1. Van een Bretoense Galette tot Maltesers: van deze pannenkoeken smul je op Maria Lichtmis in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen
  PREMIUM
  Denderstreek/Vlaamse Ardennen

  Van een Bretoense Galette tot Maltesers: van deze pannenkoe­ken smul je op Maria Lichtmis in de Dender­streek en Vlaamse Ardennen

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij lijsten zeven leuke pannenkoekenhuisjes in de Denderstreek en Vlaamse Ardennen voor jullie op. Van Elwin’s Pancakes in Aalst tot Groot Geluk in Aaigem: op Maria Lichtmis vind je bij deze zaken een speciale pannenkoek voor iedereen.
 1. Els (52) neemt na twee decennia afscheid van Den Babbelaer: “Het café is in goede handen, het is tijd voor iets anders”
  PREMIUM
  Aalst

  Els (52) neemt na twee decennia afscheid van Den Babbelaer: “Het café is in goede handen, het is tijd voor iets anders”

  Na meer dan twee decennia neemt Els Verbraekel (52) afscheid van biercafé Den Babbelaer in de Klapstraat in Aalst. Ze maakte er een unieke kroeg van, met een ziel. Gelukkig hebben Johan Mertens (54), Elke Van Der Vincken (48) en Rob Mertens (20) gezworen om niks te veranderen aan het prachtige interieur en de vriendschappelijke sfeer. “Ik heb dit 23 jaar gedaan en ben nu klaar voor iets nieuws”, vertelt Els.