-
Temse
Valentijnsbrunch in het Rozenhof op 12 februari
Heb jij nog geen valentijnsplannen en wil je je date verrassen met een romantische brunch? Dan is de valentijnsbrunch in Parochiaal Centrum Rozenhof misschien wel iets voor jou. -
PREMIUMWaasland & Dendermonde
Tournée Minérale van start: dankzij deze horecazaken in het Waasland en Dendermonde blijf je op het alcoholvrije pad
Begin februari, dat betekent de start van Tournée Minérale, waarbij Vlamingen proberen om een maand lang geen alcohol te drinken. Om je op weg te zetten lijsten we de leukste adresjes op in het Waasland & Dendermonde waar je heerlijk je dorst kan lessen zonder een druppel alcohol aan te raken. Als uitsmijter kan je zelf aan de slag met een mocktailrecept. -
PREMIUMWaasmunster
RESTOTIP. Mona Food & Drinks, het grootste restaurant met de grootste menukaart
Mona Food & Drinks in Waasmunster werd dit jaar beloond met een vermelding in Gault Millau als toegankelijk eetadres. De gigantische zaak van horeca-ondernemers Yves Van Dijck en Geoffrey Verbeke heeft een navenante menukaart waar zelfs de moeilijkste eter zijn gading moet kunnen vinden. De moeite waard? Tijd voor een test. -
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Van banaan en brownie tot ingebakken appeltjes: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in het Waasland en Dendermonde
Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in het Waasland en Dendermonde voor jullie op. Van een pannenkoek met brownie bij HAAS Pannenkoekenhuis in Lokeren tot eentje met banaan bij Hippodroom in Sint-Niklaas: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen.
-
Hamme
Valentijnsconcert met driegangenmenu bij de Rotahoeve
Heb jij nog geen plannen voor Valentijn? Verras je geliefde dan met een muzikaal driegangendiner bij de Rotahoeve. Hier krijg je niet alleen heerlijke gerechten maar ook een romantisch concert voorgeschoteld. -
PREMIUMDendermonde
Majella en Didier brengen culinair Spanje met La Tienda naar Ros Beiaardstad: “Hele avond proeven in ongedwongen sfeer”
‘Sharing plates’ met culinair lekkers. Daar pakken Majella Nevejans (44) en Didier Pien (43) voortaan mee uit in nieuwe horecazaak La Tienda in hartje Dendermonde. “Inspiratie vonden we in de Spaanse gastrobars”, zegt Didier, wiens passie in de keuken ligt. -
PREMIUMDendermonde
RESTOTIP. Libanese keuken bij Layali Beirut: “Om duimen en vingers af te likken”
De Libanese keuken wordt sinds kort ook in Dendermonde geserveerd. De uitbaters van Layali Beirut zorgen daarmee voor een primeur in de stad. “Voor authentieke Arabische gerechten moet je hier zijn”, klinkt het. Wij gingen proeven. En likten duimen en vingers af. -
Zele
Aperitief De Wiek in gesprek met boeiende streekgenoten
In De Wiek kan je op zondagmorgen 5 februari een nieuwe editie bijwonen van ‘Aperitief De Wiek’ vanaf 10.30 uur.
