eer herstellen. “Ik vrees dat de miserie nog niet voorbij is, maar blijf strijdvaardig”, aldus Pieter die sinds deze week ook in de bouw werkt.
 3. Twee nieuwe horecazaken langs Brugsesteenweg voor Olivier Desmet: vandaag opent Vespa’z, later dit jaar volgt Frituur & Foodbar Roulers
  PREMIUM
  Roeselare

  Twee nieuwe horecaza­ken langs Brug­sesteen­weg voor Olivier Desmet: vandaag opent Vespa’z, later dit jaar volgt Frituur & Foodbar Roulers

  Olivier Desmet opent dit najaar twee nieuwe horecazaken langs de Brugsesteenweg in Roeselare. Vanaf woensdag kan je terecht in de nieuwe locatie van brasserie en tearoom Vespa’z, de zaak die Olivier moest herlocaliseren door de komst van Burger King. Daarnaast wil hij nog voor het einde van het jaar ook Frituur & Foodbar Roulers voorstellen aan het grote publiek.
 1. Broers bundelen krachten voor Chalet Les Frères op Roeselaarse kerstmarkt: “Zes weken alles geven, de feestdagen die vieren we achteraf wel”
  PREMIUM
  Roeselare/Dadizele

  Broers bundelen krachten voor Chalet Les Frères op Roeselaar­se kerstmarkt: “Zes weken alles geven, de feestdagen die vieren we achteraf wel”

  De kerstmarkt op het Roeselaarse Stationsplein opent vrijdagavond voor het eerst. Chalet met het opvallendst verhaal is die van Les Frères, zijnde de halfbroers Steve Grymonprez (40) en Gregory Vandeweghe (34). Als zaakvoerders van respectievelijk restaurant De Historic in Dadizele en café ’t Hoekske in Beveren hebben beiden bakken horecaervaring, maar voor het eerst bundelen ze de krachten voor een winters initiatief. “We willen de après-skisfeer à la Moosebar naar Roeselare brengen”, klinkt het.
 2. Pieter en Virginie van Barisdam stijgen een punt in restaurantgids Gault&Millau: “Een beloning voor onze groei”
  PREMIUM
  Kortemark

  Pieter en Virginie van Barisdam stijgen een punt in restaurant­gids Gault&Millau: “Een beloning voor onze groei”

  Pieter Puype (31) en Virginie Maertens (32) startten hun restaurant Barisdam tussen twee lockdowns door. Ondanks die onzekere periode stemden ze de jury van Gault&Millau gunstig want die gaf een score van 12 op 20. Vandaag, in de nieuwste editie, is die al opgeklommen naar 13 op 20. “We zijn gegroeid in wat we doen”, verklaart Virginie. Barisdam is het enige restaurant in Kortemark met een score in de Gault&Millau.
 1. RESTOTIP. Hamburgerrestaurant Flooh’s: “Kwaliteitsvlees maar ook vegetariërs en veganisten komen aan hun trekken”
  PREMIUM
  Roeselare

  RESTOTIP. Hamburger­res­tau­rant Flooh’s: “Kwali­teits­vlees maar ook vegeta­riërs en veganisten komen aan hun trekken”

  Hamburgerrestaurant Flooh’s is al jaren een vast begrip en populaire zaak in Roeselare. Afgelopen zomer verhuisden Florence Bruneel en Alexis Vandemoortele hun zaak van de Delaerestraat naar de Sint-Alfonsusstraat. Kiezen voor een ruimer pand stond voor de meiden synoniem met kiezen voor het aanbieden van een restaurantervaring. Wij staken er de voeten onder tafel.
 2. Vasile-Emanuel en Mihaela openen tweede Pretzel King in Ooststraat. “Door de crisis moesten we kiezen: besparen op personeel of extra omzet proberen halen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Vasile-Emanuel en Mihaela openen tweede Pretzel King in Ooststraat. “Door de crisis moesten we kiezen: besparen op personeel of extra omzet proberen halen”

  Vanaf vandaag, 1 november, vind je Pretzel King ook langs de Roeselaarse Ooststraat: vier jaar nadat Vasile-Emanuel en Mihaela hun pretzelbakkerij langs de Sint-Amandsstraat openden. De tweede shop dient niet alleen om het typisch Roemeense gerecht nog meer op de kaart te zetten, maar vooral uit noodzaak. “Door de crisis wordt alles duurder... Dus moeten wij meer verkopen”, aldus het koppel.
 1. Van het stoofvlees van topchef Tim Boury over flandriengerechten tot een pop-up van de man die ooit voor Julia ‘Pretty Woman’ Roberts kookte: Roeselare doet watertanden tijdens Week van de Smaak
  PREMIUM

  Van het stoofvlees van topchef Tim Boury over flandrien­ge­rech­ten tot een pop-up van de man die ooit voor Julia ‘Pretty Woman’ Roberts kookte: Roeselare doet watertan­den tijdens Week van de Smaak

