1. RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruikelijke kaas en hesp”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruike­lij­ke kaas en hesp”

    Zot van croques, maar mag het een keertje creatiever? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de nieuwe vestiging van Croque ‘n Roll op de Fruitmarkt. Zaakvoerder Brian Bollen (43) verrast zijn klanten daar met liefst 20 verschillende versies van de krokante boterham, telkens vernoemd naar bekende artiesten uit de muziekwereld. “Wordt het een hartige Mick Jagger of een smeuïge Lenny Kravitz met geitenkaas? You name it”, lacht Bollen. Wij proefden alvast met plezier.
  1. “Zo’n diervriendelijke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze ondernemers serveren je weldra vegan frituursnacks
    PREMIUM
    Hasselt/Diepenbeek/Leuven

    “Zo’n diervrien­de­lij­ke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze onderne­mers serveren je weldra vegan frituurs­nacks

    Liefhebber van een lekkere frituursnack en tegelijkertijd vegan? Dan blijf je nu wat op je honger zitten. Dat kan beter: nog eind deze maand staat er bij Björn Wolfs (39) van frituur Lutselus in Diepenbeek een gloednieuwe vegan foodtruck. En ook Tekla Vancleynenbreugel (29) en chef-kok Yolan Bamps (32) van het succesvolle restaurant Lento in Hasselt en Antwerpen openen een vegan frituur in Leuven. “Van vegan stoofvlees tot vol-au-vent: we zullen alles zelf produceren.”
  2. RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”
    PREMIUM
    Genk

    RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”

    “Dat moeten we hier ook hebben”, dachten de uitbaters van El verde toen ze het grote aanbod vegan restaurants zagen tijdens hun reizen door Spanje. En dus kan je sinds juni 2022 in de Winterslagstraat terecht voor een plantaardig ontbijt of middagmaal. “We willen aantonen dat veganistische gerechten niet saai of eentonig hoeven te zijn”, vertelt uitbater Luca. Wij gingen langs om te testen of ze in hun opzet zijn geslaagd.
  1. RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocoladefans kunnen hier zoveel méér ontdekken”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocolade­fans kunnen hier zoveel méér ontdekken”

    Geen feest zonder desserts, toch? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de gloednieuwe vestiging van Quetzal in het Hemelrijk. Zaakvoerder Glen Vandenbulcke (31) verrast zijn klanten daar met chocolade, chocolade, en... nog eens chocolade. Denk aan fruitfondue met liefst vier chocoladesmaken, verse moelleux, negen verschillende brownies ijscoupes, chocolademelken en milkshakes. “Geen stress, alleen maar keuzevrijheid”, lacht Vandenbulcke. Wij proefden alvast met plezier.
  1. Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
    PREMIUM
    Limburg

    Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit

    In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft plantaardige voeding niet saai te zijn, maar kan je het net gebruiken om meer variatie op je bord te krijgen. Wil jij het graag eens testen, of gewoon wat inspiratie opdoen? Onze redactie zet je op weg en zocht acht zaken in Limburg waar jij de lekkerste vegan maaltijden eet.
  2. RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”

    Hasselaren die tijdens een avondje uit een keer geen vlees op hun bord willen, kunnen terecht bij Lento op de Zuivelmarkt. Het veganistische restaurant won al drie jaar op rij de Belgian Vegan Award en blijft ook vandaag verrassen met telkens een splinternieuw drie- en viergangenmenu om de vijf weken. “Een leuke afwisseling voor ons én voor onze klanten", aldus zaakvoerders Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamps. Wij proefden alvast met plezier.
  1. Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroosters aangepast worden: “Dagschotels met vlees of vis en drie soorten aardappelen, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”
    PREMIUM
    Hasselt

    Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroos­ters aangepast worden: “Dagscho­tels met vlees of vis en drie soorten aardappe­len, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”

    De Hogeschool PXL past de lessenroosters aan vanwege het populaire studentenrestaurant in de Elfde Liniestraat. Elke middag komen daar liefst 1.200 bezoekers over de vloer, waardoor er op momenten een lange wachtrij tot buiten staat. “Zelfs leerlingen van omliggende secundaire scholen en externen komen hier om van onze versbereide gerechten te genieten”, klinkt het. Ook wij proefden met plezier.
  2. RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresen­teer­de bordjes met sharingge­rech­ten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”

    Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier.
  3. RESTOTIP. Komorebi Sushibar brengt de Japanse keuken eindelijk naar Herk-de-Stad
    PREMIUM

    RESTOTIP. Komorebi Sushibar brengt de Japanse keuken eindelijk naar Herk-de-Stad

    Liefhebbers van tapas, vlees, frietjes en burgers vonden hun gading al langer in Herk-de-Stad, maar op een sushirestaurant was het lang wachten voor de Herkenaars. Deze zomer was het eindelijk zover: Komorebi Sushibar opende haar deuren en serveert sindsdien de lekkerste Japanse gerechtjes. Wij gingen er met plezier even langs voor het neusje van de zalm. Lees meer restotips uit Limburg in ons dossier.
  4. Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfrissend drankje
    PREMIUM
    Limburg

    Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfris­send drankje

    De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wat is een betere plaats daarvoor dan een lokale zomerbar? Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: op deze 7 plaatsen in Limburg geniet je van een fris drankje tijdens deze hitte.
  1. RESTOTIP. Hotel-Brasserie Belfleur in Houthalen: “Corona of niet, we hebben volop geïnvesteerd”
    PREMIUM
    Houthalen-Helchteren

    RESTOTIP. Ho­tel-Brasserie Belfleur in Houthalen: “Corona of niet, we hebben volop geïnves­teerd”

    Hotel-Brasserie Belfleur is al meer dan 10 jaar een vaste waarde in Houthalen-Helchteren, maar sinds eind 2019 is de zaak in handen van Christiaan Maris. De man die jarenlang in de IT-sector actief was, ging voor een absolute carrièreswitch en nam de zaak over. Vier maanden later barstte de coronacrisis los en lag de gloednieuwe zaak stil, maar voor Maris was dat niet per se negatief. Wij gingen langs en zagen een positief én gedurfd verhaal.
  2. RESTOTIP. Gloria Grill Café serveert vlees voor fijnproevers: geen overdaad, gewoon genieten
    PREMIUM
    Herk-de-Stad

    RESTOTIP. Gloria Grill Café serveert vlees voor fijnproe­vers: geen overdaad, gewoon genieten

    Dat het anders zo rustige Herk-de-Stad ‘s avonds toch tot leven komt, is mede te danken aan Gloria Grill Café. Het kleine grillrestaurant in het Herkse centrum zit elke avond gezellig vol. En dat is op zijn beurt te danken aan de uitstekende kookkunsten van chef Dominic Kempeneers. “Je liefde voor eten, vlees en grillen kunnen omzetten in je beroep is geweldig.” De menukaart maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we even langs. En het mag gezegd worden: onze smaakpapillen werden allerminst teleurgesteld.