-
PREMIUMSint-Lievens-Esse
RESTOTIP. 't Fonteintje in Sint-Lievens-Esse: lekker tafelen langs de bochtige N42
Langs de drukke en bochtige N42 in Sint-Lievens-Esse (Herzele) ligt restaurant ‘t Fonteintje ietwat onttrokken aan het zicht. Dagelijks passeren er een paar duizend voertuigen. Ook wij zijn er al zo vaak voorbijgereden. Hoogtijd dus om even halt te houden en te proeven van wat chef Jan Fivez (48) op de borden tovert. -
Herzele
Tafelen in De Wattenfabriek met Open Vld
Open Vld Herzele organiseert op vrijdag 9 en zaterdag 10 december haar jaarlijks eetfestijn in de Wattenfabriek. -
Woubrechtegem
Wijndegustatie in De Kanteling
Het was al even geleden maar op zondag 20 november organiseert Leefboerderij De Kanteling in Woubrechtegem voor de vijfde keer een wijndegustatie. -
Herzele
Restaurants van drie Herzeelse chefs in de nieuwe Gault&Millau
De nieuwe Gault&Millau Belux gids 2023 werd in november voorgesteld. Uit eigen regio verdienden restaurant Alexandre, Asiette de Juliette en Promenade 18, na het bezoek van de anonieme inspecteurs, een plaats in deze gids met een mooie score.
-
Sint-Lievens-Houtem
Kookclub voor mannen kookt Roemeens
Voor de eerste workshop van de ‘kwb-kookclub voor mannen’ kregen de Houtemse koks het bezoek van de Roemeense Gabriëlla en haar man Heinrich. Ze roerden samen ze samen in de potten met een niet-alledaagse lesgever met een andere culturele achtergrond. -
PREMIUMNinove
RESTOTIP. Restaurant Kome Sushi: ruime keuze aan typisch Japanse gerechten in mooi kader
Het nieuwe restaurant Kome Sushi opende begin november de deuren langs de Aalstersesteenweg in Ninove. Je vindt er niet alleen een ruime keuze aan sushi, maar ook warme Japanse gerechten. Wij gingen eens kennismaken met de Oost-Aziatische keuken van Kome Sushi. -
PREMIUMGrotenberge
RESTOTIP. Kasteel Breivelde in Grotenberge: lunch combineren met wandeling in het park
Kasteel Breivelde in het gelijknamige park in Grotenberge: dat is lekker eten in een feeëriek decor. Kasteel Breivelde biedt een gevarieerd aanbod. Een romantisch diner met z’n twee, een pannenkoek in de namiddag, een BBQ en cocktails in de zomer, een sprookjesachtig huwelijksfeest: alles is mogelijk voor het Breiveldeteam. Wij gingen lunchen. -
PREMIUMErpe
Slager Guy De Deyn (42) maakt nieuwe start met VegGuy: “Vegetarisch kan best lekker zijn”
De 90 jaar oude familiezaak Slagerij De Deyn vlakbij het kruispunt Vijfhuizen in Erpe sloot eind oktober definitief de deuren. Marie-Anne ging intussen aan de slag bij Uitvaarten De Ras, maar broer Guy zet de familietraditie op zijn manier verder. Samen met zijn vrouw Kim startte hij VegGuy: vegetarische en veganistische producten op bestelling.
