-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. InVINcible: een hip wijnrestaurant met originele vlees- en visgerechten
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: InVINcible, waar je aan de bar geniet van culinaire gerechten met een lekker glas wijn. -
PREMIUMAntwerpen
De acht favoriete plekjes van Eurosongwinnaar Gustaph (42) in Antwerpen: “Van deze balletjes in tomatensaus kan ik blíjven eten”
In mei maakt Antwerpen even plaats voor Liverpool: dan vertegenwoordigt Gustaph, het alter ego van Stef Caers (42) uit Antwerpen, ons land op het Eurovisiesongfestival. De flamboyante en sympathieke ex-achtergrondzanger groeide op in Rotselaar, maar vond tien jaar geleden een vaste stek in de Koekenstad. Hier verklapt hij zijn acht favoriete plekken in zijn thuisstad. -
Rumst
Team ‘Help is on the way’ maakt zich op voor negende deelname aan 1.000 kilometer voor Kom op tegen Kanker
Al voor de negende keer wil Pol Vermeersch en zijn team ‘Help is on the way’ deelnemen aan de 1.000 kilometer van Kom op tegen Kanker. Met drie teams hopen ze straks aan de start te staan, samen goed voor 16.500 euro. Om dat startgeld in te zamelen, organiseren de Rumstenaren op zaterdag 18 februari een spaghettifestijn. “Elke euro is belangrijk.” -
Antwerpen
Stad Antwerpen wil zomer- en winterbar in voormalig brugwachtershuisje aan Asiadok
De stad Antwerpen wil het brugwachtershuisje aan het Asiadok op het Eilandje omvormen tot een seizoensbar.
-
Boom
Vlotter organiseert ontbijtactie voor Kom op tegen Kanker
Sociale onderneming Vlotter organiseert op zondag 19 maart een ontbijtactie. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker. -
Boom
Burgerzone opent filiaal in Blauwstraat: “Ruime keuze en alles vers”
Liefhebbers van de betere hamburger hebben er een interessant adresje bij. In de Blauwstraat heeft deze week een nieuwe vestiging van Burgerzone de deuren geopend. -
PREMIUMAntwerpen
Van vegan fine dining tot een terugkeer naar de brasserie van weleer met Vlaamse oerklassiekers: deze acht Antwerpse restaurants zagen in 2022 het levenslicht
Natuurwijn, gerechten geïnspireerd op wereldberoemde schilderijen, een traditionele steak-friet ... Antwerpen lééft op culinair vlak en dat bewijst ook het aantal restaurants dat het afgelopen jaar de deuren opende. De meest bijzondere exemplaren vind je hieronder. -
PREMIUMAntwerpen
Stad bouwt nog dit voorjaar nieuw ponton in Bonapartedok op Antwerps Eilandje
Er komt nog dit voorjaar een nieuw ponton in het Bonapartedok op het Antwerpse Eilandje. Dat maakt het stadsbestuur bekend. Het is een belangrijke stap in de transformatie van het bekende dok naar een plek voor (water)recreatie. “We willen de Antwerpenaar dichter bij ‘zijn’ Schelde en dokken brengen.”
-
PREMIUMNiel
Tina (43) en zoon Ian (20) openen nieuwe ontbijt- en lunchzaak: “Al meteen drukke start”
Niel heeft er een nieuwe ontbijt- en lunchzaak bij. Tina Van den Bergh (43) en zoon Ian Van Aken (20) zijn in de Emile Vanderveldelaan van start gegaan met Tina’s Breakfast & Lunch. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Lunet: bistro aan het Stadspark
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Lunet, een bistro aan het Stadspark in het Mercure Antwerp City Centre-hotel. -
Antwerpen
Bubble tea-keten Gong Cha opent eerste zaak in Antwerpen
Met meer dan 1.900 winkels in 20 landen is Gong Cha de wereldleider in bubble tea. Na twee nieuwe zaken in Brussel en Bergen, komt de Taiwanese keten ook naar Vlaanderen. De eerste Vlaamse winkel opent op zaterdag 21 januari aan de Schoenmarkt in Antwerpen. -
PREMIUMAntwerpen
Van Aziatische toets tot legendarische steak tartaar: in deze zes Antwerpse restaurants zie je culinaire sterren
Zilte (***), The Jane (**) en Hertog Jan (**). Met drie en twee Michelinsterren vormen ze de absolute culinaire top van Antwerpen, en bij uitbreiding heel België. Maar Antwerpen heeft nog heel wat uitmuntende adresjes te bieden. We serveren je zes restaurants met één Michelinster, en hoeveel euro je er na de exquise maaltijd neertelt.
