1. Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecrisis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”
  PREMIUM
  Leuven

  Leuvense Kerstmarkt maakt zich op voor 34ste editie in volle energiecri­sis: “Ja, de jenever wordt duurder en de verwarming gaat een graadje lager, maar op sfeer besparen we niet”

  Een doodgewone feestperiode: we verlangen er allemaal naar nadat het coronavirus twee jaar stokken in de wielen stak. Bij Marc en Dirk Pinte van de Leuvense Kerstmarkt is dat niet anders. Ze staan te springen om een van de grootste kerstmarkten van ons land te heropenen. “Met 120 standen en een Oekraïens kerstdorp in de aanbieding kunnen de bezoekers genieten van een authentieke kerstsfeer in hartje Leuven.” Wat kost een jenever? Kan je nog snel een kerstboom op de kop tikken? En welke originele cadeautjes worden er dit jaar aangeboden? Ontdek het hier met ons.
 1. RESTOTIP. Café brasserie De Roos: even op vakantie in in Bonheiden
  PREMIUM
  Putte

  RESTOTIP. Café brasserie De Roos: even op vakantie in in Bonheiden

  Als je van Mechelen via de Putsesteenweg richting Putte rijdt moet je goed uitkijken want je rijdt zo voorbij het nr 181. Daar, wat op het eerste gezicht een gewoon rijhuis lijkt , vind je Café brasserie De Roos. In zijn huidige vorm bestaat De Roos bijna tien jaar. Je komt binnen langs het cafégedeelte met links daarvan de brasserieruimte. Die lijkt vrij klein maar er is nog een achterbouw aan en in de zomer kan je op het terras terecht.
 2. RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”
  PREMIUM
  Leuven

  RESTOTIP. ‘t Oud Gasthuys: “Even is de stad ver weg”

  Nieuwsgierigheid loont. Even voorbij een zware houten poort zijn de feloranje fietskoeriers en de bedrijvigheid van de Brusselsestraat plots ver weg, op de zonovergoten binnenkoer van ‘t Oud Gasthuys. Het in 1753 opgetrokken historische gebouw naast de kapel van de Romaanse Poort deed in een ver verleden dan wel dienst als ziekenboeg voor de Zusters Augustinessen, anno 2022 serveren de eigenaars geen ziekenhuiseten.
 3. Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restaurants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganistisch
  PREMIUM
  Regio Mechelen / Kempen

  Van Funky Jungle tot Eeden: in deze 7 restau­rants in de regio Mechelen en de Kempen eet je heerlijk veganis­tisch

  In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Veganistisch eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar het is ook goed voor het milieu en voor het welzijn van dieren. Bovendien hoeft een veganistisch maaltijd niet saai te zijn. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan wijzen wij je alvast de weg naar zeven restaurants waar je plantaardig kan eten: van Funky Jungle in Mechelen tot Eeden in Turnhout.
 1. Lore (18) tekent raamdecoratie én kledingcollectie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”
  PREMIUM
  Mechelen/Lier

  Lore (18) tekent raamdecora­tie én kledingcol­lec­tie voor Matsu: “Zo blij met deze kans!”

  Van kansen geven gesproken! Om de eerste verjaardag van haar Matsu Bubble Tea Shop te vieren, besliste uitbaatster Suzanne Palings om zowel de raamdecoratie als het ontwerp voor haar kledinglijn te geven aan … een 18-jarige klant. Het is meteen de eerste opdracht voor de Lierse Lore Van den Broeck. “Zo raar om een wildvreemde met mijn ontwerp te zien lopen!”
 2. Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Leuven en het Hageland
  PREMIUM
  Leuven/Hageland

  Van Butan tot Life Bar: bij deze 7 zaken proef je van de veganisti­sche keuken in Leuven en het Hageland

  November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Leuven en het Hageland waar vegan op de kaart prijkt. Van Indiase chocolade tot vegan frietjes: laat je verrassen door een variatie aan gerechten.
 3. Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemeester”
  PREMIUM
  Mechelen/Blaasveld

  Sam (80) en Lisette (77) ruilen ’t Park voor New Cambrinus: “Half Mechelen heeft hier gewerkt, zelfs de burgemees­ter”

