Geert De Poorter in de Villa Servais waar je zowel kan ontbijten als een afternoon tea kan nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geert De Poorter in de Villa Servais waar je zowel kan ontbijten als een afternoon tea kan nemen. © Tom Vierendeels

RESTOTIP. Op reis door Europa in Villa Servais: “Alles dagvers en met kwaliteitsproducten geserveerd”

HalleEen vervallen negentiende eeuwse villa in Halle kreeg in 2021 de grandeur van weleer terug dankzij de inspanningen van de familie De Poorter. De Villa Servais is na een verbluffende restauratie een thuis waar opnieuw muziek weerklinkt maar waar je ook kan genieten van lekkers. Wij schoven aan voor het ontbijt en maakten een reis door Europa.

 1. RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”
  PREMIUM
  Asse

  RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”

  Er waait een nieuwe wind door restaurant Burgerhuis, te vinden in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Asse. Valon Gojani (53) en zijn vrouw Entella (51) namen de zaak onlangs over nadat het restaurant sinds begin 2022 een nieuwe uitbater zocht. Het koppel is niet onbekend in Asse, want even verderop begonnen ze eerder al met Pizzeria Unica. “Veel veranderen we niet, maar we zijn goedkoper geworden en elke maand komen we met een nieuwe burger die niet op de kaart staat”, klinkt het.
 2. Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoeken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
  PREMIUM
  Brussel/Rand

  Van Brixius tot Blend: bij deze 8 zaken vier je Lichtmis met heerlijke pannenkoe­ken in Brussel, de Rand en het Pajotten­land

  Op 2 februari vieren we opnieuw Maria-Lichtmis. Geen officiële feestdag, maar wel de ideale gelegenheid voor pannenkoeken. Wij gingen op zoek naar enkele leuke adresjes in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar je het ‘pannenkoekenfeest’ op gepaste wijze kan vieren. Kies jij voor de klassieker met ijs en chocolade? Of ga je toch voor ‘de bom’?