1. De acht favoriete plekjes van Eurosongwinnaar Gustaph (42) in Antwerpen: “Van deze balletjes in tomatensaus kan ik blíjven eten”
    PREMIUM
    Antwerpen

    De acht favoriete plekjes van Eurosong­win­naar Gustaph (42) in Antwerpen: “Van deze balletjes in tomaten­saus kan ik blíjven eten”

    In mei maakt Antwerpen even plaats voor Liverpool: dan vertegenwoordigt Gustaph, het alter ego van Stef Caers (42) uit Antwerpen, ons land op het Eurovisiesongfestival. De flamboyante en sympathieke ex-achtergrondzanger groeide op in Rotselaar, maar vond tien jaar geleden een vaste stek in de Koekenstad. Hier verklapt hij zijn acht favoriete plekken in zijn thuisstad.
  1. Amsterdamse 'Veganees' brengt Aziatische streetfood naar Plein Publiek
    Antwerpen

    Amsterdam­se 'Veganees' brengt Aziatische streetfood naar Plein Publiek

    Gefrituurde bloemkool, thai green curry of bao buns? Nog tot 6 mei dit jaar neemt Veganees elke vrijdag en zaterdag de keuken van Plein Publiek Food Club over. Twee jonge Amsterdammers brengen voor de allereerste keer hun originele, Aziatische en 100% veganistische streetfood naar België. Dat doen ze in het ‘diner&dance’-concept van Plein Publiek, waarbij na het eten de tafels opzij gaan en een dj het feestje verderzet tot in de vroege uurtjes.
  1. Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbroden en appelbollen
    PREMIUM
    Regio Antwerpen

    Verloren Maandag: bij deze bakkers in de regio Antwerpen vind je vandaag de lekkerste worstenbro­den en appelbol­len

    ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in de hele provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar één ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou zeven bakkers uit in de ruime regio rond Antwerpen waar je terechtkan voor deze traditionele lekkernijen, of voor een variant met een twist.
  1. “Op zaterdagavond mixen we 700 drankjes": cocktailbar Dogma viert negende verjaardag
    PREMIUM
    Antwerpen

    “Op zaterdag­avond mixen we 700 drankjes": cocktail­bar Dogma viert negende verjaardag

    Als enige barman eindigde Didier Van den Broeck (32) onlangs nét niet laatst in zijn eerste bobsleecompetitie. Plat op de buik aan 120 km/h naar beneden: met die instelling opende de Antwerpse energiekeling exact negen jaar geleden de bekende cocktailbar Dogma in de Wijngaardstraat. En Didier heeft nog plannen: volgend jaar wil hij met hetzelfde team een restaurant openen. “De gekste ideeën zijn vaak de beste.”
  1. Florian (30) en Anneli (31) starten met huiskamerrestaurant Cochon&Carot: “We willen niets zomaar weggooien”
    PREMIUM

    Florian (30) en Anneli (31) starten met huiskamer­res­tau­rant Cochon&Carot: “We willen niets zomaar weggooien”

    Hemiksem heeft er een nieuwe culinaire parel bij. Florian Vleminckx (30) en Anneli Geenens (31) zijn deze week van start gegaan met hun huiskamerrestaurant Cochon&Carot in de Lindelei. Gasten hebben er de keuze uit een menu met varkensvlees en een menu met groenten. “We hebben met onze eigen ogen gemerkt wat er fout loopt in onze voedselketen. Dat inzicht ligt aan de basis van ons restaurant.”
  2. Van Bjornies tot Het Boerenijsje: ontdek hier 6 salons met topijs in de regio Antwerpen
    PREMIUM
    Regio Antwerpen

    Van Bjornies tot Het Boerenijs­je: ontdek hier 6 salons met topijs in de regio Antwerpen

    De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zes toppers op in de regio Antwerpen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Bjornies in Kontich tot Het Boerenijsje in Loenhout. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.
  1. Zeldzaam maar niet uitgestorven: bij deze 6 frietbarakken in de regio Antwerpen eet je frieten met een nostalgisch sausje
    PREMIUM
    Regio Antwerpen

    Zeldzaam maar niet uitgestor­ven: bij deze 6 frietbarak­ken in de regio Antwerpen eet je frieten met een nostal­gisch sausje

    Is de klassieke frietbarak een bedreigde soort? Jaar na jaar telt Vlaanderen steeds minder van dergelijke kioskjes, maar helemaal verdwenen zijn ze niet. Wij zochten voor jou uit waar je ze nog kan vinden en welke gerechten je er zeker moet gegeten hebben. Van een frituur bijna pal op de grens met Nederland in Essen tot een snackmuur in Kontich: bij deze 6 barakken in de ruime regio rond Antwerpen moet je zeker eens een frietje gaan steken.
  2. Gianni (30) en Michelle (29) openen nieuwe pizzeria Da Luigi’s: “We brengen het authentieke Italië naar hier”
    PREMIUM
    Niel/Schelle

    Gianni (30) en Michelle (29) openen nieuwe pizzeria Da Luigi’s: “We brengen het authentie­ke Italië naar hier”

    Pizzafans krijgen er een nieuw adresje bij. Gianni Peeters (30) en Michelle Mouton (29) openen op vrijdag 9 april de deuren van hun pizzeria Da Luigi’s op de Heideplaats. Geen traditioneel restaurant, wel een plek waar je heerlijke, verse pizza’s kan bestellen en afhalen én waar je Italiaanse delicatessen kan kopen. “We willen het authentieke Italië naar Niel brengen.”
  3. Van Yalla Yalla tot SiamSally: in deze 6 restaurants in Antwerpen proef je de smaken van een wereldreis
    PREMIUM
    Regio Antwerpen

    Van Yalla Yalla tot SiamSally: in deze 6 restau­rants in Antwerpen proef je de smaken van een wereldreis

    Probeer jij graag eens een ander soort restaurant uit? Hou je van nieuwe smaken, die uit alle uithoeken van de wereld komen? Ga je graag op culinaire ontdekkingstocht? Ontdek dan hier zes toprestaurants in Antwerpen, waar je geniet van de beste mezze, buns en currygerechten. Van Yalla Yalla Foodbar tot Siamsally. Op deze plekjes geniet je van het beste wat de wereldkeuken te bieden heeft.