1. Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”
    PREMIUM

    Luc Bellings gaat op zoek naar de beste cro­que-monsieur en geeft één 9/10: “Krokant aan de buitenkant en smeuïg vanbinnen... dit is de ideale croque”

    De kans is groot dat je zelf regelmatig in een brasserie belandt voor een snelle hap, maar welke is nu écht de beste? Sterrenchef Luc Bellings trekt elke maand op pad om één gerecht in vijf brasserieën te proeven en te beoordelen. Deze week bestelt hij een croque monsieur in Hasselt, Gent, Brugge, Leuven en Antwerpen. “Leg nooit smeltkaas uit een plastic zakje op een croque! De smaak van de ham wordt er volledig door weggedrukt”
  1. RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruikelijke kaas en hesp”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Croque ‘n Roll in Hasselt: “Geitenkaas, gerookt spek of met een arrabiata sausje: hier gaan we véél verder dan de gebruike­lij­ke kaas en hesp”

    Zot van croques, maar mag het een keertje creatiever? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de nieuwe vestiging van Croque ‘n Roll op de Fruitmarkt. Zaakvoerder Brian Bollen (43) verrast zijn klanten daar met liefst 20 verschillende versies van de krokante boterham, telkens vernoemd naar bekende artiesten uit de muziekwereld. “Wordt het een hartige Mick Jagger of een smeuïge Lenny Kravitz met geitenkaas? You name it”, lacht Bollen. Wij proefden alvast met plezier.
  2. Twenty Two Coffee ontwaakt met Gouden Schoen-winnaar als baas: “Onze replica in de zaak is al tientallen keren op de foto geweest”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Twenty Two Coffee ontwaakt met Gouden Schoen-win­naar als baas: “Onze replica in de zaak is al tientallen keren op de foto geweest”

    Iedereen voelde het aankomen, maar toch was het gisterenavond in de meeste woonkamers spannend nagelbijten. Wie zou er naar huis gaan met de Gouden Schoen 2022? Maar het hardst werd er geduimd in Twenty Two Coffee in Sint-Truiden, de horecazaak van Wouter en Simon Mignolet. De twee broers trokken samen naar de uitreiking in Antwerpen terwijl de familie het gala op het Truiense Heilig-Hartplein volgde. Wij gingen er vanmiddag een kijkje nemen.
  3. Anneleen (28) en Brandon (29) brengen Sint-Truiden weer aan het dansen in heropende Cohibar: “Truiense jeugd die uitgaat in Hasselt? Verleden tijd”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Anneleen (28) en Brandon (29) brengen Sint-Trui­den weer aan het dansen in heropende Cohibar: “Truiense jeugd die uitgaat in Hasselt? Verleden tijd”

    Oplettende voorbijgangers hebben het misschien al gemerkt: er is weer leven in de Cohibar op het Heilig-Hartplein, en dat is allemaal aan Anneleen Drillieux (27) en Brandon Willems (29) te danken. Het koppel heropende een week geleden wat ooit een populair danscafé voor jongeren was, en hoopt dezelfde sfeer te laten terugkeren naar Sint-Truiden. “Het uitgaansleven in Sint-Truiden moet weer tot leven gewekt worden”, klinkt het.
  1. Met truffelmayonaise of black Angus: bij deze 10 eetadressen bestel je de lekkerste hamburgers van ons land
    PREMIUM

    Met truffelmay­o­nai­se of black Angus: bij deze 10 eetadres­sen bestel je de lekkerste hamburgers van ons land

    Een goede hamburger is het ultieme comfortfood en perfect om het weekend mee in te zetten. Maar waar in Vlaanderen eet je de lekkerste? Onze culinair journaliste tipt tien adresjes doorheen ons hele land waar je - letterlijk - duimen en vingers zal aflikken. Van een hamborghini met pulled pork en spiegelei tot de verkozen beste hamburger van België, Nederland én de Benelux: hier worden al je burger cravings gestild.
  2. “Zo’n diervriendelijke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze ondernemers serveren je weldra vegan frituursnacks
    PREMIUM
    Hasselt/Diepenbeek/Leuven

    “Zo’n diervrien­de­lij­ke boulet en curryworst smaken héérlijk”: deze onderne­mers serveren je weldra vegan frituurs­nacks

    Liefhebber van een lekkere frituursnack en tegelijkertijd vegan? Dan blijf je nu wat op je honger zitten. Dat kan beter: nog eind deze maand staat er bij Björn Wolfs (39) van frituur Lutselus in Diepenbeek een gloednieuwe vegan foodtruck. En ook Tekla Vancleynenbreugel (29) en chef-kok Yolan Bamps (32) van het succesvolle restaurant Lento in Hasselt en Antwerpen openen een vegan frituur in Leuven. “Van vegan stoofvlees tot vol-au-vent: we zullen alles zelf produceren.”
  3. RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”
    PREMIUM
    Genk

    RESTOTIP. El Verde in Genk: “We willen vegan gerechten een beetje meer sexy maken”

