1. Van ‘t Witte Goud tot De Bosmolen: bij deze 7 restaurants in de regio Mechelen geniet je van een culinaire valentijnsdag
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van ‘t Witte Goud tot De Bosmolen: bij deze 7 restau­rants in de regio Mechelen geniet je van een culinaire valentijns­dag

  Op dinsdag 14 februari vieren we de liefde op Valentijnsdag. Dat is de gelegenheid om samen met je lief, partner of crush uit te gaan eten, want ‘de liefde van de Vlaming gaat door de maag’. Onze redactie selecteerde voor jou en je geliefde zeven restaurants in Mechelen en omstreken, waar je op Valentijnsdag een aangepast menu krijgt voorgeschoteld. Van ‘t Witte Goud in Leest tot De Bosmolen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: bij deze adresjes geniet je van een culinaire Valentijnsdag.
 2. Van geflambeerde pannenkoeken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Kempen

  Van geflambeer­de pannenkoe­ken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Licht­mis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou zes pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de Kempen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van geflambeerde pannenkoeken met appeltjes bij het Torenhof in Tongerlo tot pannenkoeken met Nutella bij brasserie De Pit in Kasterlee.
 1. Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Mickey Mou­se-pannenkoe­ken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier.
 1. Chef-kok Dennis wil met Bistro Louis horecaleven in Grobbendonk nieuw leven inblazen: “De opening van de winterbar was alvast een schot in de roos”
  PREMIUM
  Grobbendonk

  Chef-kok Dennis wil met Bistro Louis horecale­ven in Grob­bendonk nieuw leven inblazen: “De opening van de winterbar was alvast een schot in de roos”

  Sinds een aantal weken is in Grobbendonk Bistro Louis geopend. Een sfeervol, kleinschalig restaurant waar kwaliteit de voorrang krijgt. Sinds deze week kunnen klanten ook terecht bij de winterbar die een plekje kreeg op het terras. Het is chef-kok Dennis Vanswijgenhoven, die in het verleden 11 jaar Brasserie Marie had, die in de nieuwe horecazaak de plak zwaait.
 2. UITGETEST. De smakelijkste streekkoekjes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”
  PREMIUM
  Kempen

  UITGETEST. De smakelijk­ste streekkoek­jes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”

  Als telg van een rasechte bakkersfamilie verrast onze reporter Liese Demeulenaere haar vrienden en familie graag met een zelfgemaakte zoete zonde. En voor onze lezers gaat ze in twee afleveringen op zoek naar de lekkerste streekkoekjes van de Kempen. Vandaag, in willekeurige volgorde, de eerste tien: van Olense speculaas tot Geelse moppen. “De rijken doopten deze koekjes vroeger wel eens in jenever.”
 1. Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
  PREMIUM
  Mechelen/Kempen

  Van De Broodkrui­mel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worsten­brood en appelbol­len op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen

  Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken.
 1. De favoriete plekjes in het Mechelse van ex-profvoetballer Jef Delen: “Afspreken met vrienden in Hnita Jazz Club en tot rust komen op Beerzelberg”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg/Putte

  De favoriete plekjes in het Mechelse van ex-profvoet­bal­ler Jef Delen: “Afspreken met vrienden in Hnita Jazz Club en tot rust komen op Beerzel­berg”

  Deze week neemt ex-profvoetballer Jef Delen (46) ons mee naar zijn favoriete plekjes in de regio Mechelen-Lier. Dat de gewezen speler van onder andere KVC Westerlo en KV Mechelen verknocht is aan zijn dorp Beerzel (Putte) blijkt uit het verloop van voetbalcarrière. “Ik wou niet al te ver van mijn vrienden en familie gaan spelen”, vertelt hij. En toch liggen heel wat van zijn favoriete plekjes in buurgemeente Heist-op-den-Berg. “Maar weinig kan tippen aan Beerzelberg.”
 1. Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
  Kempen

  Veertig Kempense restau­rants behalen score in nieuwe restaurant­gids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen

  Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20.
 2. Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
  PREMIUM
  Regio Mechelen / Kempen

  Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restau­rants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganis­tisch

  In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
 3. RESTOTIP. Restaurant Les Deux: genieten van hert, ossenstaart, wilde eend en gemarineerde peer met witte chocolade
  PREMIUM

  RESTOTIP. Restaurant Les Deux: genieten van hert, ossen­staart, wilde eend en gemarineer­de peer met witte chocolade

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Restaurant Les Deux in Herenthout. Voormalig huiskamerrestaurant Van Rompaey Homecooking van chef-kok Jan Van Rompaey en partner Anke Luyten kreeg een nieuwe look en heropende de voorbije week de deuren.
 1. Ex-rechercheur opent broodjeszaak Den Bareel: “Mensen ontmoeten me nu me met de lach, bij de politie was dat soms anders”
  Bouwel/Herenthout

