-
PREMIUMRegio Mechelen
Van ‘t Witte Goud tot De Bosmolen: bij deze 7 restaurants in de regio Mechelen geniet je van een culinaire valentijnsdag
Op dinsdag 14 februari vieren we de liefde op Valentijnsdag. Dat is de gelegenheid om samen met je lief, partner of crush uit te gaan eten, want ‘de liefde van de Vlaming gaat door de maag’. Onze redactie selecteerde voor jou en je geliefde zeven restaurants in Mechelen en omstreken, waar je op Valentijnsdag een aangepast menu krijgt voorgeschoteld. Van ‘t Witte Goud in Leest tot De Bosmolen in Onze-Lieve-Vrouw-Waver: bij deze adresjes geniet je van een culinaire Valentijnsdag. -
Herentals
Herentalse brandweer viert 200-jarig bestaan met spaghetti op 19 februari
De Herentalse brandweer viert dit jaar zijn 200 jarig bestaan. Dit gaat gepaard met tal van activiteiten. Eén van de evenementen die op poten gezet wordt door de spuitgasten is een spaghettidag in Zaal ‘t Hof. Op zondag 19 februari zetten de Herentalse pompiers dus in de plaats van hun welbekende helm eenmalig hun koksmutsen op. -
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Emiel: visrestaurant op de Vismarkt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: het nieuwe visrestaurant Emiel op de - jawel - Vismarkt in Mechelen. -
PREMIUMKempen
Van geflambeerde pannenkoeken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou zes pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de Kempen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van geflambeerde pannenkoeken met appeltjes bij het Torenhof in Tongerlo tot pannenkoeken met Nutella bij brasserie De Pit in Kasterlee.
-
Meer
Scheldebrouwerij lanceert nieuwe versie van 'n Toeback: de Enigma Hop Special
De Scheldebrouwerij in Meer lanceert een nieuwe editie van ’n Toeback, een zwaar blond bier van 9 procent. Sinds de herlancering in 2019 wordt er regelmatig een nieuwe versie gebrouwen waarbij telkens een andere hop wordt gebruikt. Voor nummer vier is gekozen voor de Nieuw-Zeelandse hop enigma. -
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans. -
PREMIUMRegio Mechelen
Van Mickey Mouse-pannenkoeken tot varianten met karamel: ontdek 5 zaken in de regio Mechelen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Mechelen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van pannenkoeken met appeltjes, vers ijs en karamel bij Olle Bolle in Blaasveld tot Mickey Mouse-pannenkoeken bij Latthée in Lier. -
Herentals
Gratis pannenkoeken in Herentals en Noorderwijk met Maria Lichtmis
Herentaldum en Heemkring Nortevic zorgen op donderdag 2 februari op verschillende plekken in Herentals met pannenkoeken voor een voorspoedig jaar.
-
PREMIUMGrobbendonk
Chef-kok Dennis wil met Bistro Louis horecaleven in Grobbendonk nieuw leven inblazen: “De opening van de winterbar was alvast een schot in de roos”
Sinds een aantal weken is in Grobbendonk Bistro Louis geopend. Een sfeervol, kleinschalig restaurant waar kwaliteit de voorrang krijgt. Sinds deze week kunnen klanten ook terecht bij de winterbar die een plekje kreeg op het terras. Het is chef-kok Dennis Vanswijgenhoven, die in het verleden 11 jaar Brasserie Marie had, die in de nieuwe horecazaak de plak zwaait. -
PREMIUMNijlen
RESTOTIP. Bistro Glym: gezellig tafelen in gerenoveerde hoeve
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bistro Glym, de gerenoveerde hoeve op de Bevelsesteenweg in Nijlen die sinds november plaats biedt aan een gezellige brasserie. -
PREMIUMKempen
UITGETEST. De smakelijkste streekkoekjes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”
Als telg van een rasechte bakkersfamilie verrast onze reporter Liese Demeulenaere haar vrienden en familie graag met een zelfgemaakte zoete zonde. En voor onze lezers gaat ze in twee afleveringen op zoek naar de lekkerste streekkoekjes van de Kempen. Vandaag, in willekeurige volgorde, de eerste tien: van Olense speculaas tot Geelse moppen. “De rijken doopten deze koekjes vroeger wel eens in jenever.” -
PREMIUMGrobbendonk
RESTOTIP. ‘t Paardenhof in Bouwel: hun spareribs à volonté zijn een begrip in de regio
Zin in een lekker etentje? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Restaurant ‘t Paardenhof in Bouwel bij Grobbendonk. Na een zware werkweek of fikse wandeling de beentjes onder tafel schuiven en genieten van al dat lekkers. Een aanrader.
