-
Meer
Scheldebrouwerij lanceert nieuwe versie van 'n Toeback: de Enigma Hop Special
De Scheldebrouwerij in Meer lanceert een nieuwe editie van ’n Toeback, een zwaar blond bier van 9 procent. Sinds de herlancering in 2019 wordt er regelmatig een nieuwe versie gebrouwen waarbij telkens een andere hop wordt gebruikt. Voor nummer vier is gekozen voor de Nieuw-Zeelandse hop enigma. -
PREMIUMKempen
Van geflambeerde pannenkoeken tot varianten met Nutella: ontdek 6 zaken in de Kempen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou zes pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de Kempen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van geflambeerde pannenkoeken met appeltjes bij het Torenhof in Tongerlo tot pannenkoeken met Nutella bij brasserie De Pit in Kasterlee. -
Laakdal
Kempen Aan Tafel zet regio culinair op de kaart: “Vijfgangen diner klaargemaakt door Kempense topchefs”
De Kempen culinair op de kaart zetten op 22 april, dat is de missie van chefs Bart Gils van Signatuur Antwerpen, Ivan Menten en Filip Ceursters van Terroir Gierle en Nicolas Nuyens van Signature Catering Beerse. Ze vormen samen met Wout Janssen van Flying Service - Kitchen Staff het vaste team van het event Kempen Aan Tafel. -
PREMIUMOlen
RESTOTIP. Trenta-Sette in Olen: smullen van Italiaanse klassiekers en specialiteiten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: restaurant Trenta-Sette in Olen, waar je geniet van een heerlijk avondje Italiaans.
-
Herentals
Gratis pannenkoeken in Herentals en Noorderwijk met Maria Lichtmis
Herentaldum en Heemkring Nortevic zorgen op donderdag 2 februari op verschillende plekken in Herentals met pannenkoeken voor een voorspoedig jaar. -
PREMIUMKempen
UITGETEST. De smakelijkste streekkoekjes van de Kempen: “Ook prins de Merode zou fan zijn van deze lekkernij”
Als telg van een rasechte bakkersfamilie verrast onze reporter Liese Demeulenaere haar vrienden en familie graag met een zelfgemaakte zoete zonde. En voor onze lezers gaat ze in twee afleveringen op zoek naar de lekkerste streekkoekjes van de Kempen. Vandaag, in willekeurige volgorde, de eerste tien: van Olense speculaas tot Geelse moppen. “De rijken doopten deze koekjes vroeger wel eens in jenever.” -
PREMIUMMechelen/Kempen
Van De Broodkruimel tot De Zotte Morgen: bij deze 7 bakkers vind je worstenbrood en appelbollen op Verloren Maandag in Mechelen en de Kempen
Op 9 januari vieren Antwerpen en omstreken Verloren Maandag. Dan liggen de toonbanken van de bakkers in de regio Mechelen en de Kempen vol worstenbrood en appelbollen. De ene heropent er speciaal zijn zaak voor, de andere komt dan weer met verrassende combinaties. Onze redactie zocht zeven bakkers uit die er een waar feest van maken. -
PREMIUMBonheiden
RESTOTIP. Dolce Delhi: het beste van Italië en India in Bonheiden
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Dolce Delhi, een naam die de lading dekt. Het Italiaanse Dolce verwijst naar de heerlijke pizza’s die op het menu staan terwijl Delhi, de Indiase hoofdstad, refereert naar de roots van het restaurant, de Indische keuken.
-
PREMIUMBeerse
RESTOTIP. De Sjokola in Beerse: eenvoudig, lekker en en vlotte bediening
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: brasserie De Sjokola in Beerse. Een snelle hap, rustig genieten en wat keuvelen : het kan er allemaal in een aangenaam decor. Een aanrader. Lees hier nog meer lekkere tips in ons dossier. -
PREMIUMKempen
Van Foodbar Zoma tot Filter: bij deze 6 koffiebars in de Kempen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zes leuke bars in de Kempen waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Foodbar Zoma in Herentals tot Filter in Mol. -
PREMIUMMechelen
RESTOTIP. Restaurant Maroon: voor wie van puurheid, smaak en traditie houdt
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Maroon, de Mechelse brasserie die restaurant werd. -
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Volt in Geel: Een brede waaier aan tapas van over de hele wereld
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Volt in Geel, waar je zowel à la carte eet als geniet van een sharingmenu van de chef.