-
Waasmunster
Lions Waasmunster organiseren ontbijtactie
Serviceclub Lions Waasmunster Scaldania verdeelt op zondag 12 februari ontbijtpakketten in het Waasland. De opbrengst wordt geschonken aan verschillende goede doelen. -
PREMIUMLokeren
RESTOTIP. RAAM blijft garantie voor smaakvolle wereldkeuken
Nadat oprichter Vic Christiaens afgelopen zomer de deur van restaurant RAAM achter zich dichttrok namen Ann-Sophie Snoeck en Andreas Verougstraete het roer over. Ook onder hun nieuwe vleugels maak je in RAAM nog steeds kennis met wereldse smaken in een decor dat zelfs op een grijze winterdag vrolijkheid uitstraalt. -
PREMIUMLokeren
Klodjan trekt stekker uit ribbetjesrestaurant De Groene Poort: “Gedegouteerd door onmenselijke houding fiscus”
Amper twee jaar na de opstart valt het doek over restaurant De Groene Poort in Lokeren. De impact van corona gevolgd door de stijgende energie- en voedingsprijzen doen zaakvoerder Klodjan Zugu de das om. “Mijn vraag om een afbetalingsplan op te stellen voor mijn achterstallige betalingen werd afgewimpeld door de staat.” -
PREMIUMWaasland en Dendermonde
Van bakkerij Wauters tot bakkerij Verstraeten: hier geniet je op Verloren Maandag van worstenbrood en appelbollen in het Waasland
Nu Kerst en Nieuwjaar achter de rug is, is Verloren Maandag weer in zicht. Ook verschillende bakkers in Waasland en Dendermonde doen mee aan de Antwerpse traditie van appelbollen en worstenbroden. Van bakkerij Wauters in Temse tot bakkerij Verstraeten in Beveren: bij deze acht bakkers in het Waasland kan je terecht voor appelbollen en worstenbroden op Verloren Maandag.
-
PREMIUMSint-Niklaas
Sint-Niklase pizzabakker wil komende jaren 100 nieuwe filialen openen in heel België: "Heel de wereld rondgereisd om perfecte smaak te vinden"
Pizzarestaurant Be Jack’s op de Houtbriel in Sint-Niklaas heeft grote plannen. De zaak breidt uit met filialen in onder meer Belsele, Temse en Beveren, en wil de komende jaren 100 restaurants openen verspreid over heel België. “Zelfs vanuit het buitenland is de interesse groot”, zegt zaakvoerder Mustafa Ak. -
PREMIUMSint-Gillis-Dendermonde
Van pop-up naar permanente winkel: Steven en Els schakelen versnelling hoger met Wijnthousiast
Meer dan 250 verschillende wijnen zijn voortaan permanent te ontdekken in Sint-Gillis-Dendermonde. Na twee jaar pop-up zijn Steven Aelbrecht en Els van Esbroeck met hun Wijnthousiast overgeschakeld naar een fysieke winkel. “Ook ideaal voor leuke geschenkjes die je met plezier geeft of krijgt”, zeggen ze. -
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Van Bordje Gezond tot Leut: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermonde probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit
In november kan je meedoen met de Try Vegan Challenge. Vegan eten heeft namelijk niet alleen een positieve impact op je gezondheid, maar ook op het klimaat en het dierenwelzijn. Bovendien hoeft een vegan maaltijd niet saai te zijn, maar kan je met vegan gerechten zorgen voor meer variatie op je bord. Wil jij graag eens vegan proberen? Dan helpen we je met deze zaken alvast op weg. Van Bordje Gezond in Sint-Niklaas tot Leut in Lokeren: in deze 6 zaken in Waasland en Dendermonde probeer jij de lekkerste vegan maaltijden uit. -
PREMIUMTemse
RESTOTIP. Wereldkeuken Temse: buffet à volonté is een beproeving voor wie kerstkilo’s wil kwijtraken
Genoeg achter het fornuis gestaan tijdens de feestdagen? Dan is Wereldkeuken Temse misschien een leuke afwisseling. In dit buffetrestaurant aan de Zaat in Temse kunnen alle gezinsleden wel iets van hun gading vinden. Wel te mijden voor wie net een paar overtollige kilo’s wil kwijtraken.
