-
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Ontbijt- en lunchbar Onno: “Zonder reservaties, zo hoeven we mensen niet teleur te stellen”
Mieke Bekaert (30) opende in Halle ontbijt- en lunchbar Onno. Daar serveert ze elke week andere gerechten. “Ik heb nood aan afwisseling en dus maak ik elke week andere gerechtjes”, vertelt ze. -
PREMIUMVilvoorde
RESTOTIP. Sweety Cake is helemaal thuis in de Kijk-Uit
De hemel viel in oktober op het hoofd van Funda Dumaner. Toen moest haar ‘cake shop Duitse stijl’ het Ortshuis verlaten. Gelukkig kwamen de Vilvoordenaars te hulp. Zij konden hun Sweety Cake Café niet missen en gingen op zoek naar een nieuwe locatie. “Alle vaste klanten verhuisden mee naar de Kijk-Uit”, zegt Funda. “Het is hier altijd gezellig druk.” -
PREMIUMAsse
RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”
Er waait een nieuwe wind door restaurant Burgerhuis, te vinden in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Asse. Valon Gojani (53) en zijn vrouw Entella (51) namen de zaak onlangs over nadat het restaurant sinds begin 2022 een nieuwe uitbater zocht. Het koppel is niet onbekend in Asse, want even verderop begonnen ze eerder al met Pizzeria Unica. “Veel veranderen we niet, maar we zijn goedkoper geworden en elke maand komen we met een nieuwe burger die niet op de kaart staat”, klinkt het. -
PREMIUMBrussel
RESTOTIP. Wantany in Brussel: Huisbereide Chinese ravioli in een gezellige setting
Een goeie maand geleden opende uitbaatster Nadège Witkowski ‘Wantany’ in de Rollebeekstraat. Enkele passen verwijderd van de Marollen, verwelkomt ze haar tafelgasten in een warm en gezellig interieur. Haar formule? Wantans - een soort Chinese ravioli – op verschillende bereidingswijzen. Wij gingen langs.
-
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Olio & più is de Italiaan met dat tikkeltje meer: “Ik wil de Italiaanse keuken in de schijnwerper zetten”
Met Olio & più is Halle een Italiaans restaurant rijker. Altin Muca wil wel meer bieden dan enkel een goede pasta en een lekkere pizza. Zijn dochter Alicia is gastvrouw in de zaal terwijl hij de klanten vooral het beste wil aanbieden uit de Italiaanse keuken. -
Halle
Sterrenchef serveert fingerfood in café Bidon
Op zaterdag 17 en zondag 18 december komt sterrenchef Ruben Christiaens in café Bidon op de Beestenmarkt in Halle koken. Christiaens is een Hallenaar die vorig jaar als chef aan de slag ging in restaurant Vintage in Kontich. De zaak kreeg meteen een Michelinster en de culinaire gids riep Christiaens meteen uit tot Jonge Chef van het Jaar. Hij komt langs om de smaakpapillen van de klanten te trakteren op allerlei fingerfood. Wat er juist op het menu staat, wordt nog even geheim gehouden. De chef zal de hapjes serveren op zaterdag van 13 uur tot 17 uur en op zondag vanaf 14 uur tot de voorraad strekt. -
PREMIUMItterbeek
RESTOTIP. Krok & Ko, het inclusieve croquerestaurant van De Poel
Voor onze wekelijkse Restotip-reeks stellen we u deze week niet traditiegetrouw een klassieke horecazaak voor die onlangs de deuren opende. Maak kennis met Krok & Ko in Itterbeek. Een initiatief van De Poel waar mensen van het woon- en dagcentrum jou serveren en croques bereiden. “Bedoeling is dat iedereen zich hier thuisvoelt, van de gasten die meehelpen tot de klanten”, klinkt het. -
PREMIUMBrussel
RESTOTIP. Verdo in Brussel: Belgische klassiekers in vegan-jasje
Vorige maand opende restaurant Verdo de deuren op de Vleurgatsesteenweg. In een gezellige en duurzame setting, ontvangen uitbaters Krystelle Gerard (32) en Gabriel Cloquet (25) hun gasten hartelijk. Hun formule? Belgische en Franse klassiekers, maar dan met een vegan-twist.