  Het Vrijbroekpark in Mechelen neemt zaterdag muzikaal afscheid van Sam De Graeve (80) en Lisette Mertens (77), die liefst 47 jaar brasserie ’t Park runnen. De uitbaters zeggen echter geen vaarwel, maar beginnen in Blaasveld ondanks hun leeftijd gewoon met iets nieuws. Zelf vinden ze dat absoluut niet bijzonder. “Als wij drie dagen niks doen, lopen we de muren op.”
 1. Heistse Fieke Heremans gaat café van vernieuwde Hnita Jazz Club uitbaten: “Gaan hard inzetten op lokaal, bio en fairtrade”
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  Heistse Fieke Heremans gaat café van vernieuwde Hnita Jazz Club uitbaten: “Gaan hard inzetten op lokaal, bio en fairtrade”

  De 27-jarige Fieke Heremans gaat het horecagedeelte van de vernieuwde Hnita Jazz Club in Heist-op-den-Berg voor haar rekening nemen. Een pre-opening met de aandeelhouders in het nieuwe café van de club wordt haar vuurdoop. Na de grote heropening van Hnita, die dit weekend gepland staat, kan je van woensdag tot en met zondag bij Fieke terecht voor een frisse pint of kopje koffie. Als deeltijds vrijwilligers-coördinator is ze ook nauw bij de werking van de club betrokken.
 2. Vijfde verjaardag en nieuwe bazen voor café De Kosmonaut: “Vaste tappers nemen zaak over”
  Heist-op-den-Berg

  Vijfde verjaardag en nieuwe bazen voor café De Kosmonaut: “Vaste tappers nemen zaak over”

  Café De Kosmonaut aan de stationsbrug van Heist-op-den-Berg viert op zaterdag zijn vijfde verjaardag met een dag vol feestactiviteiten en zwaait daarna oprichters en huidige cafébazen Fre De Greef en Stefanie Deckers uit. Pedro Caeiro, Sam Van Woensel en Lukas De Ryck, de drie vaste tappers van de zaak, nemen het roer over. “We gaan onze eigen accenten leggen, maar verwacht geen grote veranderingen”, klinkt het bij het trio.
 3. Van Roomijs Gauthier Pascale tot Heide Atelier: ontdek hier 7 salons met topijs in de regio Mechelen
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Roomijs Gauthier Pascale tot Heide Atelier: ontdek hier 7 salons met topijs in de regio Mechelen

  De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Zoek jij nog een ijssalon in de buurt? Wij lijsten voor jou alvast zeven toppers op in de regio Mechelen, waar je terechtkan voor een potje of een hoorntje. Van Roomijs Gauthier Pascale in Mechelen tot Heide Atelier in Heist-op-den-Berg. Hier smul je van de lekkerste ijsjes.
 1. Van verse stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier: Deze vijf frietbarakken in regio Mechelen zijn een bezoekje waard
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van verse stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier: Deze vijf frietbarak­ken in regio Mechelen zijn een bezoekje waard

  Begin jij al te watertanden bij de gedachte aan verse stoofvleessaus, een krokante Bicky-burger of een heerlijk geurend pak friet? Dan raden we je zeker aan een bezoekje te brengen aan een van deze gezellige frietbarakjes in regio Mechelen, waar je nog op een nostalgische manier je frietjes kan gaan halen. Van vers stoofvlees in Berlaar tot knapperige frieten in Lier : Wij lijsten de vijf meest bekende plekjes voor je op.
 2. Van Abyssinia tot Peking: in deze 5 restaurants in de regio Mechelen komen de smaken van de wereld samen in je mond
  PREMIUM
  Regio Mechelen

  Van Abyssinia tot Peking: in deze 5 restau­rants in de regio Mechelen komen de smaken van de wereld samen in je mond

  Probeer jij graag eens een ander soort restaurant uit? Hou je van nieuwe smaken, die uit alle uithoeken van de wereld komen? Ga je graag op culinaire ontdekkingstocht? Ontdek dan hier vijf toprestaurants in de regio Mechelen, waar je geniet van de beste mezze, loempia’s en currygerechten. Van Abyssinia in Mechelen tot Peking in Lier. Op deze plekjes geniet je van het beste wat de wereldkeuken te bieden heeft.
 1. RESTOTIP. Snelle hap of uitgebreid dineren bij nieuwe zaak Bistro Eugeen in Heist-op-den-Berg
  PREMIUM
  Heist-op-den-Berg