-
Schelle
Judith (31) zoekt overnemer voor bekende ijssalon Scoop: “Tijd voor een nieuw avontuur”
Het bekende ijssalon Scoop is klaar voor een nieuw hoofdstuk. Oprichtster en zaakvoerder Judith Van Bulck (31) heeft nood aan een nieuwe uitdaging en heeft beslist de zaak over te laten. “Maar we blijven sowieso open tot een overnemer is gevonden.” -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Glass: een wijnbar waar je zeker ook iets te eten wilt bestellen
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Glass, de nieuwe wijnbistro van sommelier Jurgen Lijcops met chef Wouter Van Tichelen achter het fornuis. -
Antwerpen
Team van populair restaurant Lewis opent nieuwe Bar Raket
Fans van het populaire restaurant Lewis vlak bij het KMSKA op het Antwerpse Zuid mogen zich in de pollekes wrijven: op 12 januari opent chef Thomas Snijders Bar Raket, een nieuw ‘non-stop food’-concept. -
Antwerpen
Amsterdamse 'Veganees' brengt Aziatische streetfood naar Plein Publiek
Gefrituurde bloemkool, thai green curry of bao buns? Nog tot 6 mei dit jaar neemt Veganees elke vrijdag en zaterdag de keuken van Plein Publiek Food Club over. Twee jonge Amsterdammers brengen voor de allereerste keer hun originele, Aziatische en 100% veganistische streetfood naar België. Dat doen ze in het ‘diner&dance’-concept van Plein Publiek, waarbij na het eten de tafels opzij gaan en een dj het feestje verderzet tot in de vroege uurtjes.
-
Aartselaar/Kontich
Breakfast all day! Nadja (48) en Lani (22) openen met Bar Vela nieuwe ontbijt- en koffiezaak
Aartselaar heeft er een nieuwe ontbijt- en koffiezaak bij. Nadja Caers (48) en haar dochter Lani (22) openden deze week in de Kapellestraat Bar Vela. Je kan er onder meer terecht voor lekkere ontbijtjes, brunches en lunches. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist. -
PREMIUMAntwerpen
Lekker eten rond De Roma: deze zes adresjes maken je bezoek aan de concertzaal af
Davina Michelle, Stef Bos, Jef Neve, Wouter Deprez ... Concertzaal De Roma in Borgerhout heeft weer heel wat in petto voor de cultuurliefhebber in 2023. Die moeten niet op hun honger blijven zitten: rond De Roma vind je ontelbare adresjes voor een lekkere lunch of diner na een dagje cultuur. Wij kozen er zes uit waar je graag een tafeltje zal boeken. -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Repasse: klassieke gerechten en tweede porties
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Repasse, het nieuwe restaurant in de Boomgaardstraat waar je desondanks toch heimwee krijgt naar ‘the good old days’.
-
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Charlie’s tot Paul’s Bakery: bij deze 7 koffiebars in de regio Antwerpen neem jij een pauze tijdens het shoppen
De solden komen er weer bijna aan en dus gaan we massaal op zoek naar de beste koopjes. Omdat een koffiepauze tijdens het shoppen er ook wel bij hoort ging onze redactie op zoek naar zeven leuke bars in Antwerpen en omstreken waar je terechtkan voor een heerlijk kopje: van Charlie’s in Antwerpen tot Bistro Jules in Wilrijk. -
PREMIUMANTWERPEN
RESTOTIP. Oats Day Long: “Wie zegt dat havermout enkel voor zoetebekken is?”
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken. Hier kom je te weten welke horecazaak écht het ontdekken waard is. Van koffieshop tot ijsjestent en van brasserie tot fine dining. Met deze week het recent geopende Oats Day Long op het Antwerpse Zuid, waar echt álles in het teken staat van ‘oatmeal’ of haver. -
PREMIUMAntwerpen
Onze recensent selecteert de vijf beste restotips van 2022: “Minder dan drie gangen wil je hier niet eten”
Na een jaar van Antwerpse restaurantrecensies, blikken we terug naar een culinair 2022 met de vijf adresjes die door onze recensent het beste gesmaakt werden. Pure ingrediënten, verrassende smaken en topbediening: deze restaurants zijn zeker een bezoekje waard. Een volledig overzicht van onze restaurantrecensies vind je hier. -
PREMIUMAntwerpen
Slaap in het bed van Dua Lipa en dineer op sterrenniveau: in deze 6 unieke hotels in Antwerpen kan je zalig overnachten
Wie een mooie stek zoekt om in Antwerpen te overnachten, heeft veel keuze. Wij maakten een bloemlezing van zes bijzondere hotels in de stad: van een volledig plantaardige beleving tot de adresjes waar celebs verblijven.
