-
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Ontbijt- en lunchbar Onno: “Zonder reservaties, zo hoeven we mensen niet teleur te stellen”
Mieke Bekaert (30) opende in Halle ontbijt- en lunchbar Onno. Daar serveert ze elke week andere gerechten. “Ik heb nood aan afwisseling en dus maak ik elke week andere gerechtjes”, vertelt ze. -
PREMIUMVilvoorde
RESTOTIP. Sweety Cake is helemaal thuis in de Kijk-Uit
De hemel viel in oktober op het hoofd van Funda Dumaner. Toen moest haar ‘cake shop Duitse stijl’ het Ortshuis verlaten. Gelukkig kwamen de Vilvoordenaars te hulp. Zij konden hun Sweety Cake Café niet missen en gingen op zoek naar een nieuwe locatie. “Alle vaste klanten verhuisden mee naar de Kijk-Uit”, zegt Funda. “Het is hier altijd gezellig druk.” -
Galmaarden
Bagels en pannenkoeken tussen de ‘poen’: bij Pardoes kan je voortaan lunchen in een... bankkluis
Heb jij ooit al ontbeten of geluncht in een bankkluis? Voortaan kan het bij de koffie- en bagelbar van Jerry Janssens en Jessica Peemans wél. Pardoes biedt deze unieke ervaring aan na hun verhuis naar de voormalige bank op het Marktplein in Galmaarden. De focus lag bij de opstart op de verkoop van bagels, maar je kan er nu ook terecht voor heerlijke broodjes, ontbijt, brunch en pannenkoeken op grootmoeders wijze. -
PREMIUMAsse
RESTOTIP. Nieuwe uitbaters voor Burgerhuis in Asse: “Minstens dezelfde kwaliteit, maar aan lagere prijs”
Er waait een nieuwe wind door restaurant Burgerhuis, te vinden in de schaduw van de Sint-Martinuskerk in Asse. Valon Gojani (53) en zijn vrouw Entella (51) namen de zaak onlangs over nadat het restaurant sinds begin 2022 een nieuwe uitbater zocht. Het koppel is niet onbekend in Asse, want even verderop begonnen ze eerder al met Pizzeria Unica. “Veel veranderen we niet, maar we zijn goedkoper geworden en elke maand komen we met een nieuwe burger die niet op de kaart staat”, klinkt het.
-
PREMIUMBrussel
RESTOTIP. Wantany in Brussel: Huisbereide Chinese ravioli in een gezellige setting
Een goeie maand geleden opende uitbaatster Nadège Witkowski ‘Wantany’ in de Rollebeekstraat. Enkele passen verwijderd van de Marollen, verwelkomt ze haar tafelgasten in een warm en gezellig interieur. Haar formule? Wantans - een soort Chinese ravioli – op verschillende bereidingswijzen. Wij gingen langs. -
Halle
Sterrenchef serveert fingerfood in café Bidon
Op zaterdag 17 en zondag 18 december komt sterrenchef Ruben Christiaens in café Bidon op de Beestenmarkt in Halle koken. Christiaens is een Hallenaar die vorig jaar als chef aan de slag ging in restaurant Vintage in Kontich. De zaak kreeg meteen een Michelinster en de culinaire gids riep Christiaens meteen uit tot Jonge Chef van het Jaar. Hij komt langs om de smaakpapillen van de klanten te trakteren op allerlei fingerfood. Wat er juist op het menu staat, wordt nog even geheim gehouden. De chef zal de hapjes serveren op zaterdag van 13 uur tot 17 uur en op zondag vanaf 14 uur tot de voorraad strekt. -
PREMIUMNinove
RESTOTIP. Restaurant Kome Sushi: ruime keuze aan typisch Japanse gerechten in mooi kader
Het nieuwe restaurant Kome Sushi opende begin november de deuren langs de Aalstersesteenweg in Ninove. Je vindt er niet alleen een ruime keuze aan sushi, maar ook warme Japanse gerechten. Wij gingen eens kennismaken met de Oost-Aziatische keuken van Kome Sushi. -
PREMIUMItterbeek
RESTOTIP. Krok & Ko, het inclusieve croquerestaurant van De Poel
Voor onze wekelijkse Restotip-reeks stellen we u deze week niet traditiegetrouw een klassieke horecazaak voor die onlangs de deuren opende. Maak kennis met Krok & Ko in Itterbeek. Een initiatief van De Poel waar mensen van het woon- en dagcentrum jou serveren en croques bereiden. “Bedoeling is dat iedereen zich hier thuisvoelt, van de gasten die meehelpen tot de klanten”, klinkt het.
-
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Op reis door Europa in Villa Servais: “Alles dagvers en met kwaliteitsproducten geserveerd”
Een vervallen negentiende eeuwse villa in Halle kreeg in 2021 de grandeur van weleer terug dankzij de inspanningen van de familie De Poorter. De Villa Servais is na een verbluffende restauratie een thuis waar opnieuw muziek weerklinkt maar waar je ook kan genieten van lekkers. Wij schoven aan voor het ontbijt en maakten een reis door Europa. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van ZW.ART tot Aan Tafel: bij deze 7 zaken proef je van de veganistische keuken in Brussel, de Rand en het Pajottenland
November is de maand van de ‘Try Vegan Challenge’. Daarmee wil men iedereen aansporen om meer plantaardige maaltijden te eten. Wil je het zelf eens proberen, of ben je al langer vegan en op zoek naar iets nieuw? Onze redactie zocht 7 fijne adresjes uit in Brussel, de Rand en het Pajottenland waar vegan op de kaart prijkt. Van Taiwanees in Brussel tot burgers in Dilbeek: laat je verrassen door een variatie aan gerechten. -
PREMIUMBrussel
RESTOTIP. Verdo in Brussel: Belgische klassiekers in vegan-jasje
Vorige maand opende restaurant Verdo de deuren op de Vleurgatsesteenweg. In een gezellige en duurzame setting, ontvangen uitbaters Krystelle Gerard (32) en Gabriel Cloquet (25) hun gasten hartelijk. Hun formule? Belgische en Franse klassiekers, maar dan met een vegan-twist. -
PREMIUMNinove
RESTOTIP. L'appuntamento Ninove: Passie voor Italiaanse keuken zit in alle gerechten
L’appuntamento Ninove opende op 1 november de deuren langs de Brusselsesteenweg. Je kan er vooral terecht voor verse pizza - ter plaatse gemaakt - en pasta. In alle gerechten proef je de passie voor de Italiaanse keuken.
