1. Van ‘t Wit Paard tot Mr. Crêpe: bij deze 6 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van ‘t Wit Paard tot Mr. Crêpe: bij deze 6 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoe­ken in Leuven en het Hageland

  Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Leuven en het Hageland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieke ‘mikado’? Of ga je toch voor een Noorse variant?
 1. RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasseriekeuken én zet hard in op kindvriendelijkheid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”
  PREMIUM
  Aarschot

  RESTOTIP. Mi & Ti laat je proeven van de oervlaamse brasserie­keu­ken én zet hard in op kindvrien­de­lijk­heid: “Wij weten hoe moeilijk het is om je kleintjes te laten stilzitten op restaurant”

  Sinds begin december vind je Mi & Ti op de Bonewijk in Aarschot. Midden vorig jaar vestigden ze zich in het pand van het voormalige café ‘Germinal Aarschot’, dat de deuren sloot. Nieuwe uitbaters Sven De Vries (38) en Louise Vandeweyer (33) behouden grotendeels het concept, maar gaan iets gerichter qua keuken. “Onze focus ligt momenteel op de oervlaamse brasseriekeuken, maar op termijn willen we naar de échte keuken van ‘de bomma’.” Wij gingen alvast eens proeven.
 1. De 7 lievelingsplekjes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”
  PREMIUM
  Sint-Joris-Winge

  De 7 lievelings­plek­jes van Sergio: “Mijn auto lijkt uit zichzelf naar deze brasserie te rijden”

  Als een man die van het goede leven geniet: zo kent iedereen Sergio (57) al vele jaren. Momenteel staat die ‘way of life’ even stil, want de zanger-entertainer is volop aan het diëten. “Ik ben al vijf kilogram kwijt, dus ik ben goed bezig”, zegt hij. Wij staken Serge Quisquater een hart onder de aangespannen broeksriem, in ruil verklapt hij ons zijn lievelingsplaatsen.
 2. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 1. 25 oktober is Wereld Pastadag: ontdek 7 leuke adresjes in Leuven waar je dat heerlijke feestje kan vieren
  PREMIUM
  Leuven

  25 oktober is Wereld Pastadag: ontdek 7 leuke adresjes in Leuven waar je dat heerlijke feestje kan vieren

  Het zal bij weinig mensen in de agenda staan, maar vandaag vieren we Wereld Pastadag. Zo’n dag mag uiteraard niet onopgemerkt voorbijgaan. Wij zochten naar 7 restaurants in Leuven waar de Italiaanse specialiteit een belangrijke plaats op het menu opeist. Of je nu van een simpele spaghetti bolognaise houdt, of eerder voor een recept van het huis kiest: deze zaken doen elke pastalover watertanden.
 2. RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. Vegan streetfood uit Turkije van Cheekofte & Wraps: “Je kan het de Turkse versie van steak tartaar noemen”

  Cheekofte & Wraps in de Diestsestraat laat de Leuvenaars kennismaken met het populaire streetfood uit Turkije. Zaakvoerder Ilker Taskiran (46) maakt de veganistische cheekofte zelf en heeft een uitgebreid assortiment aan wraps, groenten en dressings om de maaltijd compleet te maken. “We hebben de indruk dat we geliefd zijn bij de Leuvenaars en daar kunnen we enkel maar heel dankbaar om zijn”, vertelt Ilker.
 1. Restaurant ‘De Rode Kreeft’ krijgt uit het niets uniek albino exemplaar geleverd: “Kans dat je dit meemaakt is 1 op 10 miljoen”
  Play
  Werchter

  Restaurant ‘De Rode Kreeft’ krijgt uit het niets uniek albino exemplaar geleverd: “Kans dat je dit meemaakt is 1 op 10 miljoen”

  De kans dat je een knaloranje kreeft opvist, bedraagt volgens kenners zowat één op tien miljoen. Bij restaurant De Rode Kreeft in Werchter keken ze dan ook raar op toen er in hun batch van honderd kreeften zo’n albino exemplaar tussen zat. Het Canadese vrouwtje werd Babette gedoopt en zal voorlopig niet in de kookpot verdwijnen. “Liefst van al zoeken we een nieuwe thuis voor haar.”
 2. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

  Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.
 1. Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Leuven en het Hageland

  November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Leuven en het Hageland waar vegan op de kaart prijkt. Van Indiase chocolade tot vegan frietjes: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
 2. Madmum Station is klaar om treinreizigers te ontvangen: “Een station zonder koffie is als een café zonder bier.”
  PREMIUM
  Leuven

  Madmum Station is klaar om treinreizi­gers te ontvangen: “Een station zonder koffie is als een café zonder bier.”

  Eind september pakte Starbucks in het stationsgebouw haar koffers, stapte de trein op, en verdween aan de horizon. Lang hoefde de pendelaar het niet zonder koffie te stellen, want daar was de Leuvense koffiezaak Madmum al om die verantwoordelijkheid over te nemen. Een maand later heeft de tijdelijke pop-upcontainer plaatsgemaakt voor een volwaardig interieur, en ziet eigenaar Pieter Claes zijn jongensdroom vervuld.
 1. Weldra opent de vierde vestiging van Donki, maar voor Xiomara (37) en Pierre (34) begon alles in Leuven: “Het is zoals liefde: je eerste vergeet je nooit”
  PREMIUM
  Leuven

  Weldra opent de vierde vestiging van Donki, maar voor Xiomara (37) en Pierre (34) begon alles in Leuven: “Het is zoals liefde: je eerste vergeet je nooit”

  Met drie vestigingen in drie steden, en weldra de opening van een vierde restaurant gaat het hard voor het burritorestaurant Donki. Toch is er aan het DNA weinig veranderd: een familiezaak van broer en zus die Mexicaanse burrito’s aan eerlijke prijzen aan de man brengen. Voor Xiomara (37) en Pierre (34) Baltodano begon het culinaire verhaal in Leuven.
 2. Digitaal kookplatform Cook At Home lanceert vandaag: “De quinoataart van Sandra Bekkari overgieten met de kruidendip van Piet Huysentruyt? Waarom niet, hier kan het!”
  PREMIUM
  Leuven

  Digitaal kookplat­form Cook At Home lanceert vandaag: “De quinoa­taart van Sandra Bekkari overgieten met de kruidendip van Piet Huysen­truyt? Waarom niet, hier kan het!”

  Nu de opkomst van het ene na het andere streamingplatform het klassieke lineair televisiekijken het vuur aan de schenen legt, wil het nieuwe digitale foodplatform Cook At Home een gelijkaardige revolutie achter het fornuis betekenen. Op het platform, dat vandaag in de ether gaat, bundelen tien bekende Vlaamse chefs, onder wie Piet Huysentruyt, Sandra Bekkari, Wout Bru en Nathalie Meskens hun kookkennis. Eén van hen is de KU Leuvenstudent Chloé Lauwers (23). “Kookboeken zijn zeker niet passé.”
 1. Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Mexico tot Pakistan: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Leuven en het Hageland

  Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Leuven en het Hageland: van Italië over Mexico tot in het Verre Oosten.