  Ex-recher­cheur opent broodjes­zaak Den Bareel: “Mensen ontmoeten me nu me met de lach, bij de politie was dat soms anders”

  Een aantal weken geleden dook Herenthoutenaar Roel De Winter in een nieuw avontuur. De ex-rechercheur bij de politie ruilde zijn oranje band rond de bovenarm in voor een broodmes en koffie-apparaat. “Ik nam loopbaanonderbreking bij de politie en begon aan iets waar ik al lang van droomde: een eigen broodjes- en koffiebar”, klinkt het.
 2. Nieuwe uitbaters over legendarische muziekkroeg: “Den Titanic blijft zoals hij bekend staat: live-bands, jam-nights, dj’s en veel nachtgebraak”
  Herenthout

  Nieuwe uitbaters over legendari­sche muziek­kroeg: “Den Titanic blijft zoals hij bekend staat: li­ve-bands, jam-nights, dj’s en veel nachtge­braak”

  Muziekcafé Titanic in Herenthout is sinds vorig weekend in handen van nieuwe uitbaters Gert Janssens en Celestine Wuytack. “Zeg maar gerust Tin, zo noemen mijn vrienden me allemaal”, vertelt de nieuwbakken waardin van de legendarische muziekkroeg in de Molenstraat. “En Gert? Tja, die zullen ze sowieso wel kennen in zijn thuisdorp.”
 3. Heistse Fieke Heremans gaat café van vernieuwde Hnita Jazz Club uitbaten: “Gaan hard inzetten op lokaal, bio en fairtrade”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heistse Fieke Heremans gaat café van vernieuwde Hnita Jazz Club uitbaten: “Gaan hard inzetten op lokaal, bio en fairtrade”

  De 27-jarige Fieke Heremans gaat het horecagedeelte van de vernieuwde Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg voor haar rekening nemen. Een pre-opening met de aandeelhouders in het nieuwe café van de club wordt haar vuurdoop. Na de grote heropening van Hnita, die dit weekend gepland staat, kan je van woensdag tot en met zondag bij Fieke terecht voor een frisse pint of kopje koffie. Als deeltijds vrijwilligers-coördinator is ze ook nauw bij de werking van de club betrokken.
 1. TERRASTIP: Jardin Albert, dé zomerbar naast het Albertkanaal die je doet dromen van zuiderse sferen
  PREMIUM
  Herentals

  TERRASTIP: Jardin Albert, dé zomerbar naast het Albertka­naal die je doet dromen van zuiderse sferen

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welk terras deze zomer het ontdekken waard is. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week Jardin Albert, een zomerbar waar je kan genieten van de uitgebreide drankkaart en lekker eten aan de oever van het Albertkanaal. Na een fietstochtje ploffen we neer in één van de vele gezellige hoekjes van deze Herentalse parel.
 2. RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiskamerkaffee Polemiek zeker de moeite
  PREMIUM
  Herenthout

  RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiska­merkaf­fee Polemiek zeker de moeite

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Huiskamerkaffee Polemiek in Herenthout. Zaakvoerders Paul Vervoort en Mieke Lieven ontvangen je er in hun vroegere woonkamer, die omgebouwd werd tot horecazaak waar je in de weekends kan proeven van ‘Broewet of een krokske’ en bij ‘Miejer hoenger’ van onder meer een Chili Con Carne.
 3. Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 5 frietbarakken in de Kempen eet je frieten met een nostalgisch sausje
  PREMIUM
  Kempen

  Zeldzaam maar niet uitgestor­ven: bij deze 5 frietbarak­ken in de Kempen eet je frieten met een nostal­gisch sausje

  Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van frietjes met verse vol-au-vent in Sint-Jozef Rijkevorsel tot ambachtelijk bereid stoofvlees in Voortkapel: bij deze 5 barakken in de Kempen moet je zeker eens een frietje gaan steken.
 1. RESTOTIP. Bistro Le Paige: culinair genieten in gezellig Koetshuis
  PREMIUM
  Herentals

  RESTOTIP. Bistro Le Paige: culinair genieten in gezellig Koetshuis

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bistro Le Paige, één van de twee eetgelegenheden van Jelle Ver Berne in het Koetshuis op het domein van Kasteel Le Paige in Herentals. Sinds vorige zomer kan je hier komen genieten van verfijnde bistrogerechten. Ook vegetariërs vinden er zeker hun gading.
 2. RESTOTIP. Culinair genot bij huiskamerrestaurant ‘Van Rompaey HomeCooking’
  PREMIUM
  Herenthout

  RESTOTIP. Culinair genot bij huiskamer­res­tau­rant ‘Van Rompaey HomeCoo­king’

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Van Rompaey HomeCooking in Herenthout, het restaurant van chefkok Jan van Rompaey waar zijn partner Anke Luyten de klanten bedient. Een zorgvuldig samengesteld menu met aangepaste wijnen staat er op jou te wachten. Lees hier meer restotips uit de Kempen.