    “Dat moeten we hier ook hebben”, dachten de uitbaters van El verde toen ze het grote aanbod vegan restaurants zagen tijdens hun reizen door Spanje. En dus kan je sinds juni 2022 in de Winterslagstraat terecht voor een plantaardig ontbijt of middagmaal. “We willen aantonen dat veganistische gerechten niet saai of eentonig hoeven te zijn”, vertelt uitbater Luca. Wij gingen langs om te testen of ze in hun opzet zijn geslaagd.
  1. RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocoladefans kunnen hier zoveel méér ontdekken”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Quetzal in Hasselt: “Een ‘chococcino’? Limburgse chocolade­fans kunnen hier zoveel méér ontdekken”

    Geen feest zonder desserts, toch? Dan hebben de Hasselaren geluk, want zij kunnen sinds kort terecht in de gloednieuwe vestiging van Quetzal in het Hemelrijk. Zaakvoerder Glen Vandenbulcke (31) verrast zijn klanten daar met chocolade, chocolade, en... nog eens chocolade. Denk aan fruitfondue met liefst vier chocoladesmaken, verse moelleux, negen verschillende brownies ijscoupes, chocolademelken en milkshakes. “Geen stress, alleen maar keuzevrijheid”, lacht Vandenbulcke. Wij proefden alvast met plezier.
  1. Meer dan braadworsten alleen: 10x smakelijk eten op kerstmarkten doorheen ons hele land. “Keuze uit meer dan 20 soorten kroketten!”
    PREMIUM

    Meer dan braadwor­sten alleen: 10x smakelijk eten op kerstmark­ten doorheen ons hele land. “Keuze uit meer dan 20 soorten kroketten!”

    Wie vandaag door een Vlaamse stad of gemeente wandelt, kan niet naast de kerstmarkten kijken. Het cliché betaamt dat je daar een braadworst en een jenever of twee bestelt. Toch bieden standhouders in Antwerpen, Gent, Brugge, Brussel, Leuven en Hasselt veel meer smakelijke dingen aan dan worsten. Onze journalist ging op pad en verzamelt 10 lekkernijen die je wil proeven dit jaar. “Iedereen hier is gek op de gefrituurde pannenkoek van geraspte aardappelen!”
  2. Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
    PREMIUM
    Limburg

    Van In ‘t Grün tot Andersss: in deze 8 zaken in Limburg probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit

    In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft plantaardige voeding niet saai te zijn, maar kan je het net gebruiken om meer variatie op je bord te krijgen. Wil jij het graag eens testen, of gewoon wat inspiratie opdoen? Onze redactie zet je op weg en zocht acht zaken in Limburg waar jij de lekkerste vegan maaltijden eet.
  3. RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Lento in Hasselt: “Zelfs de fervente carnivoor komt onze vernieuwde vegan menu proeven”

    Hasselaren die tijdens een avondje uit een keer geen vlees op hun bord willen, kunnen terecht bij Lento op de Zuivelmarkt. Het veganistische restaurant won al drie jaar op rij de Belgian Vegan Award en blijft ook vandaag verrassen met telkens een splinternieuw drie- en viergangenmenu om de vijf weken. “Een leuke afwisseling voor ons én voor onze klanten", aldus zaakvoerders Tekla Vancleynenbreugel en Yolan Bamps. Wij proefden alvast met plezier.
  1. Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroosters aangepast worden: “Dagschotels met vlees of vis en drie soorten aardappelen, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”
    PREMIUM
    Hasselt

    Lunchen in het PXL-restaurant, waarvoor zelfs lessenroos­ters aangepast worden: “Dagscho­tels met vlees of vis en drie soorten aardappe­len, pokébowls of vegan burgers: het kan hier allemaal”

    De Hogeschool PXL past de lessenroosters aan vanwege het populaire studentenrestaurant in de Elfde Liniestraat. Elke middag komen daar liefst 1.200 bezoekers over de vloer, waardoor er op momenten een lange wachtrij tot buiten staat. “Zelfs leerlingen van omliggende secundaire scholen en externen komen hier om van onze versbereide gerechten te genieten”, klinkt het. Ook wij proefden met plezier.
  1. Bake Off-winnares Jaline (21) opent patisserie in Tongeren: “Ontbijt, lunch, gebak, interieur... Alles moet je even in Parijs doen wanen”
    PREMIUM
    Tongeren

    Bake Off-winnares Jaline (21) opent patisserie in Tongeren: “Ontbijt, lunch, gebak, interieur... Alles moet je even in Parijs doen wanen”

