-
PREMIUMLimburg
Van chocolade tot spek en siroop: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in Limburg
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in Limburg voor jullie op. Van Bij Peter in Tongeren tot Milise in Neerpelt: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen. -
Hasselt
Hasseltse dessertzaak PEAS failliet verklaard: “Als ondernemer moet je diep gaan en de gevolgen dragen”
De Hasseltse dessertzaak PEAS van ondernemers Els Berx en Davy Rosiak is afgelopen donderdag failliet verklaard door de ondernemingsrechtbank Antwerpen, afdeling Hasselt. Eerder deze week lieten de uitbaters al weten de beide vestigingen in Hasselt en Antwerpen met onmiddellijke ingang te sluiten. -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruikelijke kaas en hesp”
Zot van croques, maar mag het een keertje creatiever? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de nieuwe vestiging van Croque ‘n Roll op de Fruitmarkt. Zaakvoerder Brian Bollen (43) verrast zijn klanten daar met liefst 20 verschillende versies van de krokante boterham, telkens vernoemd naar bekende artiesten uit de muziekwereld. “Wordt het een hartige Mick Jagger of een smeuïge Lenny Kravitz met geitenkaas? You name it”, lacht Bollen. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUMPelt
RESTOTIP. De Lou in Pelt, waar je samen met je huisdier geniet van de lekkerste koffie
Instagrammable latté’s, de lekkerste pannenkoeken met vers fruit of op zoek naar wat rust met je trouwe viervoeter? Dan moet je bij De Lou zijn. Net buiten het centrum van het Limburgse Pelt is het de ideale plek voor een uitgebreid ontbijt of een op maat gemaakte koffie. Wij gingen alvast proeven.
-
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Wasbar in Hasselt, waar je hip eet én de was kan doen
Eén van de hipste zaken in Hasselt vind je aan de Grote Markt, bij de Wasbar. Het concept kwam overgewaaid vanuit Gent, focust zich voornamelijk op de studentencultuur maar kan blijkbaar ook veel bewoners uit de binnenstad bekoren. Wij gingen langs, niet voor een wasje, maar voor een hapje. -
PREMIUMHasselt/Diepenbeek/Leuven
“Zo’n diervriendelijke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze ondernemers serveren je weldra vegan frituursnacks
Liefhebber van een lekkere frituursnack en tegelijkertijd vegan? Dan blijf je nu wat op je honger zitten. Dat kan beter: nog eind deze maand staat er bij Björn Wolfs (39) van frituur Lutselus in Diepenbeek een gloednieuwe vegan foodtruck. En ook Tekla Vancleynenbreugel (29) en chef-kok Yolan Bamps (32) van het succesvolle restaurant Lento in Hasselt en Antwerpen openen een vegan frituur in Leuven. “Van vegan stoofvlees tot vol-au-vent: we zullen alles zelf produceren.” -
PREMIUMGenk
RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”
“Dat moeten we hier ook hebben”, dachten de uitbaters van El verde toen ze het grote aanbod vegan restaurants zagen tijdens hun reizen door Spanje. En dus kan je sinds juni 2022 in de Winterslagstraat terecht voor een plantaardig ontbijt of middagmaal. “We willen aantonen dat veganistische gerechten niet saai of eentonig hoeven te zijn”, vertelt uitbater Luca. Wij gingen langs om te testen of ze in hun opzet zijn geslaagd. -
PREMIUMLimburg
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 6 koffiebars in Limburg
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 6 leuke koffiebars in Limburg. Van Baristabar in Bilzen tot Tutties in Sint-Truiden: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door.
-
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocoladefans kunnen hier zoveel méér ontdekken”
Geen feest zonder desserts, toch? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de gloednieuwe vestiging van Quetzal in het Hemelrijk. Zaakvoerder Glen Vandenbulcke (31) verrast zijn klanten daar met chocolade, chocolade, en... nog eens chocolade. Denk aan fruitfondue met liefst vier chocoladesmaken, verse moelleux, negen verschillende brownies ijscoupes, chocolademelken en milkshakes. “Geen stress, alleen maar keuzevrijheid”, lacht Vandenbulcke. Wij proefden alvast met plezier. -
Genk
Feestelijke én lokale koekjes scoren? Reken op de bakkunsten van Marta (23) uit Genk
Nog op zoek naar een leuk eindejaarscadeau voor familie of vrienden, maar stiekem in tijdnood? Dan kan je rekenen op de bakkunsten van Marta Sevilla Cladera (23) uit Genk. Speciaal voor de feestdagen geeft zij haar zelfgebakken chocoladekoekjes een speelse twist, mét zuurstokken en marshmellows. -
PREMIUMGenk
RESTOTIP. Kozi, de hipste koffiebar van Genk
In Genk-centrum, vlak aan de ingang van Shopping 2, ligt Kozi, de koffiebar van Zoë Op ‘t Eyndt. De 32-jarige uitbaatster runt het trendy zaakje samen met haar ouders én is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste waarde in de stad. Wij gingen langs, en bewonderden haar koffiekunsten met een bijzonder straf ontbijt. -
PREMIUMLimburg
Van Bavet tot Trentanove: bij deze 7 restaurants in Limburg haal jij alles uit Wereld Pastadag
Zou jij elke dag pasta kunnen eten? Dan hebben we goed nieuws voor jou, want Wereld Pastadag staat weer voor de deur. Op dinsdag 25 oktober geniet jij van lekkere Italiaanse pasta’s. Een Holy Grail bij Bavet of een vegetarische ravioli met spinazie bij Trentanove in Hasselt? Bij deze 7 pastarestaurants in Limburg vind je voor elk wat wils.