-
PREMIUMMerksplas
RESTOTIP. Colonie 7 in Merksplas: Dineren in een authentieke varkensstal
Zin iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak echt het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Colonie 7 in Merksplas, waar je smult van verfijnde brasserieklassiekers in een prachtig historisch kader. -
Kempen
Veertig Kempense restaurants behalen score in nieuwe restaurantgids Gault & Millau: enige nieuwkomer is U-Ziel in Geel, De Pastorie behaalt opnieuw hoogste score in de Kempen
Gault & Millau heeft één Kempense nieuwkomer opgenomen in haar restaurantgids. Het gaat om U-Ziel in Geel. Daarnaast kregen een aantal zaken ook een hogere quotering als vorig jaar en zijn er ook nog een hele reeks blijvers. De culinaire mekka’s in de Kempen zijn Geel, Turnhout en Kasterlee. In totaal prijken er 40 Kempense restaurants in de gids. De Pastorie in Lichtaart krijgt opnieuw de hoogste score met 16 op 20. -
PREMIUMRegio Mechelen / Kempen
Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout. -
PREMIUMHoogstraten
De lekkerste herfstwandeling in Hoogstraten: “Weg van de bewoonde wereld overvalt je een gevoel van rust”
Kleurrijke bomen, een mild zonnetje en de geur van gevallen bladeren... De herfst is hét seizoen bij uitstek voor een gezellige wandeling. Wij zoeken bij Het Laatste Nieuws voor u de mooiste herfstwandelingen uit, mét lekkere tussenstops. Deze week: een wandeling van 7,5 kilometer in en rond Hoogstraten, de Smaak van Hoogstraten.
-
PREMIUMGeel
RESTOTIP. Tapas en aperitieven in overvloed bij vernieuwde Gio’s & Tavoli
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak, van brasserie tot fine dining. Deze week: Gio’s & Tavoli, dat zich recent van restaurant tot apero- en tapasbar omvormde op de Markt in Geel. -
PREMIUM
RESTOTIP. Restaurant Les Deux: genieten van hert, ossenstaart, wilde eend en gemarineerde peer met witte chocolade
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Restaurant Les Deux in Herenthout. Voormalig huiskamerrestaurant Van Rompaey Homecooking van chef-kok Jan Van Rompaey en partner Anke Luyten kreeg een nieuwe look en heropende de voorbije week de deuren. -
Bouwel/Herenthout
Ex-rechercheur opent broodjeszaak Den Bareel: “Mensen ontmoeten me nu me met de lach, bij de politie was dat soms anders”
Een aantal weken geleden dook Herenthoutenaar Roel De Winter in een nieuw avontuur. De ex-rechercheur bij de politie ruilde zijn oranje band rond de bovenarm in voor een broodmes en koffie-apparaat. “Ik nam loopbaanonderbreking bij de politie en begon aan iets waar ik al lang van droomde: een eigen broodjes- en koffiebar”, klinkt het. -
Herenthout
Nieuwe uitbaters over legendarische muziekkroeg: “Den Titanic blijft zoals hij bekend staat: live-bands, jam-nights, dj’s en veel nachtgebraak”
Muziekcafé Titanic in Herenthout is sinds vorig weekend in handen van nieuwe uitbaters Gert Janssens en Celestine Wuytack. “Zeg maar gerust Tin, zo noemen mijn vrienden me allemaal”, vertelt de nieuwbakken waardin van de legendarische muziekkroeg in de Molenstraat. “En Gert? Tja, die zullen ze sowieso wel kennen in zijn thuisdorp.”
-
PREMIUMHerentals
Eerste Zeeuwse mosselen aangekomen bij De Vis Factorij: “Prijs vorig jaar blijft voorlopig behouden”
‘Hier zijn we met de mosselen!’, de alom bekende kreet van Maria Backeljau uit een populaire tv-serie uit het verleden. Vrijdagochtend was het niet het opvallende personage dat met deze uitspraak kwam, maar waren het de uitbaters van De Vis Factorij in Herentals. In alle vroegte kwam de allereerste lading Zeeuwse Mosselen uit Yerseke toe bij de vroegere ‘Vishandel Arijs’. En daar zit de Kempense mosselfan ieder jaar weer op te wachten. Smullen maar! -
PREMIUMHerentals
RESTOTIP. Genieten van ontbijt, lunch en koffie in Foodbar Zoma
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Foodbar Zoma in Herentals. Beste vriendinnen Maxime Vaerewijck (31) en Egzona Sejdijaj (31) richtten de zaak nog geen maand geleden op in navolging van hun Bistro Zoma in Nijlen. “Onze foodbar trekt het concept van de bistro door naar overdag.” Lees al onze restotips hier. -
PREMIUMLille
RESTOTIP. Richard & z'n Bruur verrast met lekkers op de ofyr
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Richard & z’n Bruur in Lille, waar de jonge kok Sieben Dierckx (25) je sinds vorig jaar verwent met heerlijke creaties op de ofyr. -
PREMIUMLille
RESTOTIP. Barola pakt uit met uniek ontbijt, lunch én apero
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke nieuwe horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Barola in Gierle. Met ontbijt, lunch én apero op het menu kan je hier de hele dag vertoeven, genieten van de gezellige sfeer en de vriendelijke bediening. Meer restotips lees je hier.
