1. Brasserie Padrone heropent vanaf januari: “We behouden succesformule en ook kok blijft aan boord”
  Ichtegem

  Brasserie Padrone heropent vanaf januari: “We behouden succesfor­mu­le en ook kok blijft aan boord”

  Goed nieuws voor wie graag ging tafelen in Padrone in Ichtegem want in januari 2023 gaat de horecazaak langs de Dikksmuidebaan opnieuw open. Het zijn Stefaan Moeyaert (49) en Kimberley Van Laarhoven (31) die de brasserie nieuw leven zullen inblazen. In de keuken doen ze opnieuw een beroep op chef Bert Fichefet, die voor de sluiting in oktober ook achter het fornuis stond en een stevige reputatie opbouwde met De Roste Muis in Bekegem.
 2. RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelkerke
  PREMIUM
  Middelkerke

  RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelker­ke

  Lady Chef Christa Cappelle en sommelier Rik Vandermeersch vieren dit jaar de 25ste verjaardag van hun zaak La Tulipe, intussen meer dan een begrip geworden binnen het wereldje van de horeca in Middelkerke. Intussen goed genoteerd bij diverse culinaire gidsen én de titel van Lady Chef 2003, blijft La Tulipe trouw aan de aanpak: de klanten culinair vertroetelen en verder werken zoals ze dat al 25 jaar doen. We gingen eens proeven.
 3. November is vegan maand: hier kan je plantaardig eten in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Kust

  November is vegan maand: hier kan je plantaar­dig eten in Brugge en aan de kust

  Try Vegan spoort mensen aan om gedurende de maand november meer plantaardige maaltijden te eten. Als je meedoet ontvang je drie keer per week een nieuwsbrief boordevol inspiratie, recepten en tips om aan de slag te gaan. Zo hopen ze dat vegan eten een gewoonte wordt. Geen zin om zelf te koken? Gelukkig zijn er genoeg plekken die vegan opties aanbieden of zelfs een volledig plantaardig menu hebben. Wij lijsten er zes voor je op in Brugge en aan de kust.
 1. Middelkerkse horecazaken zijn klaar voor Champagneweekend: “Het is één van de beste weekends voor onze sector”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Middelkerk­se horecaza­ken zijn klaar voor Champagne­week­end: “Het is één van de beste weekends voor onze sector”

  Donderdagavond begint voor het 25e jaar het Champagneweekend in Middelkerke. Tijdens dit weekend kan je niet alleen proeven van verschillende soorten champagne in De Branding, maar kan je ook terecht bij verschillende lokale horecazaken die een overheerlijke Champagnemenu samenstellen die je enkel dit weekend kan eten. De meesten zijn al een tijdje volzet, maar we gingen alvast langs bij een paar van hen om te zien wat je er kan verwachten.
 2. Kattencafé BaristaCat na 1 maand al groot succes: “Er werden al vijf katjes geadopteerd”
  PREMIUM
  Oostende

  Kattencafé BaristaCat na 1 maand al groot succes: “Er werden al vijf katjes geadop­teerd”

  Tearoom BaristaCat, het eerste en enige kattencafé in Oostende en aan de kust, is intussen een goede maand open. Intussen hebben al vijf katten een nieuwe, warme thuis gevonden. Dat is immers het doel van de zaak: zwerfkatten opvangen en hen een nieuwe thuis bezorgen. “We werken samen met de vzw Hoop voor Zwerfkatjes uit Ingelmunster die de katjes naar hier brengen”, vertelt Xavier Troisi, initiatiefnemer van BaristaCat.
 1. RESTOTIP. Ensorito: een stukje Italië in Oostende
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Ensorito: een stukje Italië in Oostende

  Al 15 jaar baten Julie Coopman en Anthony Caulier Ensorito uit in Mariakerke. Ze begonnen als kleine traiteurzaak, maar het restaurant is inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde in Oostende. Met een prachtig zicht op het Duinenkerkje eet je er heerlijk Italiaans. De muziek, het decor en zelfs het servies ademen Italië, waardoor je je werkelijk in zuiderse sferen waant. Afgelopen week was het Wereld Pasta Dag: het perfecte moment om eens langs te gaan.
 2. Oostende organiseerde uitverkocht garnaalkrokettenfestival: “Er verdwenen 30.000 kroketten achter de kiezen”
  PREMIUM
  Oostende

  Oostende organiseer­de uitver­kocht garnaalkro­ket­ten­fes­ti­val: “Er verdwenen 30.000 kroketten achter de kiezen”

