Nonam, verscholen in het Patershol.
Volledig scherm
PREMIUM
Nonam, verscholen in het Patershol. © DVEG

RESTOTIP. Verscholen in het Patershol serveert Nonam een fantastische lunch: “Je krijgt er zelfs een dubbel dessert”

GentAmper een jaar nadat Nonam de deuren opende, werd het restaurant al beloond met een mooie score van 13,5 in de Gault&Millau. Loon naar werken voor Arne Van Wambeke en Karel Van Oyen. Intussen werd het restaurant een vaste waarde voor als het tijdens de lunch al eens wat meer mag zijn. Wij maakten onze middag vrij en lieten ons verwennen met een overheerlijk 4-gangen lunchmenu, omkaderd met enkele verfijnde hapjes.

 1. “Als kleuter ontdekte ik al het wonder van eten op sterrenniveau”: sterrenchef Timon (25) wil jongeren culinair verwennen voor een opmerkelijk lage prijs
  PREMIUM
  Koksijde

  “Als kleuter ontdekte ik al het wonder van eten op sterrenni­veau”: sterren­chef Timon (25) wil jongeren culinair verwennen voor een opmerke­lijk lage prijs

  Amper 25 jaar is Timon Michiels uit Koksijde, maar hij is wel al chef-kok in restaurant Carcasse in Sint-Idesbald, goed voor een Michelinster én een plek in de top tien van beste steakrestaurants ter wereld. Voor het eerst neemt hij deel aan Jong Keukengeweld en presenteert hij in maart en oktober jongeren een sterrenmenu voor een spotprijsje (op dat niveau). Maar wie is de jonge kerel met Gentse tongval die zijn klanten rundstong leerde eten? “Een tweede ster is niet meteen mijn grootste ambitie.”
 2. Waarom openen steeds meer topchefs een tweede ‘toegankelijkere’ zaak? En is het daar echt goedkoper?
  PREMIUM

  Waarom openen steeds meer topchefs een tweede ‘toeganke­lij­ke­re’ zaak? En is het daar echt goedkoper?

  Drie weken geleden opende chef van het jaar 2023 Nick Bril untitled., het goedkopere broertje van The Jane, op de eerste verdieping van het sterrenrestaurant. Hij is lang niet de enige topchef die een tweede concept opent dat betaalbaarder en ‘toegankelijker’ voor het grotere publiek zou zijn. Betaal je daar echt minder voor een menu, geraak je er makkelijker binnen en waarom de keuze voor een extra zaak? Chefs Nick Bril en Marcelo Ballardin, CEO van Resengo Dirk Gypen en trendconsultant Saskia Neirinckx leggen uit.