-
PREMIUMLimburg
Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft plantaardige voeding niet saai te zijn, maar kan je het net gebruiken om meer variatie op je bord te krijgen. Wil jij het graag eens testen, of gewoon wat inspiratie opdoen? Onze redactie zet je op weg en zocht acht zaken in Limburg waar jij de lekkerste vegan maaltijden eet. -
Pelt
La Baita komt nieuwe editie Gault&Millau binnen
Vandaag werd de twintigste editie van de Gault&Millau-gids uitgebracht. Die verzamelt naar goede gewoonte de beste restaurants van ons land. Het afgelopen jaar gingen anonieme inspecteurs van de gids op bezoek bij verschillende zaken om punten te geven. Bij de 125 nieuwkomers is ook een zaak uit Pelt. -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”
Hasselaren die tijdens een avondje uit een keer geen vlees op hun bord willen, kunnen terecht bij Lento op de Zuivelmarkt. Het veganistische restaurant won al drie jaar op rij de Belgian Vegan Award en blijft ook vandaag verrassen met telkens een splinternieuw drie- en viergangenmenu om de vijf weken. “Een leuke afwisseling voor ons én voor onze klanten", aldus zaakvoerders Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamps. Wij proefden alvast met plezier. -
Hasselt
Twee nieuwkomers uit Hasselt in nieuwe Gault&Millau
Vandaag werd de twintigste editie van de Gault&Millau-gids uitgebracht. Die verzamelt naar goede gewoonte de beste restaurants van ons land. Het afgelopen jaar gingen anonieme inspecteurs van de gids op bezoek bij verschillende zaken om punten te geven. Bij de 125 nieuwkomers zijn ook twee zaken uit Hasselt.
-
PREMIUMHasselt
Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroosters aangepast worden: “Dagschotels met vlees of vis en drie soorten aardappelen, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”
De Hogeschool PXL past de lessenroosters aan vanwege het populaire studentenrestaurant in de Elfde Liniestraat. Elke middag komen daar liefst 1.200 bezoekers over de vloer, waardoor er op momenten een lange wachtrij tot buiten staat. “Zelfs leerlingen van omliggende secundaire scholen en externen komen hier om van onze versbereide gerechten te genieten”, klinkt het. Ook wij proefden met plezier. -
PREMIUMHasselt
RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier. -
PREMIUM
RESTOTIP. Komorebi Sushibar brengt de Japanse keuken eindelijk naar Herk-de-Stad
Liefhebbers van tapas, vlees, frietjes en burgers vonden hun gading al langer in Herk-de-Stad, maar op een sushirestaurant was het lang wachten voor de Herkenaars. Deze zomer was het eindelijk zover: Komorebi Sushibar opende haar deuren en serveert sindsdien de lekkerste Japanse gerechtjes. Wij gingen er met plezier even langs voor het neusje van de zalm. Lees meer restotips uit Limburg in ons dossier. -
PREMIUMLimburg
Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: in deze 7 zomerbars in Limburg geniet je van een verfrissend drankje
De hittegolf is volop aan de gang, en dan zijn we allemaal op zoek naar wat verkoeling. Dat kan onder meer in de vorm van een verfrissend drankje. Wat is een betere plaats daarvoor dan een lokale zomerbar? Van Thor Terrazza in Genk tot Jardin Du Commandeur in Ordingen: op deze 7 plaatsen in Limburg geniet je van een fris drankje tijdens deze hitte.
-
PREMIUMLimburg
Van De Pastorij in Peer tot De IJsboetiek in Hasselt: bij deze 8 adresjes in Limburg geniet jij van een verfrissend ijsje
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Verfrissende fruitsmaken of heerlijke roomsmaken? Van De Pastorij in Peer tot De IJsboetiek in Hasselt: in deze 8 ijssalons in Limburg smul jij van een heerlijk verfrissend ijsje. -
PREMIUMLimburg
El Sueño en Wonderbar: met deze 7 Limburgse cocktailbars geniet jij van de laatste zomermaand
De zon komt er dit weekend weer door en dat zorgt voor zomerse temperaturen. Er is dan ook niets zo goed als ervan genieten met een lekkere cocktail in de hand. Van El Sueño in Hasselt tot Wonderbar in Genk: met deze 7 Limburgse cocktailbars geniet jij van de laatste zomermaand. -
PREMIUMHouthalen-Helchteren
RESTOTIP. Hotel-Brasserie Belfleur in Houthalen: “Corona of niet, we hebben volop geïnvesteerd”
Hotel-Brasserie Belfleur is al meer dan 10 jaar een vaste waarde in Houthalen-Helchteren, maar sinds eind 2019 is de zaak in handen van Christiaan Maris. De man die jarenlang in de IT-sector actief was, ging voor een absolute carrièreswitch en nam de zaak over. Vier maanden later barstte de coronacrisis los en lag de gloednieuwe zaak stil, maar voor Maris was dat niet per se negatief. Wij gingen langs en zagen een positief én gedurfd verhaal. -
PREMIUMHerk-de-Stad
RESTOTIP. Gloria Grill Café serveert vlees voor fijnproevers: geen overdaad, gewoon genieten
Dat het anders zo rustige Herk-de-Stad ‘s avonds toch tot leven komt, is mede te danken aan Gloria Grill Café. Het kleine grillrestaurant in het Herkse centrum zit elke avond gezellig vol. En dat is op zijn beurt te danken aan de uitstekende kookkunsten van chef Dominic Kempeneers. “Je liefde voor eten, vlees en grillen kunnen omzetten in je beroep is geweldig.” De menukaart maakte ons nieuwsgierig en dus gingen we even langs. En het mag gezegd worden: onze smaakpapillen werden allerminst teleurgesteld.