1. RESTOTIP. Restaurant Bacon in Ieper, een combinatie van (h)eerlijke gerechten, biowijnen en gastvrijheid
  PREMIUM
  Ieper

  RESTOTIP. Restaurant Bacon in Ieper, een combinatie van (h)eerlijke gerechten, biowijnen en gastvrij­heid

  Twintig maanden na de opening en dan nog eens in volle coronacrisis al meteen 12 op 20 scoren in de Gault&Millau. Niet slecht voor een kok die de stiel aan zichzelf leerde en een slager die nog eens iets anders wou doen in zijn leven. Virginie Gelaude en Pascal Vasseur tilden hun zaak vorig jaar zelfs nog tot een 13 op 20 in de culinaire gids. Afgelopen weekend gingen we langs en we vielen van de ene verbazing in de andere.
 1. Bakkerij Ons Brood trekt naar Menen: “Na 6 mooie jaren hier in Brugge grijp ik nu een mooie kans”
  BRUGGE/MENEN

  Bakkerij Ons Brood trekt naar Menen: “Na 6 mooie jaren hier in Brugge grijp ik nu een mooie kans”

  Een droom gaat in vervulling voor bakker Emmanuel Vanhaecke (34) en zijn vriendin want ze hebben een handelspand gekocht in de Bruggestraat in Menen waar ze over enkele maanden hun bakkerij zullen openen. In mei 2016 streek Emmanuel neer in de Smedenstraat in Brugge waar hij nu nog steeds Ons Brood openhoudt. “Hier moesten we de winkel en het bijhorende atelier huren en we keken ernaar uit om eigenaar te worden van onze bakkerij dus gaan we nu voor een nieuwe start.”
 1. Broers bundelen krachten voor Chalet Les Frères op Roeselaarse kerstmarkt: “Zes weken alles geven, de feestdagen die vieren we achteraf wel”
  PREMIUM
  Roeselare/Dadizele

  Broers bundelen krachten voor Chalet Les Frères op Roeselaar­se kerstmarkt: “Zes weken alles geven, de feestdagen die vieren we achteraf wel”

  De kerstmarkt op het Roeselaarse Stationsplein opent vrijdagavond voor het eerst. Chalet met het opvallendst verhaal is die van Les Frères, zijnde de halfbroers Steve Grymonprez (40) en Gregory Vandeweghe (34). Als zaakvoerders van respectievelijk restaurant De Historic in Dadizele en café ’t Hoekske in Beveren hebben beiden bakken horecaervaring, maar voor het eerst bundelen ze de krachten voor een winters initiatief. “We willen de après-skisfeer à la Moosebar naar Roeselare brengen”, klinkt het.
 2. Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
  PREMIUM
  Nieuwpoort

  Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”

  Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag.
 1. Klaas tapt in café Øl in Ieper de perfecte pint uit 46 tapkranen: “En dankzij onze biertanks hebben we 4.000 liter bier in voorraad”
  PREMIUM
  Ieper

  Klaas tapt in café Øl in Ieper de perfecte pint uit 46 tapkranen: “En dankzij onze biertanks hebben we 4.000 liter bier in voorraad”

  In Ieper kan je in de schaduw van de Menenpoort zomaar eventjes 46 verschillende bieren van het vat proeven. Klaas Segers, uitbater van biercafé Øl, is er terecht trots op. “En dankzij onze koperen biertanks is er minder verpakking nodig, mijn personeel moet minder afruimen en we moeten niet sleuren met bakken of frigo’s aanvullen”, vertelt de cafébaas.
 2. November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  November is vegan maand: hier kan je plantaar­dig eten in het zuiden van West-Vlaanderen

  Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er vijf voor je op in het zuiden van West-Vlaanderen.
 1. Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituristen’ in het zuiden van West-Vlaanderen
  PREMIUM
  Zuid-West-Vlaanderen

  Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituris­ten’ in het zuiden van West-Vlaanderen

  Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, hebben maandag - met de steun van Vlaio - 292 frituuruitbaters bekroond met de titel van ‘Erkend Fiturist’. Deze eer is voorbehouden voor frituristen die echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. In het zuiden van West-Vlaanderen sleepten 35 frituren deze begeerde titel in de wacht.