-
PREMIUMHalle
RESTOTIP. Olio & più is de Italiaan met dat tikkeltje meer: “Ik wil de Italiaanse keuken in de schijnwerper zetten”
Met Olio & più is Halle een Italiaans restaurant rijker. Altin Muca wil wel meer bieden dan enkel een goede pasta en een lekkere pizza. Zijn dochter Alicia is gastvrouw in de zaal terwijl hij de klanten vooral het beste wil aanbieden uit de Italiaanse keuken. -
PREMIUMBrussel
In jazzbar de Archiduc zette Angèle haar eerste stapjes, trad Lady Gaga op, en kwam Arno een pint drinken: “In het begin werd in onze wijk elke week een moord gepleegd”
Miles Davis, Arno, Jacques Brel, Bono en Lady Gaga: het is slechts een greep uit de beroemde namen die ooit aan de toog van de Archiduc kwamen hangen. Al 85 jaar lang is het een gevestigde waarde in de Brusselse Antoine Dansaertstraat en ook vandaag is het jazzcafé nog een begeerde trekpleister voor mensen van allerhande slag. Onze reporter ging op de koffie bij eigenaar Jean-Louis Hennart: “Best grappig hoe ik, als Franstalige uit Doornik, mee aan de wieg stond van wat nu de ‘Vlaamse wijk’ genoemd wordt.” -
PREMIUMHoeilaart
RESTOTIP: Bij Winston Patisserie kan je smullen van taarten en koekjes met invloeden uit Australië en Parijs
Ze is geboren en getogen in Australië, maar toch heeft de 30-jarige Hannah Pretty recent haar patisseriezaak Winston Patisserie in Hoeilaart geopend. Nadat ze patisserieopleidingen ‘Down Under’ en in Parijs volgde, heeft ze nu haar droom gerealiseerd in de druivengemeente. Voor taarten, koekjes en ander lekkers met invloeden uit Australië en de Franse hoofdstad moet je voortaan in Hoeilaart zijn. -
PREMIUMGooik
TERRASTIP. Baar28: “Cocktails drinken in een gezellige, volkse setting”
Baar28 opent in de zomermaanden hun ruim zomerterras. Uitbater Geert De Slachmuylder (49) verwent er je bijna elke dag met heerlijke cocktails, leuke muziek en speciale sportevenementen kan je er op het groot scherm volgen. Kortom: alle elementen zijn aanwezig om er tijdens een warme, zonnige dag te genieten van een hapje en drankje.
-
PREMIUMBrussel/Rand
Van de Old Fashioned tot de Barbados Surprise: In deze 7 bars drink je heerlijke cocktails in Brussel, de Rand en het Pajottenland
Het is nog steeds volop aan het zomeren. De zon schijnt en de temperaturen gaan regelmatig voorbij de 25 graden. De ideale omstandigheden voor een verfrissende cocktail dus. Om jou op weg te helpen, lijsten wij zeven cocktailbars op in Brussel, de Rand en het Pajottenland. Van Manhattn tot de Friends Bar: laat je verleiden door al die verfrissende smaken in onze regio. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van de ‘Crazy Karamel’ tot ijsjes aan een kasteel: bij deze 6 ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland eet je heerlijk verfrissende ijscoupes
De hittegolf is in het land en dus snakt iedereen naar wat verkoeling. En wat is er beter dan een overheerlijk ijsje aan het einde van een zwoele zomerse dag? Onze redactie ging op zoek naar zes ijssalons in Brussel, de Rand en het Pajottenland en vroeg hen naar de absolute aanrader op hun kaart. Twee of drie bollen, met chocolade of met slagroom: laat je verleiden door de lekkerste coupes van de regio. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van ‘t Verwenkaffee tot N’Joy: met deze 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland geniet je van een lekkere lunch
Onze journalisten schreven al heel wat restotips bij elkaar. Daarom zorgt onze redactie voor een overzicht. We zochten zeven zaken uit waar je tijdens de zomer terechtkan voor een simpele, maar overheerlijke lunch. Brussel, de Rand en het Pajottenland hebben immers heel wat te bieden: van originele croques over bagels tot klassieke brasseriegerechten. Laat je verleiden door onze restotips. -
PREMIUMBrussel/Rand
Van Marokko tot Libanon: Op culinaire wereldreis met 7 restotips uit Brussel, de Rand en het Pajottenland
Elke week gaan onze journalisten op restaurant om jou de beste restotips van de hand te doen. Dat doen ze al een tijdje, en dus zorgt onze redactie voor een overzicht. We selecteerden zeven restaurants met buitenlandse invloeden waar je deze zomer kan langsgaan voor een lekkere hap. Zo ga je op wereldreis door Brussel, de Rand en het Pajottenland: van Spanje over Libanon tot in Japan.