    Op haar 18 jaar ging Jaline Vandromme aan de haal met de glazen Bake Off-taartschotel en veranderde haar leven compleet. Ze ging aan de slag bij jurylid en patissier Herman Van Dender, er volgden een eerste kookboek en een foodtruck, en tegenwoordig pakt de jongedame het helemaal groots aan. Proef je vanaf 10 december ook haar prachtige gebak, maar ook ontbijt en lunch in Patisserie Jaline? “Alles moet kloppen.”
  2. RESTOTIP. Midden-Oosterse keuken proeven bij Al Dunya in Sint-Truiden: “Pure ingrediënten en 100 procent authentiek”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    RESTOTIP. Mid­den-Oosterse keuken proeven bij Al Dunya in Sint-Trui­den: “Pure ingrediën­ten en 100 procent authentiek”

    Om te genieten van de overheerlijke Midden-Oosterse keuken hoef je tegenwoordig geen vliegtuig meer te nemen. In Sint-Truiden serveert Isaac Huneihen falafel, fatouch, baba ghanoush en halloumi in zijn gezellige restaurant Al Dunya in de Breendonkstraat. “Lekker én gezond", belooft de chef op voorhand. Dat moet je ons geen twee keer zeggen.
  1. RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresenteerde bordjes met sharinggerechten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Enigma in Hasselt: “Mooi gepresen­teer­de bordjes met sharingge­rech­ten uit Kreta die je niet snel elders zal vinden”

    Hasselaren die graag nog even van een zorgeloos zomergevoel genieten, kunnen sinds kort terecht bij het Griekse restaurant ‘Enigma’ in de Persoonstraat. Daar leggen Hannah Vangenechten (29) en haar partner en chef-kok Georgios Marakis (36) de Hasselaar in de watten met authentieke Griekse sharinggerechten, en dat in een creatief jasje. Denk aan garnalen geflambeerd in ouzo, smeuïge halloumi op pitabroodjes en meer. Wij proefden alvast met plezier.
  2. Wordt Limburgse vlaai beschermd streekproduct met strikte regeltjes? “Zou geweldig nieuws zijn, want typische vlaai mag niet ontsporen”
    PREMIUM
    Limburg

    Wordt Limburgse vlaai beschermd streekpro­duct met strikte regeltjes? “Zou geweldig nieuws zijn, want typische vlaai mag niet ontsporen”

    Wordt Limburgse vlaai een beschermd streekproduct? Die vraag stellen Vlaanderen en Nederland vandaag officieel aan de Europese Commissie in Den Haag. Als die aanvraag goedgekeurd wordt en de vlaai effectief erkend wordt als Beschermde Geografische Aanduiding (BGA), zal het lokale gebak enkel nog in de Belgische en Nederlandse provincie Limburg gebakken kunnen worden.
  3. Truiense Alien Nouwen (21) opent koffiehuisje Tuttie’s in Ridderstraat: “Vernoemd naar een koosnaampje uit onze familie”
    PREMIUM
    Sint-Truiden

    Truiense Alien Nouwen (21) opent koffiehuis­je Tuttie’s in Ridder­straat: “Vernoemd naar een koosnaam­pje uit onze familie”

    Sint-Truiden heeft er een nieuwe hotspot bij voor wie van koffie, taart, cupcakes, wafels en al wat lekker is houdt. Tuttie’s wordt sinds drie weken uitgebaat door de 21-jarige Alien Nouwen. Een rasechte Truiense die haar klanten met de glimlach bedient. “Als ik dat rijtje klanten voor de deur zie om hier een koffie te kunnen drinken, kan ik het nog niet geloven. Allemaal voor Tuttie’s? Mijn zaak?”
  1. RESTOTIP. Sladidaa in Hasselt: “Gezond lunchen op het werk bleek onmogelijk... Dus werd ik zelf horecaondernemer”
    PREMIUM
    Limburg

    RESTOTIP. Sladidaa in Hasselt: “Gezond lunchen op het werk bleek onmogelijk... Dus werd ik zelf horecaon­der­ne­mer”

    “Wie kent het niet? Je bent aan het werk, op zoek naar een snelle, lekkere én gezonde lunch, maar alleen ongezonde alternatieven zijn voorhanden”, vertelt Elke Hoekx van pop-up Sladidaa. Daarom serveert ze haar eigen gezonde gerechten aan de Hasseltse werkmensen. En binnenkort trekt Elke zélf naar de bedrijven met haar foodtruck vol slaatjes, buddha bowls en soep. Of een jalapeño-ijsje, iemand?
  2. RESTOTIP. Bardaph in Hasselt: “Van frisse sapjes en gezonde lunch tot zoetigheden recht uit de oven: hier vind je voor ieder wat wils”
    PREMIUM
    Hasselt

    RESTOTIP. Bardaph in Hasselt: “Van frisse sapjes en gezonde lunch tot zoetighe­den recht uit de oven: hier vind je voor ieder wat wils”

    Hasselaren die verzot zijn op een gezellige lunch met vrienden of familie in de stad, kunnen voortaan terecht bij de gloednieuwe zaak ‘BarDaph’ op de Botermarkt. Het is Daphnee Vanstraelen die daar, na zeven jaar Brasserie De Vogelsanck mee uit te baten, samen met haar team voor vers bereide lunch én huisgemaakt gebak zorgt. Wij proefden alvast met plezier.