  RESTOTIP. Snelle hap of uitgebreid dineren bij nieuwe zaak Bistro Eugeen in Heist-op-den-Berg

  Een snack, lunch of een uitgebreid diner van drie gangen: in de nieuwste horecazaak van Heist-op-den-Berg Bistro Eugeen vind je vast en zeker je gading. Zaakvoerster Pascale D’joos (41) uit deelgemeente Wiekevorst besloot het traiteurschap op te geven voor haar grote droom: een eigen zaak. Hoewel haar hart in de keuken ligt, zal ze zelf vooral in de zaal te vinden zijn. Meer restotips lees je hier.
 2. RESTOTIP. Bistro Baptist: gezellig tafelen in het oude gemeentehuis
  PREMIUM
  Wiekevorst

  RESTOTIP. Bistro Baptist: gezellig tafelen in het oude gemeente­huis

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is in jouw regio. Van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Bistro Baptist onder de kerktoren van Wiekevorst bij Heist op Den Berg. Gezellig tafelen in een leuke, rustige sfeer aan het haardvuur. Het kan allemaal, maar ook een heerlijk ontbijt of een gezellig avondje tapas smullen behoort er tot de mogelijkheden.
 1. RESTOTIP. Culinair genot bij huiskamerrestaurant ‘Van Rompaey HomeCooking’
  PREMIUM
  Herenthout

  RESTOTIP. Culinair genot bij huiskamer­res­tau­rant ‘Van Rompaey HomeCoo­king’

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Van Rompaey HomeCooking in Herenthout, het restaurant van chefkok Jan van Rompaey waar zijn partner Anke Luyten de klanten bedient. Een zorgvuldig samengesteld menu met aangepaste wijnen staat er op jou te wachten. Lees hier meer restotips uit de Kempen.
 2. RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiskamerkaffee Polemiek zeker de moeite
  PREMIUM
  Herenthout

  RESTOTIP: ‘Een krokske’, ‘Broewet’ of ‘Iet miejer hoenger’? Dan is Huiska­merkaf­fee Polemiek zeker de moeite

  Zin in iets nieuws? Stop met zoeken: hier ontdek je welke horecazaak écht het ontdekken waard is, van koffiebar tot ijsjeszaak en van brasserie tot fine dining. Deze week: Huiskamerkaffee Polemiek in Herenthout. Zaakvoerders Paul Vervoort en Mieke Lieven ontvangen je er in hun vroegere woonkamer, die omgebouwd werd tot horecazaak waar je in de weekends kan proeven van ‘Broewet of een krokske’ en bij ‘Miejer hoenger’ van onder meer een Chili Con Carne.
 1. RESTOTIP. Brasserie Gusting: “Alles is huisgemaakt, met als extra: Gusting Gras”
  PREMIUM
  Keerbergen

  RESTOTIP. Brasserie Gusting: “Alles is huisge­maakt, met als extra: Gusting Gras”

  Brasserie Gusting opende de deuren op 26 mei, Hemelvaartsdag. Na een succesvol openingsweekend is het nog steeds dringen voor een plaatsje. Deze nieuwe eetgelegenheid is gelegen in Keerbergen - Grootlo, het midden van de Vlaamse velden. De omgeving leent zich als geen ander tot een wandeling of een fietstocht. Op het menu? Een toegankelijke brasseriekeuken met op het menu voor ieder wat wils.
 2. Felix opent café met dansgelegenheid voor tweede en derde leeftijd: “Sfeer van Revue terugbrengen”
  PREMIUM
  Mechelen

  Felix opent café met dansgele­gen­heid voor tweede en derde leeftijd: “Sfeer van Revue terugbren­gen”

  Mechelen is zaterdag een uitgaansgelegenheid rijker en niet zomaar een. Haçienda Bar op de Korenmarkt wil in het café met dansgelegenheid de wat oudere Mechelaars opnieuw de kans bieden om de benen te strekken, iets wat ze momenteel jammerlijk ontberen. Uitbater Felix Van de Ven (57) wil onder meer de sfeer van de legendarische discotheek Revue terugbrengen.