-
PREMIUMKasterlee
RESTOTIP. De Courant: “Bistro in pittoreske hoeve uit 17de eeuw”
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: De Courant in Kasterlee. Een bar & bistro die werd ondergebracht in een pittoreske hoeve uit de 17de eeuw. -
PREMIUMKempen
Van Barijs tot Bartbaar: ontdek hier 6 salons met topijs in de Kempen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de Kempen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Barijs in Kasterlee tot Bartbaar in Geel. Hier smul je van de lekkerste ijsjes. -
PREMIUMHerenthout
RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiskamerkaffee Polemiek zeker de moeite
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Huiskamerkaffee Polemiek in Herenthout. Zaakvoerders Paul Vervoort en Mieke Lieven ontvangen je er in hun vroegere woonkamer, die omgebouwd werd tot horecazaak waar je in de weekends kan proeven van ‘Broewet of een krokske’ en bij ‘Miejer hoenger’ van onder meer een Chili Con Carne. -
PREMIUMKempen
Van Bar Brunch tot Zoma: ontdek hier 7 plekjes in de Kempen waar je heerlijk kan gaan brunchen
In grote steden vind je ze zowat op elke straathoek: brunchbarretjes. In landelijke gemeenten moet je ze vaak wat verder zoeken. Ben je nog op zoek naar een hippe locatie waar je terechtkan voor een stevige brunch? Wij lijsten voor jou zeven bars op in de Kempen. Van Bar Brunch in Arendonk tot Zoma in Herentals.
-
PREMIUMHerentals
TERRASTIP: Jardin Albert, dé zomerbar naast het Albertkanaal die je doet dromen van zuiderse sferen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welk terras deze zomer het ontdekken waard is. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week Jardin Albert, een zomerbar waar je kan genieten van de uitgebreide drankkaart en lekker eten aan de oever van het Albertkanaal. Na een fietstochtje ploffen we neer in één van de vele gezellige hoekjes van deze Herentalse parel. -
PREMIUMKasterlee
RESTOTIP. Bar Tavino in Kasterlee: “Glaasje wijn erbij, en dan maar gerechtjes delen”
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bar Tavino in Kasterlee. In de gezellige wijnbar van Tom Appels (32) en Allégra De Francesco (26) kan je urenlang genieten van verfijnde wijnen, heerlijke sharing plates en een waar vakantiegevoel. -
PREMIUMHerentals
RESTOTIP. Dinner & dance bij Bar Bier Streetfoodclub
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bar Bier Streetfoodclub in Herentals, waar gebroeders Nick (28) en Brent (24) Van Rooy je verwennen met Aziatisch getinte sharingplates in een sfeervol interieur. -
PREMIUMKempen
Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 5 frietbarakken in de Kempen eet je frieten met een nostalgisch sausje
Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van frietjes met verse vol-au-vent in Sint-Jozef Rijkevorsel tot ambachtelijk bereid stoofvlees in Voortkapel: bij deze 5 barakken in de Kempen moet je zeker eens een frietje gaan steken.
-
PREMIUMGrobbendonk
RESTOTIP. Tandoori Indian Restaurant: Indische gerechten in het hartje van de Kempen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Tandoori Indian Restaurant, een nieuw, Indisch restaurant aan de Bergstraat in Grobbendonk. Lees al onze restotips hier. -
PREMIUMHerentals
RESTOTIP. Bistro Le Paige: culinair genieten in gezellig Koetshuis
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bistro Le Paige, één van de twee eetgelegenheden van Jelle Ver Berne in het Koetshuis op het domein van Kasteel Le Paige in Herentals. Sinds vorige zomer kan je hier komen genieten van verfijnde bistrogerechten. Ook vegetariërs vinden er zeker hun gading. -
PREMIUMKempen/Mechelen
Dit zijn de 32 'Erkende Frituristen' uit de regio Mechelen en de Kempen
Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, bekroonden zowat 292 Vlaamse frituuruitbaters met de titel van “Erkend Friturist”. Dat wil zeggen dat zij op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel dragen. Er zijn 32 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Mechelen en de Kempen. Je ontdekt ze hier. -
PREMIUMHerenthout
RESTOTIP. Oosters genieten bij Doragon Sushi
Zin in iets nieuws, maar weet je niet waar zoeken? In deze reeks lees je elke week over een nieuwe horecazaak die écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Doragon Sushi in Herenthout, een echte familiezaak die je verwent met een brede waaier aan oosterse specialiteiten.