-
PREMIUMKortrijk
RESTOTIP. Een flink stukje vlees en een lekkere mocktail in Brasserie Victoria
Sinds eind vorig jaar huist in het Astridpark in Kortrijk de nieuwe brasserie Victoria. Arman Murazyan en Adriana Vanwynsberghe, die al jaren actief zijn in de horeca, maken er hun levenslange droom waar: een eigen horecazaak. Wij gingen even proeven van die droom. -
PREMIUMWest-Vlaanderen
Met rozijnen, nutella of champignons? Hier smul je van heerlijke pannenkoeken in West-Vlaanderen tijdens Maria Lichtmis
Op 2 februari vieren we Maria Lichtmis. Op deze officieuze feestdag eten we traditiegetrouw pannenkoeken. Geen zin om ze zelf te bakken? Wij zochten voor jou acht leuke plekken uit waar je pannenkoeken kan gaan eten in West-Vlaanderen. -
PREMIUMKortrijk/Deerlijk/Gent
Krokettenbar Chapeluur redt beschermd monument op Grote Markt van leegstand: “We bieden 20 dagverse en handgedraaide soorten aan”
Een beschermd monument op de Grote Markt, waar bistro Allo Allo vroeger zat, krijgt een nieuwe toekomst als Chapeluur. De krokettenbar zit sinds twee jaar op de Groentenmarkt in Gent en heeft er al een grote schare fans. Tegen de zomer opent een tweede vestiging, in Kortrijk. “We zien hoe de stad aan het boomen is, Kortrijk groeit”, zegt zaakvoerder Jonith Herman (26) uit Deerlijk. -
PREMIUMKortrijk
Kortrijk verwelkomt eerste Afghaans restaurant: “Kom traditionele gerechten zoals Kofta gehaktballetjes proeven”
Waar vroeger het populair Thais restaurant Aroy in het winkelwandelgebied zat, is nu Afghan House geopend. Het is meteen het eerste Afghaans restaurant van Kortrijk. Wie zin heeft om een nieuwe en verrassende keuken te ontdekken, kan er traditionele gerechten proeven zoals Qabeli Palaw.
-
PREMIUMIzegem
RESTOTIP. Pure verwennerij aan het begin van de dag in het Herenhuis
Een nieuw jaar moet je in stijl inzetten en dat doen we dit keer met de belangrijkste maaltijd van de dag: een ontbijtbrunch in bed & breakfast Herenhuis. Je kan er niet alleen logeren, maar sinds kort vind je er ook een restaurant onderdak in het statige pand. Die extra troef smaakt alvast naar meer. -
PREMIUMWaregem
RESTOTIP. Lunchen bij Le Bridon: “Een ideaal adresje, voor wie in de buurt woont of werkt”
Bij ‘Residentie Pur Sang’ is een brasserie gevestigd: Le Bridon. Het is een populair eetadresje bij de bewoners van de assistentiewoningen, maar ook het ruime publiek kan er terecht voor een hapje. Wij gingen eens proeven of de keuken er iets ‘jonger’ is dan de meeste van de tafelende gasten. -
PREMIUMKortrijk
Hartje Kortrijk gaat nog meer Italiaanse toer op: The Market by Parkhotel bouwt gastrobar Billy Ray aan Grote Markt en Graanmarkt
De werken op de hoek van de Grote Markt en Graanmarkt al gespot? The Market by Parkhotel krijgt er een nieuwe lobby en de Italiaans getinte gastrobar Billy Ray. “Het wordt daar het San Marcoplein van Kortrijk”, zegt mede-eigenaar Bob Van Mol met een knipoog. Wat zal Billy Ray inhouden? -
Kortrijk
Brasserie Royale pakt met nieuw concept ‘vin et viande’ uit
Sinds Royale op de Grote Markt 45 in Kortrijk goed een half jaar geleden overgenomen werd, blijven de nieuwe zaakvoerders zich inzetten om de familiale brasserie naar een nog hoger niveau te tillen. Zo pakken ze met de start van een nieuw jaar met het nieuw concept ‘vin et viande’ uit, waarin een assortiment gerijpt vlees en geselecteerde wijnen centraal staan.