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Fiskeskur: visgerechten in een gezellige serre
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Fiskeskur, het visrestaurant dat in wintermodus ging met zijn gezellige serre. -
PREMIUMAntwerpen
“Op zaterdagavond mixen we 700 drankjes": cocktailbar Dogma viert negende verjaardag
Als enige barman eindigde Didier Van den Broeck (32) onlangs nét niet laatst in zijn eerste bobsleecompetitie. Plat op de buik aan 120 km/h naar beneden: met die instelling opende de Antwerpse energiekeling exact negen jaar geleden de bekende cocktailbar Dogma in de Wijngaardstraat. En Didier heeft nog plannen: volgend jaar wil hij met hetzelfde team een restaurant openen. “De gekste ideeën zijn vaak de beste.” -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Madonna: fine dining in het KMSKA
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Madonna, het nieuwe fine diningrestaurant van het KMSKA. -
PREMIUM
Van 18 smaken jenever tot Oekraïense draken: 7 kraampjes op de kerstmarkt in Antwerpen die je moet ontdekken
Het Antwerpse stadscentrum baadt tot 9 januari in een knusse kerstsfeer. Kuieren langs de vele kraampjes op de Groenplaats, de Grote Markt en het Steenplein is dan ook een must. We gingen op verkenning en selecteerden de zeven leukste kraampjes. “Een origineel kerstcadeau vind je hier al vanaf 3 euro.”
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Wild'n: plantaardige gastronomie in een 16de-eeuwse feestzaal
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Wild’n, het volledig plantaardige restaurant in hotel Sapphire House Antwerp. -
PREMIUMAntwerpen
Voor deze Koreaanse snack schuiven Antwerpenaars tot wel een uur aan: “Nooit gedacht dat ik elke dag voor sluitingsuur uitverkocht zou zijn”
-
ANTWERPEN
Vergeet schuimwijn, Seefbrouwerij klinkt met nieuw champagnebíer op het nieuwe jaar
Eens iets anders dan cava, prosecco of champagne? Als het aan de Antwerpse Brouw Compagnie ligt - zeg gerust ‘Seefbrouwerij’ -, wordt er eind deze maand met champagnebíer op het nieuwe jaar geklonken. De stadsbrouwerij stelt met trots ‘AnniverSeef’ voor. “De brug tussen bier en champagne.” -
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. De Arme Duivel: Vlaamse klassiekers in een bruine kroeg
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: De Arme Duivel, een gezellig restaurant waar je kan genieten van verfijnde Vlaamse gerechten.
-
PREMIUMAntwerpen
RESTOTIP. Tinsel: Een aanwinst voor de Sint-Paulusplaats
Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Tinsel, een fijne lunchzaak op de opkomende Sint-Paulusplaats. -
PREMIUM
Florian (30) en Anneli (31) starten met huiskamerrestaurant Cochon&Carot: “We willen niets zomaar weggooien”
Hemiksem heeft er een nieuwe culinaire parel bij. Florian Vleminckx (30) en Anneli Geenens (31) zijn deze week van start gegaan met hun huiskamerrestaurant Cochon&Carot in de Lindelei. Gasten hebben er de keuze uit een menu met varkensvlees en een menu met groenten. “We hebben met onze eigen ogen gemerkt wat er fout loopt in onze voedselketen. Dat inzicht ligt aan de basis van ons restaurant.” -
PREMIUMRegio Antwerpen
Dit zijn de 28 'Erkende Frituristen' uit de regio Antwerpen
Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, bekroonden zowat 292 Vlaamse frituuruitbaters met de titel van “Erkend Friturist”. Dat wil zeggen dat zij op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit en hygiëne hoog in het vaandel dragen. Er zijn 28 ‘Erkende Frituristen’ in de ruime regio rond Antwerpen. Je ontdekt ze hier. -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Bjornies tot Het Boerenijsje: ontdek hier 6 salons met topijs in de regio Antwerpen
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de regio Antwerpen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Bjornies in Kontich tot Het Boerenijsje in Loenhout. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.
-
PREMIUMRegio Antwerpen
Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 6 frietbarakken in de regio Antwerpen eet je frieten met een nostalgisch sausje
Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van een frituur bijna pal op de grens met Nederland in Essen tot een snackmuur in Kontich: bij deze 6 barakken in de ruime regio rond Antwerpen moet je zeker eens een frietje gaan steken. -
PREMIUMNiel/Schelle
Gianni (30) en Michelle (29) openen nieuwe pizzeria Da Luigi’s: “We brengen het authentieke Italië naar hier”
Pizzafans krijgen er een nieuw adresje bij. Gianni Peeters (30) en Michelle Mouton (29) openen op vrijdag 9 april de deuren van hun pizzeria Da Luigi’s op de Heideplaats. Geen traditioneel restaurant, wel een plek waar je heerlijke, verse pizza’s kan bestellen en afhalen én waar je Italiaanse delicatessen kan kopen. “We willen het authentieke Italië naar Niel brengen.” -
PREMIUMRegio Antwerpen
Van Yalla Yalla tot SiamSally: in deze 6 restaurants in Antwerpen proef je de smaken van een wereldreis
Probeer jij graag eens een ander soort restaurant uit? Hou je van nieuwe smaken, die uit alle uithoeken van de wereld komen? Ga je graag op culinaire ontdekkingstocht? Ontdek dan hier zes toprestaurants in Antwerpen, waar je geniet van de beste mezze, buns en currygerechten. Van Yalla Yalla Foodbar tot Siamsally. Op deze plekjes geniet je van het beste wat de wereldkeuken te bieden heeft.