-
PREMIUMBrussel/Rand
Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar vegan op de kaart prijkt. Van Taiwanees in Brussel tot burgers in Dilbeek: laat je verrassen door een variatie aan gerechten. -
Vlezenbeek/Ruisbroek
Lindemans opnieuw aan het feest: goud en brons op Brussels Beer Challenge
Brouwerij Lindemans uit Vlezenbeek heeft opnieuw prijzen gepakt op de Brussels Beer Challenge. Lindemans Faro-Lambic werd in de categorie ‘speciaalbieren van minder dan 7 procent alcohol’ uitgeroepen tot allerbeste. Lindemans Oude Kriek Cuvée René werd beloond met een bronzen medaille in de categorie ‘Fruitlambiek’. “”Goud en brons op de Brussels Beer Challenge”, reageert CEO Geert Lindemans die samen met neef en collega-CEO Dirk Lindemans aanwezig was op de bekendmaking. “Wij zijn er enorm blij mee, want het aantal prijzen dat we het voorbije jaar gewonnen hebben, is werkelijk fenomenaal. Keer op keer wordt bewezen dat onze bieren moeiteloos kunnen wedijveren met de beste ter wereld, dankzij de tomeloze inzet van al onze medewerkers.” -
Sint-Pieters-Leeuw
Druivenlambieken Lambiek Fabriek vallen in de prijzen
De Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw kaapte op de Brussels Beer Challenge vier medailles weg. In de categorie ‘Italian style Grape Ale’ werden de nieuwe druivenlambieken Soleille en Blue-Belle respectievelijk met goud en brons beloond. Oude Kriek Schar-Elle was de beste in de categorie ‘Old style Fruit-Lambic’ en in de categorie ‘Old style Gueuze-Lambic’ ging het brons naar de biogeuze Natur-Elle. Vooral het feit dat de druivenlambieken het zo goed doen is opmerkelijk. De Lambiek Fabriek is in dat segment trendsetter. “Na het succes van onze Muscar-Elle, onze topper met Muscaris-druiven, beslisten Jozef en ik op zoek te gaan naar nog andere druivensoorten die in combinatie met onze zelfgebrouwen lambiek mooi tot hun recht komen”, zegt brouwer Jo Panneels, die de Lambiek Fabriek uitbaat met zijn collega Jozef Vanbosstraeten. “Uiteindelijk viel onze keuze op twee aromatische variëteiten die geteeld worden op wijndomein Hoenshof in het Limburgse Hoepertingen.” Vorig jaar viel de Lambiek Fabriek ook al in de prijzen op de belangrijke bierwedstrijd en werden er twee gouden en een bronzen medaille behaald. -
PREMIUMHoeilaart
RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs
Ze is geboren en getogen in Australië, maar toch heeft de 30-jarige Hannah Pretty recent haar patisseriezaak Winston Patisserie in Hoeilaart geopend. Nadat ze patisserieopleidingen ‘Down Under’ en in Parijs volgde, heeft ze nu haar droom gerealiseerd in de druivengemeente. Voor taarten, koekjes en ander lekkers met invloeden uit Australië en de Franse hoofdstad moet je voortaan in Hoeilaart zijn.
-
PREMIUMBrussel
In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”
Miles Davis, Arno, Jacques Brel, Bono en Lady Gaga: het is slechts een greep uit de beroemde namen die ooit aan de toog van de Archiduc kwamen hangen. Al 85 jaar lang is het een gevestigde waarde in de Brusselse Antoine Dansaertstraat en ook vandaag is het jazzcafé nog een begeerde trekpleister voor mensen van allerhande slag. Onze reporter ging op de koffie bij eigenaar Jean-Louis Hennart: “Best grappig hoe ik, als Franstalige uit Doornik, mee aan de wieg stond van wat nu de ‘Vlaamse wijk’ genoemd wordt.” -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Op reis door Europa in Villa Servais: “Alles dagvers en met kwaliteitsproducten geserveerd”
Een vervallen negentiende eeuwse villa in Halle kreeg in 2021 de grandeur van weleer terug dankzij de inspanningen van de familie De Poorter. De Villa Servais is na een verbluffende restauratie een thuis waar opnieuw muziek weerklinkt maar waar je ook kan genieten van lekkers. Wij schoven aan voor het ontbijt en maakten een reis door Europa. -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Int Plezierke in Halle: “Smeuïg en vol van smaak... Zo maak je het verschil met andere brasserieën”
“Er mag hier best wat leven in de brouwerij zijn”, zegt Brendy Dassen. Int Plezierke in Halle is een droom die uitkomt voor haar. In de brasserie kan je lekker eten, maar er is meer. De zaak moet een plek zijn die mensen bij elkaar brengt voor een toffe babbel, of dat nu bij een heerlijke portie stoofvlees of op een dansnamiddag is. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van ‘t Verwenkaffee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland geniet je van een lekkere lunch
Onze journalisten schreven al heel wat restotips bij elkaar. Daarom zorgt onze redactie voor een overzicht. We zochten zeven zaken uit waar je tijdens de zomer terechtkan voor een simpele, maar overheerlijke lunch. Brussel, de Rand en het Pajottenland hebben immers heel wat te bieden: van originele croques over bagels tot klassieke brasseriegerechten. Laat je verleiden door onze restotips.
-
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Verfijnd Italiaans eten bij Bellanata:“Je waant je enkele uren lang écht in Italië”
Met tientallen soorten pizza en Italiaanse klassiekers maakte Bellanata drie weken geleden haar intrede als Italiaans restaurant in Halle. Ondanks de ligging langs de Suikerkaai kan je er gezellig tafelen, ook op het terras. De uitbaters met Italiaanse roots doen alvast hun uiterste best om ervoor te zorgen dat alle klanten zich thuis voelen. -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Donuts smullen bij Whole Latte Love
Een verbouwde oude caravan. Meer hadden Wendy Van Genechten (35) en Koen Vandendael (50) niet nodig om drie jaar geleden Whole Latte Love te lanceren. Vandaag kan je hen ook in centrum van Halle vinden, waar ze voortaan donuts in alle geuren en kleuren serveren in hun eigen zaak. -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Cremerie Joy in Halle: “Een nieuwe stek, maar wel nog onze reuzencoupe met tien bollen ijs ”
Sinds de Braderie in Halle kan je Cremerie Joy vinden op de nieuwe locatie in de Basiliekstraat. Peter Cansse (52) en Tanja Simons (42) ontvangen voortaan nog meer volk binnen en beschikken nu ook over een nieuw terras. Het succesrecept blijft intussen onveranderd. Behaalt u als ijsjesliefhebber een plekje op de Wall of Fame? -
PREMIUMHalle
RESTOTIP. De Frietwagon zit in het nieuw: “Kwaliteit aanbieden. Dat blijft het belangrijkste”
In De Frietwagon in Halle tellen Kristof De Ridder en Nathalie Leonard de dagen af tot ze opnieuw klanten binnen kunnen ontvangen. De frituur zit namelijk helemaal in het nieuw. “Een droom die uitkomt”, vertelt het koppel dat veel meer dan enkel frietjes en snacks op de kaart zet.