-
Kortrijk/Deerlijk
Veerle (43) zoekt overnemer(s) voor koffiebar Tarterie in Kortrijk: “Een topzaak, maar ik wil meer leuke dingen met mijn kinderen doen”
Tarterie op de Grote Markt is over te nemen. Niét omdat een van Kortrijks bekendste koffiebars slecht draait. “Wel integendeel, het zit hier vaak vol. Zo stonden de mensen op tweede kerstdag tot buiten aan te schuiven. Ik laat de zaak over omdat de weekends moeilijker worden. Ik wil meer tijd voor mezelf en voor mijn tienerdochters Marie-Julie en Axelle”, zegt Veerle Vergote. Voor alle duidelijkheid: Tarterie blijft open tot de overname een feit is. -
Kortrijk
Bossuwé Pottelberg geopend: “We draaien sinds energiecrisis 35 procent meer omzet met onze frituuronderneming”
De 70-jarige frituuronderneming Group Bossuwé heeft een vijfde vestiging geopend, naast buurtsupermarkt Spar in Kortrijk. Het is een gedurfde investering. “We moeten 150 tot 200 klanten per dag per vestiging halen, om rendabel te blijven”, zegt zaakvoerder Olivier Honoré. De opstart gaat hand in hand met een stunt, want er worden 1.000 pakjes gratis friet uitgedeeld. -
PREMIUMKortrijk
Hoezo energiecrisis? Petit Paris draait rollen om en opent avond extra: “We bieden onze klanten gezellige betaalbaarheid”
Steeds meer horecazaken sluiten extra of overwegen dat te doen, door de hoge energieprijzen. Niet in eethuis Petit Paris in Kortrijk, waar de deuren nu ook op donderdagavond openen, met als leuze ‘le jeudi, c’est spaghetti’. Gewaagd, maar de zaakvoerder houdt de energiefactuur onder controle. -
PREMIUM
Tom en Tiffany blazen hotel Swaenenburg nieuw leven in
Wie in Oostrozebeke wil overnachten kan voortaan in de grondig gerenoveerde kamers van hotel Swaenenburg terecht. Zesentwintig jaar na de opstart hebben Tom Verhaeghe (35) en zijn vrouw Tiffany Pieters (30) de hotelkamers in een nieuw kleedje gestopt en alles gemoderniseerd. Doel is om van het hotel, met in hetzelfde complex ook een restaurant en feestzaal, terug hét visitekaartje te maken.
-
Kortrijk
Wit Kasteel krijgt après-ski hut: “We tonen in ons winter wonderland ook WK-matchen Rode Duivels”
Restaurant ’t Wit Kasteel en marketingbedrijf Zavala slaan de handen in elkaar met White Castle Winter. Een knusse en hippe après-ski winterhut, waar je ook de komende WK-wedstrijden van de Rode Duivels op breedbeeldscherm kan volgen. “Ambiance verzekerd, al houden we het altijd deftig”, zegt Laurins Dursin. -
Kortrijk
Ciro van pizzeria Sofia in Kortrijk best scorende van België op internationaal kampioenschap pizza bakken in Napels
Ciro De Cicco is als de beste van ons land geëindigd, op het internationaal kampioenschap pizza bakken in Italië. De uit Napels afkomstige Ciro werkt in Sofia, een in Napolitaanse pizza’s gespecialiseerde pizzeria in Kortrijk. -
Kortrijk/Ieper/Gent
Omer Vander Ghinste test nieuw lichtblond bier, Den Bras heeft primeur in Kortrijk: “Vult mooi gat in markt in, tussen Bockor pils en Omer”
Familiebrouwerij Omer Vander Ghinste uit Bellegem rolt een proefproject met een nieuw en helder lichtblond bier uit, met een alcoholpercentage van 6,5 procent. Den Bras biedt het als eerste café in Kortrijk op tap aan. Eerstdaags volgen er nog cafés in West- en Oost-Vlaanderen. -
PREMIUMbeveren-Leie
Hij woonde een jaar lang in een Frans rusthuis, en maakte er noodles uit een pakje klaar voor de goedkoop: de straffe weg die sterrenchef Maarten Bouckaert (40) aflegde naar de culinaire top
-
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in het zuiden van West-Vlaanderen
Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er vijf voor je op in het zuiden van West-Vlaanderen. -
PREMIUMkortrijk
RESTOTIP: gerechtjes met een Spaanse twist in Bodega Bossuwé
Voor onze restotip trekken we deze week naar een beschermd pand in de Groeningestraat, waar het gekende restaurant De Heeren van Groeninghe plaats maakte voor het nieuwe Bodega Bossuwé. De zaakvoerders gaan er voor ‘lekkere en kwaliteitsvolle gerechten, met een Spaanse toets’. Benieuwd of we er muy caliente van worden in el corazón. -
PREMIUMKortrijk
RESTOTIP: een vleugje Italië op je bord in restaurant Riverso
De Grote Markt in Kortrijk heeft er sinds afgelopen zomer een nieuw restaurant bij: de Sicilianen Ovidiu Ionut Ion en Emilia Anton openden restaurant Riverso in het pand van het voormalige Viva Sara Kaffée. Wij gingen eens proeven of je er aan je Italiaanse trekken komt. Spoiler: we keerden er tussen dit bezoek en het artikel al een keer terug. -
PREMIUMKortrijk
Nieuwe brasserie Victoria opent in Astridpark: “Ontdek seizoensgebonden lekkernijen, in gezellig kunstzinnig en inspirerend kader”
Arman Murazyan (31) en Adriana Vanwynsberghe (33) openen op dinsdag 29 november hun nieuwe brasserie Victoria, aan het Astridpark. “Arman, hij heeft zeventien jaar ervaring als kok en chef-kok, maakt een droom waar. En voor mij voelt het als te mooi om waar te zijn, na zware rugproblemen. Wie Victoria bezoekt, krijgt veel gezelligheid, gastvrijheid en rust”, vertelt Adriana enthousiast.
-
PREMIUMNieuwpoort
Steve Rousseau, halfbroer van, en compagnon openen beachbar in Nieuwpoort: “Wie weet komt Conner er wel eens pintjes tappen”
Steve Rousseau (50), halfbroer van Vooruit-voorzitter Conner en zoon van Nieuwpoorts gemeenteraadslid Jo, opent in maart voor het eerst een beachbar bij het Leopoldplein in Nieuwpoort. Hij doet dat samen met zijn kameraad Lode Lefevre (49). De roots van beiden liggen in die kuststad. “Al toen we als jobstudenten werkten in vakantiecentrum De Barkentijn, waarvan mijn vader directeur was, droomden we hier van”, glimlacht Steve. Voor de concessie betaalden ze een fors bedrag. -
Houthulst
Voor de durvers: Surprice lanceert de ijspizza als alternatief voor kerstbuche
Ben je op zoek naar iets anders dan de traditionele ‘kerststronk’ voor op de feesttafel straks? IJsjesmaker Christof Thorrez van Surprice in Houthulst lanceert zijn ijspizza. “Ik verpak ze in een traditionele pizzadoos, geef ze de look van een pizza maar ze smaakt wel naar ambachtelijk ijs”, klinkt het uitnodigend. -
Kortrijk
Kentucky Fried Chicken opent in Ring Kortrijk eerste vestiging in West- én Oost-Vlaanderen: “Nooit meer naar Burger King en McDonald’s”
Kentucky Fried Chicken heeft een veertiende vestiging in ons land. KFC werkt zo een blinde vlek weg, want de nieuwe KFC in winkelcentrum Ring Kortrijk is de eerste in West- én Oost-Vlaanderen. “Het blijft een uniek concept omdat KFC’s niet zo dik bezaaid zijn als andere fastfoodketens. We zijn trots om hen te verwelkomen”, zegt Charlotte Tahon, centrummanager van Ring Kortrijk. -
PREMIUMPittem
Restotip. Chambord Grill: “Uitstekend gegrild vlees en warm aan te raden witloofkroketjes”
In oktober heropende het voormalige restaurant Chambord in de Tieltstraat in Pittem, net tegen de grens met Tielt. Jeppe Verdoodt, die zowel het voormalige restaurant als de aanpalende woning kocht in 2018, toverde de zaak om tot een gezellig grillrestaurant waar je van een fijn stukje vlees kan genieten en van fantastische lokale witloofkroketjes kunt proeven.