-
PREMIUMWaasland/Dendermonde
Even opwarmen tijdens het shoppen? Kom dan zeker een kijkje nemen in deze 5 koffiebars in Waasland en Dendermonde
Tijdens deze regenachtige periode kunnen we wel een bakje troost gebruiken. Wij gingen daarom op zoek naar 5 leuke koffiebars in Waasland en Dendermonde. Van Straff in Dendermonde tot Puur B in Waasmunster: met deze koffiehuisjes kom jij de koude dagen door. -
PREMIUMSinaai
Dieter blaast nieuw leven in kantine en padel Ter Beke: “Clubwerking en sportbar voor heel het dorp”
De kantine van sporthal Ter Beke in Sinaai wordt samen met de padelterreinen nieuw leven ingeblazen door Botz Padel uit Lokeren. De club breidt er haar padelwerking aanzienlijk uit én bouwt de kantine om tot een laagdrempelige ‘sportbar’ voor heel het dorp. -
PREMIUMLebbeke
RESTOTIP. Krua Thai Tukta Takeaway: Lekkers uit Thailand in eigen keuken bereid
Met Krua Thai Tukta Takeaway heeft de regio Lebbeke-Dendermonde nu ook zijn eigen Thaïs restaurant. Dankzij Tukta Schanprung en Johan De Puysseleyr. Wokken en curry’s maken ze in eigen keuken in hun woning aan de Koning Alberstraat. Liefhebbers kunnen het lekkers daar afhalen. Wij deden de test. -
PREMIUMWaasmunster
RESTOTIP. 13 kunstwerkjes om te delen bij Gault&Millau-stijger Bistro Tastu
Culinaire bijbel Gault&Millau bedacht Bistro Tastu dit jaar met een hogere score. Helemaal terecht als je het ons vraagt. Chef Ilona Van Gaeveren verheft het dresseren tot een hogere kunstvorm en verrast met heerlijke gerechtjes om te delen.
-
PREMIUM
RESTOTIP. De gigantische brunchbox van Lust
Spoiler alert: deze recensie is niet voor hongerlijders. Ontbijtzaak Lust in Zele zet dezer dagen vol in op afhaalontbijt en -brunch. Ons oordeel? Je krijgt vooral veel. Lees meer restotips uit het Waasland en de regio Dendermonde in ons dossier. -
PREMIUM
RESTOTIP. Deluxe Burger: hoe duur mag een kwaliteitsvolle afhaalburger zijn?
Gegrild kwaliteitsvlees tussen een broodje is populairder dan ooit. Particulieren en andere kleinere hamburgerrestaurants proberen je weg te houden bij de gekende ketens. Deluxe Burger, met vestigingen in Aalst, Hamme en recent ook Dendermonde, is zo’n voorbeeld. Mag je 15 euro voor een afhaalburger vragen? Wij gingen testen. Lees meer restotips uit het Waasland en de regio Dendermonde in ons dossier. -
PREMIUM
RESTOTIP. Basil: de toegankelijke ontbijtzaak die girl power ademt
Basil verving dit jaar het koffie- en ontbijthuis Vivaldi op de Markt van Zele. De zussen Sandy en Muriel Baeyens bleven de eigenaars, maar gaven hun zaak een volledige make-over. Een gok in deze onzekere tijden? Hoog tijd om dat interieur te gaan keuren en binnen te springen voor een ontbijtje. -
PREMIUMDendermonde
RESTOTIP. Nara Sushi: kraakvers, smaakvol en overvloed
Waar vroeger aan de Franz Courtensstraat in hartje Dendermonde een eethuis gevestigd was, is ondertussen Nara Sushi te vinden. Het interieur kreeg een Oosters getinte make-over, maar ook take-away is er mogelijk. We besluiten dat laatste te proberen om kennis te maken met de Japanse keuken. Wat we krijgen is kraakvers, smaakvol en in overvloed.
-
PREMIUMDendermonde
RESTOTIP. KingRibs in Dendermonde: “Kwaliteit boven à volonté is de leuze... Maar onze buiken zitten méér dan gevuld”
In het Waasland is KingRibs een gesmaakt begrip, maar ook Dendermonde heeft al even een eigen vestiging. Tijd om de vermaarde spareribs – huisgemarineerd en traag gegaard – zelf te proberen, vonden wij. -
PREMIUM
RESTOTIP. Supersnel lunchen bij ‘Ton Vie’: klassieke à la carte, maar creatief menu
Restaurant Ton Vie in Zele is een zeldzame nieuwkomer in de streek. Uitbater Anton De Coster (32) is daarmee toe aan zijn eerste culinaire avontuur in zijn eigen zaak. Wij gingen lunchen om te kijken of de Markt er een aanwinst bij heeft.