-
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken. -
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken. -
PREMIUMBeerse
RESTOTIP. De Sjokola in Beerse: eenvoudig, lekker en en vlotte bediening
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: brasserie De Sjokola in Beerse. Een snelle hap, rustig genieten en wat keuvelen : het kan er allemaal in een aangenaam decor. Een aanrader. Lees hier nog meer lekkere tips in ons dossier. -
PREMIUMKempen
Van Foodbar Zoma tot Filter: bij deze 6 koffiebars in de Kempen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zes leuke bars in de Kempen waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Foodbar Zoma in Herentals tot Filter in Mol.
-
PREMIUMRegio Mechelen
Van Hi Tea tot La Tazza: bij deze 5 koffiebars in de regio Mechelen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar vijf leuke bars in Mechelen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Hi Tea in Mechelen tot La Tazza in Heist-op-den-Berg. -
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef. -
PREMIUMHeist-op-den-Berg/Putte
De favoriete plekjes in het Mechelse van ex-profvoetballer Jef Delen: “Afspreken met vrienden in Hnita Jazz Club en tot rust komen op Beerzelberg”
Deze week neemt ex-profvoetballer Jef Delen (46) ons mee naar zijn favoriete plekjes in de regio Mechelen-Lier. Dat de gewezen speler van onder andere KVC Westerlo en KV Mechelen verknocht is aan zijn dorp Beerzel (Putte) blijkt uit het verloop van voetbalcarrière. “Ik wou niet al te ver van mijn vrienden en familie gaan spelen”, vertelt hij. En toch liggen heel wat van zijn favoriete plekjes in buurgemeente Heist-op-den-Berg. “Maar weinig kan tippen aan Beerzelberg.” -
PREMIUMMerksplas
RESTOTIP. Colonie 7 in Merksplas: Dineren in een authentieke varkensstal
Zin iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Colonie 7 in Merksplas, waar je smult van verfijnde brasserieklassiekers in een prachtig historisch kader.
-
Kempen
Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20. -
PREMIUMRegio Mechelen / Kempen
Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten. -
PREMIUM
RESTOTIP. Restaurant Les Deux: genieten van hert, ossenstaart, wilde eend en gemarineerde peer met witte chocolade
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Restaurant Les Deux in Herenthout. Voormalig huiskamerrestaurant Van Rompaey Homecooking van chef-kok Jan Van Rompaey en partner Anke Luyten kreeg een nieuwe look en heropende de voorbije week de deuren.
-
Bouwel/Herenthout
Ex-rechercheur opent broodjeszaak Den Bareel: “Mensen ontmoeten me nu me met de lach, bij de politie was dat soms anders”
Een aantal weken geleden dook Herenthoutenaar Roel De Winter in een nieuw avontuur. De ex-rechercheur bij de politie ruilde zijn oranje band rond de bovenarm in voor een broodmes en koffie-apparaat. “Ik nam loopbaanonderbreking bij de politie en begon aan iets waar ik al lang van droomde: een eigen broodjes- en koffiebar”, klinkt het. -
Herenthout
Nieuwe uitbaters over legendarische muziekkroeg: “Den Titanic blijft zoals hij bekend staat: live-bands, jam-nights, dj’s en veel nachtgebraak”
Muziekcafé Titanic in Herenthout is sinds vorig weekend in handen van nieuwe uitbaters Gert Janssens en Celestine Wuytack. “Zeg maar gerust Tin, zo noemen mijn vrienden me allemaal”, vertelt de nieuwbakken waardin van de legendarische muziekkroeg in de Molenstraat. “En Gert? Tja, die zullen ze sowieso wel kennen in zijn thuisdorp.” -
PREMIUMHeist-op-den-Berg
Heistse Fieke Heremans gaat café van vernieuwde Hnita Jazz Club uitbaten: “Gaan hard inzetten op lokaal, bio en fairtrade”
De 27-jarige Fieke Heremans gaat het horecagedeelte van de vernieuwde Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg voor haar rekening nemen. Een pre-opening met de aandeelhouders in het nieuwe café van de club wordt haar vuurdoop. Na de grote heropening van Hnita, die dit weekend gepland staat, kan je van woensdag tot en met zondag bij Fieke terecht voor een frisse pint of kopje koffie. Als deeltijds vrijwilligers-coördinator is ze ook nauw bij de werking van de club betrokken. -
PREMIUMKempen
Van Bar Brunch tot Zoma: ontdek hier 7 plekjes in de Kempen waar je heerlijk kan gaan brunchen
In grote steden vind je ze zowat op elke straathoek: brunchbarretjes. In landelijke gemeenten moet je ze vaak wat verder zoeken. Ben je nog op zoek naar een hippe locatie waar je terechtkan voor een stevige brunch? Wij lijsten voor jou zeven bars op in de Kempen. Van Bar Brunch in Arendonk tot Zoma in Herentals.