-
PREMIUMKortrijk/Brugge/Gent
Razend populaire Bocca geopend in Kortrijk: “We bedienen extra snel, aan een pasta per seconde”
Bocca, al jaren een begrip in Brugge en Gent, heeft een pastabar geopend nabij de Grote Markt in Kortrijk. “We geloven in de grootste studentenstad van West-Vlaanderen. We laten daarom nu ook Kortrijk kennismaken met onze in kwaliteit niet te overtreffen pasta, alles is zelfgemaakt en dagvers”, verzekeren zaakvoerders Merlijn Mestdagh (31) en Abri Dewyspelaere (33) uit Brugge. -
PREMIUMHarelbeke
Restotip: klassiekers met een twist in Vividu
Laurent Messine en Nicky Grymonprez hebben enkele maanden geleden nieuw leven geblazen in de horecazaak in de Eikenstraat, vlakbij de parking van de Gavers. In Vividu wil het koppel klassieke gerechten brengen, met een zuiderse/Italiaanse en hedendaagse twist. Om te weten of ze daarin slagen, gingen wij eens proeven. -
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
Dit zijn de 27 ‘Erkende Frituristen’ in het zuiden van West-Vlaanderen
Horeca Vlaanderen en Navefri, de nationale beroepsvereniging voor frituuruitbaters, hebben maandag - met de steun van Vlaio - 292 frituuruitbaters bekroond met de titel van ‘Erkend Fiturist’. Deze eer is voorbehouden voor frituristen die echt op ambachtelijke wijze werken en kwaliteit, hygiëne en beroepsfierheid op de eerste plaats zetten. In het zuiden van West-Vlaanderen sleepten 35 frituren deze begeerde titel in de wacht. -
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
Van Taste of Melo tot Mazarine: hier kan je gezellig lunchen in het zuiden van West-Vlaanderen
Uitstapje naar de stad of een leuke pauze met collega’s en op zoek naar een lichte lunch? Of gewoon zin om ‘s middags al uitgebreid te tafelen? Uit ons groot assortiment aan restotips verzamelden we de juiste adresjes voor jou. In deze restaurants in het zuiden van West-Vlaanderen geniet je van een lekkere lunch.
-
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
Van Iran tot Italië: op culinaire wereldreis met 6 restotips uit het zuiden van West-Vlaanderen
Is het dringend tijd om je smaakpalet uit te breiden? Elke week testen onze journalisten restaurants uit de regio. Aan de hand van dat ruime aanbod nemen wij je mee op een culinaire wereldreis. Geniet van eten uit onder meer de Filipijnen, Amerika en Thailand in het zuiden van West-Vlaanderen. -
PREMIUMzuid-west-vlaanderen
Van Charlies tot Split: 5 leuke cocktailbars in het zuiden van West-Vlaanderen
Tijdens de zomermaanden doen we al eens graag een terrasje. Niets beters dan met een lekkere frisse cocktail kunnen genieten van het zonnetje. Om jou op weg te helpen, lijsten wij vijf cocktailbars op in het zuiden van West-Vlaanderen. -
PREMIUMZuid-West-Vlaanderen
Van een gouden ijsje tot De Moulin Rouge: bij deze 6 ijssalons in het zuiden van West-Vlaanderen proef je onweerstaanbare smaken
We krijgen deze week te maken met een hittegolf, en wat kan dan beter smaken dan een lekker ijsje? Wat dacht je van ijs op basis van Sint-Bernardus Abt 12 of een ijsje afgewerkt met 23 karaats bladgoud? Wij lijsten voor jou zes ijssalons op met onweerstaanbare smaken.