  Roeselare, in het hart van de Vallei van de Voeding, profileert zich graag als voedingsstad en trekt dan ook alle registers open naar aanleiding van de Week van de Smaak. Van maandag 21 tot en met zondag 27 november is het tijd voor de lekkerste week van het jaar in Roeselare en wij nemen jullie dan ook graag mee naar enkele plekjes waar het water je in de mond komt. Enkele recepten krijg je er zomaar bij. Servetje bij de hand?
 2. November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  November is vegan maand: hier kan je plantaar­dig eten in het zuiden van West-Vlaanderen

  Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er vijf voor je op in het zuiden van West-Vlaanderen.
 1. Kaasboerderij ‘t Groendal pakt zes medailles op World Cheese Awards
  Rumbeke

  Kaasboerde­rij ‘t Groendal pakt zes medailles op World Cheese Awards

  De Rumbeekse Kaasboerderij ‘t Groendal is opnieuw in de prijzen gevallen tijdens de World Cheese Awards, die dit jaar plaatsvonden in Wales. Meer dan 1.000 kazen uit dik 40 landen namen deel aan de competitie. Johan Deweer, Dominique Steyaert en Louis-Philippe Deweer kwamen huiswaarts met zes medailles. Hun Délice de Houblonesse, Billy Goat, Oud Roeselare, Groenentaler en Kaasterkaas kregen een bronzen medaille. Hun Brokkeloud Roeselare, de kaas die het vorig jaar nog tot in de ruimte schopte, werd beloond met zilver.
 2. Francis en Frédérique geven fakkel Bistro Chez Jacques door aan Olivier Desmet: “Opnieuw een plekje in de Gault & Millau veroveren zou mooi zijn”
  PREMIUM
  Roeselare

  Francis en Frédérique geven fakkel Bistro Chez Jacques door aan Olivier Desmet: “Opnieuw een plekje in de Gault & Millau veroveren zou mooi zijn”

  Na zeven jaar nemen Francis Reynaert en Frédérique De Reuck afscheid van Bistro Chez Jacques. De combinatie met hun andere professionele bezigheden is te zwaar. Maar geen nood, de bistro aan de voet van de Roeselaarse Sint-Michielskerk heropent vrijdag al en is voortaan in handen van horecaondernemer Olivier Desmet. “Het bestaande concept van Bistro Chez Jacques blijft behouden”, garandeert hij.
 1. Broers Degryse keren terug naar hun roots en verruilen Tafel Madeleine voor Park Rodenbach
  PREMIUM
  Roeselare

  Broers Degryse keren terug naar hun roots en verruilen Tafel Madeleine voor Park Rodenbach

  Park Rodenbach heropent op 1 februari 2023 en de uitbaters zijn allesbehalve onbekenden. Niemand minder dan de broers Wim en Yves Degryse, op vandaag de drijvende krachten achter restaurant Tafel Madeleine, keren terug naar het gekende horecadomein langs de Roeselaarse Langebrugstraat. Dat werd tot voor enkele jaren quasi 40 jaar door hun familie gerund. “Een samenloop van omstandigheden maar vooral de liefde voor Park Rodenbach liggen aan de basis van onze beslissing. We gaan er knallen”, aldus de broers.
 2. Myriam’s Whiskyshop organiseert whiskyfestival in The Bull
  Roeselare

  Myriam’s Whiskyshop organi­seert whiskyfes­ti­val in The Bull

  Whiskyliefhebbers mogen zich in de handen beginnen wrijven. Op zondag 4 december zetten The Bull & Myriam’s Whiskyshop in de Sint-Amandsstraat 77 naar jaarlijkse traditie de deuren open. Vanaf 13 uur kan iedereen zich onderdompelen in de wondere wereld van de single malt whisky. Wie niet zo tuk is op whisky vindt misschien wel zijn gading tussen de verschillende soorten gin. En wie weet tik je er wel een cadeautje voor jezelf of voor onder de kerstboom op de kop. Meer info op www.thebull.be.
 3. Melanie bouwt haar cateringzaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrunches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”
  PREMIUM
  Roeselare

  Melanie bouwt haar catering­zaak uit tot Eethuis Camillus dat in het voorjaar opent in de Poststraat: “Dankzij de Lokaalbrun­ches ontdekte ik dat ik graag omringd ben door mensen”

  Melanie Vanstaen (40) vormt in het voorjaar van 2023 haar cateringbedrijf om tot Eethuis Camillus. Dat zal onderdak vinden langs de Poststraat, in een huis dat dateert uit 1900. De verbouwingswerken zijn er volop aan de gang. Met Eethuis Camillus wil Melanie straks focussen op lunches, desserts en koffie of thee en taart. “Huisbereid, lokaal, veel groenten en kleurrijk worden de codewoorden van wat hier straks op tafel komt”, aldus Melanie.