-
PREMIUMHerentals
TERRASTIP: Jardin Albert, dé zomerbar naast het Albertkanaal die je doet dromen van zuiderse sferen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welk terras deze zomer het ontdekken waard is. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week Jardin Albert, een zomerbar waar je kan genieten van de uitgebreide drankkaart en lekker eten aan de oever van het Albertkanaal. Na een fietstochtje ploffen we neer in één van de vele gezellige hoekjes van deze Herentalse parel. -
PREMIUMKempen
Van Barijs tot Bartbaar: ontdek hier 6 salons met topijs in de Kempen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de Kempen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Barijs in Kasterlee tot Bartbaar in Geel. Hier smul je van de lekkerste ijsjes. -
PREMIUMHerenthout
RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiskamerkaffee Polemiek zeker de moeite
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Huiskamerkaffee Polemiek in Herenthout. Zaakvoerders Paul Vervoort en Mieke Lieven ontvangen je er in hun vroegere woonkamer, die omgebouwd werd tot horecazaak waar je in de weekends kan proeven van ‘Broewet of een krokske’ en bij ‘Miejer hoenger’ van onder meer een Chili Con Carne. -
PREMIUMKempen
Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 5 frietbarakken in de Kempen eet je frieten met een nostalgisch sausje
Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van frietjes met verse vol-au-vent in Sint-Jozef Rijkevorsel tot ambachtelijk bereid stoofvlees in Voortkapel: bij deze 5 barakken in de Kempen moet je zeker eens een frietje gaan steken.
-
PREMIUMGrobbendonk
RESTOTIP. Tandoori Indian Restaurant: Indische gerechten in het hartje van de Kempen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Tandoori Indian Restaurant, een nieuw, Indisch restaurant aan de Bergstraat in Grobbendonk. Lees al onze restotips hier. -
PREMIUMHerentals
RESTOTIP. Bistro Le Paige: culinair genieten in gezellig Koetshuis
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bistro Le Paige, één van de twee eetgelegenheden van Jelle Ver Berne in het Koetshuis op het domein van Kasteel Le Paige in Herentals. Sinds vorige zomer kan je hier komen genieten van verfijnde bistrogerechten. Ook vegetariërs vinden er zeker hun gading. -
PREMIUMHerenthout
RESTOTIP. Culinair genot bij huiskamerrestaurant ‘Van Rompaey HomeCooking’
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Van Rompaey HomeCooking in Herenthout, het restaurant van chefkok Jan van Rompaey waar zijn partner Anke Luyten de klanten bedient. Een zorgvuldig samengesteld menu met aangepaste wijnen staat er op jou te wachten. Lees hier meer restotips uit de Kempen. -
PREMIUMHerenthout
RESTOTIP. Oosters genieten bij Doragon Sushi
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Doragon Sushi in Herenthout, een echte familiezaak die je verwent met een brede waaier aan oosterse specialiteiten.
-
PREMIUMHerentals
RESTOTIP. Dinner & dance bij Bar Bier Streetfoodclub
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bar Bier Streetfoodclub in Herentals, waar gebroeders Nick (28) en Brent (24) Van Rooy je verwennen met Aziatisch getinte sharingplates in een sfeervol interieur. -
PREMIUMHerentals
RESTOTIP. Bij Tafereel dineer je aan een tafel van 17 meter lang
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Tafereel, de gloednieuwe zaak van smaakmakers Jelle en Tony Ver Berne. Ze pakken uit met een tafel van zeventien meter lang, die rechtstreeks vanuit de keuken tot voor de neus van de gasten wordt geschoven.