  De tweede editie van het garnaalkrokettenfestival in Oostende lokte 4.000 lekkerbekken. In een paar weken tijd waren alle beschikbare tickets de deur uit. De aanwezigen speelden liefst 30.000 garnaalkroketten naar binnen, klaargemaakt door 11 Oostendse chef-koks. Zowel publiek als vakjury velden een oordeel en dat stemde niet met elkaar overeen. Twee restauranthouders mogen dus de beste, Oostendse garnaalkroket serveren.
 1. Champagneweekend viert 25 jaar: “Deze jubileumeditie wordt gevierd met een Nacht van de Champagne en vier nieuwe huizen”
  PREMIUM
  Middelkerke

  Champagne­week­end viert 25 jaar: “Deze jubileume­di­tie wordt gevierd met een Nacht van de Champagne en vier nieuwe huizen”

  Het Champagneweekend bestaat 25 jaar. Die rijke geschiedenis wordt gevierd met een sprankelende jubileumeditie waarbij een exclusieve Nacht van de Champagne en vier nieuwe champagnehuizen het succesvolle traditieprogramma aanvullen. Het Champagneweekend 2022 vindt plaats van 10 tot en met 13 november in Centrum De Branding. “Het wordt één groot feest voor levensgenieters”, vertelt schepen van Toerisme en Evenementen Tom Dedecker.
 2. Uitbaters vormen hun Gault&Millau-restaurant Bistro 144 om tot eetwinkel: “We willen er ‘s avonds écht wel zijn voor onze kinderen”
  PREMIUM
  Varsenare

  Uitbaters vormen hun Gault&Millau-restaurant Bistro 144 om tot eetwinkel: “We willen er ‘s avonds écht wel zijn voor onze kinderen”

  Exact vijf jaar na de opening zullen Lucas Stroef en Sofie Persyn voor de laatste keer hun klanten aan tafel bedienen in Bistro 144 in Varsenare, bekroond met 12/20 in Gault&Millau. De zaak wordt omgedoopt tot een eetwinkel: Atelier 144. “Het andere levensritme dat we tijdens de pandemie ervaren hebben, beviel ons enorm.” En dan is er ook nog de blijde verwachting van een tweede kindje.
 3. RESTOTIP. La Gare in Gistel: “Van een gezellig ontbijt tot tapas ‘s avonds”
  PREMIUM
  Gistel

  RESTOTIP. La Gare in Gistel: “Van een gezellig ontbijt tot tapas ‘s avonds”

  Tina Slabbinck (30) en Nicky Blontrock (32) namen al begin dit jaar La Gare in Gistel over met het plan om er een dagzaak van te maken. Door de lange sluiting van de horeca konden ze pas begin juni echt uit de startblokken vliegen en dan was er nog een Lijnbus die in de gevel reed. Maar wie La Gare binnenstapt, kan vooral genieten van de gezellige sfeer in een uiterst verzorgde zaak. Wij gingen een ontbijtje proeven.
 1. RESTOTIP. Rocco Eats: “Die pizza’s...Dergelijk vakmanschap vind je nergens anders in Oostende”
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Rocco Eats: “Die pizza’s...Dergelijk vakman­schap vind je nergens anders in Oostende”

  Het nieuwste culinaire adresje in Oostende, dat is foodbar Rocco Eats in de Hertstraat. De zaak is nog maar een weekje geopend. Hun centrale houtoven en een Japanse robatayaki-grill zijn de blikvangers in hun open keuken. De kaart past zich stelselmatig aan, naargelang de seizoenen en het beschikbare aanbod. Dé specialiteit: verfrissende, originele voorgerechtjes en Napolitaanse pizza’s. Daar zijn we als de kippen bij.
 2. RESTOTIP. Dalmacija in Oostende: geliefd bij de basketbalclub, bekende koppen en... met een ‘Lustige Bosniër’ op de kaart
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Dalmacija in Oostende: geliefd bij de basketbal­club, bekende koppen en... met een ‘Lustige Bosniër’ op de kaart

  “Waarom ik geen reclame maak? Ik heb maar zes tafeltjes en ik wil geen mensen teleurstellen.” In de Kemmelbergstraat in Oostende bevindt zich het Kroatische restaurant Dalmacija. Wat we ons bij Kroatisch eten moeten voorstellen, is ons onbekend. Maar we zijn natuurlijk ook benieuwd naar het verhaal achter Dalmacija. “Mijn verleden in de keuken van basketbalclub Filou Oostende zit er voor iets tussen”, zegt de immer vriendelijke uitbaatster Jasenka (52). Intussen is ze ook gespecialiseerd in ‘raw vegan’ taarten.
 3. RESTOTIP. STOUT, het stoute broertje van La Siësta: American streetfood, biercocktails en de beste frietjes van Oostende
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. STOUT, het stoute broertje van La Siësta: American streetfood, biercock­tails en de beste frietjes van Oostende