-
Geraardsbergen
Oxfam Geraardsbergen zet faire wijnen in de kijker voor de feestdagen
In december organiseert Oxfam-Wereldwinkel Geraardsbergen haar jaarlijkse cadeaudagen. Daarbij worden faire wijnen in de kijker gezet. -
Mere
Heerlijk smullen van zelfgemaakt ijs en knapperige bubbelwafels bij ‘Crema Bella’
Vlakbij de Sint-Jozefschool in Mere openen Kelly De Wispeleir (43) en Kim Beernaert (44) met ‘Crema Bella’ hun eerste horecazaak. Een ijsjeszaak lanceren in de winter lijkt een merkwaardige zet. “Maar we stonden te popelen om te starten, maken ook ijstaarten en verkopen heerlijke warme bubbelwafels.” -
PREMIUMGoeferdinge
Tafelen bij Atelier Gist, de hoogste nieuwkomer in Gault&Millau: “Onze vorige projecten draaiden goed, maar deze vervallen boerderij leek ons de perfecte nieuwe uitdaging”
Met maximum 16 couverts per avond willen Jason Spinoy (30) en Laurence Menten (30) van Atelier Gist in Goeferdinge bij Geraardsbergen hun klanten een maximale culinaire beleving aanbieden. Nog verfijnder dan voorheen, met nog meer smaakervaringen. Hun concept werd dit jaar bekroond met een 15 op 20 in restaurantgids Gault&Millau, wat Atelier Gist meteen de hoogste nieuwkomer maakt. Maar wat maakt het restaurant nu zo speciaal? Wij zochten het uit. -
Mere
Kamperitieven bij jou thuis: Kookploeg Chiro Mere bundelt beste cocktailrecepten
Tijdens het laatste bivak in Leisele deed de kookploeg van Chiro Mere meer dan enkel koken. Om klokslag 11.30 uur fotografeerden ze de ‘kooktail’ van de dag. “Met die foto’s en de recepten willen we een ludiek receptenboekje verkopen om een nieuwe braadpan te bekostigen.”
-
PREMIUMMaarkedal
RESTOTIP. Linde en Annabelle geven Moeder Stiene nieuw leven als eetcafé met Belgisch-Italiaanse keuken
Er is weer bruisend horeca-leven in Moeder Stiene. Sedert eind oktober serveren Linde Vermeulen (33) en Annabelle Van Malderghem (31) er in hun vernieuwd eetcafé een Belgisch-Italiaanse keuken. -
PREMIUM
RESTOTIP. Julie Baekelandt is terug met Assiette de Juliette
In 2016 werd ze nog met grote voorsprong verkozen tot Lady Chef of the Year. Een paar jaar later verdween ze plots van de radar. Sinds vorige maand is Julie Baekelandt back in business. In Assiette de Juliette op de Groenlaan in Herzele goochelt ze opnieuw met smaken en geuren. Wij gingen proeven. Lees meer restotips uit regio Vlaamse Ardennen en Denderstreek in ons dossier. -
Sint-Lievens-Houtem
Spaghetti en lasagnefestijn in Klim-Op
Het oudercomité van basisschool Klim-Op in Bavegem organiseert op donderdag 27 oktober opnieuw een spaghettiavond. Dit jaar is er ook lasagne en een vegetarisch alternatief. -
Herzele
Kaasavond bij Natuurpunt Herzele
Natuurpunt Herzele nodigt alle leden, sympathisanten en natuurvrienden uit op de kaasavond op zaterdag 3 december in De Wattenfabriek in Herzele.
-
PREMIUMHaaltert
Restotip. Taverne Metje Maria: Rustig genieten van een kleine hap in een warme, huiselijke sfeer
De nieuwe taverne ‘Metje Maria’ opende half april de deuren in de Hoogstraat in Haaltert. Je kan er genieten van een ontbijt, lunch of koffie en dessert in een rustige omgeving met veel nostalgie naar grootmoeders tijd. Meer restotips vind je in ons dossier. -
PREMIUMHaaltert
RESTOTIP. Stukje Spanje op je bord in ‘Las Tapas de Málaga’
De zomer is bijna voorbij, maar in Haaltert vind je toch nog een stukje zuiderse zon. Bij ‘Las Tapas de Málaga’ kan je terecht voor tal van Spaanse lekkernijen. Je kan verschillende kleine gerechtjes telkens samen met je tafelpartner(s) proeven, op eigen tempo. Wij gingen eens langs en maakten kennis met het concept. -
Herzele/Okegem/Houtem
Amber (23) en Ine (31) van brasserie La Folie 14 In Herzele reanimeerden klant: “Alles gedaan wat we konden, hopelijk komt het goed”
-
Herzele
Assiette de Juliette is een nieuwkomer in de nieuwste editie van de Gault&Millau-restaurantgids met een score van 13,5/20
De nieuwste editie van de Belgische restaurantgids van Gault&Millau is maandag voorgesteld. Het is alweer de twintigste keer dat Gault&Millau de gids uitbrengt. De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste restaurants van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, waarvan liefst 125 nieuwkomers en 168 stijgers. In de lijst met nieuwkomers vinden we één restaurant terug uit Herzele.