  Het stoute broertje van La Siësta, een knipoog naar de biersoort stout, stoute combinaties van cocktails en bier, stoute jongens die je bedienen, niet zo brave quotes in de Stoute Gazette en gewoonweg erg catchy. Een beter passende naam hadden de mensen van STOUT in de Witte Nonnenstraat in Oostende niet kunnen kiezen. Ze bestaan inmiddels een jaar en zijn een uniek concept in de badstad: de combo van American streetfood en speciale bieren, op geheel eigenzinnige wijze. Wat dacht u van een biercocktail? Hadden we al veel eerder moeten proberen, zo blijkt.
 1. RESTOTIP. SMOWK in Oostende: “Rundvlees van de allerhoogste kwaliteit, maar alles heeft z'n prijs”
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. SMOWK in Oostende: “Rundvlees van de allerhoog­ste kwaliteit, maar alles heeft z'n prijs”

  Holstein, picanha, txogitxu... De nieuwe zaak SMOWK in de Van Iseghemlaan in Oostende lijkt wel het summum voor wie verzot is op een goed stuk rundvlees. Alleen al het schitterende interieur doet vermoeden dat het niet om een doordeweeks restaurantje gaat. SMOWK is het verhaal van een bekend restaurateur die de handen in elkaar slaat met de buurjongen. “Toegegeven, zonder Nello was dit nooit mogelijk geweest”, zegt de amper 21-jarige zaakvoerder Nicolas.
 2. RESTOTIP. Tapasbar en -restaurant Vesper: een karaktervolle aanvulling voor de Oosteroever
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Tapasbar en -restaurant Vesper: een karakter­vol­le aanvulling voor de Oosteroe­ver

  De Oosteroever is volop in ontwikkeling en er komen steeds meer toffe zaken bij. Denk maar aan tapasbar en -restaurant Vesper dat net voor de zomer de deuren opende in een van de nieuwe woningblokken. Het hippe interieur en de eigenzinnige kaart zijn een mooie aanvulling voor het stadsdeel. Jimmy Baeyens en Thomas De Coster laten je graag proeven van de bijzondere sfeer in hun zaak.
 3. RESTOTIP. No Nonsense, Oostende: culinaire beleving in de huiskamerbistro
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. No Nonsense, Oostende: culinaire beleving in de huiskamer­bi­stro

  De huiskamerbistro. Alsof je in je woonkamer bediend wordt door je privéchef. Met slechts 16 zitplaatsen en één servies is No Nonsense bovendien een van de kleinste restaurants van Oostende. “Omdat de kwaliteit en culinaire beleving centraal staan. Belangrijk is dat klanten precies weten wat ze eten en waar het vandaan komt”, legt uitbater en chef-kok Koen Jooris uit. Op de kaart: eigen creaties geïnspireerd op de wereldkeuken, steeds met seizoensgebonden en lokale producten. Lees al onze restotips voor de regio Brugge-Kust in ons dossier.
 1. RESTOTIP. Het succesverhaal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introduceerde in Oostende
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Het succesver­haal van Ohana, dat de Hawaïaanse pokébowls introdu­ceer­de in Oostende

  Hawaï in een kommetje, zo kun je een pokébowl eenvoudig omschrijven. Het zijn de mensen van Ohana Pokébowls op de Groentemarkt die het gerecht in Oostende introduceerden, iets meer dan twee jaar geleden. De kommetjes groenten, rauwe vis en plakrijst blijken een enorm succesverhaal, want half Oostende is intussen verknocht aan de pokébowls. Een ex-werknemer ging zelfs met het concept lopen en nam de naam klakkeloos over. Hoog tijd om zelf eens te proeven.
 2. RESTOTIP. Afghaanse specialiteiten bij Oostende Citypizza
  PREMIUM
  Oostende

  RESTOTIP. Afghaanse speciali­tei­ten bij Oostende Citypizza

  Fahim Samadi uit Afghanistan heeft een eigen zaak geopend in Oostende aan Petit Paris op de Torhoutsesteenweg 84. De naam en het uitzicht van de zaak doen denken aan de zoveelste horecazaak met pita en pizza’s, maar Fahim serveert ook enkele typisch Afghaanse gerechten die de moeite zijn om eens te proberen. Eenmaal voorbij de neonverlichting aan de deur word je ook vriendelijk begroet. Meer restotips lees je in dit dossier.
 1. RESTOTIP. Côté Préféré in Jabbeke: “Urenlang dineren in een prachtig interieur”
  PREMIUM
  Jabbeke

  RESTOTIP. Côté Préféré in Jabbeke: “Urenlang dineren in een prachtig interieur”

  Tim Versyck (28) en Jolien Deschacht (26) openden dit najaar hun nieuwe zaak Côté Préféré in de dorpskern van Jabbeke. Het restaurant scoort en dat is ook te merken aan de reservatielijst. Om een plaatsje te bemachtigen in Côté Préféré moet je er tegenwoordig snel bij zijn. En daar zitten het prachtige interieur, de heerlijke keuken en de topbediening zeker voor iets tussen.